Това е рецептата в оригинал:
http://www.cooks.com/rec/view/0,1813,136162-238205,00.html
Пълнеж
6 чаши нарязани и обелени ябълки ( Аз слагам 12, защото много обичам да има повече пълнеж, като ги режа не на кубчета, а на тънки парченца )
3/4 ч. бяла захар ( аз слагам същото количество, но кафява )
2 с.л. кафява захар
1/4 ч. брашно
1 ч.л канела ( понякога слагам повече )
1 ч.л ванилия
1/4 топла вода ( може малко повече, защото аз слагам повече ябълки )
1 и 1/2 с.л масло
Топинг:
1 ч. брашно
2/4 ч. кафява захар ( може половина бяла, половин кафява )
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л сол
2 с.л. меко масло
1 яйце.
( Аз добавям и кокосови стърготини, и понякога правя двойна доза заливка. В оригиналния си вариант, без моите допълнения и двойната доза ябълки, ми идва прекалено сладко. Все пак си зависи и от колко сладки са плодовете. Аз предпочитам кисели. )
Разбъркваш първите съставки, за пълнежа, без маслото. Слагаш ги в намазнена тавичка, отгоре слагаш по малко масло тук таме. Ако ще следваш рецептата директно, тук направо си смесваш в друга купа съставките за топинга, и колкото се може по-равномерно направо заливаш ябълковата смес. При печенето ще се разпространи навсякъде "тестото" ( между другото не знам как точно се казва, казвам му ронливо, защото при мен се рони ). Пече се на 180-200 градуса за около 30 минути.
Тъй като аз слагам повече ябълки, следователно - повече вода, първо оставям пълнежа да се "задуши" във фурната, покрит с алуминиево фолио, и чак след 15-20 минути изсипвам топинга отгоре.
![Peace](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_33.gif)
Много е вкусно, особено с ванилов сладолед!