Отговори
# 420
пп. ако същото тесто се пече в малка тава също ще стане дебеличка  Laughing

Ей, bongo палавник такъв   Wink
просто те допълних. и е истина  Laughing

# 421
Имам въпросче... Смятам да правя торта Бяла Неделя, но в крема има нишесте, а аз не съм в България и не знам какво представлява като цяло. Та въпроса ми е мога ли да го заменя с нещо друго? Благодаря предварително Simple Smile

Cornstarch е на английски, Amidon de Maïs - на френски, Fecula de Maíz или Аlmidón de Мaíz - на испански, Stärkemehl - на немски, крахмал - на руски е царевично нишесте и предполагам, че навсякъде се продава.  Laughing

Иначе сигурно и с брашно може да се замести. Peace

# 422
  • При елфите ...
Ще правя панакота, единствените чашки, с които разполагам в момента са метални чашки за крем карамел. Трябва ли да намокря чашките преди да сложа в тях сместа, с цел по-лесно да обръщам кремчето в чинийка?!?  newsm78  Или има някаква друга врътка за това?!?  newsm78

# 423
Здравейте! Имам малко гъби от които мисля да правя супичка,но са лееко недостатъчни. Какви зеленчуци мога да добавя,които да си подхождат с гъбите?

# 424
Здравейте! Имам малко гъби от които мисля да правя супичка,но са лееко недостатъчни. Какви зеленчуци мога да добавя,които да си подхождат с гъбите?

ориз или картофи, каквото предпочитате. и с фиде също ще стане, между другото. Wink

# 425
Аз ориз слягам така или иначе. Имах предвид чушка,домат,някакъв зеленчук да добавя.

# 426
Здравейте, подариха ни един заек. Може ли рецепта за яхния...
Благодаря!

# 427
заек на яхния с картофи като това пиле
а второ тази заешка капама е много вкусна

Аз ориз слягам така или иначе. Имах предвид чушка,домат,някакъв зеленчук да добавя.

чушка, картоф, морков, грах. Домат не.

# 428
  • София
Рецептата за баница  с  тиквички  ако може някой да ми даде мисля  че беше на Лабрекс.

Баница с тиквички: http://gotvarstvo.georgievi.net/a/banitca-tikvichki

Много е вкусна!

# 429
Момичета, може ли да се направя сладко от череши и ягоди (смесени плодовете), ще стане ли нещо...така де, ще става ли за ядене  Mr. Green
И първо да сложа черешите и след няколко мин ягодите, че са по-меки или всичко заедно.

Още един въпрос, защо е прието да се маха пяната на сладкото?

# 430
Рецептата за баница  с  тиквички  ако може някой да ми даде мисля  че беше на Лабрекс.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg19298881#msg19298881

# 431
Момичета, може ли да се направя сладко от череши и ягоди (смесени плодовете), ще стане ли нещо...така де, ще става ли за ядене  Mr. Green
И първо да сложа черешите и след няколко мин ягодите, че са по-меки или всичко заедно.

Още един въпрос, защо е прието да се маха пяната на сладкото?

На първия въпрос нямам отговор, но също се интересувам от смесено сладко, т.е. ще чакам нечий отговор.

На втория - първата причина е, че въздухът увеличава вероятността от разваляне, втората - чисто естетическа - сладкото да има хомогенен, бистър вид.

Лапад, спанак? Пресен лук, пресен чесън...

# 432
Имам малко гъби от които мисля да правя супичка,но са лееко недостатъчни. Какви зеленчуци мога да добавя,които да си подхождат с гъбите?

Гъбена крем-супа - с картофи и моркови е. Фиде и ориз на гъбена супа -  Stop

Супа с гъби - картоф, морков, лук, чесън, бульон.

# 433

На първия въпрос нямам отговор, но също се интересувам от смесено сладко, т.е. ще чакам нечий отговор.

аз правих мин. година - банан/ягоди; ягоди/вишни. Много е хубаво дори.
Но с фикса на доктора ги правя  Peace

# 434
Мерси, аз ще пробвам със захар  Peace
Както се казва, вероятността е 50 на 50 - или ще стане, или няма да стане.
Догодина ще пиша за резултата.

Общи условия

Активация на акаунт