Отговори
# 465
Здравейте, половинката има  рожден ден във вторник и ми се иска да му направя торта...Мисля си да е с ананас.. може ли да ми предложите някоя успешна вкусна торта с ананас??

# 466
Здравейте, половинката има  рожден ден във вторник и ми се иска да му направя торта...Мисля си да е с ананас.. може ли да ми предложите някоя успешна вкусна торта с ананас??

Най-прекрасната торта........... на Lucanka

Пак за нея

Ако смяташ, че такъв тип торта ще ви допадне, прави я, много е вкусна, лесна и бърза.

Торта с ананас и кокос от Танита

Торта с ананас и крем пастичера

Парфе с ананас

# 467
  • София
Здравейте, половинката има  рожден ден във вторник и ми се иска да му направя торта...Мисля си да е с ананас.. може ли да ми предложите някоя успешна вкусна торта с ананас??

Най-прекрасната торта........... на Lucanka

Потвърждавам, страхотна е Heart Eyes

# 468
Здравейте, половинката има  рожден ден във вторник и ми се иска да му направя торта...Мисля си да е с ананас.. може ли да ми предложите някоя успешна вкусна торта с ананас??
Тази на Ири Купенска
Не съм я правила, но съм я опитвала - моя позната я прави веднъж.  Peace

# 469
Моля, който е правил тази торта на Луканка, да ми каже грамажите на котешките езичета, на сметаната и на консервата ананас - малка или голяма, че така малко рисковано да гадая  Crazy

# 470
Здравейте,отново, реших да направя домашна торта с яйчен крем..Ама не съм сигурна как точно да направя крема, така че да има вкус като от едно време Simple Smile Ако някой знае как се прави крема ще съм благодарна   bouquet Дали ще е вкусно ако напоя блатовете със сока от ананаса и е с яйчен крем??

# 471
Бихте ли ми казали една заквасена сметана, която да се разбива добре като едно време. На данон, герма, мегле и бор чвор не стават, на пилос също. Стават на вода Sick

# 472
заквасената сметана не се разбива; разбърква се.

# 473

Извинявай, но да ти попитам ти ли си ми я бъркала едно време?

# 474

това е точната дума за квасената сметана. Или поне тази, която сега е на пазара. Ако се разбие с миксер - става течна. Освен марките от теб, мога да прибавя още 3, които гарантирано се втечняват. Затова  се разбърква с лъжица и захар евентуално.

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 13:10 от пеп-4o

# 475

alra, просто на нашия пазар няма такава, или поне аз не съм срещала.Затова пеп-4о е права, ако искаш да не ти е на вода, просто слагаш количеството захар, с лъжица правиш няколко оборота леко да се размеси и слагаш в хладилника за 20-30 мин. Като извадиш е гъсто кремче. Иначе и аз помня руските сметани, дето като ги биеш, увеличават обема си и стават на хубав крем, ама отдавна беше.......Ако някой попадне на такава хубава сметана у нас, която да се разбива, да я напише с голям шрифт с червени букви! Grinning

# 476
  • от Луната
А на Hopla заквасена сметана ли се води? Аз последно нея съм купувала и я разбивам с миксер, колкото повече бия, толкова повече и по - гъста става  newsm78  Embarassed

# 477
  • Варна
Хопла е течна сметана - сладкарска и за готвене. Заквасената е в кофички като кисело мляко.
Едно време имаше една сметана в малки зелени стъклени шишенца. Тя заквасена ли се водеше?

# 478
  • Пловдив
В магазините на Берьозка съм виждала заквасена сметана. Дали е като някогашните руски, за които говорите? Предния път като бях там се почудих, но не купих ... newsm78

# 479
  • София
Искам да питам нещо  Hug

Вчера за първи път през живота си правих крем-карамел (в тава). Стана подозрително вкусен, обаче отдолу се получи прекалено много течност, част от която се наложи да излея. Защо така? Правих я както беше в рецептата: за карамела - 6 лъжици захар + 1 л. лимонов сок  newsm78 

Общи условия

Активация на акаунт