Отговори
# 600
Искам да разтопя шоколад на водна баня, за да залея един кекс, но нямам масло. Мога ли да сложа олио вместо маслото?

Можеш, можеш и в микровълнова да го разтопиш.

# 601
Ей Лабрекс Hug, благодаря! И да знаеш, че съм ти фенка  bouquet И на всички майсторки в готварския  де   bouquet

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 15:32 от Ну Заяц

# 602
Ей Лабрекс Hug, благодаря! И да знаеш, е съм ти фенка  bouquet И на всички майсторки в готварския  де bouquet

Тук май всички на всички сме си фенки! Hug Grinning  bouquet

Количеството олио зависи от това колко гъста/рядка ти трябва глазурата. Така че, като разтопиш шоколада, няма значение как, добави малко олио и разбърквай с лъжичка. Аз го начупвам в чаша, сипвам малко олио, може би около с.л. и слагам в микровълновата, после разбърквам и, ако има нужда, досипвам олио направо от бутилката по мъничко и бъркам. Така направената глазура ми харесва повече от класическата с масло. Peace

# 603
Искам да разтопя шоколад на водна баня, за да залея един кекс, но нямам масло. Мога ли да сложа олио вместо маслото?

Ако шоколадът си е за топене, не добавям олио. Когато не е за топене, обикновено се пресича и става на едни гадни, захаросани бучки  Tired Тогава трябва олио. Никога не съм слагала масло за глазура, само олио - целта е хем да е лъскава после, хем да не стои шоколадът на стъкло и да не може да се среже. Маслото се стяга после.
На мен не ми се занимава на водна баня и директно на котлона топя  Crazy

# 604
  • Бургас
Въпрос за шоколадова глазура:

На 90гр шоколад... какво количество олио се слага?  Rolling Eyes
И олиото се прибавя след като се е стопил шоколада, нали?

# 605
  • Велико Търново
Имам едни замразени къпини. Дайте сполучлива рецепта за нещо като парфе или чийз кейк.

# 606
Въпрос за шоколадова глазура:

На 90гр шоколад... какво количество олио се слага?  Rolling Eyes
И олиото се прибавя след като се е стопил шоколада, нали?

Различно е, зависи колко гъста/рядка глазура ти трябва. Може да разтопиш шоколада и след това да слагаш по малко олио, като бъркаш и ще прецениш. По принцип на 100 гр шоколад 2-3 с.л., но аз не меря, слагам на око. А можеш, по-горе го писах, да начупиш шоколада и да сипеш мъничко олио - 1 с.л. например или чаена в него, като се стопи и разбъркаш, ако ти е гъсто, добавяш още, като разбъркваш.

# 607
  • София
Имам едни замразени къпини. Дайте сполучлива рецепта за нещо като парфе или чийз кейк.

Това е моето предложение:http://recepti.lamqta.com/receptite/chiyzkeyk-s-kapini

# 608
  • Бургас
Различно е, зависи колко гъста/рядка глазура ти трябва. Може да разтопиш шоколада и след това да слагаш по малко олио, като бъркаш и ще прецениш. По принцип на 100 гр шоколад 2-3 с.л., но аз не меря, слагам на око. А можеш, по-горе го писах, да начупиш шоколада и да сипеш мъничко олио - 1 с.л. например или чаена в него, като се стопи и разбъркаш, ако ти е гъсто, добавяш още, като разбъркваш.

Благодаря за съвета!  Hug
Първо разтопих шоколада (45гр) и след това добавих 1 с.л. олио - прецених, че това ми е достатъчно.
Вече ще запомня, че на 100 гр шоколад - 2-3 с.л. олио.
Преди правих глазурата не с олио, а с масло - мисля, че с олио ми харесва повече.  Crazy

# 609
Преди правих глазурата не с олио, а с масло - мисля, че с олио ми харесва повече.  Crazy

kzbsn, като направиш няколко пъти, сама ще си решаваш за количеството олио. На мен също ми харесва повече така направената глазура, не се троши, като се реже сладкишът или каквото е там, и стои по-лъскава. Peace

# 610
Пак съм аз Grinning
Съумях да си направя домашната майонеза ( да се изфукам, добре, че не стана като вчера  Joy ), и реших - ще правя сироп по тази рецепта   chef :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=81796.0

Ама за проба - 100 грама измити, обезкостени череши, бяха пасирани с двеста грама гранулирана захар. Обаче пустата захар не ще да се разтвори напълно, какво да правя? Другия път да взема с пудра да го пробвам, ама сега мога ли примерно да го затопля на водна баня или нещо подобно? Какво ще стане, нямам и идея  Grinning

# 611
Не, не ги топли. Бъркай, ще се разтвори рано или късно  Simple Smile

# 612
Благодаря, Блонди.  Hug Чакам си най-спокойно.

# 613
Спокойно, ама бъркайки  Joy Hug

# 614
направих Плейбой йогурт тортата,страхотна...Но имам въпрос-тавичката ми за торта е с тефлоново покритие, с какво да режа тортата,за д ане надраскам покритието?
С някоя пластмасова, силиконова или дървена лопатка  Thinking
Следващия  път сложи блата на поднос и ползвай само ринга, за да не се надере  долницата на тавичката ти Peace

Общи условия

Активация на акаунт