Последен месец с "р" отмина, лято чака октомврийската дружина!

• 33 218
  • 688
  •   1
Отговори
# 480
dessy encheva чисто алое може да се намери на много марки, сигурно го има в аптеките. Водата как се казва, знаеш ли какви съставки има?

# 481
  • Sofia
Здравейте!

Сийн, чая за попарата е обикновен, какъвто пием и ние, не съм давала бебешки чай.

Фифи, захраних с оризова каша, после картоф, тиква, пащърнак, морков, круша, ябълка, след това дадох елдата и след това пуешко месо, заешко, пилешко. Сега ще продължа със зеленчуци и плодове. Дадох елда и месо, един месец след начало на захранването.

Силви, защо се тревожиш за такива неща, няма нищо по-хубаво от това да си гушкаш детето и то да търси твоите ласки. Мъжа ти и майка ти са успяли да приспят детето на ръце, защото то не е свикнало да търси от тях утеха с гърдата. От теб винаги е получавало тази утеха и те свързва с това, но не само да заситиш глада му, а да го успокоиш така, както само майката може. Гушкай си детенце, милвай го и го кърми, колкото то си пожелае, ще дойде време, когато само ще се откаже и после ще ти бъде криво, че вече не иска да суче или пък е достатъчно голям, за да решиш ти, че е време да не го прави. Така че наслаждавайте се сега на ласки, милувки и целувки...  Hug  Heart Eyes  Hug

Ох, ще дописвам после, че Елиза се събуди...

# 482
Самито спинка до 2 часа и аз с него EmbarassedМного рядко ми се случва да дремна през деня, но снощи нали не спахме като хората.Хапна малко пюренце, дадох му сиропче и сега ще пие чай от лайка - Деси  HugСега няма температура.

Искам да ви попотам, може и да ви се стори тъп въпроса ми, но досега не ми е боледувал и незнам - Нурофена само като усетя, че има температура ли да го давам или постоянно?И довечера ще бъде ли добре да го изкъпем?

Да кажа и аз за попарата в началото я правех с чай на Хип, какъвто имах, но не ставаше хубава.За мен попарата не е попара, ако не е с чай от липа WinkИ сега с липа му я правя.

Деси, приятни процедури Grinning А за стволовите клетки не знаех, че и в друг момент, освен при раждането могат да се вземат Rolling Eyes

# 483
  • Куциндрел
Петкова, на нашето масло пише "Масло Деревенское". Не съм му чела съдържанието, но според милото било хубаво масло.

Чистото пилешко варено месо пожъна успех само при котките. Малкият нещо не го одобри. Утре ще мисля с какво ще му мешам остатъка.

# 484
  • Sofia
Анбибиян, месото се въвежда в ред пуешко, заешко, пилешко и после вече телешко и т.н. Така са ме съветвали няколко лекари вече.

Наденце, скорошно оздравяване на Симеон!  Hug Аз бих те посъветвала да даваш нурофен само при нужда и то при Т над 38 C, а довечера няма никакъв проблем да не го изкъпеш. Когато Софи има висока Т, аз я потапям във ваната с хладка вода и така я смъкваме, температуропонижаващи не давам, освен, ако положението не се подобрява по никакъв начин. Но досега ваничката винаги е действала.  Peace

Хайде ние излизаме на разходка.

# 485
  • Някъде там
Здравейте отново !!!
Наденце Нямам думи в спешното ти казват че нищо му няма, а като го заведе при дет.лекар силно зачервено гърло егати работата ужас. И после реват за по високи заплати маумна работа. Дано по бързо се оправи Симеончо  Hug. Аз давам панадол само когато има темп. . Чая от лайка наистина е мн хубав.Всеки път като се разболее малката го има в менюто с лекарства. Иначе нашата педи ни изписва за гърло само Синекод нищо друго каза че до една годинка само това било лекарството за бебета  newsm78.
Зелда Успех с шевната машина  Hug
Деси дано скоро вече напълно се оправи с този дерматит.
За стволовите клетки аз дадох от пъпна връв и от тъкан в една Великобританска банка, защото там ги разделят на няколко места из цяла Великобритания. А това да се извлече от зъбчето го гледах по Гала мисля един млад и красив зъболекар говореше за това Laughing, ама засега мисля да не извличаме и от там. Дано не ни се налага да ги ползваме Praynig.
Хариелка Благородно ти завиждам за разходката. Laughing
Kaliopa02 Дано всичко е наред с оченцето. Намажи ги ако искаш със сребърна вода поне е безобидно. Една майка ония ден се похвали че оправила конюктивита само със сребърна вода. Аз почти всяка сутрин на Лили и чистя оченцета със сребърна вода. А пък аз като съм хремава капвам в носа и веднага се оправям странна работа   Thinking.
cvm Браво на мъжа ти много изпълнителен човек. Laughing
 Днес Лили пак е на етап кривотия ужас вече ще се побъркам още малко ще я търпя и вали невали отивам навън че не ми издържат нервичките вече  Crossing Arms

# 486
  • София
Привет,
тече някаква томбола на Биодерма, ако имате желание се включете. Ох, не мога да копирам линка - в Здраве и красота на БГ Мамма.

# 487
dessy encheva чисто алое може да се намери на много марки, сигурно го има в аптеките. Водата как се казва, знаеш ли какви съставки има?
ЕлЕр се казва козметиката и водата и е под формата на спрей! съдържа 83 % алое, екстракт от невен, лайка, ахилея, салвия, прополисов восък и още нещо имаше. кремчето е като гел и съдържа 90 % алое

eto
http://www.lrworld.bg/catalog/?prid=40&pid=9

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 15:55 от dessy encheva

# 488
Момичета, влизам само, за да ви кажа, че сме добре. Не съм чела нищо и може да звуча грубо, ако се окаже, че пренебрегвам някакво много актуално събитие или болно бебе или друг проблем, за което моля да ме извините.
Влизам понеже видях, че във фейсбук имам съобщение от Рени, че много ме мислите. Но така и не можах да го отворя (това се виждаше като първи ред). Нещо фейсбук ми блокира. Като отблокира ще й отговоря. Simple Smile
Около мен всичко е наред. Спрях да влизам във форума понеже ми омръзна да споря за дребнави неща. Направих сметка, че покрай форума обръщам по-малко внимание на бебока и на мъжа си и че много се ядосвам за глупости и несъществени неща. Осъзнах, че форума ми влияе зле и спрях да влизам. Сега много се занимавам с бебока. Но въпреки че не влизам във форума, пак нямам никакво време. Християн е станал истинска хала. Почна да сяда, да се изправя, да пълзи. Спи много по-малко от преди (през деня), а вече прави и първите си крачки като се държи за кревата, дивана или друга подвижна и неподвижна опора. В тази връзка много се чудя дали да не му взема проходилка, че ми омаляват краката да клеча покрай него.

ОСвен това искам да се оплача от памперсите Бейбилав. Започна почти на всеки памперс да се къса ластичето около крачето и да пропуска ужасно. Моята дилема с памперсите продължава. Явно Бейбилав не са пригодени за много активни бебета. Simple Smile Сега мисля да взема Toujours на Лидл, че само те не ми пропускаха, но се колебая дали да не мина на по-големия размер 5. 4+ вече му е много тесен или в талията, или на крачетата. Мисля от юли да взимам памперс гащички и да го уча на гърне. Това е общо взето. Християн много обича да яде от нашата храна. Почна хич да не си харесва бебешката и все да реве да му дадем от нашата. Намерих каша, която много обича и все не му стига - Зърнин М на Слънчо. Ами това от нас. Всичко най-хубаво ви желая.   bouquet
Знайте, че сме добре.
А, реших да се запиша на преквалифициращ курс по педагогика към СУ, но нямало достатъчно желаещи и сега чакам да се събере група.  Laughing

# 489
  • Някъде там
Ахилейка Много се радвам че се включи  Hug  Hug  Hug. Поздрави на Хриси  Hug. Нали и аз си купих от тези памперси и аз не съм мн доволна да ти кажа май и аз ще си продължавам по изпитаните от нас марки
 Относно сайта на Биодерма ето го
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=658266.0
 Аз вече я попълних дано да има някой спечелил от групата  Hug

# 490
Здравейте, момичета,
и аз отдавна не съм се включвала, но покрай малчо не ми остава време. Добре сме, здрави сме, обичаме се, наслаждавам се на всеки миг с Жорчо. Толкова е малък и сладък, мога да го целувам и гушкам до припадък. Болна съм от любов. Толкова много ме зарежда това бебе, че не знам как съм живяла без него. С кака му имах много страхове, неизвестност и умора. С него всичко е различно, второ дете определено се гледа по-лесно  Peace
Фифи, и аз четох "Любов", но не ми хареса особено.
Зелда, умрях с твойто дИколте значи...  Laughing
В събота сме на консултация да видим кое колко. И на мен ми казват, че прехранвам малчо, но той така сладко си суче, че как да му откажа. И пюренцата си папа с мерак, само кашите не долюбва. Взех му например една чудна каша на Тьопфер с портокал и банан и с мляко - така въведох кравия белтък, ама той човекът й се мръщи.
Направихме и сефтето с падането. Тупна от кревата на кака си, но  нали е по-нисък и не плака почти. Мъж голям и смел е той  Heart Eyes

# 491
Ахилея, да знаеш, че ни липсваш тук  Simple Smile
Момичета, сега въвеждам ябълка, отказах се от картофа. Освен поривите да повръща май имаше и разстройство бебето и реших да не я насилвам. До тук най-добре се приемат крушата и оризовата каша, тиквата също май и даде реакции, въпреки, че я хареса, ще видим ябълката как ще е. Идеята е, че от другата седмица смятам да въвеждам глутен. ММ е купил био овесено брашно, мога ли него да разстворя или непременно трябва да е специална каша? Понеже като разглеждам и не виждам никъде да има каша от ръж или ечемик, как се въвеждат те? Искам да мина през всички преди да стигна до пшеницата. За сега смятам да давам овес 10 дни, после за 7 дни ръж, после да пробвам морков за 7 дни като не спирам с овеса или ръжта и после пшеница. Как ви звучи плана ми? Ааа, да! Това ще го правя на обедното хранене, а следобед ще давам оризова каша с плод. Смятам около 70мл. да са дозите и после да суче малката.
И още нещо исках да ви питам. Ако дадена храна е дала реакция, след колко време мога да я предложа пак?
Флучия, а и нали е момченце сигурно ще ти е голяма слабост!

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 17:00 от lusine

# 492
Айде да дам отчета от консултацията  Grinning +420гр. и + 1 см. или вече сме 7820кг. и 70см. доволна съм от мерките

Ахилея радвам се ,че се разписа Hug

Тони за балкона можеш да си вземеш петунии, сакъзче, върбена и едно друго дето не му знам името , но пак цъфти  Mr. Green

Петкова много съм лоша знам си го  Mr. Green един ден казах на съседа дето само дреме пред блока да вземе да ми изкопае градината за да засея цветя ама явно по остро съм го казала защото после като видял мъжа и му казал „Цветето колкото е хубава толкова е и лоша  hahaha жал ми е за теб “ Joy Joy Joy горкия мъж всички го съжаляват  Mr. Green

Дарина си откри краката преди няколко дена и днес заспа до като си смучеше палеца на крака  Mr. Green иначе продължава да е неспокойна през нощта не знам на какво се дължи спи не се събужда , но само рита върти се вдига краката  ooooh! вече две нощи не мога да се наспя от нея та по тоя повод дремнах с нея преди малко станахме  Mr. Green
Така като гледам няма да вали да взема да врътна едно кръгче с количката , че да се разтъпча малко  Mr. Green

# 493
Ахилеа, радвам се, че сте добре  Hug

anbibian, за крустите щях да пиша, ама забравих, пък и вие вече сте ги изчистили - зехтин със малко сода за хляб и веднага се отлепват с четката, като изкъпеш и изсушиш - разресваш и падат  Simple Smile Вкусна ли е кашата  Mr. Green Дано нямате повече такива обриви.

Лусин, благодаря много, ама не съм никак красива, избрах най-хубавите си снимки за да оставя такова впечатление  у вас Mr. Green Кога пък съм успяла да си кажа, че се занимавам с реклама, много се обяснявам значи, ама и ти как си запомнила. И за останалото позна, то във Варна копирайта не отива по-далеч от "качество на добра цена", "традиция, на която можете да се доверите" и "твоят ресторант"  Tired Mr. Green Ех, не познах за ръцете  Whistling А бях толкова убедена. Предложението на Деси е добро, ако не искаш да спи във вашето легло и ако имате място до вашето. Нашето е така, но стои празно  Tired Стела спи до мен и ако се събуди през нощта се местя ту от едната ту от другата й страна и толкова ми се спи, че не знам как намираш сили да станеш от леглото. Значи Леда вече се сърди  Mr. Green Много ми стана смешно. Може да пробваш две-три вечери да спи при вас и после пак да започнеш да я оставяш в нейното легло, един вид да й кажеш: Искаме те, но не мислиш ли, че ще ти е по-добре в твоето легло. А тя пък да си помисли: Размислих, искам си в моето легло, ама сега как да им кажа  Mr. Green За храненето не мога да ти кажа нищо, защото по темата съм много зле, аз ще те питам - ти как правиш оризовата каша, с кърма или с вода?

Флучия, и аз съм болна   Heart Eyes Много хубаво си го написала, точно така се чуствам, но изпитвам и постоянно чуство за вина, че не съм била достатъчно добра майка с Ники. Женска му работа  Sad

Ние днес бяхме на консултация - нищо не е качила, за другото не попитах, ама тя и не беше яла сутринта. Така че си оставаме 7 600 и не знам колко см. Много лъгах педиатърката, според нея всичко вече трябвало да съм била "въвела", това даваш ли й, онова даваш ли й  Crazy То все едно да ги "давам" е достатъчно  Tired Но ще се заема вече по-сериозно, че оризовата каша много й харесва, утре мисля с череши да й я направя, ама не знам дали са подходящи за почти нищо не опитало бебе.

Наденце От педиатър съм чувала, че ако е болно детето е по-добре да не се къпе, изтощавал се организма, нещо такова. Не знам колко е вярно, може ако го къпеш да не ползваш козметика. Оправяйте се бързо  Hug

Петкова, браво на вас, вече и солетки хапвате  Simple Smile

Ооо, Деси  Sunglasses

Цеца, ще го пробвам аз това "Масло Деревенское", голяма русофилка съм, това Толстой, Чехов, Чайковски, чай, чайник ... всичко  Mr. Green В пети клас ходих на екскурзия в СССР, на връщанв танковете влизаха в Москва и може да се каже, че се върнах от Русия. Влюбих се във всичко, освен в храната им, а сладоледа им имаше вкус на краве масло, може да е било "Масло Деревенское", защото беше голямо дърво, много трудно се размразяваше и го продаваха във вестникарските будки, в едни кашони го носеха и явно много рядко, защото всички ме питаха: Девочка, а ти откуда купила мороженае - или нещо такова  Mr. Green Иначе в Березка влизам за чай и да зяпам, ама скоро не съм наистина  Crazy

# 494
Hariela ние включихме първо заешкото и мисля, че вероятността алергията на Яна да е към него е голяма. Това, което не знам е дали може да имаш алергия само към един вид месо, но ми се струва малко вероятно. Ако има - би трябвало да е към всичко. А пилешко мисля да пробвам най-напред, защото в къщи ядем най-често пилешко и това съм яла като съм била бременна, пуешко не помня от кога не съм яла. Надявам се да й понесе.
Деси, благодаря за линка с козметиката, ще я разгледам  Hug
За памперсите на Бейбилов аз пък съм много доволна от тях. Изхабихме вече една кутия със 100 бр. и купихме пак. Не пропускат, дори когато памперса е с рекордно съдържание  Laughing Яна е активна доста, нон-стоп се гъзурчим, пълзим и се търкаляме - няма проблем с памперсите.
zellda с лъжичка мед и прясно мляко, кашата е превъзходна  Mr. Green Минавам на бебешка диета - каквото остане от бебето  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт