Нашите кухни - тема 43

• 94 585
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Гланца се поддържа изключително лесно-горд собственик от 3 седмици Laughing,предишната кухня като почнех да си я чистя.....се забравях-тук само бърша,взех си едно като ръкавица с рошлички и децата активно се включват Wink,така че си имам чиста кухня почти без усилие от моя страна,гланца е голямо облекчение!!!

Здравейте!

Искам да попитам, кое наричате "гланц" - за лъскавото фолио ли става дума? Ако е същото, моля да споделите, не се ли драска? Искаме такова лъскаво фолио (гланц-?), но майсторът ни разубеждава, че много се драскало и още при транспортирането можело да се повреди, за което не искал да носи отговорност... Абе... почти отказва да работи с такова и едва ли не трябва да му подпишем, че сме предварително съгласни с евентуалната повреда. Та искам да знам, не ги ли носят покрити с някакво защитно фолио както металиковите уреди Инокс, например?  newsm78  Мисля, че производителят е Trachea (споменавам го, защото из цяла Европа се ползват едни и същи производители и може някоя от вас да има опит и с Трахеа).
Въобще, има ли нещо, което трябва да се знае и има предвид при този тип покритие и поддръжката му - напр. остават ли капки, струйки, петна, пръсти, драска се и т.н.? Освен това, се колебаем между чисто бяло и "слонова кост" (помещението е тъмно), от една страна бих сложила бяло заарди светлината, но същевременно ме притеснява, че бялото би се захабило по-бързо и че е по-"стерилно", та не знам...

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 16:08 от Ferda Valkyriata

# 526
  • Раковски
 Всичко що е гланц се продава със защитно фолио и вероятността да се надраска при транспортиране е малка, но зависи и от начина на транспорт. Аз лично не се притеснявам да работя с такива материали, трябва да се внимава малко повече и стават работите (цък).

# 527
Аз съм си харесала не гланц, а пръскан лакиран  мдф без кант , не се разкроява , па размер на 180 лв на квадратен метър

# 528
  • Варна
Привет пак - я да видим на вас какви идеи ще ви дойдат за цветово оформление на кухня, при положение, че ще е реално едно помещение с хола.
Успях да щракна няколко снимки - моля, абстрахирайте се от разхвърлията и понатрупаните боклуци   
това е холът

а тук е дупката за кухнята

Тази колона, която е по средата между двете дупки, ще бъде премахната. Зеленото също няма да го има - просто и остатъчно от старите собственици.

# 529
Искам да си поръчам батерия за мивката от ебау .Някой от вас поръчвали ли са и дали сте доволни от качеството .Не знам дали да рискувам
Самоцитирам се

Джемма е поръчвала от там. По спомени го ползва вече месец.
merrlyn, също писа скоро, че е получила от еbay смесител.
mishelin, аз бих направила един от двата цвята от хола и бих прибавила някой от дървесните цветове, не чак венге, но нещо такова.

# 530
Винаги ми е било интересно защо когато клиента има стоящи уреди(дето не са за вграждане) не им
предлагат "майсторите" кухненски плотове на 75см. и нагоре.
Вдигат нивото на плота с още 3см и всички уреди се вграждат и готово.

веднага ще ти отговоря как е при нас Simple Smile
първо щяхме да сме си с нашата пералня, която е с горно отваряне и щеше да се прави вдигащ плот(незнайно как)... после решихме да вземем на свеки пералнята, обаче вече бяхме поръчали по-малко от зебрано нюанс(по-тъмното) и сега остатъка не стига за вратичка. АКО НЯКОЙ ИМА ОСТАНАЛО ЗЕБРАНО НЮАНС, ДА СВИРКА Simple Smile
иначе миялната ми е свободно стояща под мивката, където освен нея имам и 15л бойлер Simple Smile

# 531
  • Балчик
Джема /Джемма/ - не съм сигурна как точно беше ника  Embarassed показваше смесител от ebay в края на миналата тема.
Аз също се спрях на видимски смесител, защото вече веднъж вече брахме ядове с намирането на керамична глава за един вносен, пък за част, която струва 10на лв не си струва да се сменя цял смесител според мен

Да, много съм доволна от него за сега. Баща ми каза, че е добре направен, за разлика от стария. Mr. Green

# 532
Винаги ми е било интересно защо когато клиента има стоящи уреди(дето не са за вграждане) не им

И при мен имаше вариант за плот 80 см. Отказахме се поради ред причини, първо избор на плот 60 имаше 30-40 вида, а на 80 см едва 4-5, второ цената е двойна - трябваше голяма промяна в избора на цветове и голяяям компромис, че да се вземе някой от плотовете 80см.  Peace

# 533
Искам да си поръчам батерия за мивката от ебау .Някой от вас поръчвали ли са и дали сте доволни от качеството .Не знам дали да рискувам
Самоцитирам се

Джемма е поръчвала от там. По спомени го ползва вече месец.
merrlyn, също писа скоро, че е получила от еbay смесител.
mishelin, аз бих направила един от двата цвята от хола и бих прибавила някой от дървесните цветове, не чак венге, но нещо такова.

Дам, моя смесител е от И-бей, в подписа ми има снимки, доволна съм, дойде ми на половин цена, а Видима или Рока не мога да кажа, че са някаква марка, че да ги предпочета на двойна цена  Laughing

# 534
Считате ли че е допустимо, шкафчето за вградената фурна да е под чекмеджето?
http://tilieva.snimka.bg/business/www-mebelni-idei-com-idei-real … e.581506.23967343
Например ето тук, фурната да е отдолу, а чекмеджето отгоре.

Ами виждала съм че се прави. Дали е удобно толкова ниско фурната нямам представа. така имаш предвид, нали?

# 535
  • София

И при мен имаше вариант за плот 80 см. Отказахме се поради ред причини, първо избор на плот 60 имаше 30-40 вида, а на 80 см едва 4-5, второ цената е двойна - трябваше голяма промяна в избора на цветове и голяяям компромис, че да се вземе някой от плотовете 80см.  Peace

В момента вече има над 20 цвята плотове на 80 и 90см и то все от модерните в момента цветове.

А  относно това дали трябва шкаф за да се монтира вратичка пред свободностоящ уред отговора
е не- просто се монтират само страници и се закрепват за пода и на тях се монтират пантите.
Ще направя снимки и ще ги пусна да видите как става.
Ние това го правим от много време и всички до сега са били доволни.
Освен това работния плот става доволно широк и удобен за работа.
Има място и за разни уреди по него без да пречат.

# 536
  • София
http://tilieva.snimka.bg/business/www-mebelni-idei-com-idei-real … e.581506.23967343

Ами виждала съм че се прави. Дали е удобно толкова ниско фурната нямам представа. така имаш предвид, нали?

С уговорката никой да не ми се сърди ще кажа следното:

Не мисля, че е удачно фурната да е толкова ниско.
Годинките на всички ни стават все повече и повече.
Дали след време ще ти е удобно да се навеждаш толкова и да вдигаш
пълна тава , че да я оставиш на плота.
Хората на запад не са толкова глупави и не напразно са измислили фурната да
се вгражда в колона и да ти е на нивото на очите.
Затова и всички ХУБАВИ кухни са с чекмеджета, а не с врати.
Дърпаш и виждаш всичко вътре.
Вземаш каквото ти трябва и затваряш.
Само тука още се правят кухни с долен ред с врати.
И естествено винаги ти трябва онова дето е най-отзад - Коленичиш на земята,
вадиш всичко от шкафа и стигаш до заветната тенджера, прибираш всичко и се изправяш.
Правиш каквото правиш и после се повтаря всичко обратно, за да я прибереш на място.
Поне аз така си мисля и от опит го казвам.

# 537

С уговорката никой да не ми се сърди ще кажа следното:

Не мисля, че е удачно фурната да е толкова ниско.
Годинките на всички ни стават все повече и повече.
Дали след време ще ти е удобно да се навеждаш толкова и да вдигаш
пълна тава , че да я оставиш на плота.
Хората на запад не са толкова глупави и не напразно са измислили фурната да
се вгражда в колона и да ти е на нивото на очите.
Затова и всички ХУБАВИ кухни са с чекмеджета, а не с врати.
Дърпаш и виждаш всичко вътре.
Вземаш каквото ти трябва и затваряш.
Само тука още се правят кухни с долен ред с врати.
И естествено винаги ти трябва онова дето е най-отзад - Коленичиш на земята,
вадиш всичко от шкафа и стигаш до заветната тенджера, прибираш всичко и се изправяш.
Правиш каквото правиш и после се повтаря всичко обратно, за да я прибереш на място.
Поне аз така си мисля и от опит го казвам.
Напълно съм съгласна с това мнение  Peace

# 538
И аз съм съгласна с това, но  ако един уред не е за вграждане, дали ще е добра идея последното, аз например съм забелязала, че ако не оставям отворена вратата на пералнята започва неприятен дъх.Какво се случва ако отпред има и врата от ПДЧ?Няма ли да се получи влага? newsm78 Само питам, иначе иаз мислех за такъв вариант, но се отказах, защото не исках да се губи никакво място за страници и т.н.

# 539
  • София
И аз съм съгласна с това, но  ако един уред не е за вграждане, дали ще е добра идея последното, аз например съм забелязала, че ако не оставям отворена вратата на пералнята започва неприятен дъх.Какво се случва ако отпред има и врата от ПДЧ?Няма ли да се получи влага? newsm78 Само питам, иначе иаз мислех за такъв вариант, но се отказах, защото не исках да се губи никакво място за страници и т.н.

При плот 75см има достатъчно място да се остави вратата на пералнята отворена зад вратичката на шкафа.
А и мисля, че компромис от три страници=54мм е добро решение плюс удоволствието от хубавата визия на кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт