Къде в Пловдив???-32

• 69 789
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Аз пак да попитам дали знаете някой по-евтин магазин за капково напояване? И горе-долу ориентировъчни цени.  Peace

# 586
Здравейте ! Въпросът ми май не е съвсем за тук, но не знам къде другаде да го пусна, а тази тема я следя постоянно, та се надявам да ми помогнете и на мен. Искам за 1-ви юни да купя акумулаторен мотор на моя син /2.6 г. /. За РД му купих такава кола, но се оказа, че батерията й е 6V и не знам дали заради това или просто й скапах батерията като не я зареждах 4-5 мес. / нямаше къде да я кара/, но се движи страшно бавно и при най-малкия наклон запецва. Та идеята ми сега да му купя мотор с 12V с надеждата да се движи по-бързо и по наклон, защото лятото доста време ще прекара във Велинград, а там са предимно стръмни улиците. Стана доста дълго, но.... Та, може ли някой да ме ориентира къде да намеря такъв мотор - повечето са 6V и се притеснявам да не са като колата.

Защо не пробвате само с нова батерия и предполагам се е скапала тя не в друго е проблема.
При нас беше същото нещо до момента в който не сменихме зарядното и батерията.

# 587
  • Пловдив
Никъде не открих  бяла фланелка с якичка и късо ръкавче, моля , ако имате идея къде да проверя, да ме подсетите   bouquet

Благодаря за коментарите до сега, но проверих-нямаше  Tired

Вис Виталис  Rolling Eyes Предполагам, че ще имат, но не съм ходила скоро и не мога да кажа на 100%.

# 588
  • Пловдив
Здравейте , незнам дали въпроса ми е за тук, но все пак да попитам,
интересувам се някой дали знае колко струва кръщене на дете, предстои ни и знам че в различните църкви е различно заплащането. Питах в Св. Иван Рилски - 86лв.+30лв. ако снимаш с камера newsm78 . Сега ще проверявам в други които съм набелязала. Ще се радвам ако някой има информация да сподели   bouquet  bouquet  bouquet

# 589
повечето места е между 30 и 50 лв с включена таксата за снимки
доплаща се повече /извън тази сума/ ако има хор на живо

# 590
Никъде не открих  бяла фланелка с якичка и късо ръкавче, моля , ако имате идея къде да проверя, да ме подсетите   bouquet

Благодаря за коментарите до сега, но проверих-нямаше  Tired

Тук ще намериш http://www.cliptm.com/stedman.html Peace

# 591
  • Пловдив
Ерин Брокович благодаря ти , явно църквата е много скъпа че излиза 116лв , и няма хор и нищо, просто цената си е такава , но това с допълнителното за снимане с камера ми дойде малко в повечко(затова реших да проверя в други църкви), иначе 86лв ми се стори нормално.

# 592
почти всички църкви /без към някои манастири/ взимат такси и за снимки и за камера
има такива, които взимат и 20 лв такса за украса  Shocked /примерно св.богородица/

# 593
Преди година и нещо и аз търсех църква за кръщене/не,че ме плашеше цената,но наистина на повечето църкви се бяха поуляли и много ми намирисваше на търгашество,отделно,че много неща искаха допълнително,а аз не исках да натоварвам кумовете/ и тогава в "Св.Марина" бяха хем най-скромни/върти ми се нещо от сорта на 40лв.целия ритуал,всичко включено в цената/ и хем най-малко неща допълнително искаха.И мога да кажа,че кръщенето беше наистина духовно изживяване-останахме повече от доволни.Определено я препоръчвам за кръщене.
В тази връзка-не препоръчвам Бачковския манастир-там е на конвейр приемането на християнството/отделно,че случихме на пиян поп и цялото мероприятие беше кошмарно/.

# 594
Да, така е в св.Марина хората са много отзивчиви и различни. Там също винаги има много кръщенета
Аз обаче най-много харесвам църквата св. Спас. Много ме ядосва, че навсякъде всичките тези пари не отиват за подобряване поне малко на интериора на църквата. Да, знам, че важното е духовното, но все пак е обидно до купела, където се извършва едно свещенодействие да стои мушама, същата като тази, с която си затваряме бурканите на двора. И тук не говорим за пари, защото една бяла покривка струва почти колкото една мушама примерно...
Много пъти съм била свидетел как миряни след кръщенето даряват чудни извезани покривки, които после потъват в небитието... Хич не искам да отварям тази тема, че толкова ми се е насъбрало, толкова ми е болно.

Иначе за св. Спас - интериорът е чудесен, всичко е направено с много вкус, мисъл и стил. И най-важното отец Васил е много харизматичен и има страхотен глас. Там е съм виждала едно от малкото кръщенета, където наистина са ме побивали тръпки. Таксите обаче не помня какви са.

# 595
Спешно ми трябва аптека, в която приготвят лекарства - трябва ми следното нещо за варицела - приготвено от анестезин и талк.
За какво се ползва това нещо?

И аз съм доволна от Св. Марина за кръщене  Peace

# 596
  • Пловдив
Аз също подкрепям с две ръце св.Марина - хората там са страхотни. Преди това питах в една църква до нас - в кв.Смирненски, в парка, до у-ще Кирил и Методий - е толкова нагли хора не бях срещала. Първо, че цената беше по-висока от тази в св.Марина, но това не беше проблем, а отношението им. Кръстчето от кръстницата трябвало да е златно, да съм занесяла почерпка за служителите в църквата, някакъв странен брой кърпи и колкото по-големи били, толкова по-добре, една бутилка олио, а по-добре зехтин, включително трябваше да направя китката на попа, с която да кръстят малкия - просто ужасно нагли. Дадох капаро, защото са ми мн. близо до нас, но после случайно влязох в св.Марина да попитам и там и отношението им ме грабна и реших, че ще прежаля капарото, но ще направя кръщенето там. По спомени мисля, че таксата беше 40лв и въобще не са ми искали нещо за това, че ще снимам, допълнително мисля, че само една кърпа за попа и една дар за Дева Мария занесохме, но не съм мн. сигурна. Попа беше страхотен, както и персонала. На всеки след това препоръчвам тази църква.

# 597
  • Пловдив
Момичета много ви балгодаря за отговорите за кръщене  Hug ,  и аз си мислех за св.Марина. Ще отида до нея  Peace . Аз проверих в св.Иван Рилски, че е до нас,а и в нея се ванчахме.А бихте ли ми препоръчали заведение , което да има поне малък детски кът , събитието ще е края на юни и мисля да сме навън , много се чудя за заведение  newsm78 , иска ми се да има поне една пързалка че има няколко деца освен моето да има поне къде да играят.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 598
Момичета много ви балгодаря за отговорите за кръщене  Hug ,  и аз си мислех за св.Марина. Ще отида до нея  Peace . Аз проверих в св.Иван Рилски, че е до нас,а и в нея се ванчахме.А бихте ли ми препоръчали заведение , което да има поне малък детски кът , събитието ще е края на юни и мисля да сме навън , много се чудя за заведение  newsm78 , иска ми се да има поне една пързалка че има няколко деца освен моето да има поне къде да играят.
  bouquet  bouquet  bouquet

Заведенията с детски кът,които аз знам са Сентрал парк /този който е на младежкия хълм/,Гладиатори и Воденицата /в кв."Тракия"/,може и други да има,за които не знам,дано се включат още хора,които да те ориентират  Peace  Peace

# 599
В градината на пицария Верди /тази, която е на ул.Найден Геров, зад Главната/ има разни люлки, въртележка и пързалка също, ако не ме лъже паметта...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт