Хлебопекарна без ТЕФЛОНОВО покритие

  • 25 165
  • 63
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 692
Заради положителните отзиви отностно машините за хляб и аз изпаднах в желание да придобия такава. НО - самите ванички , в които се пече хляба на може би 99% от машинките са покрити с ТЕФЛОН. Защо? Тефлона е вреден, но това не спира производителите да печелят на наш гръб. Освен това до колкото съм запозната от мнения по форуми- тефлоновото покритие на хлебопекарните много лесно и бързо се разваля т.е. освен, че не спомага за по-лесното вадене на хляба то изпуска още повече вредни вещества в него. Поне да имаше избор - всеки да избере дали да закупи машинка с или без тефлон но не, едва ли е толкова скъпа екстра да се направи емайлирана или с керамично безвредно покритие ваничка?
Аз търся този 1% хлебопекарни, които нямат тефлон.
Надявам се да намеря този отговор , който ще бъде полезен не само за мен, но и за други като мен, които в този свят , който ни обгражда отвсякъде с вредите си търсят начини да водят по-здравословен начин на живот.

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 12:22 от aH~

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 5 214
aH~, и аз се оглеждам за такава, ама няма....

# 2
  • Мнения: 581
Всички хлебопекарни, които гледах преди да си купим нашата бяха с тефлоново покритие на купата за печене.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 692
Да, на БГ пазара само с тефлоново покритие се предлага от масовите марки. Възможно е да има някоя, която не е от масовите да е без - дори да не е на БГ пазара мен това не ме притеснява кой знае колко, важното е да се каже марка и модел...  Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 163
Да се запиша и аз тук, тъй като също търся такава хлебопекарна.
Преди време ми беше попаднал линк към такава, имаше дори прибираща се бъркалка по време на печене, но и цената и беше "хубава". Също така ми дадоха и идея за махане на тефлоновото покритие с пясъкоструйка (или нещо такова) и емайлиране, но така и не се наканих да проуча къде се прави това.

# 5
  • Мнения: 365
Вдигам темата..наистина ли никой не е намирал такава? Аз имам Мулинекс от по-малко от година и е вече за боклука Sad Толкова се рони това странно синьо покритие, което е вътре - дори съм намирала сини топченца от него в хляба. Искам да си купя с контейнер от неръждаема стомана, цената не е от значение.

# 6
  • София
  • Мнения: 10 632
Taзи на Silver Crest - с Ilag покритието - тефлон ли е всъщност?

# 7
  • Мнения: 5
А някой от вас дали има представа дали в тези хлебопекарни може да се опече хляб с квас? newsm78

# 8
  • Мнения: 7 779
А някой от вас дали има представа дали в тези хлебопекарни може да се опече хляб с квас? newsm78
ще изпече всичко , което и сложиш  Laughing  не е чак толкова умна машинката за да различи хляб с квас от обикновен хляб. да , ще го изпече

# 9
  • Мнения: X
Записвам се да следя и аз....може да се появи "печка" за хляб без тефлон.    Simple Smile

# 10
  • Мнения: 7 779
чудя ви се какво ви притеснява тефлоновото покритие  newsm78
преди години се е пекло на железни,медни ,калайдисани , чугунени/емайлирани, стъклени,неръждаеми,тефлонови съдове. всичко на даден етап е отричано. в днешно време е обяснимо - трябва да се пласира новото. след някоя година не бих се учудил ако новите керамични съдове ги изкарат че са правени с радиоактивна глина и са най-опасните на света.
дали ако е доказано ,че тефлона е вреден ще разрешават днешната му употреба и производство ?  за мен неудобството на тефлона е ,че се надрасква . иначе чакам да видя кога неговата вредност ще ме гътне  Laughing
вярно е , всеки има право на избор.

пп. защо не опитате да месите тестото само в хлебопекарната , а втасването и печенето да става в друг съд и във фурната ?

# 11
  • Мнения: 0
Аз като търсех намерих това http://shop.beem.de/kuchengerate/multi-backautomat/multi-back-to … class-5-in-1.html с керамично покритие но не съм я пробвал само я видях.
Ако някой знае немски може да каже дали доставят до България.

# 12
  • София
  • Мнения: 18 685
пп. защо не опитате да месите тестото само в хлебопекарната , а втасването и печенето да става в друг съд и във фурната ?
Аз отдавна правя точно това. Не съм месила на ръка от години. А предпочитам да пека във фурната, защото замесвам повече тесто и ми трябва по-голям обем за печене, отколкото е купата на хлебопечката.
Бонго, ти не си ли чул? Керамичните съдове отдааавна ги отрекоха Laughing Само че не заради глината, а заради покритието. Това, с което ги "гледжосват", ако вярно си спомням думата. То било с високо съдържание на олово и много, много вредно. Аз заради това покритие още си нямам гювеч Crossing Arms

# 13
  • Мнения: 456
Breville имат машина за хляб без тефлоново покритие и падаща бъркалка. Май беше керамично покритието на тавата. Имах за около половин година, на я продадох. Машината беше много хубава, но струваше доста. Обмислете добре колко ще ви държи първоначалният ентусиазъм.

# 14
  • София
  • Мнения: 10 632
 И сега какво, нито тефлона полезен, нито керамичното покритие... Laughing

И аз съм го мислил това с месенето в пекарна и печене във фурна, но колко може да омесиш, пресполагам колкото може и самата тя да опече (1-1.25кг). Пък и е по ергоемка фурната, поне втасването в машината ли се прави и премесването?

От любителския клас, коя пекарна е с най-голям обем (до 100-150лв)? Ако ще е гарга да е рошава,

Чудех се за кукър, поне ще мога и да готвя някакви неща (предимно на пара).  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт