Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 112

• 65 766
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро и от мен!
Аз си мисля - Дали тук вече не са арестували пратеника на Мусти и са извикали тати Фахретин евентуално за разпознаване? А пък и един от присъстващите там ми прилича на Сами.
Но ще дочакаме следващия епизод, за да разберем.
Желая ви ведро и добро настроение в този хубав слънчев ден. Hug  bouquet

# 46
Добро утро момичета  Flowers Rose Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover Предполагам, че все още сте под емоцията на снощната прекрасна серия от вашето любимо филмче. Балкона ви снощи щеше да се срути - имаше толкова много регистрирани посетители, 31 скрити и 344 гости....Много се радвам за вас. След толкова много драма, която преживяхте с любимите герои и актьори - това е като една награда за вас  Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace

Имаше много вълнуващи моменти - от искането на булката, вечерта на къната, приготовленията и вълненията за сватбата.....до финала на епизода...

Всичко беше çok, çok, çok güzel  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 47
  • Враца
Добро утро, мили момичета в този хубав и слънчев ден след четвъртък!
Мислех си че следнаспиването емоциите ще са поулегнали, но не! Събудих се с мисълта за филма. Изгледах го два пъти, преповторих отделни моменти n-на брой пъти. Уж щастлив епизод, уж радостни емоции, а сърцето ми плаче - не знам защо, ама така го чуствам. Даже сега докато пиша и  Cry. Много неща се казаха, много равносметки се направиха. Макар да не разбирам езика, усетих емоциите до една - перфектна игра на артистите. Всички тези проведени разговори ме върнаха назад, в началните серии и усетих стаяваната досега мъка на героите.
И всички тези малки жестове - милувки на Керим, охххх, разтопяват ме отново игри с ръце и милувки с пръсти. Embarassed
И пак се появи онова чуство, че нещо неприятно ще се случи. Както има една поговорка - за да постигнеш нещо "Цял живот принасяш с лъжичка, а накрая се намира някой да се из.....ре върху труда ти като слонче". Та да не стане така и с нашите сладурчета - принасяха си щастието две години лъжичка по лъжичка, а сега, когато вече го имат, онзи изперкал лунатик да се ....... като слон (или злобната Мукадесита - и от нея очаква нещо да изгаднее отново)
Не ми се мисли какви емоции ще бъдат след превода - за пръв път го чакам  с такова нетърпение!

Laughing Laughing Laughing

# 48
Добро утро,момичета!
Изгледах серията отново.Иска ми се Едже и Мелек да зарежат всякакви традиции по отношение на турските сериали,които или завършват зле,или добре,но до последно мъчат и героите и зрителите,като в последната серия претупват всичко набързо и ни уведомяват нещо от сорта и „заживяли добре“.Аман от такива финали,време е да направят нещо по-различно,време е да ни потопят в романтика и положителни емоции,а драмите и екшъните да ги оставят за лошите.Не мисля,че от това ще им падне рейтинга.Освен това положителните емоции правят хората по-добри и същевременно ги карат да не губят надежда в доброто,да се борят за него,самите те да го носят в себе си и да го раздават с пълни шепи на други хора.Мисля,че ролята на изкуството в днешно време би трябвало да се развива в тази посока.Реализмът,който ни показваше истината за горчивата страна на живота, си свърши ролята в друга епоха,днес човечеството има други нужди.A тъмната житейска страна не трябва да се крие,но това е работа на медиите.Така си мисля аз.
Тази серия беше много хубава.Още в началото имаше доста вълнуващи моменти,но истински впечатляващите започнаха с искането на булката.Разбира се,че още няма превод,но и без него диалозите и невероятната игра на артистите бяха разтърсващи.Без да знам точните думи,които изрече Фахретин,беше много трогателно,че той повдигна темата за предстоящето събитие,за ролята на Мерием в живота на Керим,за това какво тя е направила за неговия син,за самия Керим ,за Фатмагюл и нейния брат.Не по-малко прочувствен беше и монологът на Рахми,единственият близък човек на Фатмагюл.Любовта между двамата-брат и сестра-е затрогващо силна,затова и посланието на Рахми е важно и истинско,послание,в което всеки човек трябва да се вслуша,така както и самия Господ (Алах) се е вслушал.И според  мен нямаше значение на какъв език говори героят,защото  неговите думи пак щяха да ни докоснат и да направят очите ни влажни без помощта на лука.Разбира се и за Мерием думите на Фахретин бяха едно признание,защото в този момент и тя се чувстваше повече от щастлива,но и същевременно горда със своя Керим.Тя може да не го е родила,но на практика,това е неговата майка и като такава,тя не може да не се радва,когато вижда,че детето и е направило толкова добър избор в живота си,въпреки всички горчивини, през които премина.
Празникът на къната беше сам по себе си също много интересно представен.Пак не разбрах откъде дойдоха тези жени,но по-важното е,че видяхме една щастлива и освободена Фатмагюл.Тук любопитно ми стана и намазването с къна на младоженеца.
Като цяло от голямо значение за развитието на героите беше и срещата с психоложката.Разговорът за предстоящия сексуален акт е част от дългия възстановителен процес на двамата.Преводът на тази сцена ще ни хвърли повече светлина върху съдържанието на разговора,но и на прима виста можем да кажем,че желанието на Ф. да говори свободно по тази тема пред Керим говори наистина за това,че тя е вече готова.Важно е също,че Керим чу какво каза тя.Да се надяваме,че това ще му даде достатъчно увереност и ще му помогне сам да се освободи от неговите лични задръжки,защото докато всеки и всичко беше съсредоточено върху лечението на Фатмагюл,Керим беше позабравен,дори аз не се сещам за някой друг освен психоложката,който да се сеща,че и той може да има проблем от този характер.Затова този разговор и личната роля на Ф. са  много важни.
Следващият много  силен момент от серията беше разговорът между баща и син директно преди „вземането“ на булката. Мен лично много ме трогна.Фахретин по своеобразен начин отново поднесе своите извинения за това,че е изоставил детето си,че е изпуснал неговото детство,байрама,сюнета и всичко,което баща и син би трябвало да преживеят заедно,че много му е мъчно за пропуснатото време,което не може да се върне назад,но е щастлив,че поне този момент няма да пропусне,защото няма нищо по-важно от това да види детето си щастливо(аз лично си представям,че това горе долу бащата каза в началото на сина си).Какво въздействие имаха думите на Фахретин върху Керим,видяхме.Синът според  мен окончателно прощава на бащата и дори му благодари,че му е помогнал в труден момент да не направи голямата грешка и да изостави любовта си.Лично за мен това беше един от най-силните моменти в този епизод,подсилен още повече от перфектната игра на двамата актьори.Не само думите,но и прегръдките, и проронените мъжки сълзи не могат да оставят безразличен ,който и да било зрител(освен ако не е изрод).
Разбира се не мога да забравя и всички онези моменти,когато Керим и Фатмагюл показаха по неопровержим начин,че любовта между тях е в доста напреднала фаза.Както каза Мерием,вече няма какво да ги раздели на този етап(освен смъртта).И двамата младоженци бяха много хубави,много щастливи  и съвсем естествено плахи и пестеливи в думите,защото е нормално в този момент вълнението и вътрешните емоции да са толкова големи,че да не могат веднага да се облекат в думи.Красота за очите и радост и умиление за душата.
Мукадес не искам да я коментирам,но определено ме дразнят вече всички,че и позволяват да се вихри.Всички виждаха отношението и,тя вече не можеше и да се прикрива.Не мога да разбера как не се намери човек да я свали на земята,да и свие перките,да и даде да се разбере,че трябва да престане.Дори и Кадир можеше да я сплаши,че ако само още веднъж се намеси в личния живот на другите,ще промени отношението си към нея и няма да има повече разбиране за нейните проблеми и ще я подведе под отговорност и за нанесените от нея вреди и нарушения на законите на държавата.Може да звучи силно,но за  да се спре Мукадес трябват по-решителни мерки.
Много хубави бяха и кадрите,които представиха отношенията братя-сестри.От една страна Фатмагюл и Рахми,а от друга Керим и Дениз.
Отново имаше и контраст между емоционалното състояние на добрите и лошите.Спокойно до края сценаристките могат да увеличават този контраст.Това е моят горещ съвет към тях.
Стана много дълго и спирам тук.

# 49
Добро утро! Изгледах епизода отново - няма такъв рев на сцената между К. и Фахретин. Много ми хареса монолога на Рахми почистват го така всякаш говореше на мен.Надявам се скоро да има превод  на тези две сцени.Един от най хубавите епизоди досега.

# 50
  • Стара Загора
Добро утро момичета!dani_ka,благодаря за превода на интервюто!Направи  ми впечатление,че и двамата актьори говорят за екипа на сериала,че е сплотен и хармоничен,това мн.ме радва!
Много вълнуваща серия беше73-та.Все си казвам ей тази е най-силната серия и всяка следваща е още по-разтърсваща.Няма друг такъв сериал така да ме докоснал и да предизвиква толкова противоречиви  емоции в душата ми!Изключителна игра на всички артисти,възхитена съм!
  За епизода:Началото малко ме ядоса-Мустафа от тоалетната мрънка за сетен път на Фг и я заплашва,така и не разбра истината тоя човек,жалък е вече,но и много болен.Дано се смилят над нас и вече го разкарат в следващия епизод по един или др.начин.Иначе прекрасна игра на Фърат Челик,незнам обаче дали ще мога да го гледам в др .филм newsm78!
  Ядосах се малко и на Керим да си  призная Embarassed в първите сцени-знам колко болезнено е всичко свързано с Мф и само името му го кара да полудее от бяс...но малко в повече ми идва тая ревност към Фг.Това викане и тропане по масата също..защо-тя го обича безрезервно и всеотдайно ,няма нужда от тая ревност.Веднага обаче му простих и си  обясних  държанието му  като яд и безсилие,че не могат да се отърват от тая гадина дори и от затвора продължава да ги трови.
Мн.ми хареса сцената с посрещането на Дениз и Джени,сцената с искането на момичето от бащата на момчето-ей в тоя момент Рахми милия как ме разплака....още ми е пред очите и чувам гласът му...същото е и след като я видя Фг в булчинската рокля-сълзите му се леят,щастлив е,че сестричката му е щастлива най-после ,излекувана и започва нов живот с един достоен човек.
Др.разтърсващ момент-разговора между баща и син-г-н Фахретин какво каза не разбрах ,но ме развълнува и разплака отново....
А Мукадес какво иска още не я разбирам..но как се развика на Кадир  и му хлопна вратата не мога да повярвам в нахалството и. Иначе купонджийка голяма-как разкърши снага и бюст LaughingПрез цялото време имах чувството,че се съревноваваше с Джени,така я гледаше злобно.Ама жената нежна и красива,тактична и учтива..нашата патронка и на малкия и пръст не може да стъпи,къде се мери  незнам.Дано след сватбата Кадир и Мерием я разкрият пред Керим и Фг.
Дениз -любимка ми е това момиче-лъчезарна,приветлива,непринудена,а Керим как си я гушкаше.Мн.хубав флирт Дениз/ Емре,дано развият отношенията между тях и ги видим двойка!
За Ердоан малко ми стана жал при спомена му в килията и тази една сълза(браво на Каан Ташанер,мн.ми хареса),която се търкулна по бузата му,но бързо ми мина-стопирах кадъра и пуснах края на 1 еп.-видях отново лицето му,докато изнасилваше Фатмагюл и съжалението изчезна-получи си заслуженото,време е да осъзнае какво е сторил ,как е имал всичко и как го е загубил!Жалко за майка му,но явно това е нейното наказание. И след тия сцени с тях си мисля дали неочаквания край няма да включи признанията на Хилмие,Перихан,Ердоан и Селим?!
  Фатмагюл -хареса ми и на къна вечерта и като булка-красива,нежна,изящна.Някак освободена беше на дамското парти-така хубаво танцуваше и се смееше,сякаш за пръв път се забавлява от много време насам.При психоложката ме зарадва как хвана Керим за ръка,каза също доста неща,но като видим превода ще разберем какво точно.
Любими моменти  - пазаруването и как каза на Керим да не гледа,като избираха бельото и ношничката;целувката на стълбите,когато ги хвана Рахми;и накрая играта на ръцете(дори смяната на кадъра с рунтавите ръце на Мф не ми развалят момента)  и повея на вятъра като излизаха от къщата-едни влюбени красиви млади хора,две души,които след много болка и страдание заслужават да бъдат много щастливи!И аз съм убедена,че финала ще е точно такъв-щастлив!
  Желая ви приятен ден и ведро настроение!

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 11:22 от borovinka123

# 51
  • София
Добро утро и от мен! Прекрасна серия, пълна със запомнящи се и трогващи душата и сърцето разговори, ситуации и жестове.Веселото и щастливо оживление в семейството на младоженците, пазаруване за сватбата, получаване на подаръците, подреждане на новата къща, ритуалите, свързани със сватбата, споделените погледи и откраднати целувки и от друга страна тъгата, отчаянието и безизходността в семейство Яшаран, лазещия по пода на килията и не искащия да приеме истината жалък и смазан от отчаянието си Мустафа…Изключителна актьорска игра, превъзходени Енгин и Берен, обличането на младоженеца и булката, всички малки и важни подробности, все едно наистина е тяхната сватба. А тази игра с ръцете преди излизане от къщата, подухването на вятъра и развяването на воала на Ф и косите на К, нямам думи…Очаквам с нетърпение продъжението…
ппДенис все пак сложи в кутията с купеното бельо и бюстието…
Желая на всички прекрасен ден и весело настроение в очакване на следващия четвъртък!

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 10:29 от Dilemi

# 52
Здравейте момичета искам да попитам дали може да си сложа ето това в профила

# 53
 Момичета   ,заповядайте Не знам дали е публикувано , ако е така извинявам се за повтарянето
Промяна на статуса
На Engin Akyurek Bulgarian Fans
Подсказка за 74 еп на ФГ:

Сватбата започва много хубаво, хубаво и продължава. Пожелаваме и да свърши хубаво. Въпреки Мустафа. Мустафа да не постигне целта си. Няма да я постигне... Много големи страдания очакват Mустафа и останалиtе през следващите дни. Mоже би не в този еп., но ще видим края на Мустафа, казва Меджхул. (Engin Akyurek Hayran Sayfasi, превод: Engin Akyurek Bulgarian Fans).

# 54
Подсказка за 74 еп на ФГ:

Сватбата започва много хубаво, хубаво и продължава. Пожелаваме и да свърши хубаво. Въпреки Мустафа. Мустафа да не постигне целта си. Няма да я постигне... Много големи страдания очакват Mустафа и останалиtе през следващите дни. Mоже би не в този еп., но ще видим края на Мустафа, казва Меджхул. (Engin Akyurek Hayran Sayfasi, превод: Engin Akyurek Bulgarian Fans)

# 55
djoleva  -май публикувахме едно и също едновременно

# 56
djoleva  -май публикувахме едно и също едновременно
важното е да се побликува та дори и два пъти  bouquet

# 57
  • В Града на Липите
Добро утро на сватбарките и хубав ден на всички.

Благодаря за подсказката, обаче това хич не ми харесва, хич:

Цитат
Много големи страдания очакват Mустафа и останалите през следващите дни.

Скрит текст:
Уникален Енгин както винаги.

А като си спомня с каква омраза го гледаше в началото, дори не искаше да говори с него.

Мюмтаз бей бил голям веселяк, чудно ми е на какво толкова се смеят  newsm78

Тук хитреца си проси целувка.

# 58
Добро утро на сватбарките и хубав ден на всички.

Благодаря за подсказката, обаче това хич не ми харесва, хич:

Цитат
Много големи страдания очакват Mустафа и останалите през следващите дни.
Благодаря за подсказката   bouquet
Хрисе, споко тия останалите са Селим, Ердоан и останалите Яшаран, нашите сладури нищо няма да разберат. Сами ще отиде на сватбата и ще разпознае мръсника дето Хаджер му даде парите и ще се оттърват от него  Grinning

А ето и музиката на финалната сцена на Тойгар Ишикли http://www.youtube.com/watch?v=s8-gVsZgLRw&feature=youtu.be

# 59
  • Стара Загора
MAMA-AN  Hugмного си мила!
Злати Hugпрочетох поста ти от предната тема и ме гризе едно любопитство- с какво свързваш червеното цвете в ръката на Фатмагюл от къна вечерта?Да не се опасяваш,че ще я застреля тоя брадатко?Дали могат да и причинят и това сценаристките newsm78?Може да наблягат на цветето,вместо червеното коланче!!!
 Хриси Hug и аз мисля,че останалите са Ердоан,Селим,Решат и Мюнир!

Общи условия

Активация на акаунт