Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 712
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 105
Joy
И после, никой не гледал бил кой какво дава! Да, бе, да! Броят и следят, та пушек се вдига.
Парички Rolling Eyes
Кой е казал такова нещо?
Иначе ми стана смешно, защото свекърът все подбираше родата да е по_платежоспособна. Дори ни натякваше стария кум, който е по_ възрастен от баща ми само и само, защото бил богат и  щял да ни направи скъп подарък. Е, кумът беше мой приятел.
А въпросните 2 по 20 лв ги получихме в 2 измачкани бели плика с петна, излишно е да казвам, че не бяха надписани. Мен това ме отврати тотално.

# 106
  • Sofia
като всеки разумно мислещ човек подбира в този списък неща с голям ценови диапазон, за да има по нещо за всеки джоб.

това не го разбрах  newsm78
.....

Извинете, че връщам темата няколко стр. назад - уточнявам - просто бъдещото семейство, правейки списъка в дадения магазин имат грижата в него да фигурират подаръци за 10, 100 и 200 лв напр., така че никой да не се чувства притеснен финансово, а в същото време всяко нещо от този списък е желан подарък, без значение, колко струва. От това по-ясно не мога да го обясня  Crazy

Между другото, монети и инвестиционно злато изобщо, продават вече и по моловете в Тавекс, мисля също и купуват.

Повече няма да споделям мнение по темата, да не ме анатемоса и мен Лизет, че и аз съм от незаконно живеещите без брак.  17 години живее с мен 'щото не ме е поискал. Нека не ме иска, лошото е когато решат да те "върнат" след като са те поискали. Но да не се отклоняваме от темата, просто много грозни постове и не можах да преглътна.  Twisted Evil

# 107
  • Варна
Какво странно има в това младоженците да предпочитат пари,вместо куп еднакви и невлизащи в употреба тигани и чинии?
Аз съм твърдо за подарък в кеш и смятам,че е редно  да се даде сума която покрива куверта и  малко отгоре.

# 108
А въпросните 2 по 20 лв ги получихме в 2 измачкани бели плика с петна, излишно е да казвам, че не бяха надписани.
Това щях да питам - какъв е етикета, надписват ли се пликовете или не?
И как става събирането на подаръците? Булката обикаля гостите и си ги проси ли? Че мен някога ще ме е срам така.
Около мен никой не се жени /или просто ми е малък кръга на познатите/ и затова задавам такива въпроси.

# 109
има маса за подаръци - оставят се там.
Обикновено в плика освен пари има и картичка, която е подписана, така че е ясно от кого са парите

# 110
Ами надписват се, за да може после да се знае с кой продължаваш да контактуваш и с кой не, кого ще подиграваш във виртуалното и невируталното пространство, и евентуално да прецениш кой ще е кръстника;) 

М/у другото ние съвсем малка сватба имахме, много малко подаръци, тук се подарява бельо спално, завивки, и получихме мн хубава завивка, на която с химикалка в/у плика беше написано "Да живеят младоженците" и химикалката беше пробила плика, щото явно не е пускала в началото:)))  съответно леко надраскана, и лепнали отгоре една лепенка да не се вижда, умряхме сме от смях, а  други гости ни бяха написали пожеланията си на великденска картичка ( през февруари се женихме). Толкова ми е било весело от всички глупотевини , стихотворения в/у тези хартийки, че винаги ще си спомням за тях с усмивка. Да не говорим колко карикатури имаме нарисувани в-у салфетка и какви щуротии, като например подаръка лигавник с надпис "роден Интерист" ( фен на Интер)
Прекрасно се чувствахме, на никого не сме мерили възможностите, нито сме се сърдили  Shocked
свекърите ми платиха обяда и това беше.

# 111
  • Sunshine state

Това щях да питам - какъв е етикета, надписват ли се пликовете или не?
И как става събирането на подаръците? Булката обикаля гостите и си ги проси ли? Че мен някога ще ме е срам така.
Около мен никой не се жени /или просто ми е малък кръга на познатите/ и затова задавам такива въпроси.
Надписват се и има 2 варианта-или се събират или се оставят на масичка,както е описала Пини.
И защо да те е срам? Thinking И подаръците ли ще те е срам да си вземеш?

# 112
А може да ги надиплиш, като гердан и да като идва булката за наздравица и като хавайка да й ги закачиш на врата Mr. Green
В Рибнево например го има това още, плс маската, с която булката губи самоличността си.
.......

# 113
А може да ги надиплиш, като гердан и да като идва булката за наздравица и като хавайка да й ги закачиш на врата Mr. Green
В Рибнево например го има това още, плс маската, с която булката губи самоличността си.
.......
Takaва видях за първи и единствен път във Виена през един трамвай. Беше с червена рокля, а младоженецът ми изглеждаше на около 17.
Не знаех откъде идва, то човек таман отпише тоя форум като възможност за смисленост и съдбата ти се изсмее  Crazy

# 114
  • София
Тази снимка изглежда като от друг свят взета, все едно не е снимана в България...
За пръв път виждам да се слагат маски на сватбен ритуал.   

# 115
Хората са толкова различни и шарени!
Ето например пак  в Рибнево чеизът на булката се излага на чердака за да го види цяло село. Черги, покривки, завивки... плс  мебели и покъщина

Всъщност ето го и целия разказ как протича всичко, на мен ми беше много интересно
http://e-vestnik.bg/3248

напомня ми нещо от индийските сватби и те пълни със символи, пищност и демонстрации

извинете за отклонението

# 116
И предаване, но по коя телевизия беше не се сещам:
http://tvtv.bg/news/view/id/4578

# 117
Такива писани булки има и в Албания (и Косово). Май точно такава гелина(мисля, че така се казваше) няма по другите краища на света. Ето я албанската гелина http://photos.travellerspoint.com/2383/thumb_bmyftiu_lokviaca.jpg

Интересно е в това Рибново, там си има и сезон на сватбите.

# 118
Аз доколкото знам, има традиция в исляма булката да е в червено.
Ето една булка от Разград, която намерих. Мисля, че някъде по романите на Талев беше описана и една сватба, на която водиха младоженката в червена рокля седнала на обратно на магарето. Не помня точно, но има и такава сцена във някой от филмите...

ето още един ритуал гелина Пирличат малко на гейши.

тук е описано още нещо за ритуала и Рибнево.

Аз бях с едно такова момиче в 1ва градска преди 2 години и ми беше взело акъла с чистота, доброта и детска наивност. КАто от друг свят беше. Помакиня.

За съжаление освен за чеиз за подаръци нищо не пише  Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 23:16 от 10 c's

# 119
Всъщност някой знае ли от кога започват да се женят с бели рокли? Преди това е било със сватбена носия (различна за различните региони).

Общи условия

Активация на акаунт