Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 703
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 90
  • Kопенхаген
мхм, нали се сещаш, че пишеш във форум, в който може всеки да се изкаже.
Хайде не се коси толкова и не приемай нещата толкова лично.
Това да си разведен/а не е порок и е също толкова право на избор, колкото и да живееш в брак или в съвместно същжителство!
Да, това ми е пределно ясно, но никога не бих се намесила в твой спор с друг потребител, сещам за подобен такъв с един кретен тук. Да, има дискусии, в които колкото повече хора се включат толкова по интересно става.
Никога не бих заклеймила някой тук, че е разведен, разделен и т.н.
Но някакви тук, които хал хабер си нямат от законно съжителство да ми развяват издишащи доводи, че безбрачието не е води до стабилни семейни отношения, ей това няма как да го приема.

# 91
Я вижте какви красоти има тук:
www.rbb.bg/repository/documents/bg-BG/Precious metals trading_Promotion_02 04 2012_07 05 2012.pdf
В съчетание с картина е страхотно.

# 92
  • Sunshine state
Картина + 100лв. е напълно в реда на нещата и е предостатъчно. Peace
Ние също така процедираме,по 50лв. на човек.Толкова можем,толкова даваме.За сватбата на моята сестра и съответно за сватбата на неговата сестра отделихме по 100лв. на човек,тоест 200лв.На мен ми се вижда съвсем прилично. Peace
Картина,рисувана лично за нас,би ме трогнало много като подарък. Heart Eyes

# 93
Не знам за вас, но обикновено хората от един приятелски кръг са и от една черга, така че опасението "те ако решат кралска сватба, аз какво - заем ли да тегля", отпада. Винаги може да се предположи колко точно пари е нормално да има в плика, така че хем да не е изхвърляне, хем да не е малко. 
Юбилейната монета е по-подходяща за личен подарък според мен, не за семеен, но смятам, че е добър избор Simple Smile

# 94

Ще се изказвам където аз преценя, а ти си последния човек, който ще ми държи сметка за това.
А ти като си разведена, с какво право даваш каквато и да била оценка на законния брак?
Може пък да не си поискана правилно или не си била достатъчно ценна, че да те задържат  Laughing
То се вижда до къде си го оценила, и не намесвай Бог, че в твоята уста звучи цинично.
За теб е ценно и истинско да си сменяш партньорите като носни кърпи и въобще не си ми критерий за съместно съжителство пък било то и законно
Гледай си хаотичния живот и не се занимавай с живота на другите.

Между другото много ще ти отива многомъжие на теб.

Разликата между мен и теб е че аз съм била омъжена и ....ще бъда ако е рекъл Господ да срещна ценен. А помежду браковете съм съжителствала като теб та имам някак база за сравнение относно ценността на едното и другото. Все ми е тая какъв ти е живота да ти кажа, но някак е кощунствено неомъжена да ми разправя кое било истинско и ценно, и да влиза в дискусии за законен брак като си изтъква незаконния гаджелък.

# 95
Не измествайте темата за подаръците, т.е. кинтите!

# 96
  • Kопенхаген
 Laughing Lizet33, жалка си, колкото е жалко и това, че не можеш да свъртиш мъж около себе си, а тръгнала да раздава семейни съвети на хората.
Безбрачния ми живот е прекрасен, имам си прекрасно семейство, не скачам от мъж на мъж.
А ти си вземи самодоволната физиономия в ръце и си я блъсни в стената.
С теб приключих, от този момент на татък пропускай всяка моя публикация.

# 97
  • Tам през Атлантическия океан
 Crazy

# 98
  • София
Не смятам, че човек трябва да дава пари в съответствие с куверта в ресторанта. Всеки дава толкова, колкото може да отдели. А пък, ако поканата е от близки приятели - за мен е по-важно да присъстват. Затова и аз направих едно подписване, на което бяхме общо 12 души. И нямаше подаръци. Но пък си прекарахме чудесно.

# 99
  • Sunshine state
Малко след като коментирах по темата,ни поканиха на бал-1-вия братовчед на мъжа ми.Не сме били до сега и ...  Rolling Eyes Мислим да дадем пари,но колко.. newsm78

# 100
"подаръци не носете, а парички оставете".
това е супер нагло  Close
И аз така мисля. Миналата година го споделих в 1 сватбен форум и страшен скандал се надигна. Ние не сме казвали какво искаме, но повечето даваха парички. Имахме 2 плика с по 20 лв от някакъв приятел на свекър ми и жена му, преобладаваха тези по 50 лв на човек.
Имахме и 1 дърворезба, която изобщо не ми харесва и не се вързва с интериора вкъщи, та хваща прах и аз не знам къде.

# 101
 Joy

И после, никой не гледал бил кой какво дава! Да, бе, да! Броят и следят, та пушек се вдига.
Парички Rolling Eyes

# 102

Вместо това може една иновация да се въведе - в поканите да пише: Подаръците на: следва номера на банковата сметка.
Таман ще се спести и размятането на пликове на самото тържество. Sunglasses

# 103

Вместо това може една иновация да се въведе - в поканите да пише: Подаръците на: следва номера на банковата сметка.
Таман ще се спести и размятането на пликове на самото тържество. Sunglasses

А банковото извлечение да се принтира и зачука на стената. Да няма недоразумения кой колко  Joy
Относно подаръците за бал - аз съм била два пъти на децата на много близки наши приятели. Бяхме нагласили подаръци и пари за около 80-100 лв. Подаръците децата си ги бяха избрали и отидохме заедно да ги купим. Но пак повтарям тези хора са ми изключително близки и се бяхме разбрали предварително, като инициативата беше моя.

# 104
има и по-елегантни начини да се напише в поканата, че младоженците предпочитат пари вместо подарък

Общи условия

Активация на акаунт