Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 691
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 75
Много ти благодаря, това винаги съм го знаела, че го има, но честно казано си мислих, че става дума за огромни суми Simple Smile

# 76
  • Kопенхаген
На сватби подарявам златни или сребърни юбилейни монети (когато искат пари). Монетите могат да бъдат всякаква валута. Обикновено са красиво опаковани в кутийки с кадифена подплата и стои много елегантно. Така хем не се чувстваш кофти от това, че даваш пари на младИте (защото жеста си е много аграрен по принцип), хем ще те запомнят и всички ще искат да погледнат красивата златна монета. Допълнителен плюс е, че с времето добива и колекционерска стойност. Гаранция че ще ви запомнят с такъв подарък - хем пари, хем не съвсем.
В момента една златна монета в БНБ е около 100лв., сребърна около 20.  Peace

Това е един прекрасен подарък от и за интелигентни хора с вкус. Браво, страшна идея.
Сещам се поне за още 5 повода, на които може да се подари:)
А * тъй като не съм запозната, всеки клон на банка ли продава такива или се ходи в БНБ?
В Общинска Банка имат специална витрина за юбилейни златни и сребърни монети, различен номинал и големина предполагам. Моите родители подариха златна пара наред с другите подаръци на кръщенето на сина ми  Grinning

# 77
Ами на мен току що ми се зароди една идея, защото моите племенници издържаха  изпит ( първият им в живота , на 5г са   Simple Smile и може да направя такава традиция, на някакви важни моменти да им подарявам монети, така за 20г. ще си имат колекцийка ... После не знам как поскъпват и примерно след 20г как ще ги изкупи банката с какъв процент Но ми се струва чудна идея да си имат, плс гледам сега какви се издават, съвсем не са невъзможни за събиране. Запалих се!

# 78
Такива монети има почти във всяка банка.
Има ги от едно 7-8г, а може и повече.
Най-много ми харесват тези на ПИБ и на Инвестбанк също са интересни.

# 79
10 c's, щом си в Италия провери и там как стои въпросът - златна или сребърна монета в евро, паунд или долар би имала още по-голяма стойност.  Peace

# 80
  • Kопенхаген
Любопитно кое му е "истинското и ценно" на едно съжителство? Аз съжителствам с всеки в който съм влюбена и докато ме устройва, но далеч не бих подписвала законно с всеки. Разликата между двете положения е огромна и тя е именно в ценността на законния брак пред закона и пред Бога.

За да си "законна" трябва а/- да си поискана като такава. Т.е. за някого да си достатъчно ценна за да те отдели от тълпата съжителки, б/- за теб самата някой да е по-ценен от всички останали за да се вречеш пред Господ и пред закон.

Ако едното от двете условия липсва, какво си говорим за истинност и ценност?

пс. След като не си семейна, какво се изказваш на всяка манджа мерудия във всяка семейна тема? Та даже и по сватби и сватбени подаръци експерт.
Ще се изказвам където аз преценя, а ти си последния човек, който ще ми държи сметка за това.
А ти като си разведена, с какво право даваш каквато и да била оценка на законния брак?
Може пък да не си поискана правилно или не си била достатъчно ценна, че да те задържат  Laughing
То се вижда до къде си го оценила, и не намесвай Бог, че в твоята уста звучи цинично.
За теб е ценно и истинско да си сменяш партньорите като носни кърпи и въобще не си ми критерий за съместно съжителство пък било то и законно
Гледай си хаотичния живот и не се занимавай с живота на другите.

Между другото много ще ти отива многомъжие на теб.

# 81
  • град-държава
Валутата, в която ще се закупи инвестиционна монета не е от значение за стойността, тя се актуализира ежедневно, според котировката на борсите на инвестиционните благородни метали/диаманти.

http://www.fibank.bg/bg/page/380/%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE_ … D0%B8%D0%BA%D0%B0

# 82
Любопитно кое му е "истинското и ценно" на едно съжителство? Аз съжителствам с всеки в който съм влюбена и докато ме устройва, но далеч не бих подписвала законно с всеки. Разликата между двете положения е огромна и тя е именно в ценността на законния брак пред закона и пред Бога.

За да си "законна" трябва а/- да си поискана като такава. Т.е. за някого да си достатъчно ценна за да те отдели от тълпата съжителки, б/- за теб самата някой да е по-ценен от всички останали за да се вречеш пред Господ и пред закон.

Ако едното от двете условия липсва, какво си говорим за истинност и ценност?

пс. След като не си семейна, какво се изказваш на всяка манджа мерудия във всяка семейна тема? Та даже и по сватби и сватбени подаръци експерт.
Ще се изказвам където аз преценя, а ти си последния човек, който ще ми държи сметка за това.
А ти като си разведена, с какво право даваш каквато и да била оценка на законния брак?
Може пък да не си поискана правилно или не си била достатъчно ценна, че да те задържат  Laughing
То се вижда до къде си го оценила, и не намесвай Бог, че в твоята уста звучи цинично.
За теб е ценно и истинско да си сменяш партньорите като носни кърпи и въобще не си ми критерий за съместно съжителство пък било то и законно
Гледай си хаотичния живот и не се занимавай с живота на другите.

Между другото много ще ти отива многомъжие на теб.

Грозно и селско е да обвиняваш една жена за това, че е разведена!
Никой не е застрахован от това!!!

# 83
  • Kопенхаген
Какво сега ще ми се наредите тук всички разведени да ми се жалвате критикувайки ме за думите ми?

Селско и гроно е да се намесваш в дискусия, в която не ти е поскано мнението. Така че спести ми по нататъшните си коментари по въпроса.

Не е тайна, че брачната инститиция се компрометира именно от прекалено многото разводи случващи се в БГ.
И после някои тук да ми говорят за нейната истинност и ценност, като сами не са успели да я съхранят целостта и.

# 84
ало?
Аз не съм разведена, за твое сведение!
Няма нужда да си изкарваш ядовете тук!  Wink

# 85
  • Kопенхаген
ало?
Аз не съм разведена, за твое сведение!
Няма нужда да си изкарваш ядовете тук!  Wink
Тогава какъв ти е зора, че се месиш? Гледай си прекрасния семеен живот и не се вълнувай много от хорските емоции.

# 86
мхм, нали се сещаш, че пишеш във форум, в който може всеки да се изкаже.
Хайде не се коси толкова и не приемай нещата толкова лично.
Това да си разведен/а не е порок и е също толкова право на избор, колкото и да живееш в брак или в съвместно същжителство!

# 87
Еххх, като започнат да възхваляват съвместното съжителство, чак ми става смешно...
А видиш ли на, другите които са се подписали ги изкарват идиоти и какви ли още не.

# 88
Еххх, като започнат да възхваляват съвместното съжителство, чак ми става смешно...
А видиш ли на, другите които са се подписали ги изкарват идиоти и какви ли още не.

Така де, но и обратното- обяснения, че съвместното съжителство е бош лаф работа.

# 89

Така де, но и обратното- обяснения, че съвместното съжителство е бош лаф работа.

Ами за мен е както си го направиш.
Но да се плюе за индивидуалните решения на човек, за мен е признак на ниска култура.
Всеки е свободен да живее както прецени, но не желая да ми натрапват мнението и разбиранията си.

Общи условия

Активация на акаунт