Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 697
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 60
като всеки разумно мислещ човек подбира в този списък неща с голям ценови диапазон, за да има по нещо за всеки джоб.

това не го разбрах  newsm78

Lizet33, много не си запозната с монетките. Банката си ги изкупува обратно във всеки един миг и ако цената на златото се е покачила, веднага си увеличаваш стойността на подаръка. Wink

Т.е. подаряващия ще ме връзва да се разхождам по банките и да им препродавам подаръка още практически веднага. Когато може да ми спести това с подаряване на безумни подаръци. Мен инвестиции в злато и сребро което евентуално някога си би се вдигнало изобщо не ме вълнуват. Инвестициите в бизнеса ми носят повече и по-сигурно.

# 61
  • с/у ОколоМръсТното
Т.е. подаряващия ще ме връзва да се разхождам по банките и да им препродавам подаръка още практически веднага.

това ли ти е проблемът?  Thinking
Бъди жива и здрава  Grinning

# 62
  • град-държава
Lizet33 , инвестиционните монети са изключително фин начин да направиш паричен подарък. Тяхната стойност се определя според моментното състояние на цената на инвестиционното злато.
Освен това аз самата намирам такъв подарък определено за проява на добър вкус.
За мой рожден ден получих инвестиционна златна монета с изобразена фея - невероятно красив и стойностен подарък.
Моите родители бяха на сватба преди седмица и също подариха монета от инвестиционно злато - младоженците са били във възторг от подаръка.

# 63
Т.е. подаряващия ще ме връзва да се разхождам по банките и да им препродавам подаръка още практически веднага.

това ли ти е проблемът?  Thinking
Бъди жива и здрава  Grinning

Защо си мислиш че не е? Проблемът е че ще ме подразни такъв подарък ужасно. Нито ще ми се разкарва да я продавам тази монета, нито ще ми е приятно в къщи да я подмятам. Най-вероятно да я преподаря на някой който ще и се радва.
Много мерси за такъв "фин" подарък, който изобщо не ми е изпотрябвал. Naughty
За мен парите са пари единствено когато се използват по назначение. Подобни "инвестиционни" глупости хич не ме кефят.

# 64
  • Kопенхаген
Глупаво е, да решиш да направиш сватбено тържество, да поканиш приятели и любими роднини, да вложиш пари за това и после да чакаш подал ръка като просяк да ти се възвърне инвестицията.

А въпросните гости да са притиснати задължително да ,, кихнат ,, някой лев, защотото е по важно младоженците да съберят за обзавеждане, от колкото да трупат неизползваеми неща. А и да покрият сметката от ресторанта, че да не се набутат особено.

Не съм ходила отдавна по сватби, но съм следила тук подобни теми, оставам крайно възмутена от това, че в поканата задължително е написано: ,, Подаръците в пари ,,  Shocked За мен това си е жива просия. И идеята за сватбеното тържество се превръща в крайно пошла.

Решението на авторката да подари на младото семейство картина рисувана от нея, ми допадна особено, аз лично бих се зарадвала много, без значение дали ще отива на интериора ми.
По ще ми е важен спомена, който ще ми носи  Grinning

# 65
Такива глупости по поканите си не бих писала, но честно казано много ще ми е неприятно да получавам идиотски подаръци (от типа на подобни монети също). По-скоро ще предупредя гостите си че не искам никакви подаръци отколкото да настоявам за нещо конкретно или пари пък хептен. Sick Но също така и ще ги предупредя че нехаресан подарък ще им върна ако ще да се обиждат смъртно после.

# 66
  • Kопенхаген
Защо въобще не си спестите правенето на сватби, като ви са толкова големи претенциите? Дръпнете някакви случайни от улицата за свидетели, врътнете по един подпис в кметството след като искате да ви е законно съжителството и си ходетет вкъщи по живо по здраво да работите за дЯца.

# 67
Защо въобще не си спестите правенето на сватби, като ви са толкова големи претенциите? Дръпнете някакви случайни от улицата за свидетели, врътнете по един подпис в кметството след като искате да ви е законно съжителството и си ходетет вкъщи по живо по здраво да работите за дЯца.

Де да ставаше то така от днес за утре....Само че по закон от подаване на молба за брак и до подписване е цял месец. За което време разбира вече цялата рода и се реди на опашка за купон.

Някой да има представа къде и как това може да стане незабавно? Освен във Вегас. То и за там билет от днес за утре не можеш да купиш.

# 68
Ти пък, нали е важно да кажем колко пари сме похарчили и как Х ни е подарил една абсолютно ненужна вещ! Всичко си зависи от човека. Аз предпочитам да дам пари, защото ми е по-лесно, отколкото да избирам подарък, особено ,когато хората живеят заедно от години и си имат повечето обзавеждане. Но повече от 200 лв. не мога да дам за никой, който не ми е близък  роднина, разбирай брат, сестра, но не по-малко пък от 100 лв. за 2 души общо. На сестра ми кувертите миналата година в Парк-хотел Москва бяха по 35 лв. с тортата, може с питиетата, купени отделно, да става 50 лв. и си изкарахме царски. На моята сватба преди 6 г. въобще не ме интересуваше кой какво ще ми подари, всичко съм приела и съм се радвала.

# 69

Ти пък, нали е важно да кажем колко пари сме похарчили и как Х ни е подарил една абсолютно ненужна вещ!

Доколкото разбирам и ти си правила сватба...За теб това ли беше от значение като мотив за сватбата?
Не мисля че има такива които устройват тържество за да се демонстрират колко са похарчили.

# 70
  • Kопенхаген
Поради ред причини посчени в тази тема съм си спестила всичко това. За мен съжителството без брак е много по истинско и ценно.

А ако случайно поискам да се видя в бяла рокля ще отида до най- близкия магазин за такива ще облека една ще се врътна два- три пъти дори и снимки мога да си направя и така ще задоволя първичната нужда на жената ,, Все някога да се види булка ,,  Grinning

# 71
  • Kопенхаген
 На моята сватба преди 6 г. въобще не ме интересуваше кой какво ще ми подари, всичко съм приела и съм се радвала.

За огромно съжаление, много малко хора правят сватбите си днес с подобна идея  Grinning

# 72
На сватби подарявам златни или сребърни юбилейни монети (когато искат пари). Монетите могат да бъдат всякаква валута. Обикновено са красиво опаковани в кутийки с кадифена подплата и стои много елегантно. Така хем не се чувстваш кофти от това, че даваш пари на младИте (защото жеста си е много аграрен по принцип), хем ще те запомнят и всички ще искат да погледнат красивата златна монета. Допълнителен плюс е, че с времето добива и колекционерска стойност. Гаранция че ще ви запомнят с такъв подарък - хем пари, хем не съвсем.
В момента една златна монета в БНБ е около 100лв., сребърна около 20.  Peace

Това е един прекрасен подарък от и за интелигентни хора с вкус. Браво, страшна идея.
Сещам се поне за още 5 повода, на които може да се подари:)
А * тъй като не съм запозната, всеки клон на банка ли продава такива или се ходи в БНБ?

# 73
Любопитно кое му е "истинското и ценно" на едно съжителство? Аз съжителствам с всеки в който съм влюбена и докато ме устройва, но далеч не бих подписвала законно с всеки. Разликата между двете положения е огромна и тя е именно в ценността на законния брак пред закона и пред Бога.

За да си "законна" трябва а/- да си поискана като такава. Т.е. за някого да си достатъчно ценна за да те отдели от тълпата съжителки, б/- за теб самата някой да е по-ценен от всички останали за да се вречеш пред Господ и пред закон.

Ако едното от двете условия липсва, какво си говорим за истинност и ценност?

пс. След като не си семейна, какво се изказваш на всяка манджа мерудия във всяка семейна тема? Та даже и по сватби и сватбени подаръци експерт.

# 74
Това е един прекрасен подарък от и за интелигентни хора с вкус. Браво, страшна идея.
Сещам се поне за още 5 повода, на които може да се подари:)
А * тъй като не съм запозната, всеки клон на банка ли продава такива или се ходи в БНБ?

Знам, че ги продават и в други банки, но не мога да ти кажа точно кои. За най-сигурно попитай в твоята банка, ако нямат поне със сигурност ще ти кажат къде има. Ето и един сайт с повече инфо: http://www.bulgariancoins.com/bg/

Общи условия

Активация на акаунт