Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 627
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 15
И на мен като ми дойде реда ще предпочета пари.

А как младоженците казват че искат пари, а не подарък? Устно? Или го пише в поканата?

# 16
  • с/у ОколоМръсТното
Ах как ги обичам тия работи-пари,та пари.
Тогава винаги питам ще имали готово меню или ще си избирам.
Гледат като телета.
Щом ще си плащам,искам избор.
Та те могат да ме поканят в ресторант където куверта е 150 лв.,колко трябва да дам.

На същото мнение съм.  Peace
Но явно има НЕписано правило, поне куверта да си покриеш, което е тъпо за мен.
Да, събрахме пари на сватбата и си докупихме неща за домакинството, но много повече се радвам на  материалните ми подаръци. Ползвам даден сервиз и си казвам: от еди-кого ми е... И ми става драго  Heart Eyes
Разсъждавам си, че след 1 седмица сме на сватба  Laughing И парите като подарък за сватба са ми били най-омразното предложение. Ама както кажат младИте  Sunglasses

# 17
  • BG
Разсъждавам си, че след 1 седмица сме на сватба  Laughing И парите като подарък за сватба са ми били най-омразното предложение. Ама както кажат младИте  Sunglasses

Да не сме на една и съща.. Wink
Е, при нас нямаше условия, казаха - кой каквото си реши.
Но много ме мързи вече да се занимавам с избор на подарък, а и не ги познавам добре младоженците.

# 18
  • София
Когато се жених, също предпочитах пари, защото живеехме години наред и имахме всичко. Уверявам те, че след сватбата нито съм гледала кой колко е дал, нито съм запомнила. Не сме минавали и да събираме пари, акцентът на събитието беше върху купона (поне за нас).
Според мен, когато правиш сватба, каниш приятели, рядко се вълнуваш колко ще събереш. Всеки подарява според възможностите си и по-важното е присъствието.

# 19
благодаря.
написаното за кувертите ме подсети, че е добре да покрием кувертите, а ние ще сме в по-така ресторант.
 newsm78 и аз се замислям, че искам картината да я подаря. Още повече за тях е рисувана, вярвам няма да се почуствам неудобно като я подаряваме  Rolling Eyes ако никой друг не носи подарък.
въобще, ако младоженците кажат, че събират пари - някой подарява ли и подарък? или не е редно?

п.п. сори за глупавите въпроси, ама хич не ми е ясно...
ние се женихме в една хижа, народ много, веселба, кой каквото носил - добре дошло Simple Smile)))

Аз винаги купувам подарък, независимо дали искат пари или не. Грозно ми е това с парите, на моята сватба имаше и пари, но преобладаваха подаръците, които предварително казахме,че искаме. Не съм гледала също колко пари са ни давали, радвах се на хубавите спомени. Веднага с парите си купихме някои неща, от които имахме нужда. Демек пак ги обърнахме във вещи.
Самото заявяване,че искат пари, ме навява на мисълта,че все пак ще броят после--има и такива хора. Аз поне не мога да го кажа дори, колкото и да са ми близки хората.

# 20
И на мен като ми дойде реда ще предпочета пари.

А как младоженците казват че искат пари, а не подарък? Устно? Или го пише в поканата?
обявиха го устно.
аз пиша покани, но като се замисля как бих вмъкнала такова нещо в сватбена покана  newsm78 може би:
Заповядайте да отпразнуваме заедно този незабравим ден!
Молим най-учтиво гостите да не носят подаръци Simple Smile
(с най-най-малкия възможен щрифт)
 или нещо подобно по-закачливо в зависимост от стила на сватбата и поканата.
предполгам всеки ще се сети, че събират пари.
офф, добре че нямах такива мисления за моята сватба  Laughing

# 21
  • с/у ОколоМръсТното

от уста на уста тръгва мълвата  Joy
А понякога има и списъци с предпочитаните подаръци. От баба Пена - тенджУра, а от дядо Коце - 2 овци (айде може и 2 родопски одеяла)...  Joy

# 22
  • BG
Хора всякакви. Била съм на сватба, на която булката, още преди края на тържеството, пред всички гости изсипа парите от чантата и започна да ги брои.

# 23
  • Бургас
Разгледан "случая" по в детайл, сякаш човек отива на сватба, за да дава подарък/пари, а не за да сподели радостта и щастието на двама млади, които стъпват в брачен съюз и искат близките им да се зарадват и споделят радостта им, дарявайки ги с присъствие и след това с подаръци Simple Smile
А що се отнася до подаръка - аз бих дала парички - 50/100, колкото имам взможност.Икона или картина също ми допадат като идеи, както и интересни подаръци, които не са "еднодневки".

# 24
  • Бургас
Хора всякакви. Била съм на сватба, на която булката, още преди края на тържеството, пред всички гости изсипа парите от чантата и започна да ги брои.
Това е върха на наглостта или по-точно на простотията  Mr. Green

# 25
Гледай как вкарват гостите в притеснения, на мен би ми било неудобно да кажа такова нещо.

Картината я подари при всички случаи.

А да допълня, че не е някаква новост, че се предпочитат пари и хората горе-долу са наясно, все пак е редно да им се даде някакъв избор.

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 16:58 от Arizona

# 26
Да, правилото е да си покриеш поне куверта и още колкото ти се откъсне от сърцето в добавка. На последната сватба, на която бяхме, младоженците ни казаха дори каква е цената на куверта  Laughing
Та така, това с подаръците явно е отживелица, никой не иска одеяла, чаршафи и резачки за хляб.
А картината ще им я подариш наред с пликчето, какво те притеснява? Важно е да се отчетеш с кинтите, пък подаръците за душата - допълнително.
Само дано не си хабиш труда на вятъра. Имам приятел художник и най-много мразя рисувани от него подаръци с лично отношение. Място за картини в моя дом няма, но и не мога да ги изхвърля заради труда на човека. Държа ги зад гардеробите.

# 27
То има и друг начин:всеки гост избира кой детайл от сватбата да покрие.
-Вуйната плати Лимузинатаааа
-Свакото препоръчва сватбенатаааа тортаааа
-Свекървата избра малките подаръциииии
-За красивата украса допринесоха родителите на булкатааа.

Без майтап,ако аз мога да правя прекрасни торти,не мога ли това да подаря?
Те си избират модела,а аз го правя.
Аз торти не мога да правя,но мога да направя поканите и другите украси.

# 28
Какво ще стане ако ваша първа братовчедка ви покани на сватба и куверта струва 100-150 лв.
Детето е поканен за шафер.Трябва да отидете цялото семейство.
Да речем 4 човека.Колко трябва да дадете?
Ако вашата заплата е 450 имате и кредит.

# 29
50 -100 лева ми се струва нормално.
В крайна сметка това не е наддаване.
Те може да имат пари за куверт от 150 лева, но не са те питали ти имаш ли пари да го покриеш . ... нали си гост  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт