Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 625
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 30
  • Лондон
Още ли се правят сватби с цялата рода?

Та така, това с подаръците явно е отживелица,

# 31
Зависи колко са ми близки и каква възможност имам. По правило /не знам кой го мислил де/ за сватби,балове на племенници всеки се ръсва доста, все едно за свое дете. Човека сложил най-много в плик на нашата сватба беше чичо ми.
Бих подарила картината и бих добавила 150-200лв.

# 32
  • България
200, 300, че и нагоре?
Я се вземете в ръце!
За мен ли само гостите, които съм поканила, не са длъжни да оставят заплатите си по такива мероприятия?
50-100 лв. са си абсолютно нормални за днешното време, ако сте заедно със съпружеското тяло!
Пука ми на мен, че ще съм (да речем) в резиденцията на Живков или в някое сносно ресторантче, че и да си давам зор да смятам кой колко ми е платил куверт, при положение, че ще съм поканена без да опирам пистолет в нечие чело!
Баси изнудването, че пък и на глава от семейството ми пари да давам-значи, както сме цели 6 човека, неразделно свързани, канени заедно навсякъде, трябва да дадем към 1200 лв.... Айде, де!

# 33
На последната сватба, на която ме поканиха си пишеше ясно и точно в поканата, че трябва да се дадат пари. Нещо в стил "подаръци не носете, а парички оставете". Толкова се вбесих, че не отидохме изобщо. Вероятно щяхме да оставим пари, а не да купуваме подарък, но това изрично желание на младоженците, поднесено по такъв начин, направо ме отврати.
Иначе по темата - мисля, че 200 лв. и картината са чудесен подарък.

# 34
  • с/у ОколоМръсТното
"подаръци не носете, а парички оставете".

това е супер нагло  Close
Иначе и аз мисля, че 100-ина, до 150лв. за едно семейство (барабар с всичките им дечиня) е нормално.
Пък младоженците да си правят сметки за куверти и тям подобни харчлъци.

# 35
  • Mars Hotel
Картината е чудесен подарък, но нека не подбива от сумата, която ще дадете. Т.е. съвети от сорта на "картината и 100 лева са добре" не бих дала. Точно обратното. Дайте прилична сума, която да покрива кувертите /цената, на които лесно се разбира от интернет/, а щом сте решили, зарадвайте ги и с предметен подарък.

Добре, може би не трябваше да го давам като съвет, а да кажа, че за мен 100 лв са добре. Повече от това - само ако наистина можеш да си го позволиш. Не е нужно да поставям семейството си в затруднена ситуация, само за да блесна на сватбата на братовчедката примерно.

# 36
Нещо в стил "подаръци не носете, а парички оставете".

Хитри селянчета  Laughing

# 37
  • Mars Hotel
Моя приятелка е канена на сватба след месец. И в нейната покана пише нещо от сорта на "Носете ни парички в брой."

# 38
Това "парички" звучи адски противно.
ПП: и аз скоро очаквам покана за сватба, ще видим плосък ли подарък да приготвям или обемен. Ако ми напишат "парички" ще им подаря касичка, пълна със стотинки. То детето вече за училище ми иска пари, те за сватбата - парички.

# 39
  • Лондон
Толкова се вбесих, че не отидохме изобщо.

_Nat_  вместо да се тръшкаш , защо искат пари ,смятам,че си взела правилно решение.

Една  картина за да я нарисуваш  ,ще трябва да направиш разходи за консумативи ,колкото един куверт.

# 40
А, изобщо не съм се тръшкала. Парите също не са ми били проблем. Ама така в прав текст... ще имат да вземат  Crossing Arms

# 41
  • В уютен дом! Елените
50 -100 лева ми се струва нормално.
В крайна сметка това не е наддаване.
Те може да имат пари за куверт от 150 лева, но не са те питали ти имаш ли пари да го покриеш . ... нали си гост  Simple Smile

Peace
Очакваме и ние покана за сватба скоро, та с мъжа ми ще постъпим, както винаги.Ако сватбата е на приятели и нямаме големи възможности, слагаме 100 лева в плик и отиваме, на близък роднина ли е, тогава се бъркаме по дълбоко, пак според финансите.В крайна сметка щом човек е решил да пръсне много пари за един ден, едва ли чака да си ги избие от гостите, това е веселба все пак.

# 42
аз пък съм поканена на сватбата на една колежка - тя покани целия отдел и въпреки че аз няма да мога да отида защото съм възпрепятствана, пак ще дам 50 евро ( колкото и другите)

# 43
Да, правилото е да си покриеш поне куверта и още колкото ти се откъсне от сърцето в добавка. ....
Съгласна съм! Да се покрие само цената на куверта не е достатъчно. Ако ще се дават пари, трябва и отгоре да се даде за да остане нещо и на младоженците. Така написано много търговски звучи, ама като искат младите пари, така е Laughing

# 44
  • София
Скоро не съм ходила по сватби, ама ако получа такава покана с ясно изразена поръчка за пари направо бих се гътнала. Ужасно меркантилно и просташко. То май в днешно време повечето хора си знаят, че младоженците предпочитат подаръците в брой, та няма нужда от толкова диретни подсещанки.

Общи условия

Активация на акаунт