Хелп: когато младоженците предпочитат пари пред подарък

• 73 745
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 165
Е, аз не съм твърдяла, че има нещо възмутително  Wink
Просто казвам, че не всеки ненадписан плик е от срам, защото си сложил малко пари.
Има хора, които не са фенове на тъпи и клиширани пожелания, изкопирани от интернет.
Има хора, които са поетични и романтични и могат сами да измислят оригинално пожелание, има и такива, които не могат, но пък не искат да преписват лексикони  Laughing
Цветята от близки приятели не получавам с картички, както и аз не им пиша такива. Събираме се толкова често в продължение на години, че е излишно да се чудим всеки път какво да измислим.
На въпросната сватба младоженците ми бяха много близки и всичко, каквото исках им го пожелах, когато им давах плика

Иначе и аз смятам повечето сватби за простотия, добре че ми се налага да ходя много рядко  Grinning

# 166
  • София
Има хора, които не са фенове на тъпи и клиширани пожелания, изкопирани от интернет.

Нямах предвид разни поетични и сърцераздирателни пожелания, а просто да си напишеш името, че да се знае от кого е подаръкът/парите.

Аз най-мразя да ми връчат безцеремонно някаква тетрадка, в която да си излея пожеланията към младоженците. То нека си ама такава, но да се сложи някъде на видно място и който иска да отиде и напише каквото му е на душа, а не принудително да му я бутнат в ръцете...

# 167
  • Варна
Цитат
Аз най-мразя да ми връчат безцеремонно някаква тетрадка, в която да си излея пожеланията към младоженците. То нека си ама такава, но да се сложи някъде на видно място и който иска да отиде и напише каквото му е на душа, а не принудително да му я бутнат в ръцете...
И такова ли има вече? Боже, колко съм изостанала.

# 168
Хората са изобретателни в стремежа си да спечелят пари, забавлявайки се.

# 169
Ох, това с тетрадката е култово  ooooh!
Приятно ми е - Богиня, за пръв път имах "удоволствието" да пиша в такава тетрадка преди 7-8 години, явно не е нова мода  Rolling Eyes

# 170
  • София
Хората са изобретателни в стремежа си да спечелят пари, забавлявайки се.
Joy  Peace
Аз затова се надявам, че който се оженил - оженил и вече да не ни закачат да ходим по сватби. (Въпреки че на дъщеря ми ще й е много забавно подобно мероприятие.)

# 171
  • София
Аз пък не мога да разбера защо тези, които смятат сватбите за простотия, отегчават се да пишат картички и пожелания, изобщо ходят?

# 172
За да разправят после как светът е пълен с "просташки и селски сватбени подаръци и обичаи"  Laughing

# 173

Колкото и прекрасно да звучи "лично рисува картина" обаче, ако тя не е съобразена с вкуса, интериора в дома на младоженците и техните очаквания, то вероятността да ги зарадвате намалява сериозно.

Peace
един братовчед много напираше да ми подари картина. Обяснявах му, че картината е нещо, което само аз мога да избера, ако изобщо избера, защото не обичам нищо по стените, а ако ще е нещо, трябва много да съм ги мислила какво точно да бъде. Май не ме разбра, той смяташе, че съм "човек на изкуството" и няма как да сбърка с подаръка.
дали рисуваш или плетеш на 1 кука, трябва да внимаваш дали творчеството ти се цени и търси. Да не е язък за положения труд.

# 174
  • София
Аз пък не мога да разбера защо тези, които смятат сватбите за простотия, отегчават се да пишат картички и пожелания, изобщо ходят?
Не пиша пожелания и картички. А на сватби съм ходила само за блясък до мъжа ми, тоест на негови приятели. Моите приятелки, слава богу, живеят на семейни начала, без подпис.  Grinning

А самата сватба може да се окаже простотия не толкова заради младоженците и родата им, а заради отношението на някои от гостите.  Wink

# 175
  • София
Изобщо не смятам, че сумата, която се подарява е обвързана със стойността на куверта. И даже в повечето случаи не съм имала представа какъв е кувертът. Всеки трябва да отдели сума, която му е по силите, подарък се прави от сърце, а не по някакви изчисления.

# 176
  • София
Ох, това с тетрадката е култово  ooooh!

Не виждам нищо лошо и просташко в сватбената книга, напротив  Peace Стига да е направена и поднесена с вкус, като това, да речем - цъкцък. Пък никой не е длъжен да пише, ако не му е дошла музата  Laughing

По темата, че оспамихме - ще ми е интересно авторката на темата все пак да сподели решението си  Peace

# 177
  • София
Всъщност от къде наистина може да се разбере какъв е кувертът?! Аз и хабер си нямам за такива неща. Верно, че зависи от нивото на ресторанта, но все пак... Да не съм ясновидка.
(Иначе съм за по 100 лв  на човек.)

# 178
  • София
Всъщност от къде наистина може да се разбере какъв е кувертът?! Аз и хабер си нямам за такива неща. Верно, че зависи от нивото на ресторанта, но все пак... Да не съм ясновидка.
(Иначе съм за по 100 лв  на човек.)

И аз това се чудя.
И още нещо, като си празнувам рождения ден, трябва ли да уведомявам приятелите си какви разходи съм направила с оглед купуване на подходящи подаръци, които да ги покрият? newsm78

100 лв. на човек ...Имате ли представа, например, че заплатите с общинските администрации са 350-400 лв. По силата на каква логика хората заради една покана за сватба трябва да гладуват месец след това? Rolling Eyes

# 179
tonkabonka, ами в един по-малък град, ресторантите подходящи за сватба обикновено са няколко. И предлагат в общи линии еднакви цени за куверти.
Човек като си е от града има представа колко може да е.
За София е ясно че има голеееми вариации и е трудно да се прецени.

Общи условия

Активация на акаунт