Четвърти клас- матурите пред нас, безсилни са в тоз час!

• 55 269
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
AnMary, всеки верен отговор носи една точка. По-назад Мариета е дала скалата за оценяване.

Lennyh, смях се и аз от сърце, то как да го приемеш сериозно. Научила е наизуст всички дати, събития, географски области и накрая да вземе да я препъне един картоф. Laughing

Лолита, хубаво е човек да се подготви предварително с информация и да има база за сравнение.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 14:54 от Бианkа

# 211
  • Варна
Marigold, най-вероятно си права. Просто за мен делението е неправилно Peace
Две грешки има на теста, сега проверявахме. Едната за славяните-изкарал ги големи строители. Simple Smile

# 212
  • София
Всъщност необходимо ли е да точките да се превръщат в оценки по шестобалната система? Доколкото разбрах учителите не са задължени да пишат оценки върху представянето на ВО. Може би не са задължени да спазват някаква скала. Тези, които са решили все пак да пишат оценки  сигурно имат право да напишат оценка по собствена преценка.

Моят е изкарал славяните мореплаватели (даже беше сигурен, защото учителката им казала така Wink ) и на пешеходния въпрос е сбъркал.

# 213
На нашите , леко така - под формата на заплаха, им беше обяснено да внимават какви оценки ще изкарат на ВО, защото това ще са им годишните оценки.
Би трябвавало да се единни изискванията за провеждане и начина на оценяване за всички училища в страната. Както каза Лолита - място за субективна преценка няма, има правила.

Ама големи скици са дечурлигата, много симпатични грешки са направили. Laughing

# 214
  • ГОре на черешата...
Скалата за оценяване е от миналата година, за тази важи същата. Разпечата ми я директорката, от сайта, в който се качват точките, а достъп до него /с парола/ има само тя.

Резултатите /по точки/ всяко училище само решава как ще предостави на родителите./за Калоян е обявен РС за утре, предполагам тогава ще ни ги съобщят. тяхната класна им е написала на дъската същата скала/. Те получават само тази информация - нямат право да видят писмените работи, нито да видят някъде/в смисъл достъп до сайта на МОН4/  резултатите на всички деца от класа на детето им.

За пешеходец/пешеходци - от 1-ви до 4-ти клас по БДП децата учат само и единствено /независимо от броя на движещите се/ - по банкет, извън града - срещу колите.
Колоездачите са участници в уличното движение и се движат по неговите правила - т.е. по посоката на движение. Няма как да се объркат.

# 215
AnMary, всеки верен отговор носи една точка. По-назад Мариета е дала скалата за оценяване.

Lennyh, смях се и аз от сърце, то как да го приемеш сериозно. Научила е наизуст всички дати, събития, географски области и накрая да вземе да я препъне един картоф. Laughing

Лолита, хубаво е човек да се подготви предварително с информация и да има база за сравнение.

Не съм съгласна  Naughty Не ми е работа да съм подготвена за всичко, но когато питаш трябва да могат да се мотивират и дори да имат право на субективизъм(което не казвам, че е лошо), пак трябва да е записано някъде иначе всичко е безсмислено.Peace ;
Миналата година е обявена скала от МОН, тази година също трябва да има, но пише,че ще бъде изпратена по училищата. Откъдето отново следва, че учителят трябва да я ползва, за да оцени ученика, а не ние.

Иначе моето чадо има една грешка днес.
Но, докато търся урока за източниците от 3клас, открих за Бенковски  Laughing и така моето отроче падна в капана-"Това не сме го учили"- ама друг път. Как никога не успяват да излъжат? Joy

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 15:30 от Лолита`

# 216
Не бях срещала по-глупаво формулиран въпрос Close Та това ли е най-важното от изученото по Човек и общество  - кой източник от изброените е материален ?! В началния курс мисленето е образно-нагледно и така поставен, въпросът влиза в пълно противоречие с ученото по Човек и природа - какво е това материя и материал #Crazy Тези "експерти" от Министерството не можаха ли да намерят от целия взет учебен материал друг, по-смислен и по-важен въпрос от това недоразумение newsm78 Бясна съм  #2gunfire

# 217
По повод скалата- ето от нашето училище
http://www.138sou.com/index.php?option=com_content&view=arti … -11&Itemid=43
"На вниманието на четвъртокласниците!!!

Уважаеми родители и ученици,

На база миналогодишното точкуване и оценяване на изпитите за Национално външно оценяване, предлагаме на Вашето внимание следната скала:

Отличен – от 17 до 20 точки

Много добър – от 14 до 16

Добър- от 11 до 15 точки

Среден –  от 7 до 10 точки

Слаб – от 0 до 6 точки

На всички четвъртокласници пожелаваме УСПЕХ !!!"

# 218
  • София
Моето момче току що се завърна: 19 т. е изкарал  Peace
Много се гордея с него-всичко е знаел, с изключение на 20 в., защото при тях не се учи безопасност на движението!(Просто не влиза в програмата, за сметка на други предмети) Peace
Въпросите са ужасни и очаквах повече грешки, но той се върна и се аргументира идеално на всеки въпрос защо и какво е отговорил! Hug
Честит край на матурите на всички четвъртокласници! Hug

# 219
  • sf
Оказа се,че "носия" е верен отговор, значи има 19т.
Аз пък я застрелях с отговора " снимка"  hahaha не би ми хрумнало " носия"  ooooh!
както и да е. ПРи нас няма да има РС, учителката засега им е съобщила оценките само по БЕЛ.

# 220
  • Пловдив
Моето момче току що се завърна: 19 т. е изкарал  Peace
Много се гордея с него-всичко е знаел, с изключение на 20 в., защото при тях не се учи безопасност на движението!(Просто не влиза в програмата, за сметка на други предмети) Peace
Въпросите са ужасни и очаквах повече грешки, но той се върна и се аргументира идеално на всеки въпрос защо и какво е отговорил! Hug
Честит край на матурите на всички четвъртокласници! Hug

Темите по Безопасност на движението са в часа на класа и влизат в програмата на всички, доколкото ми е известно, но предполагам, че някои учители ги пропускат. Не е отделен предмет.

# 221
Браво на моето мързеливо детенце,без грешка по математика и 1-на по български.
Днес сме направили и ние славяните мореплаватели Grinning е,все пак ще  се почерпим .
Съгласна съм с Лолита,че и родителя трябва да може да си оцени детето.

# 222
  • София
За пешеходец/пешеходци - от 1-ви до 4-ти клас по БДП децата учат само и единствено /независимо от броя на движещите се/ - по банкет, извън града - срещу колите.
Колоездачите са участници в уличното движение и се движат по неговите правила - т.е. по посоката на движение. Няма как да се объркат.

В тази връзка - въпросите не трябва ли да са от изучавания материал по конкретния предмет или това е включено като тема в ЧО? Не съм много наясно, тъй като синът ми винаги си е учил сам и имам най-общ поглед върху материала. Непрекъснато му повтарях да наблегне на основните години и важни имена от историята на България. И през ум не ми е минавало, че ще има въпрос, свързан с правилата за движение по пътищата. Там съответно е дал грешен отговор - посочил е по посока на движението. Да не говорим, че не бих го и пуснала на 10 години да се помайва по съмнителни или междуградски улици. Но както и да е - от 4 теста един сгрешен отговор е в рамките на допустимото  Mr. Green

# 223
Браво на децата !
Хайде, малко да отдъхнем.
Приятна почивка и хубав ден !
/доволна съм от детето/

# 224
Ето, докато търся едно, откривам друго- НАРЕДБА № 3  ЗА СИСТЕМАТА НА ОЦЕНЯВАНЕ http://www.rio-ruse.org/naredba3.html, ако някой има желание може да я прочете.
 На първо четене, явно тук са определени рамките на субективното в оценяването. Дори е написано колко оценки трябва да има ученикът, за да бъде оценен в края на годината.  Mr. Green  Ето и това: (2) Сроковете за вписване на оценките в документацията по ал. 1 са:

1. в деня на изпитването - за текущите оценки от устните и практическите изпитвания;

2. до две седмици след провеждане на изпитването - за текущите оценки от писмените изпитвания;

3. в деня на оформянето им - за срочните и годишните оценки.
При нас това изискване някои учители не го спазват- бяха и нанесли оценки с месец назад.

Общи условия

Активация на акаунт