ЗОНАТА и ние - 9 Тема

• 45 689
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Moharet,dani1712  Hug
Изобщо нямам намерение да ставам суровоядка  Joy .Аз не обичам крайностите,дори колкото повече чета въпросната тема,толкова повече се убеждавам,че Зоната е супер балансирана.Просто гледам да чета повече за отделните неща,които консумирам от скоро по повече,че да не си навредя вместо да си помогна.Нямам много време за готвене вкъщи,че малката като се прибера веднага ме "кара" на люлките,а и нали готвя отделно на половинът,та все карам на сухи храни,а  и храна за работа трудно подбирам,че вече е много топло и бързо се разваля.Хляб преди не консумирах,яйца също,а водата беше като табу за мен.Сега в менюто ми присъстват и трите плюс много домати,че на работа те са ми най-лесни и бързи за консумация,та затова се поинтересувах.А между крайностите,в които изпадат някои момичета попадам и на много полезна информация.Отскоро накисвам бадемите по около 12 часа преди консумация и определено много ми хареса този метод.Не знам доколко е полезно,но са по-сладки и така им се бели и люспата,вече като се сещам да накисвам само така ще ги правя

# 586
  • София
mis_val аз също си кисна суровите ядки във вода и са много по-вкусни така (не че иначе не са де Simple Smile ) До колкото знам в ядките се съдържат т.нар. инхибитори, които ги предпазват по време на разтеж, но те не са ценни и полезни за нас и чрез киснене се отстраняват тези инхибитори.
Правила съм си и бадемово мляко - много е вкусно, но още не съм много сигурна как да го смятам по зоната. Това, което съм намерила засега като информация и го спазвам, е че 1ч.ч. бадемово мляко е 2М, но пак казвам, че не съм сигурна в това. Ако някой има потвърдена информация как да смятаме бадемовото мляко по зоната, нека да сподели  Hug

# 587
Moharet а как си го правиш ? варят се бадеми ли?
Споменахте за състезание и си мислех,че като го правехме ,само гледах жадно червените храни ,защото аз си ги включвам и тва много ми смъкваше от точките  Blush Смятах си сега,чисто информативно да видя колко ккал съм изяла днес .. и честно казано ,въпреки че знам,че не може да е съвсем точно , ми излезнаха малко ккал . Знам,че в книгите е отговорено на тоя въпрос - че човек ,особено голяма част от американците ,имат предостатъчен запас за изразходване ... и не бива да се притесняваме за малкото количество ккал ,който поемаме. .. ама пак взеха разни чуденки да ми се въртят в главата  Laughing

# 588
  • София
Ini` ето как се прави бадемово мляко:
http://www.zemianazaem.com/archives/66
Но аз не слагам мед за мен. Единствено, когато правя смутита на милото му слагам мед за сладост. Много са вкусни тези смутита, само че хич не са по зоната и затова гледам рядко да ги пия.

А иначе зоната си е нискокалоричен режим отвсякъде. Работата е там, че червените храни са същевременно и по-калорични, но пък от тях се яде много малко количество за един блок. Смятала съм, че с всякакви съчетания на храни при 9 блока на ден рядко надвишавам 1300 калории. Но при моето натоварване са ми напълно достатъчни. Виж твоето натоварване е доста по-активно и може би наистина следва да увеличиш блоковете, за да може организма ти да се регенерира пълноценно.

# 589
Супер звучи това мляко,ще го пробвам някой път.Преди и аз си правех смутита ,тая година още не съм се разхлаждала по тоя начин ,но и сякаш ми е по-вкусно да си хапвам плодовете така цели.
Благодаря за инфото, Moharet  Hug

# 590
  • София
 Simple Smile

# 591
  • Chicago/Varna
dani1712 Твоето руско въглехидратно видео си го изпльосках на стената фейсбука  Joy Малко да ги депресирам и там  Joy  Heart Eyes Hug

# 592
Emigrantка , Няма нищо лошо в това. Важното е повече хора да обърнат внимание на това с какво се хранят и най-вече на това какво си причиняват. Hug

Гледам, че сте се заговорили за калорийността на храните, които са по Зоната. Аз забелязах това още в края на първото състезание, че поемам изключително малко калории . След това си сметнах менютата за цялото състезание и всички мои рецепти . Освен тези които съм публикувала имам още десетки, които си записвам в една тетрадка, а и някои, които са съставени само от червени продукти. И се оказа, че дори и рецепти, които са съставени почти само от червени храни не надвишават 130 ккал за 1 блок. А някои, които са само зелени има и по 80 ккал за 1 Б. Така, че дори и да си хапвам  по 10 Б пак не надвишавам 1300 ккал.
 Тогава се замислих дали самото отслабване не се дължи на отрицателния калориен баланс, а не на самата комбинация между П, В и М  newsm78. Иначе тази комбинация може да е изключително полезна от гледна точка на здравето ни, но без значение за килограмите. Явно д-р Сиърс е прав като казва, че е разработил тази диета за здраве , а самото отслабване е страничен ефект от нея.

Извинете, че пак си разсъждавах на глас, но лично за мен си беше интересно това мое откритие, но тогава не го споделих на глас, за да не всявам смут в редиците на отслабващите. Но сега като гледам, че и вие сте го забелязали реших да споделя .  Hug

Желая на всички лек и усмихнат ден ( А на някои лека нощ) Hug Hug Hug

# 593
Тогава се замислих дали самото отслабване не се дължи на отрицателния калориен баланс, а не на самата комбинация между П, В и М  newsm78. Иначе тази комбинация може да е изключително полезна от гледна точка на здравето ни, но без значение за килограмите. Явно д-р Сиърс е прав като казва, че е разработил тази диета за здраве , а самото отслабване е страничен ефект от нея.

dani1712 И двете са верни и се допълват.  Simple Smile Едното условие на Сиърс е да не се преяжда (ограничени калории), другото е да се контролира инсулина (гликемичния индекс), и третото - да се набавят всички групи елементи, нужни на организма. Смята се, че ако е спазен баланса на протеини, въглехидрати и мазнини, тялото може да живее с по-малко калории.
Блоковете са и начин за контрол над калориите. В 1 г въглехидрат има 4 калории, в 1 г протеин има 4 калории, и в 1 г мазнини има 9 калории.
1 Блок има общо 91 калории, и те са разпределени така:
1В: 9 г х 4 кал = 36 кал (40%)
1П: 7 г х 4 кал = 28 кал (30%)
1М: 3 г х 9 кал = 27 кал (30%)

# 594
  • Бургас
 dani1712,днес си направих баничката ти със сирене,по-сполучлива баница никога не съм правила,а и попаднах на едни супер фини кори,200 гр бяха около 14 бг и стана и дебеличка,много ми хареса.Аз току-що си взех извара от Кауфланд фитнес дядо Либен,протеините за 100 гр.белтъчини 22гр ,да разбирам ли че за един блок ми се падат само по около 26 гр. ,имаше извара и на олимпус с 14 белтичини,но с двойно мазнини?Някой взимал ли е от тези марки?

# 595
mis_val , радвам се, че ти е харесала баницата. По нататък пробвай и баницата с кайма и гъби. Също е супер сполучлива. Моите мъже през ден ме врънкат да им направя, защото обикновено те ми я изяждат(иначе от моите "бъркочи"  Laughing за диетата рядко пробват някои неща ).
За изварата - аз бих си я хапвала по 26 гр за 1 БП, щом така пише на етикета. Моята е с 14 гр П на 100 гр и си я смятам по 50 гр за блок.

# 596
Хей ,  wavey къде се скрихте всички? Вече сте по плажовете да показвате новите си телца или си хапвате скришом  Wink ?
Идвам с ново предложение за разнообразяване на менюто - Гювечета със сирене , но приготвени по един по-различен начин .

# 597
Дани, със сигурност ще пробвам гюбеджетата, много обичаме вкъщи. Още повече, че е по по-разл. начин. Благодаря!  bouquet

Аз моето тяло и тази година не можах да го докарам както исках. Confused Амааа, сама съм си виновна -  като не се стегнах по-рано и да почна с упражненията миналата година.
Нооо есента ще съм ок и тогава ще забегна към Хаваи да разходя кръшна снага.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 10:18 от Bibita

# 598
Bibita , каква по-голяма мотивация от това, за да си стриктна и да се погрижиш за себе си  newsm10

# 599
Здравейте, записвам се във вашата темичка. От днес влизам в Зоната...хихихи. След кърменето, вече е време да се погрижа за себе си, имам да свалям доста кг, по калкулатора сметнах, че трябва да изяждам по 8 блока дневно. Искам да ви попитам мога ли да ги разпределя така:
Закуска - 1 блок
Обяд - 2 блока
Следобяд - 1 блок
Вечеря - 3 блока
Преди лягане - 1 блок

Видях, че е хубаво закуска, обяд и вечеря да са по-обилни, но ми е трудно да закусвам много и да вечерям малко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт