как да прекратя този договор?

• 2 017
  • 7
  •   1
Отговори
През месец февруари подписах договор за 24 месеца с М-САТ /това е местен кабелен оператор,за тези които не са от Варна/ условието по договора е интернет и кабелна телевизия за 22 лв-първите 6 месеца и 32лв останалият период.
Първо бяхме само с кабелната им телевизия,защото в района в който живея не може да бъде поставена чиния от типа на Булсат/Виваком. Телевизията е ок, и това беше причината да разкараме Виваком и да включим и интернет. От 20 дни насам само проблеми, звъним и се започва с безумията
-рестартирайте модема/компютъра и т.н.
-имате сигнал, няма проблем. В същото време аз едвам отварям страницата за да видя телефона да им звънна. Няма нет часове наред, не било вярно Shocked Казвам им ,че пускам да тегля филм и го тегля 1 час и 45 минути,това не било критерии. Опитвам се да изтегля една програма за телефона си 12 часа ooooh!-това не било критерии, казвам им че на тест-нета нямат случай с повече от 1мб-това не е критерии.......
Как мога да прекратя този договор, трябва ли да плащам до края на периода или ще стане с 1месечно предизвестие?

# 1
  • Italia
monikss, те донякъде са прави - тегленето на филм не е критерий за твоята връзка, тъй като зависи и от сийдърите. Програмата за телефон - ако теглиш от торент - пак така. Ако теглиш от външен (не български) сървър - ограничението може да е от там. Провери на техния сайт скоростта си - http://stats.mnet.bg:81/ . Запази си резултата (с принт скрийн, като опитай да покажеш дата/час). Прочети си хубаво договора и виж как точно е описан нет-а. Ако имаш гарантирана минимална скорост и твоята измерена е по-ниска - можеш да опиташ да разтрогнеш договора за неизпълнение на договорното задължение.

# 2
разгледах го ,но честно казано нищо не разбрах от там написаното. Факт е ,че отварям една страница по 2-3 минути,като чета тук в някоя тема виждам само първото мнение а следващото е бяло поле и така докато се позареди страницата. Първият месец не беше така изобщо, лошото е че не им пука и нищо не правят за да открият проблема.
Ще ги измисля по някакъв начин ама ще ги разкарам.

# 3
  • Italia
А можеш ли да провериш дали проблема не е в теб? Комшия/приятел с лаптоп, който да се върже във вас? Ако ти си с лаптоп да пробваш през друга мрежа да се свържеш? Аз съм имала страшни проблеми с една антивирусна, не ми отваряше абсолютно нищо. Ако си с безжичен рутер, включи кабела и опитай пак.

# 4
Нямаме безжична връзка в момента, изобщо нямаме рутер.Имаме кабелен модем,сигнала на телевизията и на нета върви по един кабел,като вкъщи имам сплитер за към модема и приемника.Мястото от където може някой да се закачи е точно над нашата входна врата и ние буквално ще се обесим на кабела ако някой пусне такъв, а и с моето работно време като се прибирам по нощите 11-12  Grinning

5/12/2012 7:40 AM GMT      3.98 Mb/s    0.50 Mb/s   14 ms   Varna   < 50 mi   Image
5/12/2012 6:50 AM GMT      0.17 Mb/s    0.70 Mb/s   10 ms   Burgas   ~ 50 mi   Image
5/12/2012 6:41 AM GMT      0.47 Mb/s    0.51 Mb/s   14 ms   Varna   < 50 mi   Image
5/11/2012 6:59 PM GMT      0.87 Mb/s    0.50 Mb/s   12 ms   Burgas   ~ 50 mi   Image
5/11/2012 6:57 PM GMT      0.74 Mb/s    0.50 Mb/s   18 ms   Burgas   ~ 50 mi   Image
5/11/2012 5:08 PM GMT      0.58 Mb/s    0.54 Mb/s   14 ms   Varna   < 50 mi   Image
5/11/2012 4:43 PM GMT   84.43.144.4   0.83 Mb/s    0.53 Mb/s   15 ms   Burgas   ~ 50 mi   Image

ето малко тестове.

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 14:48 от monikss

# 5
Моникс, а пробвала ли си изобщо да спреш торент програмата?
И тези тестове докато тя е включена ли ги правиш?
И по принцип са прави, че скоростта, с която ти теглиш даден торент,
не може да е достоверен показател за качеството на интернет връзката ти.

PS: Впрочем, може би искаш да си махнеш IP адреса от темата.  Wink

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 12:30 от Saudadе

# 6
Това не беше цялото АП Wink
Торент програмата ми е настроена да я включвам когато си искам а не автоматично с пускането на компа.

# 7
Достатъчно е било, виж си ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт