Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 634
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Добра ви вечер  Simple Smile

Ани, ха честито бебе на компанията  Simple Smile Видях те на снимка във фейса, как си се престрашила да се пуснете с Никола на тази пързалка, не знам Crazy

Ваче, Сашата май е математик  Flutter Много хубави заложби са това.

Пао, честита рокля  Hug Аз с моята рокля преживях драма, че ми я шиха в едно ателие - исках горната част на един модел и долната част на друг, много простичко беше, но успяха да ми я объркат, чак не можах да повярвам, че е възможно  Laughing Но я приех каквато е, а и къде да ходя, оставаше една седмица до сватбата  Simple Smile
А за хапченцата - ще си вървим в комплект с теб, с женските ни неразположения  Simple Smile
Абе вече съм на мнение, че сексът си е най-хубав когато човек не си поставя задръжки с пазене. Разбирам го мъжа ти  Simple Smile

Чин, ще проходи детето, не го мисли. Аз тъкмо се бях замислила нещо по този въпрос и една приятелка ми вика - след много кратко време тези ти притеснения ще ги забравиш, че си ги имала някога.
Виктор откога го уча да раздава целувки и не ще  Crossing Arms Пляска, подскача като все едно танцува и казва чао и здрасти (то е едно и също). И яко скубе и хапе. Но забелязвам все пак, че към момиченцата е по-внимателен  Flutter

За кухнята - нашата е държавна, но също е много течна. А супите - Виктор не ги близва изобщо, само една гъбена харесва, за която имам подозрения, че е полуфабрикат.

Аз съм от малък град и за съжаление извънкласните занимания, на които исках да ходя, ги нямаше и се задоволявах с възможностите там. Т.е. художествена гимнастика нямаше, ама играех народни танци и модерен балет. Хубавото на големия град е, че има избор за всеки, ама пък вече стана само пари да имаш. Мъжът ми например много обича тенис, ама от торбата със скъпите спортове, този може би е най, най-скъпия, за съжаление.

Хайде лека вечер  Simple Smile И да спя спокойно си пожелавам, че нали споделих, че напоследък съм малко стресирана.

# 526
  • София
Ваче, от три годишна ли играе Саша шах  Crazy
Да, от 3-4 годишна. Е, силно казано на 3 г, да играеш шах, но  тогава можеше да реди фигурите на дъската, можеше да прави елементарни ходове. Разбира се, партии не е играла, но за 3 г. дете е сложно да нареди дори фигурите  Wink
Ето я на мама шахматистката  Wink

За актьорското.. огромна е тази група от деца на тази възраст. И, да всички почват с етюдите. Това и първокурсниците в НАТФИЗ го правят.. етюди. И просто няма начин деца на таз възраст да изчакват другите. Тя Саша не може да изтрае 8-9 деца да изиграят, за да стигне до нея пък си представям по-малките.. Абе как дете на 6 г. ще ти играе с въображаем предмет  Wink Това не са неща за съвзем начинаещи. Ето затова записах аз Саша първо на куклен театър, а после на другия. Защото децата по природа играят с кукли. Идната година ще си остане само с кукления театър. На другия може би няма да ходи, ще преценя съобразно много неща Wink
Нека Ивко да ходи на каквото иска. Саша и на пиано е ходила, на пеене. Обаче музикален инструмент не е за нея колкото и да има слух. Просто темперамента й изобщо не позволява да свири по н броя часове  Sunglasses

И като почнах със снимките.. ето още  Wink

Мейдънли, да има тя повече математически заложби, въпреки, че умее много добре да разказва и да пише. Абе не знам какви заложби има вече... Crazy Доста ще й е трудно да се насочи на някъде. Засега аз натискам за математиката, а ще видим... Rolling Eyes
За кухнята ви.. как гъбена супа? Shocked Shocked Shocked За първи път чувам за гъбена супа в детска кухня  Confused
Иначе, да редички са манджичките. Ама аз дробя хлебец вътре  Wink

П.С. Ии, как изпъстрих поста със снимки бебешки-офтопик  Crazy

# 527
Ваче ти направо ме разби. Браво на Сашата, аз си мислех, че Криси си ми е генийче че знае цялата азбука на 3 год., но явно нищо не е това. Embarassed  Щом си има толкова много таланти нека всички си ги развива детето, браво.  bouquet
А Софи балеринка ще я правим. Това дете си има генийче от дядо ми (бивш диригент и учител по муз.), значи не че ми е дете, но е много музикална. Как чуе музика се кърши и хваща такта, танцува бързо, бавно в зависимост от такта. Просто никога  не се случило да чуе музика и да не танцува. Simple Smile
А Крис не е много по физическите дейностти, но има страшна памет. На него стига веднъж да му покажеш и веднага запомня. Всяка буква и число до 10 знае и никога не сме сядали да ги учим, ми отвреме навреме една по една съм му ги показвала. Баба ми не вярваше и му сложи азбуката пред него и той една по една си и ги каза, но тя не беше доволна, зашото си мислеше че на изуст ги знае и разбъркано почна да го пита и детето ни една не сбърка. Sunglasses

# 528
  • София
Ваче ти направо ме разби. Браво на Сашата, аз си мислех, че Криси си ми е генийче че знае цялата азбука на 3 год., но явно нищо не е това. Embarassed  Щом си има толкова много таланти нека всички си ги развива детето, браво.  bouquet

Накри, Саша до предучилищна изобщо не знаеше азбуката. И сега в началото на 3 клас срича  Embarassed Embarassed Embarassed Не мога да я накарам да чете и това е  Tired Сега съм се заканила, че ще чете цялата задължителна литература и няма да гледа картун повече от час на ден. Голямо диване е. В понеделник слагаме шините и ще се наложи да се научи да говори с тях. Което значи, че ще я карам да чете на глас  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Така че, това, че Крис на 3 г. знае азбуката си е чудено постижение  Hug Hug Hug
Аз купувам много дидактични игри. Маниачка съм по темата Sunglasses Sunglasses Sunglasses

# 529
  • гр. Козлодуй
Честити рожденни дни на патерица на малките и големи празнуващи Simple Smile

Борис се събуди по ранни зори и сега едвам гледам. След малко ще иска пак да спи и след обяд ще ми е мъка.
Как спят вашите бебета? Борис се върти по цяла нощ, вири дупе, пълзи, блъска си главата в таблата на леглото, хващам го в последния момент преди да е паднал, това от няколко дена вече. В леглото си не иска да спи, обикаля го по няколко пъти и се започва рев. Всичко това в комбинация с цокането цяла нощ вече ми идва в повече.  Второ дете ми е, но такова чудо не съм виждала досега, ММ почва да се чуди дали всичко му е наред  #Crazy

Ана2, ще ти пиша на лични.

Ани, Цецко ще бъде първи клас. В детската искаше да ходи на пиано, но не го записахме, но ако изяви желание отново ще го запиша да се пробва Simple Smile. Записахме го на тенис, понеже баща му играе, а и той си израстна на корта, ще видим какъв тенисист ще излезе Simple Smile. Ходи и на плуване.
Тук е малък град, но пък има каквото се сетиш, само пари да имаш да си плащаш, а и време  де Simple Smile.

# 530
Здравейте,момичета!
Влизам само на отчет.
Ваче,Сашата ти е приказка!  Hug  На мен шах ми звучи като китайски  Crazy Браво на детето!
Днес Надя се кукна в 6.00 ...  Сега спа и се събуди тъкмо.Смятам днес да я заведа на плаж.Не съм й взела бански,щото сега за РД всеки ме пита какво да купи... та,изчезваме сега,ще взема апаратчето после да ви пусна морски снимки  Twisted Evil  Laughing
Айде,хубав слънчев ден!

# 531
Успях да изгладя купа с детски дрешки, да сложа манджата и даже да кача малко снимки в нета, но нещо не успявам да се справя с директното им качване на сайта на форума newsm78

Пао - какви сладки грижи имаш сега! Стискам палци всичко да е както го искаш и чакам с нетърпение снимки от сватбата (и роклята Simple Smile)

Иси - успех на изпитите! Евала на всички майчета студентки- моя мозък трие Blush всичко не свързано с задълженията ми покрай бебоците и фамилията..

Ири - все едно пишеш за Оги. И кака му беше така. В ред си е детенце. Според мен са проста много емоционални на тази възраст, а още не знаят как да си овладяват емоциите.

Ваче - ето ти все пак линк към снимка на питката ми "Слънчиво изригване" : )http://heberlea.snimka.bg/other/recepti.573945.27451926
Вече раздавам рецептата...Мисля другия път да пробвам да я навия на триъгълничета да видим дали ще стане.
А за Сашата съм ти казвала, че е невероятно дете (пу пу)...Дано намери наистина призванието си и това да я прави щастлива.
И аз се чудя от Белата какво ще излезе - нейните заложби доколкото проследявам развитието и са свързани с езиците - и учителката и по английски много я похвали. Жалко че почва да забравя румънския, но пък вече доста напредна с френския - много е забавно да ги слуша човек как си говорят с татко си  на френски Hug Хубавото е че има много добра памет и е много наблюдателна, всичко което вижда пресъздава по нейния си детски начин в рисунките си. Отдават и се и танците - искахме да я запишем на балет още миналата година, но имало изискване за 5 годишни та от есента с помоща на бабата ще тръгне. Вече може да чете по-малко но и нямам много време да се занимавам с нея - пък и тя издържа 5 минути да я уча на нещо - иска тя да ме учи  Wink

Аз като дете никога не съм имала шанса да се занимавам с нещо извънкласово (а мечтаех да танцувам и казваха че имам талант с рисуването) - в свободното си време помагах на родителите си с кърската работа и затова искам сега да дам шанс на дечицата си да се занимават с това което ги влече, но едновременно с това съм и много против претрупването на децата със занимания, нека им остава време да играят да бъдат себе си. Радвам се, че в ДГ на Бела им дават много шанс за изява и не ни се налагаше тази година да търсим занимания навън.

# 532
Приспала го без кърмене
Ох, а представи си да го беше приспала с кърмене....  Joy Stop

Joy Joy Шунче, сега като го прочетох това и умрях от смях!
А на карате Иван ходи в ДГ, ама сега няма ДГ.
Чин, права си, нека да опита от всичко. То и аз бях същата, на какво ли не се бях записала и почти на нищо не се задържах кой знае колко дълго.  Grinning

Майденли, как гъбена супа в детската кухня!?  Crazy

Ваче, много е сладка Саша! Дааа, с кукли може наистина да му е по интересно, но тук такова нещо не се предлага. Макар да имаме хубав детски театър, но никой не се занимава да обучава толкова малки деца.

Ире, Никола спи горе долу по същия начин. Спи долепен до мен и само да мръдна, ме усеща и се разбужда и се залепя да суче.

Аз днес се емнах пак да правя питка. Едва успях да я метна във фурната от Никола. Просто имаше належаща нужда да излезе. И като излязохме я изключих и я оставих във фурната, понеже още беше сурова. Но пак се получи много вкусна.

# 533
  • софия
Здравейте,
Дидолинка какъв плаж, аз кухнята не успях да отида , заваля, дано при вас е друго Hug
Мен ми е криво, нещо не спахме добре с Мона и сутринта  ми свършиха нервите и се скарах на Дани преди детската, сега ми е криво, той не е виновен, а баща му дето все го няма и аз не съм от желязо с всичко сама, стискам зъби ,ама и мен ме избиват балансите. Rolling Eyes
Имам куп задачи за днес дано не вали да ги свърша.
Хубав ден Hug

# 534
  • София
Леле! Хеберела, много е бухнала.. да не ти е малка тавата?  ooooh!
На кило брашно се слага кубче мая колкото кибритена кутийка. Да не си бумнала цялото кубче 42 грама. То е за 2 кг брашно  Confused

# 535
  • Sofia
На патерички отново:
Честит първи юни на всички малки и пораснали дечица!
Честит рожден ден на на всички сладури които пропуснах последните дни. Бъдете живи и здрави и много щастливи.

Единственото нещо което ще коментирам днес е за подаръците за първи юни: аз от срам купих една книжка, защото баба му взе и тя книжка.

Мая, аз за това винаги пожелавам да сме Живи и Здрави, дори и щастието е въпрос на нагласа. Тривиално но това е най важното всичко друго са бели кахъри.

Ние се завърнахме в София и сега се стягаме за купон. Дани ме зарадва с ново зъбче, което почти не усетих кога е излязло. Много е спокоен и вече започна да проявява характер към хора и конкретно поведение.

А сега да ви почерпя виртуално за моя малък пораснал сладур. Навършваме една годинка, чак не ми се вярва колко е пораснал, и кога мина това време. Май ще си поплача днес:

ПС:За реда, моя ред скоро няма да дойде а цяла седмица с такива приятни чувства се сещам и така ми липсва усещането че не знам дали ще си дочакам запланувания ред Simple Smile

# 536
Даги,честит рожден ден на Дани!Жив,здрав,щастлив и маалко палав да бъде!  Hug

Хеберлеа,май слънцето наистина е изригнало  Grinning Добре се е получило!

Ири, и ние така спим(то спане ли е...).Аз май веднъж се оплаках...Само дето не се кърмим,иначе ставанията,въртенето,дупенето - всичко правим.Цяла нощ съм принудена да спя надясно,защото ми държи пръста.Я го е изтървала,я е скокнала с рев...  Rolling Eyes

Цвети,тук е слънчево,при нас лошото време идва с ден закъснение  Wink За опнатите нерви- нормално.Имам чувството,че откакто се стопли и излизаме по-често с количката,все повече не ми остава време за нищо и съм  вечно уморена.

Мейдънли,верно как така гъбена супа?  Rolling Eyes

# 537
Ваче - идея си нямам колко грама мая съм сложила - в рецептата пише кубче мая и аз го сложих цялото - то аз по-малко май не съм виждала (ще взема да го погледна ей сега като отскоча до Билата) newsm78 За 3 път я правя, но толкова не ми е бухвала досега. Може да съм се престарала с месенето  Crazy Но да ти кажа като се изключи формата, беше добре на вкус апропо тавичката ми е доста голяма - около 30см.
Уф днес (пак) ме боли глава ама се инатя и не пия хап и едва се приспахме...голям рев падна.
Сега като се посъвзема ще ти драсна на лични...

Свекървата е редактор в един пенсионерски вестник и за всеки рожден ден на Бела я поздравява със стихче. Ще споделя с вас тозгодишното, което доста ме разчувства...

*** на Белослава
Капчица синьо море,
въздух планински в гърдите ми
късче прозрачно небе,
златен венец на мечтите ми.

Мило, прекрасно дете,
ти, моя внучке любима
Видя ли твойто лице,
зная защо тук ме има.

Да си с открито лице,
вятър да шушне в косите ти,
топло да носиш сърце
и да живееш с мечтите си.

Вярвай докрай в чудеса,
Бога в лицето да зърнеш
и във горчива сълза
своя живот не превърнеш.

Не позволявай така
щастието да те отмине.
Спри и подавай ръка,
зърнеш ли някой да гине.

Цвете за теб всеки ден
да разцъфтява в градините.
Капчица кръв и от мен
ти да пренасяш в годините!

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 17:13 от heberlea

# 538
Честит рожден ден на Дани!Да е здрав,много да ви радва и да ви слушка!!!!!  bouquet
И мен ме разчувства това стихче,Хеберлеа.Много е хубаво,хареса ми!
При нас на кухнята няма гъбени неща..... newsm78
Днес съм голям карък.Не можахме да излезем следобед-гърмя,валя.....А на обяд след като малчо си изяде зеленчуково-месното пюре му предложих купешко от банани и върна всичко-рееев и това беше...Направо ме е яд на себе си-знам си,че не ги яде и сама предизвиках съдбата.Тъкмо почна по-добре да хапва......Ама и аз за какви неща се терзая ooooh!Виновна съм си!
Дидолинка,и при нас е така-когато е легнал между нас аз все съм на ляво и го прегръщам леко,че ми чопли ръкава докато се унесе-сладурчета.... baby_neutral

# 539
  • Sofia
Даги, жив и здрав да ти е Дани!   bouquet А когато ти дойде редът, се надявам всичко да е по мед и масло, че помня колко притеснения имаше с Дани!

Хеберлеа, страхотно стихче, и аз пуснах една сълза (то и така ми тръгна денят...).
И отново извинявай за вчерашния телефонен тормоз от страна на малкия ми бандюга!

Скрит текст:
Да почерпя и аз, че днес си сбъднахме една отдавнашна мечта - да си имаме собствен дом!  newsm24
Имаше някои проблеми и в момента още не мога да се зарадвам напълно, но се надявам да сме щастливи, като заживеем там.

Общи условия

Активация на акаунт