Любители на кучета - 28!

• 64 061
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • На един клон
Доста сол има да ти солим на главата,заради това безпочвено и прибързано обвинение!  Mr. Green
Отивай за телешко и кокали ВЕДНАГА!!!

# 361
Здравейте , а вие как се справяте с горещините.Аз гледам да го извежда след 6  и после късно излизаме да тичаме.Моя кокер е доста космат и вече се сбърках как да го стрижа.Той ще ми изяде рацете само, ако му покажа машинката, с ножиците става страшно офъкан(нямам дарба за фризьор) намерих едно от ония гребенчета бръснач, но с него ще го подстригвам до другата година.
Вие как се стрижете?

Нашият кокер го стрижат в клиниката.  Бях го показала преди няколко страници с "прическа".

# 362
Ами ние лятото си грухтим и това е. Излизаме сутрин по-рано и вечет след 7. Иначе като сме за по-дълго някъде е голяма мъка. Още повече че като комбинира превъзбудата с жегата и не може да си чуеш мислите. Утре ни предстои едно да го наречем излетче и мисля да се запася с хавлии които да мокря ако се наложи и да и ги постилам да ляга върху тях. Може да и купя мини плажно чадърче да седи редом до нашия чадър  Joy
Аз искам да попитам тези, които са по-далеч от морето, къде водите кучетата си да плуват? Берта много обича водата, но като ходим на басейн няма как да я пускаме да плува, а в реката и е много студено и бърза да излиза. На язовир пък ми е някак гнусно с тая тиня, клони и пиявици  Sick Това лято много ми се иска да я заведа някъде да плува.

# 363
  • София
Жега, а ?  Laughing
Ето така се разхлажда кучката:

# 364
Жгмъц, с глас се смях!

Нали знаеш, калните бани правят чудеса за кожата  Laughing Laughing

Шаляляя, аз сама поддържам козината, ноктите и ушите на бобтейла. Можеш да научиш и твоето куче да приема машинката. Просто трябва да си спокойна, да подходиш чрез постепенно привикване  към предмета и да не позволяваш на кучето да реагира остро. Пресичай с корекция всяка негативна реакция още в зародиш. Не чакай да ескалира до забелване на очите, ръмжене и опити да хапе.

# 365
 Joy а аз си мислих, че моята си пада мърличка и тъси все къде да се цопне
Как се пере т'ва нещо после  Laughing Laughing Laughing

# 366
  • София
Нашата е същата, обожава да се цопне някъде и хич не  я интересува дали е кално или не Simple Smile Оня ден излязохме на разходка - тя почти бяла, а аз със светъл панталон. Върнахме се - тя цялата черна, след като се овъргаля в една кална локва, а аз с един черен крачол  Joy

Вашите кучета как понасят жегите. Нашата след разходка повече от час лежи и диша като парен локомотив. Тя не е дългокосместа, няма какво да стрижа... Много играе и тича, това явно много я загрява. Жал ми е като я слушам, но без разходки не може  Sad

# 367
Доста сол има да ти солим на главата,заради това безпочвено и прибързано обвинение!  Mr. Green
Отивай за телешко и кокали ВЕДНАГА!!!

Embarassed

Ами нали уж котките са по-чистоплътни   Rolling Eyes
Той си получи подаръка вече  Grinning От горе на всичкото не беше наказан да спи на двора, за разлика на 'сестра си'  Mr. Green

Леле, момичета, как ги къпете тези кучета такива мърляви?
Моя кучо не се каля, но много обича да ми носи пясък в къщи, въргаля се и рови в пясъка.

За жегите, аз по принцип не го извеждам като е топло. Дори и вратата да е отворена той сам не излиза. Веднъж бяхме решили да се разходим, че уж по-хладно и се наложи да го носим на връщане (добре, че е малка порода). Той буквално се пльосна на асфалта и отказа да ходи. Колкото да го дърпахме не ставаше, само си го влачехме като парцал. От тогава изобщо не се и опитваме да излизаме през деня, само привечер. Отделно от това, когато е много топло му слагам лед във водата за да се охлади. Веднъж го хърлихме в морето уж да се поухлади и поплува, но той на бързо се изнесе от там. Май не му харесва или се изплаши, че му е за пръв път  Thinking

# 368
При нас през юлските горещници е не просто жега, а и влажността е много висока. Така въздухът сякаш залепва за теб и като че ли си обвит в целофан. Единственото спасение са климатиците, водните паркове, високите планини и океанският бряг.

В такива дни, когато тепературите и влажността са особено високи е горещо дори вечер. Тогава ще извеждам бобтейла само до тоалетната. Разходките - на бягащата пътека, докато аз въртя педалите на велоергометъра.

Сега, когато е все още само топло (+27 - 31оС), излизаме по здрач. През уикендите включвам водната пръскалка за игра и кучето се мотае около нея заедно с децата.

# 369
  • София
Жгмъц Joy Joy Joy абсолютно същата работа сме  Joy Joy Joy

Утре мисля да го водя на Витоша да катерим, ще тествам новите хапчета за повръщане ... да видим какви ще ги къдря  Crazy И сърдития тийн ще влача. Дано няма жертви по път  Joy

# 370
Жгмъц, направо се  Shocked! Напомни ми опитите ми да се разхождам с бебето и кучето в Южния Парк!  Joy hahaha! Тогава бъгълът с 200 се стрелкаше към блатото и после кошмар, така смърдеше на тиня! А после къпането  Crazy ooooh!, а бебето седи в кошчето пред вратата на банята и се пули!!!! Та вече избягваме всячески тоя парк, че е мъкаааа! Mr. Green!
Hailie, много добре разбирам мъката с разхождането! До скоро първо разхождах малкия, след това кучето по-късно! Имам тийнка, 3 годишен момък и Мърфи! Да угодиш на всички е невъзможно, но от няколко седмици извадих камшика и организирах семейството по следния начин! Тийнката тича за здраве 5 километра в парка с кучето, а аз с малкия с колелото или на детската площадка! Ейййй, живнах направо!

Фея, какви са тия жеги, направо ужас, къде живеете, лелеее!
Много ясно, че бобтейла ще е късо подстриган, как иначе!

# 371
Фея, малко неприятно в големите жеги при вас, обаче пък през другото време ви е топличко. Аз от кога моля мъжа ми да прелетим до топлите страни, да си заживеем на топличко и да ми е спокойно. Много мразя да ми е студено и сега в жегите съм екстра.

Рила, проблемът идва, когато мъжът ми е на работа. Прибира се много, много късно и кучо не издържа. Та сега съм си направила график към 16:30-17ч едно бързо кръгче за пиш и спешна нужда и после към 18:30 излизаме за около час и половина - два. Тогава синът ми е уморен от игри и си почива в количката, а се занимавам с кучо.

# 372
Кой е шефът  Joy Joy Joy (малката е опасна)

# 373
хаахах колко е досадна  Joy
Ето как се разхлаждахме днес

Трябваше да я снимам как скачаше в тревите, които бяха 3 пъти по-високи от нея  Flutter

# 374
  • София
Ние дне се разхлаждахме на Витоша, в езерце и рекичка Simple Smile Но даже и да ги нямаше температурата там е много по поносима Simple Smile През цялото време беше във форма и готова за игра, а не като тук - малко игра и оклумва от жегата.

Има нещо, за което искам да ви питам. Особеното планинарите. Нашето куче (голдънка) е изключително дружелюбна и с кучета, и с хора. Като дойде някой непознат вкъщи се скъсва от щастие и радост. Ако дойде крадец съм сигурна, че ще го посрещне с размахана опашка и ще му помогне да изнесе покъщнината. Проблемът е, когато сме на планина. Когато вървим по пътека се хвърля с лай към всеки идващ срещу нас - независимо дали е възрастен или дете. Имам чувството, че лае агресивно, така че да уплаши, а хората се плашат. Това го правеше миналата година, тогава често ходехме и до Рила. Мислех, че е било защото беше малка и уплашена, но сега пак се повтори. Ако седим на полянка сред хора няма проблеми, но тръгнем ли по пътека през гората се държи така. На какво може да се дължи това и как да я накарам да престане. Не искам да я водя вързана по пътеките,  а се налага с това нейно странно поведение.

Общи условия

Активация на акаунт