Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 063
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
Марианка,благодаря за новата тема!  bouquet
Вени,явно както винаги си на линия със снимките!
Момичета,уникални разсъждения както винаги!
Нооо,лека вечер от мен-днес рускините ми дойдоха в повече(ако знаете какво е в магазина ти да има 10 жени с различни желания,които само се надвикват-ще ме разберете!)  Peace
Това е поздрав за всички с моята любима песен:
Скрит текст:

# 16
  • софия
не знаех, че недоволството е всемирно.....
аз чета само тук и останах с впечатлението, че недоволните сме малцинство....

# 17
Джанъм къде си запътила към Юмер или Мютфаз Laughing
Благодаря за темата на Маряна  bouquet

# 18
bilgisayam.com

В 74 епизод на „Каква е вината на Фатмагюл”, К и Ф

най – накрая се ожениха. Всеки от нас очакваше щастливи дни за КиФ, след свадбата.

Но се случи точно обратното. Керим винагио беше този, който подкрепяше Ф, опитвайки се да и помогне да се справи с миналото и да забрави. Този път обаче е моментът в който Керим започва да си задава въпроси за неговото минало. Тези от вас, които ще гледат следващият епизод ще видят Керим, който ще бъде принуден да се сблъска лице в лице със собствените си проблеми от неговото минало. Сега е ред на Ф, да подкрепя Керим.
Ето тези неща ме провокираха да пиша. Най-вероятно Керим ще направи асоциация отново, между писмото на майка си и живота й с баща му и между неговия и ФГ. Това писмо от Мустафа ще го омота още повече, обаче пък ми хареса и това, че сега е ред на ФГ да го подкрепя.
Ще бъде хубав епизод, няма начин, ще си говорят най-сетне и ФГ и тя ще поеме инициативата  Heart Eyes

Резюме на 75 еп. превод от английски, публикувано от Преслава Михова в предната тема, превода е мой  Wink Има някои разлики от предишното резюме.
След .К. и ФГ преодоляват още едно трудно препятствие в живота си, след като прекарват първата брачна нощ заедно. Ще бъде нужно време раната останала от миналото да бъде заличена/излекувана/.

Новината за смъртта на Мустафа напълно разваля щастието от сватбата /в другата къща,т.е. на Кадир/ . Докато всички са шокирани от новината, най-много са засегнати/или е оказало влияние/ Рахми и Мукадес. Кадир и Фахретин са тези, които трябва да съобщят на Асу. Разбира се Мукадес се опитва да намери начин да се свърже с Фг, за да й съобщи лично новината.

Решат се възстановява от инфаркта, но е останал с някакъв здравословен проблем. Междувременно, когато се установява, че Яшаран са установили контакт със Селим, те осъзнават,че краят им е близо

ФГ и Керим за първи път прекарват време сами, в новата им къща, като истинска семейна двойка. Осъзнавайки, че мълчанието около първата им брачна нощ, би развалило тяхната емоционална близост и бъдеща връзка, Керим прави първи стъпки за да обсъдят тяхната п.б.н.

Mustafa е изпратен "по неговия път" от Измир, напълно сам. Въпреки, че напуска живота им, Мустафа успява да остави сянката си към бъдещия съвместен живот на Фг и К.

# 19
  • Варна
Благодарим за новата тема  bouquet
те свършват като топъл хляб Joy
За Мустафа - задължително според мен да се появи за последно,за да приключат веднъж завинаги с него.Ф трябва категорично да каже на К какво чувства.Дори и една сълза не би трябвало да пролее - след всичко ,което направи досега Мустафа,особено последния му опит за убийство на К.И тук е поредното недомислие на двечките - толкова лежерно го дадоха с опита за убийство,че наемника беше най-големия некадърник и не можа да направи нищо.Мустафа беше казал - да се убие до 05., а не точно в деня на сватбата.А пък за начина по който беше предотвратено да не говорим - ако Хаджер не четеше вестници какво става??

# 20
  • В Града на Липите

И по английските и по турските и по руските сайтове. Поне така разбрах, дано не те подведа. Тук май сме били най-меки, някои били доста крайни в изказванията си.
Аз пък останах с впечатление, че доволните сме малцинство.  Grinning

# 21
  • Разград

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 23:03 от vania_e

# 22

Към Мюмтяз разбира се с бодра крачка  newsm44

Юмер бил зает,джанъъъм  newsm45

# 23
  • софия

И по английските и по турските и по руските сайтове. Поне така разбрах, дано не те подведа. Тук май сме били най-меки, някои били доста крайни в изказванията си.

ох, развесели ме с това.... Joy Joy Joy дано е за добро.....и двете дами да ми върнат удоволствието от филма Peace
п.п.
представих си крайните изказвания, та ме досмеша....., а не че се дънят  мацките...това ме ядосва, дано сте ме разбрали...(не че е толко важно де)

лека нощ и целувки Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 23:07 от freespirit

# 24

Ами той и Керим е зает,но не ни пречи да сме милиони на клона!
Скрит текст:
Не разбрах какво ви дреме на "пукалката"!!!  Twisted Evil

# 25
http://vbox7.com/play:ecd5f509

С пожелания за тиха и спокойна нощ,приятели!

# 26
Привет в новата тема.
Докато четох коментарите, взех да се питам, заблуждавам ли се, че почти всеки път ни пускат подвеждащ и разбъркан трейлър или не се заблуждавам.  newsm78
Но сякаш не се заблуждавам.
Ако се зачетете в резюмето:

Скрит текст:
75 серия -резюме
К и Ф преодоляват още едно тежко препятствие в живота си l първата си нощ заедно. Въпреки това, голямата рана от миналото ще се нуждае от време, а да заздравее.
Новината за смъртта на Мустафа напълно съсипва радостта от сватбеното тържество (в другата къща). Всички са шокирани от новината, но най-вече Рахми и Мукадес. Кадир и Фахретин са тези, които трябва да занесат новината на Асу. Разбира се, Мукадес търси начин да се свърже с Ф, за да й съобщи новината лично.
Решат се възстановява от инфаркта, но здравословните му проблеми остават. В същото време, когато се разбира, че Яшаранови са се свързали със Селим, те осъзнават, че краят им е близо.
Ф и К за първи път прекарват насаме в собстсвената си къща като истинска семейна двойка. Керим осъзнава, че мълчанието относно "първата нощ" заплашва бъдещата им емоционална близост и връзка, затова прави първата стъпка към обсъждането на тази първа нощ.
Мустафа тръгва на последното си пътуване от Измир, напълно сам. Но дори и напускайки този живот, успява да хвърли сянката си върху бъдещия съвместен живот на К и Ф.
Превод от EAUFC
ще установите, че не са толкова зле нещата. Имало е п.б.н. Говорили са за това. Останали са цял ден заедно, свиквали са един с друг. Керим лично е дал на Фатмагюл писмото от Мустафа - голяма крачка за него, преди късаше, хвърляше и крещеше.
Нормално е да се чувстват неловко, леко конфузни и притеснени или раздразнени от смъртта на Мустафа. Поне се приключи с него.
За мен най-голяма вина има психоложката. Ако му беше обърнала повече внимание след като избухна и изля всичко пред нея, можеше да не се стигне до тук. Трябваше да ги поощри да разговарят, дори да настоява за това. Тя спомена веднъж и до там. Но явно така са решили, а пък и нямаше да видим тази запомняща се сцена, препратка към онази нощ, когато тя отиде при него и му каза, че иска да се оправи.
За мен нещата следват естествения си ход. Слава богу, че прочетох, че не съм единствената, защото започнах да се съмнявам, че нещо не съм в ред, предвид всемирното недоволство. Но е и съвсем нормално да имаме различни гледни точки.

Хриси, не си сама. Аз си мисля същото като теб. Отърсих се от всички лоши мисли и страхова за гаден финал. Реших, че е по - добре да следвам сърцето си, а то ми казва, че финала ще е хубав и че нещата наистина трябва да си минат по "естесствения ход". Всичко ще си е добре в серията и нещата ще си дойдат на мястото. Аз вече съвсем спокойно си чакам серията, а и края на филма. Той ще е хубав.

# 27

Да зает е, от мен, hahaha hahaha hahaha нали хвърлих две шестици

# 28
Хриси ще си позволя да изкажа мнението си, по въпросите, които ти зачекна. Психоложката. Много говорим за методите й, не ни се вижда достатъчно компетентна, но как тя може да накара К и Ф да общуват ? Да ги събере в стаята и да каже - говорете, изкажете какво мислите. Така по задължение нищо не става. Тя го подчерта и не е като да не го знаят двамата (имам впредвид това, че трябва да говорят за чувствата си). От там насетне те са хората, които трябва да поемат нещата в свои ръце. Целта на терапията не е да ги пришпори, а да извади на преден план проблемите им, които психоложката, без тяхното желание, не може да реши по никакъв начин. Ти видя ли желание у Фатмагюл да говори за овличането, за писмата, да сподели с Керим чувствата си ? Аз не го видях. Той се разплака, говори, пак не го видях. Това за мен не е логично. Тя има същите страхове, които има и Керим - защо не ги сподели ? Това е нещото, което спомага за сближаването им. Не искам да се "награбят", а просто да видим наистина тази любов-чудо облечена в изразяване на емоциите на двамата герои. Тази любов не кореспондира с липсата им на комуникация. Нелогично е, неестествено за мен. Но подчертавам - така мисля дотук. Следващият епизод е решаващ. Ако и там няма истински разговор между двамата нещата излизат съвсем от рамката, в която е изграден филмът. Ох, не знам дали въобще някой ме разбира какво искам да кажа. Логиката на филма се обърна с женитбата,при положение,че те не бяха разрешили проблемите си. Пред психоложката всичко беше тамам - Керим и Фатмагюл щастливи говорят как тя се чувства щастлива вече когато той я докосва, а той - доволен. Въпросът (ако следим едно нормално развитие) за страховете на Керим трябваше да бъде повдигнат там, още повече,че това беше след случката в Бодрум. Моля, дайте знак, разбира ли ме някой ?
Против сценаристките нищо не искам да кажа, само си разсъждавам с вас. За мен най-добрият им и изпипан сценарии е този на Мелодията. Там след 6 гледания на целия сериал не открих нито една пукнатина или противоречие, за което ще съм им благодарна цял живот.

# 29
Привет в новата тема.
Докато четох коментарите, взех да се питам, заблуждавам ли се, че почти всеки път ни пускат подвеждащ и разбъркан трейлър или не се заблуждавам.  newsm78
Но сякаш не се заблуждавам.
Ако се зачетете в резюмето:

Скрит текст:
75 серия -резюме
К и Ф преодоляват още едно тежко препятствие в живота си l първата си нощ заедно. Въпреки това, голямата рана от миналото ще се нуждае от време, а да заздравее.
Новината за смъртта на Мустафа напълно съсипва радостта от сватбеното тържество (в другата къща). Всички са шокирани от новината, но най-вече Рахми и Мукадес. Кадир и Фахретин са тези, които трябва да занесат новината на Асу. Разбира се, Мукадес търси начин да се свърже с Ф, за да й съобщи новината лично.
Решат се възстановява от инфаркта, но здравословните му проблеми остават. В същото време, когато се разбира, че Яшаранови са се свързали със Селим, те осъзнават, че краят им е близо.
Ф и К за първи път прекарват насаме в собстсвената си къща като истинска семейна двойка. Керим осъзнава, че мълчанието относно "първата нощ" заплашва бъдещата им емоционална близост и връзка, затова прави първата стъпка към обсъждането на тази първа нощ.
Мустафа тръгва на последното си пътуване от Измир, напълно сам. Но дори и напускайки този живот, успява да хвърли сянката си върху бъдещия съвместен живот на К и Ф.
Превод от EAUFC
ще установите, че не са толкова зле нещата. Имало е п.б.н. Говорили са за това. Останали са цял ден заедно, свиквали са един с друг. Керим лично е дал на Фатмагюл писмото от Мустафа - голяма крачка за него, преди късаше, хвърляше и крещеше.
Нормално е да се чувстват неловко, леко конфузни и притеснени или раздразнени от смъртта на Мустафа. Поне се приключи с него.
За мен най-голяма вина има психоложката. Ако му беше обърнала повече внимание след като избухна и изля всичко пред нея, можеше да не се стигне до тук. Трябваше да ги поощри да разговарят, дори да настоява за това. Тя спомена веднъж и до там. Но явно така са решили.

Ах, Хриси, стигнахме до психоложката. Да си защитя аз Нахизето/нали така се казваше психоложката/. Шегувам се!
Всъщност  ,за да тръгне  Керим на сеанси вина имаше Фатма. Тя го накара и той се съгласи. Тогава психоложката му каза, когато той и сподели, че онази нощ е винаги пред очите му, че трябва да говори открито с Фатма за това. Керим се опита няколко пъти, но Фатма не искаше .И тя си имаше причини за това. Просто не искаше да задълбава и даговори и тя така смяташе. Нещата останаха недозказани и с изчакването да му дойде времето. Времето дойде, ама в друг аспект. Фатма беше отвлечена точно по времето на сеанса на Керим. И отново се замълча по въпроса за фаталната нощ. Някакси все го отлагаха и заобикаляха този важен въпрос и разговор. След това фокусът се измести върху  отвличането и Мустафа, за което също не разговаряха подробно  до изясняване. Все има недомлъвки и нещо недоизказано. Но това всъщност ни прави филма . Бавно и много обстоятелствено да се преплитат и разглеждат всички образи. А фенклубът нека си пише писма на недоволство до сценаристките. Ние си ги харесваме, по-точно тези, които споделяме едно мнение за тях.Те са невероятни. Нямам такъв речников арсенал да опиша какво чувствам към тях.Изумителни са!

Общи условия

Активация на акаунт