Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 182
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Добър ден на всички дами.Направо сте ужасни.Накарахте ме,вместо да си пусна Облака,отново да гледам последните 15 мин на 74 еп!?! Искам първо да кажа,че не съм фен нито на Фатмагюл,нито На Керим.Погледнато от мой ъгъл,нещата си отиват към раздяла и това може би е най-правилния ход от страна на Керим.На 100% съм сигурен,че в п.б.н. той заведе съпругата си в рая,но той за кой ли път остана пред райските порти и не успя да влезе,жертвайки се за своята любима.Затова и бяха тези погледи на сутринта.И аз бих гледал така отчаяно и леко ядосано, ако знам че вечерта е била супер за жената до мен,а сутринта виждам този празен и неказващ нищо неин поглед?!?
Насила хубост не става.За мен най-реално би било и той да получи ефективна присъда (разбира се доста по-лека),да я излежи и възползвайки се от това че е в затвора,да поиска развод.Той няма с какво повече да  е полезен на Фатмагюл.Единственото което аз бих направил в такава ситуация,за да не посегна на живота си,е да и пожелая "успех в живота" и всеки да тръгне по своя си път!?!  Hug

# 211
Сега като слушам песента за Истанбул,не знам,на някой направи ли му впечатление,но в попредишната серия се чу за момент езана на фона на приготовленията за сватбата??На мен за пръв път ми се случва да го чуя в сериал.
Макар и против религията ми, езанът ми е страшно магнетичен и кръвта ми замръзва на него, особено ако си близо до Босфора на залез слънце.Заслушава си да се усети.

Dani_kroki,  Hug Hug Hug.Историята ти е покъртителна. Cry Дано вече си добре!

След такова зверство вярвай ми е много трудно да си добре и до ден днешен все още не мога да се доверя изцяло на мъж.Все още нощем трудно заспивам, а когато успея да заспя се будя с викове от отново преживяна онази нощ, от която всяка една минута на мен ми се струваше цяла вечност

Cry   Cry   Cry  Cry

Дори и да искаш да избягаш от миналото то винаги те преследва. Преместих се в Истанбул след случката, нодори и тук ме откри

# 212
Аз напоследък взех да се чудя, да не би да има два сериала и аз да гледам само единия, а другия да съм го пропуснала  newsm78

И аз отдавна гледам друг селиал галиба?!  Thinking ooooh!

# 213
За мен Мустафа не се самоуби .За мен той направи последен опит да избяга ,за да си свърши сам работа ,а именно да убие Керим.

newsm78  но нали Мусти е в Измир ( затвора ), а Кери в Истамбул ( със сватбата ) - как да го убие то се патува цял ден от едното до другото място

Абе Мустафа е хвърковат и неуловим!Даже белезниците му бяха сложени отпред,че да бяга по лесно,че отзад е трудно.Ама не попадна на охрана,уцелиха го!

# 214

"......................нещо като анализ на сюжета дотук ..........."бих казала, по-скоро индивидуално мнение и то доста пристрастно.
 "Основната сюжетна линия е ясна - невъзможната любов между Ф и К. "Интересно, аз пък съвсем различна сюжетна линия съзрях.

Фатмагюл:" Но от крехка, мила и невинно страдаща тя се превърна в студен и инатлив егоцентрик. "Аз лично бих добавила,към образа и още по-тежка метаморфоза след издевателствата (физически и психически), с които бе принудена да се примири. Очудвам се на моменти, докато гледам филма, че запазва разсъдъка си.

"В момента образът й е по-скоро отблъскващ. Ако целта на филма е била да накарат зрителите единодушно да й съчувстват, то тя не е постигната."Според мен зависи от категорията и светоусещането на тези зрители.

"След последните серии зрителите единодушно съчувстват единствено на К и с право. Той е единственият невинно страдащ." М,м,м,м да ... интересно?!? От какво толково страда този мъж - освен физическа неудволетвореност, какви други страдания имат мъжете? Баба ми казваше:"Мъж по корем да видиш и червата му да се влачат след него , речи си ... пояса му се е развързал !" Joy

Мукадес: "Но униженията преживени от нея трябваше да я променят в положителна посока. Това подсказва логиката."В живота, "вълка козината си мени нрава (бих добавила и манталитета) никога"

"И накрая образът на К - замислен като сложен образ, претърпяващ голяма метаморфоза, на практика той остава "най-замразеният" образ във филма. Горе долу от втора серия насам той си един и същ - добро момче, страдащо за любовта си."А аз видях, по скоро добро момче страдащо заради грешки, които допусна, които промениха не само неговият живот, но и съдбата  на друго човешко същество.

"Най-напред, това си е чисто похабяване на актьорски талант. След Мустафа Булут тук Енгин се къпе в боза. Спокойно можеха да наемат някой като Къванч да им я изиграе тази роля и да не хабят Енгин."Ако не го бяха "похабили", може би  "Ако бях облак" щеше да си остане поредния сериал с посредствен рейтинг, и  за съжаление отвъд границите на Турция популярността на  Енгин щеше да бъде колкото е била като Мустафа Булут, независимо от таланта му и подновената визия.

"Цената, която К вече плаща, си е направо невъзможно висока. Образът стана наистина нереален. Ако си беше останал поне както си беше - леко идеалистичен, просто колкото да размечтае женската аудитория - пак щеше да е по-добре. Но сега той вече не размечтава никого, а напротив дразни с овчедушието си. И на всички се иска да видят в него някакъв бунт. Иначе той направо губи мъжествеността си и се превръща в някакво мекотело!"Друго си е, да я "отупа" и да я върже с катинар за леглото. smile3555

Просто вторият сезон трябваше да е най-много, ама най-много 20 серии, да покажат накрая една щастлива развръзка и толкова. И ако ми позволиш да съм максимално откровенна .... ето тук се припокриват мислите ни.

- 1  newsm11  Peace

Леле тия хора луди ли са .Аз сутринта го четох,ама явно съм била сънена.Сега с това оцветяване направо ти се набива в очите.УЖАС #Crazy

# 215
  • София
rivva , съгласна съм с мнението ти.  Peace
Честно казано признавам си, не бях чела анализа подробно, а от тук от там, че още ми се спеше.
Струва ми се доста крайно, но пък всеки има право на мнение и своя гледна точка. Аз напоследък взех да се чудя, да не би да има два сериала и аз да гледам само единия, а другия да съм го пропуснала  newsm78

Абсолютно уважавам това право на всеки.

А, аз се чудя, както казват нашите съседи uzun zaman
 Joy

# 216
Dobro_mir , прав си, но... Защо да е толкова драматично, че ПБН е била фал старт?! При тях всичко тръгна с фал старт. Защо да очакваме всичко да е гладко и розово? Логично погледнато те въобще не би трябвало да са заедно.  Peace

# 217
  • София
Dobro_mir, ами ако предположим,че обичаш много силно тази жена???Че хормоните са заработили в теб още в мига,в който си я зърнал???
Отстрани решението ти изглежда логично-няма брак няма проблем,но когато става въпрос за вплетени чувства,не може да е толкова просто.

# 218
Dobro_mir, ами ако предположим,че обичаш много силно тази жена???Че хормоните са заработили в теб още в мига,в който си я зърнал???
Отстрани решението ти изглежда логично-няма брак няма проблем,но когато става въпрос за вплетени чувства,не може да е толкова просто.

Керим е в положение (поставен от Е. и М.) в което поне според мен няма верен ход!?! Най-много да стигне до  положение да сложи край на живота си.
Круела,не мисля,че е имало фал в п.б.н. Поне не от негова страна.Той си изля мъката.След това бе много спокоен и си мисля,че от негова страна всичко си е било ОК.Виж обаче имам съмнения,че Ф. е била доста дървена,ама това си е само мое предположение.Аз не улових в нейния поглед сутринта разочарование! По-скоро изглеждаше ми доволно притеснителна!?! Hug

# 219
  • В Града на Липите
Dobro_mir, хич не ми харесва предложението ти.
Аз продължавам да съм убедена, че се обичат и то много, според мен една раздяла не е гаранция за щастие. Кой по-добре от Керим би разбрал Фатмагюл?
Може и да има такъв, но може и да попадне на още някой Мустафа или да си остане сама. Същото мисля и за него. Едва ли би престанал да я обича толкова лесно.
Много са си добре заедно.  Да опрятат ръкавите и кръчолите и да си решават проблемите. Кое семейство няма такива. И аз някои сутрини гледам като Фатмагюл, но има и такива, в които гледам като Керим. Зависи в колко съм си легнала  Joy  Joy

# 220
  • София
Dani_kroki  Hug

Черна Котка Бял Котарак ,  newsm10

rivva , как си?  Hug Гледам и не вярвам на ушите си.  ooooh!

Круелито, нещо взех да губя интерес да се вписвам в темата. По това време миналата година дори не би ми хрумвало че ще дойде един момент да не ми е само забавно и смешно, а направо досадно и безинтересно.

# 221
На 100% съм сигурен,че в п.б.н. той заведе съпругата си в рая,но той за кой ли път остана пред райските порти и не успя да влезе,жертвайки се за своята любима.Затова и бяха тези погледи на сутринта.И аз бих гледал така отчаяно и леко ядосано, ако знам че вечерта е била супер за жената до мен,а сутринта виждам този празен и неказващ нищо неин поглед?!?
Много се радвам да прочета и мъжко мнение в темата, но мисля че се заблуждаваш относно първата брачна нощ. Няма как,след стеклите се обстоятелства, да я заведе в рая. Не би било реално. А още по-нереално би било, на фона на огромната му любов към Фатмагюл, да я гледа на сутринта ядосано затова, че не е била активна. Нека не забравяме, че Фатмагюл е жертва на изнасилване. Това не е нормална първа брачна нощ и за двамата още от самото начало беше ясно, че пътят им няма да е кратък и лек, но въпреки това решиха да останат заедно и да го извървят, каквото и да им струва това. И на мен ми е минавало през ума, че може сценаристките така да извъртят нещата, че накрая да ги разделят, но какъв би бил смисълът? Може би това да е наказанието на Керим- да излекува Фатмагюл, но да продължи живота си без нея.

# 222
Всички се изказват че се акцентира много върху чувствата които изпитва Фатмагюл, но си нямате и на представа какво е да изпиташ такова зверство. Напълно разбирам как се чувства тя. Да нямаш доверие на мъж, да се страхуваш да те докоснат, нощем да не заспиваш защото заспиш ли всяка минута от зверството я изживяваш отново и отново. На моменти дори се страхуваш от собствената си сянка. Сртах да обичаш отново. Това чувство ми е до болка познато.А нощите в които успееш да заспиш на сън отново изживяваш същата болка и когато искаш да викаш сякаш гласът ти не излиза. П.П. Съжалявам ако има правописни грешки просто сега като пиша и цялата треперя от познатот ми до болка чувство
Момичета,направо ми късате сърцето! Hug Hug Hug Желая ви много спокойствие и щастие!

И аз.Дано успееш по скоро да се отърсиш от този кошмар,да избледнее и да не е така ярък в съзнанието ти. Hug Hug Hug Cry

# 223
Уважаеми Дами,Dobro_mir

Извинявайте,че не е по темата,но аз като една "проста" секретарка изказвам дълбокото си съмнение,че уважаемия Dobro_mir по който всички се прехласвате е мъж!Няма мъж на света който да говори по този начин и да има такъв изказ..!

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 13:28 от г-жа Мюмтяз

# 224
  • София
.... И аз някои сутрини гледам като Фатмагюл, но има и такива, в които гледам като Керим. Зависи в колко съм си легнала  Joy  Joy
Joy Joy Joy
Добро мир,като типичния мъж ти уби всички мои наивни мечти  Wink Laughing.Все пак,аз си вярвам в любовта,тя може всичко и е достатъчна причина да живееш...

Общи условия

Активация на акаунт