Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 182
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Керим е в положение (поставен от Е. и М.) в което поне според мен няма верен ход!?! Най-много да стигне до  положение да сложи край на живота си.

Ето това е вече притеснително. С наближаването на края на филма признавам и на мен ми се въртят "неочаквани" финали.  Thinking ooooh!

Круелито, нещо взех да губя интерес да се вписвам в темата. По това време миналата година дори не би ми хрумвало че ще дойде един момент да не ми е само забавно и смешно, а направо досадно и безинтересно.

+ 1  Sad

# 226
Dobro_mir, хич не ми харесва предложението ти.
Аз продължавам да съм убедена, че се обичат и то много, според мен една раздяла не е гаранция за щастие. Кой по-добре от Керим би разбрал Фатмагюл?
Може и да има такъв, но може и да попадне на още някой Мустафа или да си остане сама.
Много са си добре заедно.  Да опрятат ръкавите и кръчолите и да си решават проблемите. Кое семейство няма такива. И аз някои сутрини гледам като Фатмагюл, но има и такива, в които гледам като Керим. Зависи в колко съм си легнала  Joy  Joy

Извинявай,но аз не пиша за да се харесам!?!Това което съм подчертал определено ме озадачи?!?Не ми се иска да вярвам,че ти едва ли не предлагаш,Керим да стане компаньонка,На Фатмагюл,само за да бъде тя щастлива?!?Аз не говоря да са щастливи.Говоря за оцеляване и то на Керим!!! Другото е само решение,от кой от мостовете които в Истанбул са много да се хвърли!?! Hug

# 227
На 100% съм сигурен,че в п.б.н. той заведе съпругата си в рая,но той за кой ли път остана пред райските порти и не успя да влезе,жертвайки се за своята любима.Затова и бяха тези погледи на сутринта.И аз бих гледал така отчаяно и леко ядосано, ако знам че вечерта е била супер за жената до мен,а сутринта виждам този празен и неказващ нищо неин поглед?!?
Много се радвам да прочета и мъжко мнение в темата, но мисля че се заблуждаваш относно първата брачна нощ. Няма как,след стеклите се обстоятелства, да я заведе в рая. Не би било реално. А още по-нереално би било, на фона на огромната му любов към Фатмагюл, да я гледа на сутринта ядосано затова, че не е била активна. Нека не забравяме, че Фатмагюл е жертва на изнасилване. Това не е нормална първа брачна нощ и за двамата още от самото начало беше ясно, че пътят им няма да е кратък и лек, но въпреки това решиха да останат заедно и да го извървят, каквото и да им струва това. И на мен ми е минавало през ума, че може сценаристките така да извъртят нещата, че накрая да ги разделят, но какъв би бил смисълът? Може би това да е наказанието на Керим- да излекува Фатмагюл, но да продължи живота си без нея.

Дълго чорапче,не си ме разбрала.Той не я гледаше ядосано,че не е била активна,а защото усещайки че е успял да я заведе в рая,видя този празен и с нищо не показващ поне малко любов и благодарност поглед!?! Това имах в предвид!!! Hug

# 228
Здравейте, мили хора! Чета Ви с удоволствие, и ако позволите ще споделя малко лични наблюдения и мнение.
1 Много харесвам филма - за мен той носи мн. силно послание, което трябва да бъде чуто и разбрано правилно. Това зверство към младо и непознаващо света момиче трябва да доведе до наказание, изцерение, но и опрощение. Надявам се, че никой от виновните няма да умре, искам да видя как понасят първо човешката присъда и наказанието си.
2 Да поплачем ли за Мустафа? - Не, благодаря! Надявам се, че няма да видя ФГ да рони сълзи за него,та той й причини не по-малка злина от насилниците, според мен именно той я накара да се чувства още по-виновна и омърсена. Ако обичаш някого не го оставяш сам сред пепелищата. Драмата с Мустафа ми се поизтърка преди доста време, приживе направи достатъчно гадости, та няма нужда и от оня свят да всява смут и раздори.
..3 Любовта може да излекува раните и на двамата ми любими герои, но аз вярвам, че да се изживее истински една любов, да се почувства красотата й и нейната сила човек трябва да е достигнал някакво ниво на интелектуална, емоционална, физическа и духовна зрялост. Ще ми се бракът им да не е консумиран, защото те очевидно не са готови, мисля че ако бяха докрай наясно както всеки сам със себе си, така и един със друг щеше да е по различна картинката. И разбира се прошката, много необходима за душевният мир. Иска ми се ФГ да каже, че му прощава, за да може да си прости и той. Крайно време е двамата влюбени да се насладят на трудно спечелената си любов, без тъмни сенки- от този или ония свят.
Отплеснах се, дано не съм досадила. Confused

# 229
Говоря за оцеляване и то на Керим!!! Другото е само решение,от кой от мостовете които в Истанбул са много да се хвърли!?! Hug

Е тук вече не съм съгласна Керим да скача,че нали като падне от високо и ще се удари,а и водата все още е студена,ще хване някоя пнИвмония,какво ще го правим тогава  Sick Sick Sick Sick
Тц,не съм съгласна  Crossing Arms

По добре на пост и молитва до любимата жена,но цял и здрав  Whistling

# 230
Керим е в положение (поставен от Е. и М.) в което поне според мен няма верен ход!?! Най-много да стигне до  положение да сложи край на живота си.

Хич няма да се учудя. То остана ли му друго? Цял живот да изкупва фаталната си грешка, това живот ли е?

# 231
  • В Града на Липите
Извинявай,но аз не пиша за да се харесам!?!Това което съм подчертал определено ме озадачи?!?Не ми се иска да вярвам,че ти едва ли не предлагаш,Керим да стане компаньонка,На Фатмагюл,само за да бъде тя щастлива?!?Аз не говоря да са щастливи.Говоря за оцеляване и то на Керим!!! Другото е само решение,от кой от мостовете които в Истанбул са много да се хвърли!?! Hug

Въобще не съм си помислила, че пишеш за да се харесаш. Нито аз го правя.  Hug
Просто изразих различна гледна точка.
За мен е странно сценаристките 74 серии да градят една връзка и накрая да ги разделят. Не виждам много логика, но кой казва, че живота е логичен?
Не знам защо предположи, че предлагам Керим да се превърне в компаньонка на Фатмагюл. Аз съм убедена, че този мъж я обича с цялото си сърце. Ако не беше така, никаква вина нямаше да го държи до нея почти две години. Убедена съм, че Керим ще оцелее, щом премина през всичко това. Струва ми се достатъчно силен. А и в нейното отношение виждам голяма промяна. Тя все по-често започна да го докосва, да разговаря с него. Той едва ли е очаквал да е лесно, самият каза, че е направо чудо, че се получи между тях. Защо да не запазят своето чудо?
Лично мнение, не се заяждам  Peace

# 232
Уважаеми Дами,Dobro_mir

Извинявайте,че не е по темата,но аз като една "проста" секретарка изказвам дълбокото си съмнение,че уважаемия Dobro_mir по който всички се прехласвате е мъж!Няма мъж на света който да говори по този начин и да има такъв изказ..!

Грешиш.Мъж съм.Дори вчера една от вас ме разконспирира на лични! Hug

# 233
Уважаеми Дами,Dobro_mir

Извинявайте,че не е по темата,но аз като една "проста" секретарка изказвам дълбокото си съмнение,че уважаемия Dobro_mir по който всички се прехласвате е мъж!Няма мъж на света който да говори по този начин и да има такъв изказ..!

Грешиш.Мъж съм.Дори вчера една от вас ме разконспирира на лични! Hug

Браво на нея!!!  Hug  Hug  Hug

# 234
Уважаеми Дами,Dobro_mir

Г-жа Мюмтаз, споделям мнението ти. Нема мъж дето се изказва по този начин: "...Да я отведе в рая..."

# 235

Г-жа Мюмтаз, споделям мнението ти. Нема мъж дето се изказва по този начин: "...Да я отведе в рая..."

Joy Joy Joy
Извенете ме за грубия израз,но как трябва да се изрази
Скрит текст:
Керим изчаластри Фатмагюл

# 236
Скъпи момичета,преживели подобно насилие.Благодаря ви за смелостта,че го споделяте и говорите за това открито.Душата ми плаче с вас!

Подкрепям това мнение!

# 237
Дълго чорапче,не си ме разбрала.Той не я гледаше ядосано,че не е била активна,а защото усещайки че е успял да я заведе в рая,видя този празен и с нищо не показващ поне малко любов и благодарност поглед!?! Това имах в предвид!!! Hug
Явно не съм Simple Smile) Все още държа на мнението си обаче, че нещата не са протекли особено добре и погледът на Фатмагюл  издава по-скоро смутеност и невъзможност да намери правилните думи с които да подхване разговор, а не толкова срам или пък липса на любов и благодарност. Ще видим в четвъртък:))

# 238
Говоря за оцеляване и то на Керим!!! Другото е само решение,от кой от мостовете които в Истанбул са много да се хвърли!?! Hug

Е тук вече не съм съгласна Керим да скача,че нали като падне от високо и ще се удари,а и водата все още е студена,ще хване някоя пнИвмония,какво ще го правим тогава  Sick Sick Sick Sick
Тц,не съм съгласна  Crossing Arms

По добре на пост и молитва до любимата жена,но цял и здрав  Whistling

И аз не съм съгласна да си земе некоя пнИмония, че след това медицинските сестри требва да го лекуват. Може в темата и некоя докторка да има та и на нея работа да и се отвори.

Славенка, и аз се извинявам, ама чула ли си мъж да говори така - просто не им се обръща езика за такива думи.

# 239

Е тук вече не съм съгласна Керим да скача,че нали като падне от високо и ще се удари,а и водата все още е студена,ще хване някоя пнИвмония,какво ще го правим тогава  Sick Sick Sick Sick
Тц,не съм съгласна  Crossing Arms

По добре на пост и молитва до любимата жена,но цял и здрав  Whistling

И аз не съм съгласна да си земе некоя пнИмония, че след това медицинските сестри требва да го лекуват. Може в темата и некоя докторка да има та и на нея работа да и се отвори.
Joy Joy Ако ще хваща пневмония и ще търси сестра да го обслужва и лекува нямам нищо против да ходи и да скача - насреща съм . Ако се нагълта с вода и изкуствено дишане мога да направя.

Общи условия

Активация на акаунт