Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 113
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • софия
Зори - и тук се припокриваме Hug

момичета, Добри,
извън филма и последващите дейстия на Мустафа, колко двойки М/Ф  в реалния живот биха останали заедно според вас???

МалчеваHug

Лейди чарче - ти си толкова сладка... и никога не спамиш Hug помня като ни сподели, че ще влизаш рядко, но винаги ми е приятно да те видя Hug

# 631
  • Стара Загора
Добър ден!Днес повече ви чета,но след напрежението и негативизма във форума от два дни ми е едно  минорно и тъжно.Още повече се натъжих от разказите на момичетата в темата.
Момичета,вие сте наистина много силни след като споделихте с нас преживяното!С цялото си сърце ви желая щастието никога да не ви напуска-bebo_sn Hug,Малчева Hug,Евелин Hug!
noritka1 Hug
Скрит текст:
Права си мила,винаги има надежда!И аз съм  с теб!
Прочетох много интересни и смислени коментари днес от всички пишещи-поздравления    bouquet  bouquet  bouquet!
Лек ден ви желая!!!

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 16:22 от borovinka123

# 632
Зори - и тук се припокриваме Hug

момичета, Добри,
извън филма и последващите дейстия на Мустафа, колко двойки М/Ф  в реалния живот биха останали заедно според вас???

МалчеваHug

Лейди чарче - ти си толкова сладка... и никога не спамиш Hug помня като ни сподели, че ще влизаш рядко, но винаги ми е приятно да те видя Hug

Зависи колко силна е духовната връзка между двойката. Аз например съм сигурна, че едно подобно нещо не би могло да ме раздели със съпруга ми/ дано не ми се налага да си доказвам думите/. И подчертавам духовна. Като общи наблюдения, които имам от двойките и хората около себе си, може би не са много двойките, които биха запазили връзката си ,казвам го със съжаление, но...

# 633
  • София
Много съм мислила жертва ли е или не, кой му е крив и въобще крив ли му е някой, къде сбърка най-много, кога стигна до там откъдето вече нямаше как да се върне в правия път... и т.н. Много интересен персонаж ни представиха. Само едно не успях да разбера, защо точно него превърнаха в най-лошия  newsm78

За подчертаното, и аз това не успях да разбера  newsm78.И затова малко критикувам сценаристките в тази насока!
За любовта-много красиво си го казала!Напълно съгласна съм.
Мустафа се самоуби заради любовта си, но има нещо и в характера му,което допринесе за това-чувството за собственост  и невъзможността да приеме,че Фг ще бъде чужда. Някакъв свръхегоизъм откривам в него - но не заради самата любов, а произтичаща от самия му нрав.Докато при М.Булут любовта беше първопричината,която го заслепяваше и караше да действа по определен начин.
Не знам,дали усетихте,каква разлика се опитах да изтъкна  newsm78.

mama_an_ji,точно за това става въпрос!Тази снимка и аз я видях във фейса!

# 634
  • Враца
Привет. Виждам,че зачекнахте Мустафа. Да си кажа и аз мислите.

Той се осъзна още в съда,че й причинява голямо зло. Мустафа Булут все повтаряше като изтъркана плоча: "аз я обичам, затова върша това." Поради изброените причини никога няма да окачествя чувтсвата на Булут като "любов". Това бяха болестните състояния на един отчаян човек.

Това измъдрих аз. Hug

Dani_kroki, Bebo_sn, Evelin, Mal4eva  Hug Hug Hug

Zorni44ka newsm10 smile3501

Само за подчертаното с червено не съм много съгласна, защото ако беше така, той щеше да и пожелае щастлив живот с човека, когото е избрала или да и напише едно писмо с което да се сбогува с нея, но не -  той се се превръща в "Шекспир" и бълва писмо след писмо и сега дори и мъртъв  продължава да тормози и да създава още  проблеми

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 14:33 от mama_an_ji

# 635
  • София
Eдно писмо написано знайно къде с много любов /превода е мой/

Скрит текст:
Фатмагюл,няма да използвам друго обръщение защото най сетне ми светна ,че сърцето и акъла ти пренадлежат на друг,на който даже и не искам да споменавам името,още повече да пиша ,че е Керим /пак се изложих,че и гумичка за триене не ми дадоха/.Щом четеш това писмо,значи вече съм си сменил адресната регистрация и от затвора в Измир,вече ще съм в измерението Х,където за съжаление все още мобилните оператори нямат покритие /Горния не ще да подписва/,тъй че няма да се срещаме и виждаме хич,само телепатично /ох ,изпотих се и под езика докато я напиша тази дума,като в училище не научих всички букви ,сега ги търся по азбучен ред в каталога на ума си /бре туй аз ли го измундрих/.Скоро четох в един форум ,че съм бил жертва /така разбрах с превода на Гугъл/ на семейсвото си и средата,да знаеш хич не е вярно.Тя мама не те харесваше от самото начало и само чакаше сгоден случай да ти го каже без да те обиди,а и тате не ти харесваше гозбите-само месено,пържено,нищо от това не е по диетата на Дюкан ,и той страдаше душевно и физически  в банята с вестник по-малките часове на нощта.Тъй че хич не е вярно да знаеш,а средата ами те рибите акъла не могат да ми дадат,защото са неми ,но ако бях хванал алтън рибока,смятай че и ти отиваше в девета глуха.Мелтем Джумбул щеше да ми носи ракията,Азра Акън да ми чете списание на глас и мята дълъг бедър,а ех че и забравих името да ми пее на ушенце,а Берен Саат беше...Пиша ти последни редове,че ми свърши листа и вече си изгризах молюва,че нямаше с какво да си почистя междузъбното пространство от шошлюпа който изчоплих,докато мислих какво да ти пиша...Искам да си щастлива с онзи ,да написах  го най-после и винаги да се сещаш за мен,когато готвиш,чистиш....за нашите моменти и да ме носиш в сърцето си като спомен /мале чак се разривах...айде и секрет от носа ми падна на листа,става за ДНК анализ ако не вярваш,че аз съм писал това/ за един красив мъж,който хич не мяза на онзи тъмен субект с който съжителстваш,за големия ми мерак към теб,който си остана нереализиран....Мисли за мен като за един красив спомен от младоста /защото съм си красив и Али Торпедото каза така и другите красфци от килията/....вечно твой Мустафа ,понастоящем от измерението Х,5 казан отляво на дясно,моя ментор е най красивия дявол с най острата вила.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Страхотно...

# 636
Според мен образът на Мф олицетворява закостенялото общество на Турция и заклеймява подобно поведение. Каузата на филма е да не се гледа на жертвата на изнасилване като на виновна. Гледна точка битувала столетия в Турция. Мф носи всичкия онзи негативизъм на консервативното общество и отношението му към истинските жертви. Затова може би натовариха така образа на Мф. И съответното противопоставяне - Керим е новото начало. Разбиращия, съпричастния. Той е това, което искат сценаристките да прокарат като идея във филма си. Той е НОВОТО мислене. Затова и толкова харесваме образа му. Точно зато Ф избра Керим, защото той й позволи да се почувства като жертва и да изстрада това, което й тежеше. Позволи й да изживее болката си и й помогна, за да я превъзмогне. Затова сценаристките ги ожениха с К и я разделиха с Мф и затова Керим се разплака в първата брачна нощ.
Не знам дали ме разбрахте правилно, но най-обобщено искам да кажа, че двамата мъже в живота на Ф са всъщност двете лица на обществото в Турция - това, което е битувало с години и това, което се доближава до Европа.

# 637
Mama_an_ji  Hug Тук имах впредвид,че е осъзнал,че й причинява зло с отвличането и най-вече с това,че не я защити и й обърна гръб. Той не може да надскочи себе си и да й пожелае щастие с човека, който заема според него неговото място, той все още не се беше отказал от надеждата,че нещата могат да бъдат както преди, преди М да направи грешен избор. Това пролича от обаждането му после с молба да не се омъжва за него.  Hug

# 638
Eдно писмо написано знайно къде с много любов /превода е мой/

Скрит текст:
Фатмагюл,няма да използвам друго обръщение защото най сетне ми светна ,че сърцето и акъла ти пренадлежат на друг,на който даже и не искам да споменавам името,още повече да пиша ,че е Керим /пак се изложих,че и гумичка за триене не ми дадоха/.Щом четеш това писмо,значи вече съм си сменил адресната регистрация и от затвора в Измир,вече ще съм в измерението Х,където за съжаление все още мобилните оператори нямат покритие /Горния не ще да подписва/,тъй че няма да се срещаме и виждаме хич,само телепатично /ох ,изпотих се и под езика докато я напиша тази дума,като в училище не научих всички букви ,сега ги търся по азбучен ред в каталога на ума си /бре туй аз ли го измундрих/.Скоро четох в един форум ,че съм бил жертва /така разбрах с превода на Гугъл/ на семейсвото си и средата,да знаеш хич не е вярно.Тя мама не те харесваше от самото начало и само чакаше сгоден случай да ти го каже без да те обиди,а и тате не ти харесваше гозбите-само месено,пържено,нищо от това не е по диетата на Дюкан ,и той страдаше душевно и физически  в банята с вестник по-малките часове на нощта.Тъй че хич не е вярно да знаеш,а средата ами те рибите акъла не могат да ми дадат,защото са неми ,но ако бях хванал алтън рибока,смятай че и ти отиваше в девета глуха.Мелтем Джумбул щеше да ми носи ракията,Азра Акън да ми чете списание на глас и мята дълъг бедър,а ех че и забравих името да ми пее на ушенце,а Берен Саат беше...Пиша ти последни редове,че ми свърши листа и вече си изгризах молюва,че нямаше с какво да си почистя междузъбното пространство от шошлюпа който изчоплих,докато мислих какво да ти пиша...Искам да си щастлива с онзи ,да написах  го най-после и винаги да се сещаш за мен,когато готвиш,чистиш....за нашите моменти и да ме носиш в сърцето си като спомен /мале чак се разривах...айде и секрет от носа ми падна на листа,става за ДНК анализ ако не вярваш,че аз съм писал това/ за един красив мъж,който хич не мяза на онзи тъмен субект с който съжителстваш,за големия ми мерак към теб,който си остана нереализиран....Мисли за мен като за един красив спомен от младоста /защото съм си красив и Али Торпедото каза така и другите красфци от килията/....вечно твой Мустафа ,понастоящем от измерението Х,5 казан отляво на дясно,моя ментор е най красивия дявол с най острата вила.

Joy Joy Joy дошъл от отвъдното

# 639
  • В Града на Липите
Според мен образът на Мф олицетворява закостенялото общество на Турция и заклеймява подобно поведение. Каузата на филма е да не се гледа на жертвата на изнасилване като на виновна. Гледна точка битувала столетия в Турция. Мф носи всичкия онзи негативизъм на консервативното общество и отношението му към истинските жертви. Затова може би натовариха така образа на Мф. И съответното противопоставяне - Керим е новото начало. Разбиращия, съпричастния. Той е това, което искат сценаристките да прокарат като идея във филма си. Той е НОВОТО мислене. Затова и толкова харесваме образа му. Точно зато Ф избра Керим, защото той й позволи да се почувства като жертва и да изстрада това, което й тежеше. Позволи й да изживее болката си и й помогна, за да я превъзмогне. Затова сценаристките ги ожениха с К и я разделиха с Мф и затова Керим се разплака в първата брачна нощ.
Не знам дали ме разбрахте правилно, но най-обобщено искам да кажа, че двамата мъже в живота на Ф са всъщност двете лица на обществото в Турция - това, което е битувало с години и това, което се доближава до Европа.

+1 Много добре те разбрах  Hug Такова е и моето виждане за изграждането на характерите им.

ВениJoy   Joy Joy Ама къде си го побила само. Насред конфитюра.

# 640
Момичета аз отивам на страшно скучно заседание на което не ми се ходи но уви като собственичка на холдинг трябва да отида до малко по късно. Надявам се днес да излезе новия трейлър, защото въпреки че станах близка с Берен и Енгин те упорито не издават какво ни очаква

# 641
Да бягам, да бягам от себе си
по старите свои пътеки,...

изгубена някъде в ребуса -
избягала бих днес от всеки...

Избягала бих - да ме нямаше -
не знаела бих, ако можех
за дните с лицата измамени,
забравила бих и за хората...

Да бягала - бих пожелала си -
когато бе време да бягам,...
Забравата изход остава си,
когато очите затварям...

Да бягам, да бягам из ребуса
на старите свои пътеки -
изгубила бих се, но себе си
намерила бих се навеки...

автор DEVIL_IN_HEAVEN
Зс всички момичета,осмелили се да споделят своя болезнен спомен от миналото,това е от мен.

Само бих казала  черпейки от моя скромен опит,трудно се забравя,със миналото не се живее в настоящето,спомена ,повече може да нарани отколкото да ни донесе радост, трябва да се продължи напред с вдигната глава,колкото и да е трудно,колкото и да боли...По-добър лечител  на собствената ни душа сме самите ние...Както може да я излекуваме,така може и  да я унищожим....

Slawena ,изчезва…. lovekiss

# 642
  • софия

това е така.
но аз смятам, че това съвсем не е проблем само на "закостеняла Турция"....
разбира се , отношението у нас и по света към жертвите, ще бъде не така първично и с методи отпреди два века, но като цяло смятам, че  към жертвите на изнасилване или психически тормоз отношението реално няма да е много по-различно....знам, че се говори друго и че се работи много в тази насока....но това не значи , че този проблем не съществува навсякъде по света, дори и в "цивилизованите" държави....

за мен двойките, като Мустафа /Фати , на етапа на който бяха в отношенията си, преди травмата -  тези, които биха останали заедно, ще се преброят на пръстите на едната ръка...- не само заради липсата на подкрепа от мъжа, а би ли приела това и самата жертва???

# 643
  • София
Черно коте,много хубав и точен пост  Hug!

Вени, страхотна си  Joy Joy Joy Joy Joy!

Дани_Кроки,няколко пъти го споменаваш,това истина ли е /за Берен и Енгин/ Hug??????? #Crazy

Славенка,страхотно,веднага отива в любими!
/Нещо не по темата:последно време попадам на страхотни стихотворения,но отдолу подписани с никнеймове.Това ми е много странно,под такива творби би било хубаво да има истинско име или утвърден псевдоним newsm78./

# 644
  • София
Може би такова противопоставяне старо/ново, каквото вижда Черна котка в образите на Мустафа и Керим създателите на филма налагат и в изграждане образите на Мукадес и Мерием?

Общи условия

Активация на акаунт