Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 071
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте и добро утро на всички.Понеже вчера говорихте за държанието на Фатмагюл в първата брачна нощ. Преди да ви изчета искам да споделя нещо с вас. Прес вас разкривам чувствата си за втори път. Колкото и да искаш да избягаш от миналото не можеш рано или късно то те настига.След Като най-добрия ми приятел,мъжът който считах за свои по-голям брат отне невинността ми по зверски начин се преместих тук в Истанбул.Умирах от ужес,че дишам един въздух с него,че може отново да стигне до мен.Премествайки се тук направих крачка към нов живот.Благодарение на родителите си създадох фирма която с годините успях да превърна в цял холдинг с най-добрата си приятелка.Направих още една крачка напред включих се в кампания за борба срещу насилието на жените.Членувам в нея от 6 години.Скоро забелязах че и Берен Саат се е включила.На една от срещите на които пресъстваха всички членове бях помолена да разкажа своята история.Може би аз съм един от най-младите членове на тази кампания.Незснам как,но успях да намеря смелост и сили да разкажа.Преди кампанията на никого не бях споделяла какво съм преживяла.Преди това зверство бях силно и младо момиче което вярва в живота, а сега понякога имам чувството че нямам сили да си поема въздух.Въпреки че минаха 7 години, още се плаша да се доверя на мъж .Нощем още се будя от кошмари,а понякога дори не заспивам от страх да не преживея още веднъж този ужас.С времето болката намалява, но споменът остава жив завинаги.Казах ви миналото винаги те настига.Дори и тук той успя да ме открие след толкова време.Почувствах, че отново докосва живота ми с мръсните си ръце,останах без въздух.Понечи да ме докосне и да говори с мен сякаш нищо не се беше случило.В този момент отново изживях изнасилването като на стоп кадър.Очаква се един ден да започнеш да се довяряваш, да позволиш на някого да те докосне,да бъдеш инатимен, адски е труднокогато знаеш какъв е спомена ти за първата интимност в живота ти.Изживяваш всяка секунда като час.Все още не мога да направя тази крачка да бъда интимна с мъж да се доверя на мъж.Боли много,но искам да опитам да продължа напред да изпитам чувствата които изпитва всяка жена която не е докосната от това зверство.Надявам се един ден да постигна и това.Този филм докосна душата ми.Изживях още веднъж с Фатмагюл ужаса да бъдеш опетнен с изнасилване.Но ми показа че стига да искаш и да имаш воля можеш да се пребориш.Дори когато свърши ще продължа да го гледам отново и отново, за да ми напомня че никога не трябва да се отказваш колкото и да е гаден живота.

П.П. Момичета които сте преживели същото зверство като мен не се откавайтеот живота не сте сами.Не ние трябва да се срамуваме от това което сме преживели,а тези които ни го причиниха.Вярвам че бавно и с малки но уверени стъпки един ден рано или късно и ние ще имаме своята красива история,която искрено се надявам поне малко да измести болката от това което сме преживели.

П.П. Извинете ме ако има правопосни грешки,но цялата треперя.

Дани наистина настръхнах докато чета поста ти
Сигурно е много трудно да помагаш на други преживели изнасилване, защото всеки път като срещнеш момиче в това положение изживяваш кошмара отново.Ти си изключително силен човек и аз лично ти се възхищавам и те прегръщам  Hug

bebo_sn, evelin по една силна прегрудка и за вас  Hug Hugвие наистинасте много специални и силни жени

Права си трудно е особенно когато не си забрабила дори и за миг това което сама ти си преживяла, но аз съм си поставила за цел първо да помогна на другите и след това да погледна себе си.Берен и Енгин ме обвиняват донякъде за това ми решение.Защото искат първо аз да се възстановя и след това да мисля за другите.Енгин сподели че това което съм преживяла е направо съкрушително за него.Специални благодарности към организаторката на кампанията макар че тя не е преживяла това. За нас преживелите това е много важно да знаем че има хора които застават зад нас

# 616
  • Враца
bebo_sn и всички момичета, които споделиха личните си преживявания  -  Hug

vihor  - много харесвам постовете ти, пишеш освен мъдро и много увлекателно! Но със следното не мога да се съглася
Цитат
И съм сигурна, че тези, които търсеха страст у Фатмагюл в първата брачна нощ ще се замислят, когато следващия път критикуват сценария
Аз личо смятам, че нямаше страст в първата брачна нощ от страна на Фатмагюл, не поради това, че е претърпяла насилие, а поради срамежливостта й. Смятам, че тя беше готова за сексуален контакт, смятам, че го желаеше, искаше това да се случи, но тя по природа е такава - срамежлива. Дори да не й се беше случило това нещастие, в първата си брачна нощ тя би била също толкова плаха , очакваща и леко засрамена!
Дори смятам, че имаше страст от нейна страна! За мен страст беше дори това, че тя бе готова, че го желаеше! Че искаше и живееше с очакване, да и с малки страхове, но малки, страхове каквито имаме всички ние, как ще бъде, какво ще бъде, как ще ме докосне, как ще го докосна и т.н.  Peace

Връщайки се 10-тина и повече серии назад установих, че така както ни е поднесен сценария до тук – ами то просто няма удобен момент за провеждане на сериозни разговори, просто нещата не са „узрели” , както се казва, за провеждането на на такива разговори между тях. Така, както на ФГ и трябваха стресови ситуации, за да признае любовта си, след това да оцени загубата(липсата) на човека, който обича (Бодрум), по същия начин и за Керим беше необходима някаква подобна ситуация , за да излее душата си и за съжаление тя се оказа точно п.б.н. Освен това той вече се беше освободил от всичкото напрежение свързано с негативните неща случващи се непрекъснато с тях о около тях, вече е сигурен в любовта на ФГ (за това съм убедена) и рухна.
Но след „пречистването” и двамата бяха готови да продължат започнатото и мисля, че то се е случило – добре или лошо се е случило. Дори ФГ много ясно му показа, че е готова за тази нощ. Той беше по-колеблив – на няколко пъти и даде възможност да промени решението си – преди 'страстната' целувка доста дълго я гледаше изпитателно и може би след падането на роклята (нали му нямаше краката наоколо)може би е отстъпил и пак и е дал възможност да избира – ама това е само догадка. Утре ще видим и разберем.
Иначе сериала си следва логичния път, който са ни начертали сценаристките дотук.

# 617
love story fatmagul & kerim ilgaz by Reem khaney

Благодаря ти много за клипчето.За мен това е паралел между това което изживях и това което мга да очаквам от живота.

# 618

Връщайки се 10-тина и повече серии назад установих, че така както ни е поднесен сценария до тук – ами то просто няма удобен момент за провеждане на сериозни разговори, просто нещата не са „узрели” , както се казва, за провеждането на на такива разговори между тях. Така, както на ФГ и трябваха стресови ситуации, за да признае любовта си, след това да оцени загубата(липсата) на човека, който обича (Бодрум), по същия начин и за Керим беше необходима някаква подобна ситуация , за да излее душата си и за съжаление тя се оказа точно п.б.н. Освен това той вече се беше освободил от всичкото напрежение свързано с негативните неща случващи се непрекъснато с тях о около тях, вече е сигурен в любовта на ФГ (за това съм убедена) и рухна.
Но след „пречистването” и двамата бяха готови да продължат започнатото и мисля, че то се е случило – добре или лошо се е случило. Дори ФГ много ясно му показа, че е готова за тази нощ. Той беше по-колеблив – на няколко пъти и даде възможност да промени решението си – преди 'страстната' целувка доста дълго я гледаше изпитателно и може би след падането на роклята (нали му нямаше краката наоколо)може би е отстъпил и пак и е дал възможност да избира – ама това е само догадка. Утре ще видим и разберем.
Иначе сериала си следва логичния път, който са ни начертали сценаристките дотук.

Според мен имаше време в което можеха да поговорят.На първо четене се сещам за влизането на Фатмагюл в стаята на Керим в 72 еп. Тогава стигнаха само до това,че се страхуват,без да уточнят от кого и какво и до избърсването на една сълза!?!

# 619
  • Враца
Привет wavey
Пак съм много назад Hug!

Имам един въпрос, който може да ви се стори малко малоумен, но искам да ви питам според вас на този клип на 1.53 Керим/Енгин й пуска език на Фатма/Берен?
Питам ви, защото доколкото знам филмовите целувки винаги се снимат без език(това си е правило) , освен ако режисьорът не изиска специално от актьорите това. В този сериал подобвни сцени са такава рядкост, а и не са много страстни, така че изключвам вероятността  режисьорката да е поискала това. Което значи, че Енгин се е отпуснал доста в тази целувка, което си личи и затова изглежда толкова истинска и ми е любима определено.

Веднага забелязах този факт и затова целувката ми е толкова откровена,но не исках да конкретизирам.Изненадах се,честно казано.Много ми хареса.

Връщам се назад Rolling Eyes!

една снимка от фейсбук - дали за това става въпрос newsm78

# 620
Права си трудно е особенно когато не си забрабила дори и за миг това което сама ти си преживяла, но аз съм си поставила за цел първо да помогна на другите и след това да погледна себе си.Берен и Енгин ме обвиняват донякъде за това ми решение.Защото искат първо аз да се възстановя и след това да мисля за другите.Енгин сподели че това което съм преживяла е направо съкрушително за него.Специални благодарности към организаторката на кампанията макар че тя не е преживяла това. За нас преживелите това е много важно да знаем че има хора които застават зад нас
Dani_kroki, разплака ме с поста си. Берен и Енгин са прави, че първо трябва да помогнеш на себе си, още повече, че ти си направила първата крачка споделяйки случилото се.Остава да извървиш пътя докрай, заедно с тези, на които искаш да помогнеш.  love001
 Dani_kroki,bebo_sn, evelin и всички момичета, които сте преживели нещо толкова ужасно, прегръщам ви силно и от все сърце ви желая да срещнете своя Керим, който да ви помогне да превъзмогнете страшния кошмар.   love001

# 621
Dani_kroki ,много съжалявам за болката която са ти причинили и за това че все още не можеш да се възстановиш! Тази мерзост,която ти се е случила е жестока! И може би тук е вярно твърдението,че рядко се среща  истинско приятелство между мъж и жена! Много съжалявам за болката ти!
Докато четох твоето откровение се разплаках,защото си спомних колко много съм страдала и аз. Ако имате желание прочетете надолу,но това е моята история:
Бях на 6 години и се намирах в двора на къщата на баба ми. Имахме гост,който бе приятел на баба ми още от детинските й години(беше около 60 годишен).Аз отидох на люлката,която бе окачена на едно дърво отстрани на къщата и се качих да се люлея. Този мъж ме последва,спря люлката с ръка и започна да ми говори колко хубаво дете съм била,колко съм била сладка и т.н.,а ръката му се навря под роклята ми и започна да ме обарва по тялото.Когато бръкна в гащите ми аз скочих и избягах,спасявайки се от нещо по-лошо.Избягах при майка ми и се разревах,а човека си тръгна все едно нищо не е станало. Обясних на всички у дома за какво става дума,а единствения,които ми повярва тогава бе вторият ми баща,който много добре знаеше че не бих излъгала! След време този човек умря,но аз вече се бях затворила в себе си и намирах утеха само в ученето и книгите. Навън излизах само с някой мой роднина или със съученичките ми. Болката бе жестока,макар да не бе имало физически контакт! Много трудно го преодолях-учех само на музика,бях затворена в себе си и мълчалива!
Едва когато станах на 17 имах приятел,които много обичах и с когото реших да си позволя да бъда интимна! Всеки път,когато стигахме до някъде аз започвах да плача,да се мятам като ранено животно,да пищя...Беше ужасно! Всеки миг аз се връщах назад към онзи ден и онзи мъж...
Първият ми път,когато преспах с него бе под въздействието на много алкохол и пак ме боля,пак се борех... Беше ужасно! Ревах като малко дете! За капак момчето с което бях ми каза на сутринта че сигурно дори не съм била девствена,защото на чаршафа имаше само три бледи кафяви петънца,а не ярко червени...
Още повече ме заболя! За мен бе като плесница през лицето! Разделихме се озлобени един от друг седмица по-късно! И всеки път,когато имах нещо с момче бе под въздействието на алкохол,за да не ме боли,за да не изпитам отново същото!
Едва 5 години по-късно открих мъжът,който за мен е всичко! Той ме излекува и промени! Лека-полека научих,че секса не е само болка и грубост,а нежност и взаимност! Не мога да изтрия миналото и то завинаги ще остане част от мен,но се научих да го приемам и да не съдя хората!
Какво да сторя,като е трябвало да го преживея и да нося болката вътре в себе си! Всеки носи кръста си и рано или късно си плаща!
Дани,Евелин,Бебо,вие сте много силни момичета и аз силно ви прегръщам!
Дани,надявам се някой ден да срещнеш силен мъж,който да те излекува и ти покаже какво значи истинско щастие и любов! newsm51

Момичета,аз се оттеглям,защото много се натъжих! Отивам да си поплача на спокойствие! newsm45 newsm45 newsm45

# 622
  • Враца

Според мен имаше време в което можеха да поговорят.На първо четене се сещам за влизането на Фатмагюл в стаята на Керим в 72 еп. Тогава стигнаха само до това,че се страхуват,без да уточнят от кого и какво и до избърсването на една сълза!?!

''просто нещата не са „узрели” , както се казва, за провеждането на на такива разговори между тях''

Както каза и Керим - на думи е лесно, друго е като се изправиш срещу проблема..... той те връхлита отведнаж. Дори и да си познаваш проблема, докато не се сблъскаш с действителността не можеш да прецениш колко голям е той всъщност и ето резултата.  Те и при психоложката си казаха за проблемите, но... Говоря  и следвайки сценария.
А ако питаш мен можеха да си измислят хиляди причини да се усамотят и да проведат всички разговори. Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 14:16 от mama_an_ji

# 623
nianta, Уважавам мнението ти. Всеки усеща нещата по свой начин.
Искам да поясня какво имам предвид  – имаше критика, че Фатмагюл е пасивна и статична. Аз нямах такова чувство. На мен всичко ми се видя точно и на място.  Дори мисля, че на фона на Керимовия емоционален срив тя изглеждаше много силна.  Но всички знаем, че при върховен емоционален момент, могат да настъпят неочаквани промени на ситуации и психични състояния.  Да, тя искаше ласките на Керим, тя искаше и сватба, и всичко последващо.   Само че.... Дали беше готова? Ще разберем утре.

# 624
  • София
mal4eva1984newsm51, радвам се , че си намерила точния човек! Щастие и късмет!

# 625

Да, тя искаше ласките на Керим, тя искаше и сватба, и всичко последващо.   Само че.... Дали беше готова? Ще разберем утре.

Съгласен.Тук най-добре се вписват думите на Хайтов чрез героя му Шебан от "Мъжки времена" - "Едно е да ти се иска,друго е да можеш,а пък трето и четвърто-да го направиш."
Въпросът е към Керим или към Фатма се отнасят?!? Всичко зависи от решението на Е. и М.  Hug

# 626
Привет. Виждам,че зачекнахте Мустафа. Да си кажа и аз мислите.

Съдбата на Мустафа се дължи комплексно на много фактори. Определено не бихме могли да посочим само един единствен. Дали е обичал Ф ? Да, обичаше я до момента, в който насреща му не се изправи сурово изпитание. Любовта му обаче не устоя. Той направи оргомна грешка, повлиян от много фактори и мнения на най-близките му. Той се колебаеше (спомнете си разговорът с баща му на брега), но родителите му катализираха вземането на решението, все едно му казаха: "Сине, твоята същност няма да приеме Ф след тази случка. Няма да бъдеш щастлив." Има много и различни форми на любов в зависимост от характера и душевността на човека, който я изпитва. М има такъв характер, възпитаван в такава среда,че има неща, които не би могъл да приеме и да надживее в името на любовта. Не може да преглътне опетняването на честта си и в този смисъл на обърне глава към Ф. Не случайно на коремчето на Енгин Алтан пише "моята чест е моят живот". Именно на този принцип живееше Мустафа. Не "моята любов е моят живот", а "моята чест". Тук дойде фаталната му грешка и повлече след себе си безброй гнусни деяния от негова страна. Беше гневен и първосигнален, точно защото е такава същността му. Любовта, под влияние на всички тези фактори се "изроди" в желание да повярва на всякаква друга теза, която да го "оневини" пред самия него,че направил грешен избор. Затова и повярва на историята,че Ф му е изневерила. Гневен след това на себе си, той се опита да се накаже с Хаджер, но така направи още много злодеяния спрямо нея. Любовта по-късно се изроди и в "мания" да се върнат старите дни и Ф, да се върне времето в което неговата грешка я нямаше. Затова и все й повтаряше, когато я отвлече, "нека всичко да е както преди".
В този смисъл Мустафа е много сложен образ и ще си позволя да кажа дори най-сложният за мен. Той се луташе постоянно, но мракът все го надвиваше. Дълбоко в себе си се чувстваше много виновен, но не можа да намери пътя към ефективното справяне със ситуацията. При едни хора чувството за вина поражда действия, с които човек се поправя, при други - чувство за мания, мъст, яд на себе си и на другите за изгубеното щастие. Или както се пее в една от песните на Мелодията "животът го надви". М не можа да се справи и със себе си. Нападението срещу Вурал беше точно плод на неговия гняв и желание за мъст срещу един от онези хора, виновник за случилото се и настъпилата негова грешка спрямо Ф, породена точно от злощастното събитие. Не искаше да го убие и затова проливаше след това сълзи на гроба му. С прострелването на Селим беше същата работа, но тогава беше под състояние на афект и даже не можеше да мисли. По отношение на Керим е по-различно. Той го засрами. К направи това, което М не можа. Поради тази причина М прозря,че К направи най-правилното, че той е достойният, защото постъпи достойно, а той не можа. Искаше да го заличи, а с това и да върне миналите дни.
Не оправдавам М. Той събра в себе си и доброто и злото, което в последствие надделя. Не го оправдавам, но разбирам действията му. Сега в главите на някои от вас възниква въпросът, а защо не разбирам и отричам действията на Мустафа Булут. Веднага отговарям. През цялото време нямаше и знак за взаимност между него и обекта на чувствата му. Нарин никога не показа любов към него. Мустафа обаче имаше споделена любов с Ф и от това произтичаха всичките му действия и грешки натам. Мустафа Булут обаче няма подобно "извинение" за да разбера постъпките му. Неговото беше психична болест, "любов", съществуваща само в обърканата му глава, но не и в реалния свят. Точно заради тази "несъществуваща любов" той си позволяваше долни зверства и тълкуваше всяка дума на Нарин погрешно, защото така му изнасяше. Никога не я накара да се чувства щастлива, нито си отвори очите да види истината. Направи го "уж" накрая, но на фона на всичко преживяно, този му акт просто бледнее. Докато Мустафа имаше щастливи спомени с Ф и направи фатална грешка, Мустафа Булут използваше чувствата на един побъркан, луд и криеше зад тях зверствата, които извършваше. Мустафа извърши отвличането спрямо Ф в момент, в който беше изпаднал в отчаяние,че грешката му не може да бъде поправена. Той се осъзна още в съда,че й причинява голямо зло. Мустафа Булут все повтаряше като изтъркана плоча: "аз я обичам, затова върша това." Поради изброените причини никога няма да окачествя чувтсвата на Булут като "любов". Това бяха болестните състояния на един отчаян човек.

Това измъдрих аз. Hug

Dani_kroki, Bebo_sn, Evelin, Mal4eva  Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 14:06 от Zorni44ka

# 627
  • В Града на Липите
Зори  Hug  Hug  Hug
Пак ще се повторя - толкова малка, а толкова мъдра.

Но понякога любовта е като болест, друг път като опиат, а трети път като лекарство. Всъщност тя има много измерения и форми и не се наемам нито да ги определям нито да ги изброявам.

Малчева   Hug, съжалявам, че ти се е наложило да преживееш това.

# 628
Скрит текст:

Лейди Чар! Нали не смяташ, че това, което постнах относно наказанията според Корана е и моето виждане, че така трябва всичко да се случи?????
                   Момичетата в темата помолиха за тълкуване. Вече обясних, че не съм специалист и просто споделям това, което зная.
                 И още нещо- християнка съм. Нямам дори роднини в смесени бракове, но имам приятели- много и то прекрасни приятели.Обичам и уважавам традициите- и наши, и чужди. И смея да твърдя, че познавам много от тях- разбира се не всички- та това е една необятна съкровищница, от която всеки ден можеш да измъкнеш невиждан диамант или приказен сапфир.За да разбереш някоя традиция, понякога, се налага да се  „вмъкнеш“ и в духовните „облачета“ из главите на различни хора. Така гонейки „пеперудите“ из тези „облачета“, стигнах до исляма, будизма и хиндуизма. Покрай това понаучих и доста неща за Свещенните книги-/ Simple Smile Е, признавам си „Словата на Буда“-Дхампада-та ми е трудна, че почти няма кой да ми обяснява, онова, което не разбирам/, но с Корана е по-лесно!
                    Та- какво исках да кажа- Не твърдя, че съм съгласна- нито с това, което проповядва исляма, нито с повелите на Корана, относно греховете и прегрешенията на смъртните. Не твърдя и че ислямът не е консервативна религия. Напротив, споделих, че там за мен има такива невероятни противоречия, че ако не чуеш търкуването им поне от няколко източника, можеш да се хванеш за главата. И да! Права си- мъжете, според Корана са специални- те могат да се отърват с по-леки наказания, особено ако се отнася за прегрешение в семейството /Пример:  /хайде нека е пак малко около темата/ Баща въвежда в блудствени  действия дъщеря или снаха, но се разкайва и проси милостта на Всевишния-курбани за бедните, 40 дневно въздържание, 7-кратни молитви, дарения за джамии, ежегоден хадж до Мека и т.н и т.н. и ..... Аллах му прощава, но го наказва – разболява се от трудно лечима болест или му отнема я очите, я ръцете, я нозете. Но другия участник в деянието /аз бих го нарекла престъпление/-дъщерята или снахата. Тя е вече блудница, нищо че няма вина според нас. Тя също трябва да изтърпи своето наказание. За какво? Че се е поддала, че е предизвикала това, че не го е предотвратила като не се е самоубила примерно! Да не говорим, че нейното наказание е в пъти по-голямо от това на виновника. Тя търпи безкрайни неволи-болести, кошмари и други подобни,които ако не се появи забележете  мъж, загрижен за нея, неминуемо я водят към смъртта./
             Моля само не бъркайте традицията с Корана! Традицията повелява баща и, или най-големият брат, или съпругът и/ако е снахата/ да я убие или родата да я умъртви с камъни-това е ислямска традиция, а не повеля на Корана.
                И да! Права си! В Корана нищо не е последователно както в Библията. Там в Корана има Сури! Те дават отговор на въпроси, които праведния мюсюлманин би задал, но......
Мое мнение- не зная дали същия този праведник би намерил отговор. За отговор трябва да потърси, да се обърне към ходжа, а той пък тълкува Корана така както го разбира. Точно затова и Корана се използва много често за насаждането на какви ли не страшни идеи от болни мозъци. Не защото в Корана пише така, а защото така го тълкуват.
             И след това огромно излияние относно религиозните постулати на нашите южни съседи, да кажа, че и аз не съм съгласна да бъдат убити някой герои, пък били те и престъпници- нека си изтърпят наказанието по гражданските закони. Не съм съгласна да пострадат Перихан и Хилмие, още по-малко Хаджер. За Керим, Фатмагюл и татко Фахретин въобще пък не ми се ще дори да се сещат да съвместяват образите им с каноните на Корана или  исляма, но ...... не забравям нито за миг, че този сериал е насочен към многобройното и разнолико население в Турция и най-вече, че е послание точно за хора с такива разбирания, а това, че има и световен отзвук и третира общочовешки проблем само го прави уникален.
               В този смисъл винаги съм се възхищавала от таланта на сценаристките да изграждат всяка сцена и всеки образ така, че да достигне и до нас и до „закостенелите мозъци“
            И още нещо. И аз подскачам, когато нещо не ми хареса, но това е първата ми реакция, после оглеждам нещата и се опитвам да видя през очите точно на тези „закостенели мозъци“ и нещата си идват по местата.

Простете ми пак за огромния пост, но останах с впечатление, че Лейди чар ме убеждава, че имам неправилно, изкривено виждане за събитията и героите, затова исках да изясня собствената си позиция.

Бризче, чудесно аргументиран пост. Не разбирам защо е сложен в спойлер. От него човек може да научи и осмисли много неща. Също може да "заглуши" чатовете в темата.
Благодаря за тези разяснения!  bouquet  bouquet  bouquet

Нарочно публикувам два много хубави поста на момичетата от "нощната смяна" Бризчето и Недлен, за да могат да се видят, ако някой не връща назад да чете, защото тези стойностни постове не могат да се видят в темата от безбройните чатове без никакъв смисъл и без отношение по темата, за която всички останали сме тук.

Скрит текст:
Понеже си публикувала Морско бризче с пост отправен към мен- надявам се не ме включваш към тези хора в темата, които я превръщат в чат. Ако съм оставила такова впечатление, и да се извинявам и да не се- няма да променя мнението ти, но все пак извинявай. Но аз се бъркам там, където, смятам ми е работа, защото когато нещо е написано публично, се очаква и то да подлежи на коментар. За поста на Бризчето- вече съм се обосновала, писала съм й на лични моята позиция, тя си знае, но не считам, че трябва да обременявам съфорумките, ако го бях написала не на лично, а в темата. Допълнително щеше да я обременим.
Хубав ден на всички желая.

# 629
Zorni44ka  smile3501 newsm51  love001

Общи условия

Активация на акаунт