Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 207
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Мисля че ако отношенията на Фатма и мусти бяха приключили завинаги с отказването му от нея в болницата след насилието   не бих я упрекнала за това че плаче за него макар че тогава той и нанесе допълнителен удар също толкова жесток.Както сама тя каза " ти пръв пусна ръката ми"
 Но при положени ече Мусти  близо 2 години им вгорчаваше живота , че почти уби човека в когото тя е влюбена ,отвлече я ,втори път сеопита да убие любимия и и отново да я обрече на самота и нещастие е тук вече страданието и наистина е неуместно и неуважително към Керим

# 181
  • София
mamaris Бъди все така оригинална HugЕеееее ама как ни събра трите Юмерки на куп Joy Joy Joy
викай ми Фатмагюл за да е по темата и да не те изтрият  Peace

# 182
Добро утро и хубав ден на всички  Hug

Ома, клипа ти е прекрасен.  newsm51

Дани, на мен д-р Нил и Йозге не ми бяха излишни. Можех да мина и без Туранер, но пък ако не беше той Ендер и Мелтем нямаше да се заемат с унищожаването на Яшаран, нито да им купят компанията, нито да видим началото на края на въпросната фамилия. Е, г-жа Ляле можеше да се справи и сама, но друго си е три жени да му натрият носа и да го съборят от трона му.
Д-р Нил приех като част от наказанието на Ердоан. Наистина го заболя. Йозге подчерта каузата и ни показа Фатмагюл в една друга светлина.
Отвличането, открай време ми беше излишно и можех да мина без него, но пък много ми хареса как Керим  наби Ердо и Селим и почти Мустафа.
Лично мнение  Peace

+1

# 183
mamaris Бъди все така оригинална HugЕеееее ама как ни събра трите Юмерки на куп Joy Joy Joy

Joy  Joy  Joy  Joy

# 184
  • Враца
Момичета,
Напоследък се замислям за следното нещо: Ако това изнасилване се беше случило на човек с характера и възпитанието, например, на Мелтем, дали по същия начин щеше да  протече нейното лечение, нейното изправяне на крака - като време, преживявания. Да, чуството за вина ще е същото, самообвиненията ще са същите, но мисля, че (пак според мен ) тя по бързо от ФГ би се справила с проблема. Тук зависи какъв тип човек си. (Аз например съм много затворен човек и сигурно и 5 год. не биха ми стигнали, ако изобщо се и оправя) А ФГ е момиче от село, няма контакти с хора, не познава живота извън семейството и Мустафа. Така, че според мен все още са нормални тези колебания при нея. И ако не беше заобикалящата я любов, нямаше да я гледаме в този вид в който е в момента. Там е работата, че остават малко серии и да не претупат някои неща.
Дано ме разбрахте какво исках да кажа, че баш не ми идват отръки приказките Simple Smile

# 185
Много съм съгласна с тебе.
Керим е виновен, че беше там онази нощ и не й помогна- спор няма, но
ако Фатмагюл не може да му прости и не го обича да се разведе и да продължи живота си без него. Вярвам, че той ще се съобрази с нея. Ако наистина го обича да го приеме веднъж за винаги, а  не да  се мъчат и двамата. И пак опираме до Фатмагюл тя да вземе решение, да стои зад него и другите да се равнят по нея.

Аз лично смятам, че Фатмагюл му е простила и наистина го обича. Фактът, че сияе от щастие и беше напълно готова да му се отдаде в п.б.н., въпреки изнасилването, говори точно за това. Физически обаче може би ще и е нужно още доста време, за да успее истински да го приеме. Много ми е интересно какво точно ще е обяснението на сценаристките за странното им мълчание на сутринта. На мен лично Керим ми изглежда леко смутен,ядосан, но не на Фатмагюл, а на себе си, очакващ реакция от нея и може би някакво успокоение, че всичко е наред, а тя е малко объркана, незнаеща какво да каже. Странна ситуация:)) На мен лично ми намирисва на фалстарт, което е много по-реален резултат след изморителния ден, притеснението, подмятанията на Мукадес и като капак реакцията на Керим ,от това да се бяха награбили.

# 186
  • София
http://www.youtube.com/watch?v=B4AzsDsYcNo&ob=av2e

На 13.май 1919 година е роден Ведат Тюркали - авторът на "КВФ". Текста на тази песен е негов, много ми хареса, надявам се и на вас! Поздравявам ви!
Много ми хареса клипчето и песента.Текста не го разбирам,но усещам,че е за този прекрасен град,в който съм влюбена.

# 187
Фатма отдавна обърна гръб на Мустафа.Примери и думи изречени от нея всеки да върви по пътя си- много.Ако плаче за него ,а това ще разберем в следващият епизод то тя плаче за приятеля си от детството ,за човека ,който сам погуби живота си от ламтене за още пари.За мен Мустафа не се самоуби .За мен той направи последен опит да избяга ,за да си свърши сам работа ,а именно да убие Керим.

# 188
Мисля че ако отношенията на Фатма и мусти бяха приключили завинаги с отказването му от нея в болницата след насилието   не бих я упрекнала за това че плаче за него макар че тогава той и нанесе допълнителен удар също толкова жесток.Както сама тя каза " ти пръв пусна ръката ми"
 Но при положени ече Мусти  близо 2 години им вгорчаваше живота , че почти уби човека в когото тя е влюбена ,отвлече я ,втори път сеопита да убие любимия и и отново да я обрече на самота и нещастие е тук вече страданието и наистина е неуместно и неуважително към Керим

Ама защо решихте, че  ще плаче за  Мустафа, защото не го е заличила от ума си или от непрежалима скръб?! Може да плаче, че пак я карат да се чувства виновна по някакъв начин... Още не сме видяли серията и вече край. #Crazy

# 189

Joy  Joy  Joy  Joy
Таман Фатме Joy Joy Joy Joy

# 190
Всички се изказват че се акцентира много върху чувствата които изпитва Фатмагюл, но си нямате и на представа какво е да изпиташ такова зверство. Напълно разбирам как се чувства тя. Да нямаш доверие на мъж, да се страхуваш да те докоснат, нощем да не заспиваш защото заспиш ли всяка минута от зверството я изживяваш отново и отново. На моменти дори се страхуваш от собствената си сянка. Сртах да обичаш отново. Това чувство ми е до болка познато.А нощите в които успееш да заспиш на сън отново изживяваш същата болка и когато искаш да викаш сякаш гласът ти не излиза. П.П. Съжалявам ако има правописни грешки просто сега като пиша и цялата треперя от познатот ми до болка чувство

# 191
  • В Града на Липите
Аз мисля, че малко подценявате умението на Измирския Шекспир в писането на любовни писма.
Спомнете си, той успя да разплаче дори Мукадес  Shocked

Сигурна съм, че ако Ф. е заплакала, то е било от съжаление, от нищо друго. За една пропиляна младост, за един погубен напразно живот. Тя отдавна не изпитва никакви романтични чувства към него и Керим би трябвало да го е разбрал. Ако не е, толкова по-зле за него. Време е да го проумее.

Dani_kroki   Hug  Hug  Hug

# 192
  • Разград

# 193
  • Враца

Ама защо решихте, че  ще плаче за  Мустафа, защото не го е заличила от ума си или от непрежалима скръб?! Може да плаче, че пак я карат да се чувства виновна по някакъв начин... Още не сме видяли серията и вече край. #Crazy

Помните ли какви коментари бяха за п.б.н. преди излъчването на серията  и как останахме с отворени усти и бездиханни веднага след края и. Защо ли ми се струва, че сeга ще се получи нещо подобно. Laughing Laughing

# 194

Принизяването на образа на Фатмагюл чувствам почти както лична обида. Обидно ми е като жена.  Peace

+1

След като ние не можем да разберем жена, преживяла подобно нещо, какво остава за лелките-моралистки, съседки на Фатмагюл и техните мустакати съпружески тела.... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт