Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 105
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Както е озаглавен клипа "Да си спомним " си помислих,че е умрял!
rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 391
Момичета серията със субтитри не ми тръгва от никъде. Моля ви, ако я има в ю туб със субове- дайте линк. Последно ви моля и повече няма да нахалствам.

http://vbox7.com/byuser:diziler - ето в този профил я има качена.. Wink

# 392
mariana51Страхотен клип на първи сезон newsm51 newsm51 newsm51Края на юни чакаме за втория сезон newsm44

# 393
KLOTILD, и аз мисля като съпруга ти. Най-после съмишленик!  Станахме двама.  
Трима сме Laughing И съм почти убедена, че вината е в Керим.

# 394
mimata67 напълно си права, че Мустафа е бил и винаги ще бъде част от живота на Фатмагюл
и за мен е нормално да поплаче за него, нормално е Керим да я разбере,...
Плачът за Мустафа ли е?
Не съм имала нещастието да изпитам ужаса на преживяното от Фатмагюл (и на някои от вас). Изживявала съм обаче разочарование и то голямо. Нещата се случват малко по-малко, едно след друго и в един момент ти прелива и казваш СТИГА. Не мога да кажа, че са ме зарязали защото не е така. Напротив имаше много опити и искания да не се слага край. Но края се случи и то защотото аз го сложих. И от позицията на днешния ден мога пак да кажа, че не съжалявам и постъпих правилно.
Дали съм плакала. Да, много в началото, по-рядко с времето.
Но това не беше плач за човека донесъл раочарованието. Плачех не даже и за себе си, а за това, че съм в такава ситуация, че това ми се е случило. Защото не съм го искала, не съм била причина да се случи, но трябва да го изживея. Обвинявах себе си, че не съм могла да предвидя това разочарование. Макар, че анализирайки както тогава, така и днес решението ми да се свържа с този човек е било правилно  за момента. Бих вззела същото решение пак въз основа на това, което виждах и знаех тогава. Промените настъпиха няколко години след началото и не е имало как да ги предвидя.
Случва ми се да плача и сега. Плача за това, което ми съм изстрадала, че не съм изживяла това, за което съм мечтала и със сигурност заслужавам, но никога не е имало и една сълза за човека, който ми го причини. В началото изпитвах яд, дори омраза към него, но с времето остана само безразличие и едно съжаление (не за него че ми липсва),  а към самия него, че е такъв човек, който вреди и на самия себе си и се лиши дори и от обичта на детето си и пропиля живота си.
Мисля, че в болницата Фатмагюл плака за Мустафа, защото искрено го обичаше и вярваше, че и той изпитва същото. За разлика от мен разочарованието при нея дойде изневиделица.
След това обаче тя разбра що за човек е той, разбра егоизма му, рзбра, че той си е най-важен за него си. Осъзна, че я преследваше и не искааше да се откаже от нея ме заряди обичта си към нея, а заради собственото си его, да докаже, че той решава какво трябва да се случи и тя трябва да приема решенията му.
Мустафа каза поне 10 пъти повече "ти ме обичаш" и "моя си" отколкото "аз те обичам".
Той претендира да знеш по-добре от нея какво тя изпитва, низависимо че Фатмагюл постоянно повтаряше обичам Керим.
След първия плач Фатмагюл плаче за всичко друго, но не и за Мустафа. Тя плаче за това, че е имала  "късмета" за изживее целия този ужас, че не е получила подкрепата, която е нормално да дойде най-вече от любимия и после от семейството й (визирам МУкадес).
Да, тя ще плаче и в четвъртък, но това няма да са сълзи пролени за загубта на Мустафа. Ще го съжали така както се съжалява всеки заминал си от този свят човек и човек провалил сам собствения си живот.
И последно. На мен филма ми харесва точно такъв какъвто е. Нищо не ми липсва, нищо не ми е в повече. Нещата и героите тук не са "като на кино", а така както е в реалния живот и точно за това го харесвам най-много. Не споделям критиките към сценаристите и създателите на филма. Ами тези дето много знаят какво и как, да вземат пък да направят нещо и да го видим,
Ако има нещо дето да ми идва в повече е "форумнния сценарий" - в четвъртък 95% гледат картинки и започва едно критикуване, уволняване и какво ли не линчуване на сценаристките, 5% дават кратки обяснения. В петък след всяко обяснение първоначалните критики започват да отпадат едно по едно. В неделя след изглеждане на преведената серия - ееее, то не било точно така... и ... почти реалибитация на сценаристките.

# 395
KLOTILD, и аз мисля като съпруга ти. Най-после съмишленик!  Станахме двама. 
Когато бяха при психоложката,Керим каза”да мине сватбата,пък ще видим после”или нещо такова.Карам го по спомен,не съм много точна.Тогава си помислих,че той няма да бърза с консумирането на брака.

п.п.Сега изгледах сцената при психоложката.Керим каза:”Да сме живи и здрави...пък...”Страх го е да не я нарани отново,отлагайки във времето....ще търси път по който да няма тръни.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 18:49 от bochkabg

# 396
KLOTILD, и аз мисля като съпруга ти. Най-после съмишленик!  Станахме двама.  

Дълго чорапче,тъй като Борис не ти отговаря налага ми се аз да защитя мъжката чест в лицето на Керим.Би ли ми обяснила,защо смяташ,че вината,ако не е имало фул контакт е на Керим?!? Той направи засечка,в психологически аспект в началото когато се опита да и свали роклята.Да срина се,рева,чупи пръсти би се по устата,изплака огромната болка вина и срам който изпитва и след тази криза която определено го облекчи успя да възвърне нормалния си психологически статус.След това успя да усети,подсказката на Фатмагюл,че е готова и иска тази нощ да му се отдаде.Мисля,че той доби сили и увереност и това се илюстрира с здравите захапки на горната устна на съпругата му. В стаята забушуваха поне в него хормоните и няма сила,която да го спре.Да,той през цялото време докато я люби ще има едно наум и ще е леко притеснен докъде може да стигне и дали с нещо няма да я изплаши,но инстинкта му на мъж съм убеден че е взел превес,над тези опасения!?!Така,че аз залагам на него и си мисля,че ако е имало отказ от секс,той е дошъл от уплашената в даден момент Фатмагюл!!! Hug

# 397

Марта_49, поздравления. Повярвах ти - това наистина е любов.

# 398
Здравейте,

аз принципно не пиша много, че нямам време .. но днес ме провокирахте с тази нестихваща дискусия.
Гледах много внимателно последните сцени от 74 и поне за мен си имам теория, донякъде съвпадаща с някои от вече споделените мнения, но така или иначе ще стане ясно след няколко дни.

Според мен доста хора не разбират за какво иде реч. Не може да се очаква от Ф да проявява същата чувственост като нормална девойка. Много често чета в коментарите неща от сорта "ако бях аз ... еди как си щях да целувам и .." др. подобни глупости. Ф извървя доста път да стигне до там и да преодолее част от негативите на изнасилването и всъщност да поиска близост с К. Ама чак да се очаква да е супер страстна, не ми се струва реалистично. Нейната любов нормално е тиха и не агресивна. Предполагам, че до края на сезона ще видим как отпадат и там задръжките една по една Simple Smile

За К: не съм съгласна че образа му не се променя. Помня как само си мечтаеше за надежда, после да му кажат че го обичат, после че е единствен ... нормален човек си е, и с всяка "придобивка" нормално иска още. Едно е сигурно - той е недоволния във връзката им. Той е двигателя, който иска още и още. Сега обаче и Ф иска и не го получи. Тя искаше нормална п.б.н., точно както са при другите, но драмата на К отново върна спомена за преживяното. Лека по лека може би ще се пообърнат ролите, и може да видим един получаващ К и една даваща Ф Simple Smile

И последно, че писах повече отколкото смятах. По отношение на пълнежа и драмата, която настана в края на 74та серия. Аз не познавам пишещите тук, не знам през какви драми са минали през живота си, но от мненията на някои излиза че всичко в живота е цветя и рози. Едно изнасилване се преодолява и човек става щастлив за 20тина серии. Аз лично очаквах да има подобна драма, такива погледи или поне някакво недоразумение след п.б.н. Независимо как е минало. Даже не очаквах да има истинска п.б.н. Просто нямаше да е истинско. Но това не значи, че отношенията между Ф и К са застрашени. Просто си има етапи, които не може да се прескачат. И тук сценаристите се справят много добре. Наистина представят една малко крайна версия на непрекъсната борба .. но не е ли реалния живот точно такъв?

На мен ми е интересно какъв ще е финала? Защото в реалния живот за такива герои финал всъщност няма.. битката е до края на живота. Надявам се всъщност такъв да е финала - да дадат края на живота им, края на тази битка, когато всъщност правим оценка на това как сме живели. Да видим много внуци, много обич и любов - на края на пътя.

оф, стана много сериозно! Simple Smile А става дума все пак за филм, измислица. На който не му харесва как се развиват нещата, винаги може да ги сънува иначе, както на него си му харесват Simple Smile
и после да сподели Laughing

# 399
Дoбромир, не го приемай толкова лично:) Знаеш, че дори и при голямо желание понякога стават засечки. Не знам как да го обясня, усещането ми е такова гледайки физиономиите им на сутринта. По-назад бях писала какво ми говорят те. Керим е достатъчно деликатен човек, за да си позволи подобно поведение, ако причината е във Фатмагюл. Дори и тя да се е отказала той би го приел. Това мълчание между тях е породено единствено от факта, че се е случило нещо сконфузно, което и двамата не са очаквали. Просто не знаят как да реагират. Все пак темата е деликатна:)

# 400
  • София
sasas,   smile3525  smile3525

# 401
  • София
http://www.potv.bg/stars/p3_9381_0.html

попаднах на това и се и се върнах за да ви го постна
само за инфо  Wink
нищо ново !

# 402
Специално за момичетата от комисията по сънищата, нали съм Юмерка, а вижте какво сънувам
Скрит текст:
Сънувах ФГ и Керим, много интересен сън, направо не ми прилича,
В деня на сватбата ФГ е с високи обувки и си навехва крака, вечерта се прибират с  Керим в новата къща и той я взема на ръце. Тя е дяволски уморена от сватбата и с болки в крака, така че като я оставя в хола на дивана тя заспива за кратко. Събужда я миризмата на вкусно ястие, изправя се с мъка от дивана, а в това време влиза Керим и така и се усмихна, че сърцето и се преобърна, косата му е мокра и е набола тъмна брада.
- Хайде сънливке, ставай, приготвил съм ти вана - и казва той, взема я на ръце и я пренася до банята, без да обръща внимание на протестите и, че може да върви и сама. След минута ФГ лежи в приятната топла вода. Глезенът и много по-добре и тя се чуди дали щастието не е най-доброто лекарство за всякаква болка.
Не се бави - извика Керим от кухнята, ястието е вече готово. ФГ се изми набързо, избърса се и облече синята хавлия, която обикновено виси на закачалката зад вратата.
Ужасно е вкусно - усмихва се ФГ - Внезапно тя се сети за близките си и каза - Трябва да се обадя на брат  ми.
- Обадих се вече - каза Керим
След като се нахраниха, Керим я взе на ръце и я занесе в спалнята, като я постави внимателно на леглото. Развърза колана на хавлията, коленичи на пода  и я смъкна от раменете и.  ФГ трепна, може би от свян или от други непознати за нея чувства, той се опита да се отдръпне, но тя го хвана за раменете и го привлече към себе си. Когато устните им се срещнаха, ръцете и се плъзнаха да разкопчаят ризата му. " Копче, целувка, копче, целувка" и накрая Керим легна до нея и я взе в прегръдките си
- Този път не можеш да избягаш-прошепна той, - защото не можеш да вървиш.
- Не искам никъде да бягам...
- Ти си много силна жена и направи от мен един почтен мъж...
- Да - прошепна тя едва чуто.
Керим не можа да каже нищо повече.Устните му опитваха всяка част от тялото и в отговор на нейните плахи милувки. В очите му блесна въпрос, на които тя отговори, като се притисна леко в него. Той прие покана и с такова явно удоволствие, че ФГ забрави на кой свят се намира....  

# 403

Сега ще направя нещо , което е недопустимо , но аз съм махнала името от кой съм го получила , но изказа веднага ще го познаете.... Прочетете написаното в спойлера...!!!! Въпросната персона е копирала  писмата от личната си поща и ми ги е изпратила .. Изтрила е имената , но не е изтрила номерата на никовете... макар , че е ясно от кой са получени... Ще ви оградя в червено какъв език използват тези момичета , категоризирайки мен...Никога не съм крила годините си , защото не е важно на колко си , а на колко се чувстваш...
                Да  уточня , снощи коментирах пост на Зорничка и Добромир и бяха изтрити... Така , че подателко моя , която си мислиш , че съм писала на модератор в грешка си...Вчера го направих за първи път и нарочно уведомих в темата , защото за мен така е правилно...Ако бях го направила втори път отново щях да ви уведомя, но нямаше за какво...   

Скрит текст:
беше си за теб   добре , че си изчисти пощата , имах куриер ,които да ти го достави , но реших и лично да те уважа 

СПИНКАШ ЛИ ? Ш'А СПИНКАШ - КАТО ЦЯЛА НОЩ СЪВЕСТТА НЕ ТИ ДАДЕ ПОКОЙ ЩЕ СПИШ ПРЕЗ ДЕНЯ   
АЗ МНОГОООООО СИ ЖАЛКА И ТОВА СТРАШНО МНОГО МЕ ЗАБАВЛЯВА

ЕТО ТИ И НА ТЕБ ДОСТАВКАТА ДА НЕ СИ КАПО - ПОСЛЕДНИЯ ОТДОЛУ ЛИНКА Е СПЕЦИАЛЕН ЗА ТЕБ - ВСИЧКИ ГО ХАРЕСАХА И КАЗАХА , ЧЕ ТИ ОТИВА

Цитат на:  link=action=profile;u=322850 date=1337064586
  Клипа баш за нея 
 Миличка, остави тази простакейша не я ли виждаш колко е жалка женицата - на мен лично ми е жал за такива хора .Смешни и жалки са и двете с Валентина не се занимавай с простаците .Ти си много повече от тях - невероятна си и държиш темата на първа страница ,аз в нея съм заради теб - пиши по често Моля те !
На твое място не бих се занимавала с такива нищожества като нелка 123

.........................

Цитат на:  link=action=profile;u=372009 date=1337066069
МИЛА!
Не ти викам, само се опитвам да ме чуеш. Спри да се занимаваш с комплексирани бабички. Нали ти казах, те са клавиатурни нинджи. В живота сигурно са доста свити и ако ги настъпиш ще ти се извинят. Не им обръщай внимание. нека да се забавляваме. Нали си говорихме - всеки си има собствен роман. Не с тебе не ривем, приемаме си съдбата и се забавляваме. Не им обръщай внимание. Тези хора това ги убива - липсата на внимание. Радвай си се на децата. Сега са ти най - хубавите години.

ето и още .......... имам много но тези са ти достатачни

Цитат на:  link=action=profile;u=366364 date=1337063758
Оооо,миличка,аз баба ти Нели,съм я кръстила Всевиждащото око на Биг Брадър!

какво повече да говорим за тях,само си вдигаме нервите!
Е*и им мамата и гледай ти да си добре! Пък нека на Вуте да му е зле!

Че и на много велики ще ми се правят!
Много е лесно да се правиш на велик,а да си една мижитурка!

Бацил с бацила й!

Долни злобарки!
Я кажи сега-ти наистина ли си рода с Миленка?

а ето и това което трябва да си имаш в архива 
Цитат на: mamaris в Вт., 15 Май 2012, 09:46
ВСИЧКИ ПОСТОВЕ В КОИТО СЛОЖИХ  НЕЛКА123 НА МЯСТОТО СИ БЯХА ИЗТРИТИ - ТЯ БЪРЗО УВЕДОМЯВА ЗА ДА НЕ СЕ ПОЛУЧИ ТАКА , ЧЕ ДА РАЗБЕРАТ ВСИЧКИ КАК АКОТО И МИРИШЕ

ЕТО ТИ ЕДИНИЯ ,АКО ИСКАШ ПИШИ ЩЕ ТИ ПРАТЯ И ДРУГИЯ ( повечето проявиха интерес   )

този пост АЗ   нарочно го редактирах доста време по късно , за да може един човек като го прочете за си направи извод колко много я е притеснена  нелка123 и само заради допълнителната редакция е уведомила отново модератор 

нямам време да пиша често в темата с тези две малки деца , ама кажете ми как да я оставя като тук ми е толкоз забавно - простотия и невежество колкото щещ

ето
Цитат на: в Вт., 15 Май 2012, 04:36
копвам ти това за да си го запазя , че може и то да изчезне

пак аз сори , ама чета наред вече всичко да та кажа мнението си и тук
ПО ТЕМАТА Е - ДАЖЕ МНОГО ПО ТЕМАТА с посланието

Цитат на:  в Пон., 14 Май 2012, 17:41
Цитат на: 72 в Пон., 14 Май 2012, 17:37
Цитат на: nelka123 в Пон., 14 Май 2012, 17:06

Да не се чудите кой е уведомил модератор за пост 393 на mamaris за нейната първа брачна нощ...Преди една седмица обявих , че за подобни писания веднага ще уведомявам...

Може и да изглеждам Дон Кихот срещу подобни постове , но този филм и посланието му не заслужават това...

п.п.
Скрит текст :

специален поздрав за НЕЛКА 123

Накрая копираните писма са ми изпратени с този специален поздрав...

Аз ли съм ненормална , че не мога да приема подобен изказ за комуникация ... Ако наистина съм остаряла призовавам по-старите дружки да ме коригират...

Един поздрав от баба Нелка !

Скрит текст:

Снимката е направена с телефон август месец 2011 година ...
                 А може би ще се интересувате още от моята персона ...

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000617504347

# 404
  • Варна
Не е най-важното това дали е имало или не е имало първа брачна нощ... не е!
Но е имало! Имало е близост, имало е прегръдка, имало е чувство за сливане
Нямало е засечка, в смисъла който влагате в думата!
Погледите им го говорят - срамежливи, притеснени, малко объркани, не знаещи какво да си кажат, как да реагират... и за двамата това преживяване е нещо ново.
Имали са първа интимна нощ по техния си начин...

Общи условия

Активация на акаунт