Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 124
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро, мили момичета!

Представете си, че съм модератора и мога да направя достъпна личната кореспонденция на всеки за всеки. Всеки на воля да чете какво лети в личната поща на другия. Харесва ли ви?
Ако не ви харесва, дайте си половин часова почивка. Почистете пощите си. Почистете и мислите си.
След това се върнете и споделете.
И за да не съм вън от темата ще ви кажа, че нищо не е така както изглежда.
А дали съм модератора, как мислите?

# 541
А колко малко е нужно, нали
Скрит текст:
да бъдем сърдечни, да бъдем добри.
И вместо да изливаме злоба и гняв,
да признаем, че може би е другият прав .
Да подкрепим някой с поглед сърцат...
 Да си представим, че сме... брат до брат .
Да се преборим със завист и страх...
Да се радваме на този, освободил се от тях...
Не зная дали това е само мечта...
Но щастие носят добрите слова
за този, който от сърце ги изрича ,
и за този, който свой приятел нарича .
Колко е лесно да бъдем етични,
уважителни, сърдечни, открити, прилични...
Човекът до нас да приемем такъв
какъвто е... нали го приема светът ...
А ако все пак е много далече от нас ,
в мислите, в чувствата - всеки ден, всеки час,
нека не пречим да живее и прави това ,
което желае... негово право е, може би и съдба .

автор stela50

Хубав ден и дано ни зарадват с трейлър,който да ни обърка още повече .

# 542

Хубав ден и дано ни зарадват с трейлър,който да ни обърка още повече .

Дано.И на мен ми се иска да ни подскажат,че нощта е била вълшебна,а объркването и леко ядосаните физиономиите сутринта,са заради първото следбрачно спречкване между двамата - захвърлените мръсни чорапи на Керим захвърлени върху екстравагантния полюлей в спалнята!?! Grinning

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 09:18 от Dobro_mir

# 543
  • София
ladychar86  smile3501 newsm10 smile3501

# 544
  • NICE,FRANCE
Скрит текст:
   Добър вечер, милички  Hug 

Ще използвам трейлъре от няколко силни епизода  Peace  Няма как да е от всички, но е  добър премиер за това какво ни карат да си мислим и какво става после  Flutter 

трейлър на 19 епизод, който до колкото знам по последни данни им беше водещ по рейтинг -     http://www.youtube.com/watch?v=PrDoUTd63zc

трейлър на 37 епизод, където изглежда сякаш отива на среща с мусти -     http://www.youtube.com/watch?v=u4A9jpG9mqo&feature=relmfu

трейлър на 39 епизод, а тук дали не е все едно Керим уби мусти ?  -     http://www.youtube.com/watch?v=CJU-aFsMP4Q

трейлър на 45 епизод -     http://www.youtube.com/watch?v=JVFqsohLCW4

трейлър на 46 епизод -      http://www.youtube.com/watch?v=BkYTy-jnteE     добре, че когато гледах филма вече имаше следващите 2 серии  Embarassed

трейлър на 55 епизод, в който все едно ердо умря  -     http://www.youtube.com/watch?v=vkcs4oOagVY

трейлърите на 64 епизод, където си гризахме ноктите ...   http://www.youtube.com/watch?v=N0w_XbZiVGk   ,      http://www.youtube.com/watch?v=GsHHLk0I8p8  ,     http://www.youtube.com/watch?v=tNkdEGrwMF0&feature=endscreen&NR=1 

трейлър на 65 епизод, който добре заблуждава, че Фатмагюл стреля, а после оня стреля по тях с Керим -       http://www.youtube.com/watch?v=dvQFI-e_UF8&feature=relmfu

трейлър на 69 епизод -    http://www.youtube.com/watch?v=3P0I33nu5jQ

трейлър на 70 епизод, все едно не си говориха -   http://www.youtube.com/watch?v=9e1V-3gkPTo

трейлър на 74 епизод, тук човек спокойно може да повярва, че този наистина ще убие Керим      http://www.youtube.com/watch?v=XPkFzlLkMPg

п.п На мен онагледено ми беше много полезно, дано е било така и с Вас  newsm51
Добро утро!
Славена,много е хубаво това в спойлера и много на място казано  bouquet
А за трейлър,нека не се вживяваме толкова в него,както и КStew даде пример снощи,на толкова много трейлъри си гризахме ноктите...
Нека се наслаждаваме на филма и загърбим всички черни мисли  mrstraetz

# 545

Цитат
И на мен ми се иска да ни подскажат,че нощта е била вълшебна,а физиономиите са заради първото следбрачно недоразумение между двамата - захвърлените мръсни чорапи на Керим върху екстравагантния полюлей в спалнята!?!
Добро утро! Струва ми се, че доста бг мами мечтаят за мръсните чорапи на Керим  Joy Joy
Slawena, може да минем без трейлър, ако ни вади от равновесие.  Simple Smile Четвъртък е съвсем близо!
През нощта са ни идвали звездички, искам да ги поздравя
*¨*morski_briz*¨* gery_dobreva  di...va  nedlen    Hug Hug Hug Hug

# 546

Струва ми се, че доста бг мами мечтаят за мръсните чорапи на Керим  Joy Joy

Предполагам само като фетиш,а не като нова придобивка в коша за пране smile3506

# 547

Лейди Чар! Нали не смяташ, че това, което постнах относно наказанията според Корана е и моето виждане, че така трябва всичко да се случи?????
                   Момичетата в темата помолиха за тълкуване. Вече обясних, че не съм специалист и просто споделям това, което зная.
                 И още нещо- християнка съм. Нямам дори роднини в смесени бракове, но имам приятели- много и то прекрасни приятели.Обичам и уважавам традициите- и наши, и чужди. И смея да твърдя, че познавам много от тях- разбира се не всички- та това е една необятна съкровищница, от която всеки ден можеш да измъкнеш невиждан диамант или приказен сапфир.За да разбереш някоя традиция, понякога, се налага да се  „вмъкнеш“ и в духовните „облачета“ из главите на различни хора. Така гонейки „пеперудите“ из тези „облачета“, стигнах до исляма, будизма и хиндуизма. Покрай това понаучих и доста неща за Свещенните книги-/ Simple Smile Е, признавам си „Словата на Буда“-Дхампада-та ми е трудна, че почти няма кой да ми обяснява, онова, което не разбирам/, но с Корана е по-лесно!
                    Та- какво исках да кажа- Не твърдя, че съм съгласна- нито с това, което проповядва исляма, нито с повелите на Корана, относно греховете и прегрешенията на смъртните. Не твърдя и че ислямът не е консервативна религия. Напротив, споделих, че там за мен има такива невероятни противоречия, че ако не чуеш търкуването им поне от няколко източника, можеш да се хванеш за главата. И да! Права си- мъжете, според Корана са специални- те могат да се отърват с по-леки наказания, особено ако се отнася за прегрешение в семейството /Пример:  /хайде нека е пак малко около темата/ Баща въвежда в блудствени  действия дъщеря или снаха, но се разкайва и проси милостта на Всевишния-курбани за бедните, 40 дневно въздържание, 7-кратни молитви, дарения за джамии, ежегоден хадж до Мека и т.н и т.н. и ..... Аллах му прощава, но го наказва – разболява се от трудно лечима болест или му отнема я очите, я ръцете, я нозете. Но другия участник в деянието /аз бих го нарекла престъпление/-дъщерята или снахата. Тя е вече блудница, нищо че няма вина според нас. Тя също трябва да изтърпи своето наказание. За какво? Че се е поддала, че е предизвикала това, че не го е предотвратила като не се е самоубила примерно! Да не говорим, че нейното наказание е в пъти по-голямо от това на виновника. Тя търпи безкрайни неволи-болести, кошмари и други подобни,които ако не се появи забележете  мъж, загрижен за нея, неминуемо я водят към смъртта./
             Моля само не бъркайте традицията с Корана! Традицията повелява баща и, или най-големият брат, или съпругът и/ако е снахата/ да я убие или родата да я умъртви с камъни-това е ислямска традиция, а не повеля на Корана.
                И да! Права си! В Корана нищо не е последователно както в Библията. Там в Корана има Сури! Те дават отговор на въпроси, които праведния мюсюлманин би задал, но......
Мое мнение- не зная дали същия този праведник би намерил отговор. За отговор трябва да потърси, да се обърне към ходжа, а той пък тълкува Корана така както го разбира. Точно затова и Корана се използва много често за насаждането на какви ли не страшни идеи от болни мозъци. Не защото в Корана пише така, а защото така го тълкуват.
             И след това огромно излияние относно религиозните постулати на нашите южни съседи, да кажа, че и аз не съм съгласна да бъдат убити някой герои, пък били те и престъпници- нека си изтърпят наказанието по гражданските закони. Не съм съгласна да пострадат Перихан и Хилмие, още по-малко Хаджер. За Керим, Фатмагюл и татко Фахретин въобще пък не ми се ще дори да се сещат да съвместяват образите им с каноните на Корана или  исляма, но ...... не забравям нито за миг, че този сериал е насочен към многобройното и разнолико население в Турция и най-вече, че е послание точно за хора с такива разбирания, а това, че има и световен отзвук и третира общочовешки проблем само го прави уникален.
               В този смисъл винаги съм се възхищавала от таланта на сценаристките да изграждат всяка сцена и всеки образ така, че да достигне и до нас и до „закостенелите мозъци“
            И още нещо. И аз подскачам, когато нещо не ми хареса, но това е първата ми реакция, после оглеждам нещата и се опитвам да видя през очите точно на тези „закостенели мозъци“ и нещата си идват по местата.

Простете ми пак за огромния пост, но останах с впечатление, че Лейди чар ме убеждава, че имам неправилно, изкривено виждане за събитията и героите, затова исках да изясня собствената си позиция.

Бризче, чудесно аргументиран пост. Не разбирам защо е сложен в спойлер. От него човек може да научи и осмисли много неща. Също може да "заглуши" чатовете в темата.
Благодаря за тези разяснения!  bouquet  bouquet  bouquet

# 548
Фатмагюл, твое право е да избереш името си във форума, но избора който си направила за мен е израз на неуважение и ирония към главната героиня на сериала. Моля те промени го, ако не си в темата само за забавление.
Искам да помоля и тези от нас, които се имат за по- интересни и по-важни от сериала, чието име носи темата и я превръщат в чат, да се спрат и да се замислят и за останалите участници в нея.
Никой от нас не е център на вселената и би било добре да се съобразяваме с хората, с които сме в една общност.

Харесвам и обичам Фатмагюл и Керим и не мисля, че образът на Керим е нереалистичен. Като отчитам факта че освен творчески процес, създаването на сериала е и търговско начинание в условията на ожесточена конкуренция, смятам че сценаристките се справят много добре. За една седмица екипът създава 90 минути филм, които ни вълнува и ни кара да се замислим. А за талантливите сред нас той е и вдъхновение за нови стихове, есета и клипове. Сериалът не е перфектен, но ще остане в умовете и сърцата ни с проникновения си разказ за справедливото възмездие и изцеляващата сила любовта и опрощението.

Недлен, много добре си го казала вярно и точно!  bouquet

Нарочно публикувам два много хубави поста на момичетата от "нощната смяна" Бризчето и Недлен, за да могат да се видят, ако някой не връща назад да чете, защото тези стойностни постове не могат да се видят в темата от безбройните чатове без никакъв смисъл и без отношение по темата, за която всички останали сме тук.

# 549
Привет Hug

Благодаря на Димана Hug Бризчето Hug че оставате верни на себе си да ни зарадвате с хубави и стойностни постове,независимо от разправиите ,които за пореден път заливат темата...
както върви- скоро няма да има какво да се чете вече в темата ooooh!

Имаше често призиви в темата - саморазправите- на лични...
стана обратно-личните превзеха темата... ooooh!
Много е грозно...
и какво ни остава на нас newsm78 
освен да се прехвърлим да си коментираме сериала на лични ooooh! друг начин не виждам... Praynig

Няма нищо лошо в различното мнение по събитие и образи от филма, но  тези заяждания,лични обиди идват в по-вече...

Тези дни срещнах моя позната- туркиня...от много интелигентно семейство, тя самата е много нежна душа- романтичка...широкоскроена,модерно мислеща жена..
обаче!!!направо се разрева за ...Мустафа ooooh!
Шокирах се- и аз я попитах- друг филм ли гледаш - не видя ли той какви ги свърши...
да,видяла е  ,но и той е жертва...нямал е късмета да има до себе си добродетелни хора като Мерием,Кадир,Фахретин...които да го защитят от лошите...и да му дават съвети...и за това е пропаднал в пропастта #Crazy

седнахме на кафе и си поговорихме...накрая ми каза "може би си права..."
тя гледа веднъж седмично,  ползва интернет само за справки и работа...следи и други сериала- просто не си спомня всички детайли...и по- голяма част от зрителите са така...само ние- които въртим сериите по ххххх пъти сме многознайки Joy

Така ,че филма предизвиква различни реакции , сценаристките си знаят работата Mr. Green

# 550
Мили момичета,
За пръв път пиша в темата, но чета от доста време. И аз като повечето от вас съм омагьосана от сериала, от таланта и майсторството на неговите създатели, от превъплъщенията на прекрасните артисти. Благодаря безкрайно много на създателите на темата , на преводачите, на hrisi_sz  за репортажите, които чета с огромно удоволствие, на dimana nova за перфектните анализи от психологическа и ходожествена гледна точка, на морски бриз за интересните пояснения по отношение на философията и религията, на diva roza за двата чудесни клипа- „Горчиво” и „Въздишка”, които много ми харесаха и на всички клип-майстори, заради които прекрасните моменти от сериала остават с нас, почувствани заедно с красива музика. Благодаря на всички други, които споделят впечатленията, чувствата и размислите, породени от прекрасното художествено произведение, което ние следим заедно.
Според мен всяко нещо извън темата, която ни е събрала е спам- всякакви лични отношения, обиди, обидени и т. н. и избягвам да ги чета- не искам да смесвам красотата и общочовешките послания на филма с такива неща.
Не вярвам спамът да интересува и другите, за които този сериал е културно и художествено изживяване, чувстват се всеки четвъртък като на премиера и влизат в темата за да споделят това с хора, които имат такова светоусещане.
Разбира се, вярно е, че който не иска да чете нещо, просто не го чете, пък който иска да пише, пише каквото си иска. Ама поне едно изречение от написаното човек прочита, за да разбере за какво става въпрос. Пък после понякога му остава горчив вкус. Нали знаете, че и една капка катран може да вгорчи меда.
Така че моля, от сърце ви моля, скъпи съфорумки, оставете темата Каква е вината на Фатмагюл?(Fatmagűl’űn Sucu Ne) на темата Каква е вината на Фатмагюл?(Fatmagűl’űn Sucu Ne).

# 551
Добро утро
Дано днес настроението си остане хубаво и словесните огньове да се прекратят. Нека темата остане само за обсъждане на КВФ, всеки има право да сподели мнението си, стиховете си, трейлърите си и т.н., но без обиди, моля ви. Заровете томахавките и се наслаждавайте на сериала.
Спорен ден на всички и дано ни пуснат трейлър Wink

# 552
KStew newsm51  благодаря за пост 503  Peace

# 553
Добро утро.Това го копнах от българския фейсбук много ми хареса и затова го слагам.
   СЛОЖЕТЕ В ЧАШКАТА :
100ГР. БОДРОСТ,
200ГР. ВЯРА,
300ГР. НЕЖНОСТ,
400ГР ПРЕГРЪДКА,
... 500ГР. УСМИВКА,
ЛЮБОВ, КОЛКОТО ПОЕМЕ,
ПОДСЛАДЕТЕ С ЦЕЛУВКА!
ПОЛУЧЕНОТО СУТРЕШНО КАФЕНЦЕ
ДО ПОСЛЕДНАТА ГЛЪТКА
СПОДЕЛЕТЕ С ЛЮБИМИЯ ЧОВЕК!!!

Лек и усмихнат ден на всички.Качвам се на балкона и няма да падам повече от там .Извинявам се на всички.

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 10:22 от diksi72

# 554
Добро утро.Аз ви чета от доста време и отскоро реших да пиша и тук. Преди ви четях и ми беше много приятно.В четвъртък не съм сигурна дали гледах или повече четях репортажите на ХРИСИ. С хумора на ХРИСИ и СЛАВЕНКА пък искренно се забавлявах. Прочетох толково хубави и стойностни постове,прочетох преживяното от някой момичета ,все неща които ме разтърсиха.
 Ще кажа само прекрасен форум ,прекрасна тема. Но от известно време ми прави впечатление че темата е на път да бъде  съсипана  от спорове и нападки.
Аз лично не мога да си представя че дори  и но лични ще пиша на някого такива неща и ще го псувам.Защо? Та ние сме група непознати събрани от един филм. Какви толкова лични отношения имаме та да се стига до такива работи.  Не съсипвайте хубавата тема ,не позволявайте тук да се настанят обидите , упреците и негативизма. това е тема за един прекрасен филм  и нека да му се насладим в оставащите  последни серии

Общи условия

Активация на акаунт