Ако бях облак /Bir Bulut Olsam/ - тема 1

• 77 886
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
# 556
Алекс, Морганче, благодаря ви, че стартирахме с качествена първа серия,  newsm51
gery_dobreva
 newsm51

betisima, с голям интерес прочетох поста ти, благодаря ти за което. Това обяснява доста от необяснимите на пръв поглед неща. Може би и нещастната няма Хатун плачеше така отчаяно, защото не знаеше каква ще е съдбата на дъщеря й, макар че Фатма я успокояваше, че от утре ще се отърве.

Много ми се иска да вярвам, че Нарин гледаше през онзи прозорец с тъга, а не със страх и несигурност, но твоето обяснение звучи доста логично и май само в мечтите ми Нарин обича Мустафа Булут. Ех, жалко!

Хриси, благодаря, че се сети за интервюто, преведено от Даника.
dani_ka  smile3525

Да, ама колко красиво свърши сериала ! Simple Smile
Май трябва и това да го обясня защото пак е много специфично , но най-вече е обнадеждаващо !
Сори за тези които не са го гледали,но това пък може да им създаде интерес да стигнат до края....
Ами Съдбата ни е пълна с изненади !
По силата на същия този обичай,който създава кошмара от първа серия за Нарин, легитимната първа съпруга на всеки мъж е не тази с която има граждански брак, а тази, която роди първия му син !
Просто Живота сам подреди нещата ! Simple Smile
Нарин е първата и на Асие и остава единствено да приеме безропотно предимството й !
И това ако не е надежда, какво е тогава ?! Simple Smile

# 557
Благодаря за превода на 1 епизод newsm51

betisima  smile3525  благодаря за споделеното-  много неща ми се изясниха Peace

Умопомрачителен сърцеразбивач Two Hearts

# 558

Хриси това гифтче много ми хареса, може да го постнеш в темата за Облака. Само не се сещам кой е този момент...
Невероятен е! Хриси,благодаря за гифчето! Hug
Здравейте! Записвам се да ви следя!  Hug

Малчева, добре дошла в темата.  Hug Hug
Надявам се не само да ни следиш, а и да се включваш в темата. Много ти харесвам коментарите и репортажите джанъм , знаеш това. Не ни лишавай съвсем от тях.  Simple Smile Simple Smile

# 559
  • София
betisima,наистина впечатляваща  и много интересена информация!Някои неща определено ми се изясниха.Ще мисля доста над това,кето си обяснияла при втория ми прочит на сериала.
Относно любвта на Нарин,аз и друг път съм го казвала.Не знам,какво точно е в сърцето й,но подсъзнателно усещам, че ако е имало любов дълбоко някъде вътре в нея,различна от братската,тя никога не й е позволила да избуи .
А при любовта й към Сердар усещам точно обратното-тъсри я,иска я и смята,че тя е най-правилната,най-вярната и безгрешна любов...
Затова смятам,че любовта в сърцето на Нарин не се определя импулсивно,а изцяло от характера й и начина на възприемане на нещата.

# 560
  • София
А според мен тези моменти са от серията,в която Мустафа Булут отиде сам на онова място, дълго време мисли, запали си огън,докосва го, на сутринта се срещна с Яшар  и го попита,как е била първата му брачна нощ?!
Всичко това е на фона на една от прекрасните песни на Айтекин Аташ.

п.п.Това се случва в  18 епизод,сега погледнах.

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 23:47 от Л_Дани

# 561
  • В Града на липите
Дани, май си права. Сега си спомних момента.

# 562
  • Разград
Дани, май си права. Сега си спомних момента.

Вечерта след свадбата на Яшар, когато разбра че Нарин е бременна.

# 563
# 564
Бетисима, диър, направо ме срази. Толкова филми изгледах и сега и сега настръхвам като ми разясняват някои обичаи. Но пък и много неща си обясних. Ето затова беше хубаво да има отделна тема за този филм, защото и аз макар и изгледала го още не съм осмислила какво точно съм видяла. Тази психология толкова далечна от нас, без разяснения не може да се асимилира.

# 565
Хрис, права си за ръцете. Сега се сетих за много такива моменти. И все пак... Премрежените, изпълнени със сълзи, очи на Мустафа така дълбоко ми бъркат в душата, че...  Shocked. Иначе и аз съм се поболяла по Керим, там е невероятен просто.

И аз да благодаря на екипа за превода и качването на 1-ви епизод - момичета, страхотни сте   bouquet

betisima, и аз прочетох информацията с интерес.
И още нещо: аз преди време питах, ама нямаше никой в темата - някой има ли гифтчето, където Асие, Сехер и Гюленгюл танцуват в двора. Мисля, че беше когато кмета и Бахар се скараха  Thinking
Много ме кефи  Wink

# 566
  • София
Хрис, права си за ръцете. Сега се сетих за много такива моменти. И все пак... Премрежените, изпълнени със сълзи, очи на Мустафа така дълбоко ми бъркат в душата, че...  Shocked. Иначе и аз съм се поболяла по Керим, там е невероятен просто.

И на мен така ми действат очите на Мустафа Булут.Направо се разплаквах при всеки негов тъжен поглед,никога нищо не ми е действало чак толкова силно.
Аз харесвам Енгин в тази роля много повече,отколкото като Керим.

Чудя се, дали има някой,който в момента започва да гледа сериала за първи път? newsm78
За да слагаме нещата в спойлер,затова се питам. newsm78

# 567
  • В Града на липите
*helen*, въпросното гифче дълго време беше в подписа на Veni_Koleva. Сигурна съм, че веднага щом ти прочете поста, ще го постне. Или може да й пишеш на лични.

# 568
Специално за *helen*

# 569
  • В Града на липите
Да, ама колко красиво свърши сериала ! Simple Smile
Май трябва и това да го обясня защото пак е много специфично , но най-вече е обнадеждаващо !
Сори за тези които не са го гледали,но това пък може да им създаде интерес да стигнат до края....
Ами Съдбата ни е пълна с изненади !
По силата на същия този обичай,който създава кошмара от първа серия за Нарин, легитимната първа съпруга на всеки мъж е не тази с която има граждански брак, а тази, която роди първия му син !
Просто Живота сам подреди нещата ! Simple Smile
Нарин е първата и на Асие и остава единствено да приеме безропотно предимството й !
И това ако не е надежда, какво е тогава ?! Simple Smile

Аз не усетих така нещата. Финала много ме натъжи, разплака ме и се чувствах като прегазена от валяк. Не видях никаква надежда за Мустафа и Нарин. За мен тя имаше и ще има само едно любов в сърцето си - Сердар. И мисля, че накрая самия Мустафа го осъзна. Примири се и намери утеха в подаръка, който му направи съдбата - сина му. Много ми хареса това израстване у него. 28 серии очаквах да се смири и осъзнае, и накрая го видях. Беше ми необходимо за да мога да оправдая в себе си всички безумия, които извърши заради любовта си. Според мен смъртта на Сердар го смири.
Не мисля, че Нарин някога ще промени чувствата си към Мустафа. И за това ми става още по-тъжно. И Нарин и Мустафа и Асие ще се примирят с половинчато щастие и с липсата на споделена любов.
Така виждам аз нещата. Това е финала през моите очи. За мен Мерал беше велика в пресъздаването на цветни персонажи, които не те оставят безразличен и провокират чувствата и емоциите ти. Много ще ми е интересно да прочета и мнение на някой, който не понася Мустафа на никакво ниво - нито емоционално, нито хормонално  Grinning
Аз си признах неведнъж, че точно за този герой съм безкрайно пристрасна заради Енгин. Ако той не изпълняваше ролята, вероятно щях да гледам на Мустафа с различни очи.

п.п. Още веднъж благодаря за информацията  Hug

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 13:58 от hrissi_sz

Общи условия

Активация на акаунт