Ако бях облак /Bir Bulut Olsam/ - тема 1

• 77 830
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Здравейте!
Тъй като следях темата за Фатмагюл, след края на сериала реших да гледам облака по препоръки на повечето пишещи тук. Сега гледам 15та серия и спрях по средата. Е, колко болка, тормоз и насилие може да изтърпи това бедно момиче Нарин??? Sad Cry След като и учителят, който уж беше по-добър и по-цивилизован също я изнасили, какво да прави тя.. как да гледа напред и да има мечти... Много ми стана болно и мъчно за нея.. Sad А най-лошото е, че има хляди жени в нейното положение. А учителя ми идва да го  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Благодарности за превода на gphilipova  и на бетисима за разясненията за начина на живот в този край на Турция.
Да добавя, че и аз въпреки, че се заразих от общата болест Енгин Акюрек покрай КВФ, в този сериал Мустафа Булут хич, ама хич не ми е симпатичен. За мен любовта му към Нарин е мания, която се засилва от това, че не може да я има. Да, страхотна роля прави Енгин. Толкова копнеж и любовна лудост има в погледа му, че тръпки да те побият. А като каже с този влажен поглед това провлачено "чооооок"  Flutter. Ноооо въпреки целият му чар, за мен той е един насилник. Naughty

Знам, че сигурно сте обсъждали музиката, защото наистина е невероятна и разтърсваща, но няма как да търся в коя тема на КВФ е. Кой изпълнява песента, с която завършиха 12та и май и 13та серия. Появява се и като мотив по време на филма. От мъж се изпълнява.. Много е хубава.

Хубава вечер, т.е  ден! Simple Smile

# 676
  • BGUGGE
strahoten film,blagodaria na prevoda4ite,gledam go za 3-ti pat,imam vapros kam vas ako niakoi moge da ka4i pesenta s koiato svar6vat serite ot 1 do mislia 10-ta,mnogo mi haresva a nemoga da ja nameria i ima li prevod na neia

# 677
  • София
Здравей, Q-T! wavey
Музиката в целия сериал е на Aytekin Ataş и е наистина изключителна.
А песента от 13 еп. се казва:Turnam gidersen mardine
Има я на предните страници,но ти я слагам и тук :
http://www.youtube.com/watch?v=M4-FDzE824M

А ето я и от самия епизод:
http://www.youtube.com/watch?v=pBol0rDkjxw&feature=related

# 678
  • Варна
Здравей, Q-T! wavey
Музиката в целия сериал е на Aytekin Ataş и е наистина изключителна.
А песента от 13 еп. се казва:Turnam gidersen mardine
Има я на предните страници,но ти я слагам и тук :
http://www.youtube.com/watch?v=M4-FDzE824M

А ето я и от самия епизод:
http://www.youtube.com/watch?v=pBol0rDkjxw&feature=related

Л_Дани, много благодаря!  Blush Аз уж четох тази тема цялата, но съм пропуснала това за песента и музиката. Много благодаря! Hug Обаче тази песен ,която ти си ми пуснала, е друга. Сега видях, тази, за която питам, е в 12 ти епизод - той свършва с нея. Предполагам, че е на същия изпълнител. Ако сте пускали заглавието или превод, ще помоля за линк. Извинявайте, знам, че е досадно ако сте го поствали вече.  Blush

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 11:31 от Q-T

# 679
  • София
Q-T ,не е досадно,мила,сега ще я видя!Извинявай,че съм те подвела!
 Hug

Открих превода:

http://www.youtube.com/watch?v=sHaeROfbtrk&feature=related

Mecnunum Leylamı gцrdьm
Видях моите Меджнун и Лейля (като видение)
Само веднъж, и отмина
Нито попитах, нито пък каза
Присви вежди, и отмина

Не можах да попитам и с две думи
Луна ли беше, ден ли беше лицето
Помислих си че е Венера
Запали ме светлина, и отмина.

На огъня не устоях
Аз тайната не разгадах
Зазоряването не видях
Като звезден дъжд изтече, и отмина.

Не знам какъв е този зодиак
Въросът в нас отворя рани
които след това броим
В сърцето ми остави бездна и отмина

Прослава, колко умно
Докато спях, видях аз сън
косите във юзда превърна
на шията ми я надяна, и отмина.

Преводът е от dani_ka

Отново благодарности на Даника за превода  Hug  bouquet !

Дано този път не бъркам  Grinning!

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 11:47 от Л_Дани

# 680
  • Варна
Л_Дани , супер си !   bouquet Hug Точно тази е!
Аз всъщност съм виждала този превод постнат, но не знаех, че е на тази песен, която вече ми е много любима. Simple Smile
Благодаря!!!

# 681
Забелязали ли сте,че повечето от негативните герой във филмите носят името Мустафа-Мустафа Булут,Мустафа Налчалъ,Мустафа от ,,Двама завинаги,,....

Да.

# 682
Аз не мисля че любовта на Мустафа е мания, просто тя е  силна и изпепеляваща  ,  изгаря го и той нищо не може да направи , защото не може да контролира сърцето си.Тези чувства го изгарят и той изживява болезнено всяко отблъскване от страна на Нарин. Относно Нарин, мисля че през цялото време тя си забраняваше сама нормално общуване с Мустафа.Колко пъти той и предлагаше да отидат някъде, да се разходят,до Мардин , но тя  все отказваше, дори не говореше с него, той я молеше да каже каквото и да е, само да чуе гласът и .Ако  общуваше с него тя щеше да види колко мил,нежен и чувствителен е той.Любовта  го изгаряше през целия филм  и той не намери покой до края, и когато доктора загина и го видях отново неотлъчно на 5 метра от Нарин  отново се убедих,че край на любовта му няма да има и че надеждата за нея никога няма да го напусне ,както каза той има време, другите нямат.
Много  силен момент за мен беше, когато в болницата Аслан каза на Мустафа, че ще  ожени Нарин  и той изпадна в истерия от болка
Мисля ,че Бог беше винаги до Мустафа,когато ставаше напечено, той го спасяваше с припадък.
Хриси СЗ, моля те  зарадвай ни с  30-ти епизод на Облака!

# 683
  • София
Ева, прекрасна идея за 30ти епизод. Peace

"Ако бях облак" е филм с много болка...Всички изпитват болка в една или друга форма.
Аз  най-силно усетих изпепеляващата душата му болка на Мустафа Булут.И то толкова силно я усетих,че страдах наравно с него.
Кой ли страда всъщност най-много? newsm78

# 684
  • В Града на Липите
...
Хриси СЗ, моля те  зарадвай ни с  30-ти епизод на Облака!

Ева  Hug, благодаря ти за доверието, но не бих посмяла. Най-малкото заради паметта на Мерал Окай, която много уважавам и ценя. Обикновено, когато се шегувам, гледам да не преминавам мярката. Мисля че финала, който Мерал е измислила за Облака навежда на много въпроси и стои леко отворен. На мен лично ми беше много интересно да прочета различните мнения и тълкувания. И като изключа смъртта на Сердар ми харесва такъв, какъвто е.

# 685
# 686
  • София
Хриси, аз те разбирам.Такъв шедьовър не бива да се пипа.
Обаче Мерал не би ни се разсърдила на един бърз поглед в бъдещето. Heart Eyes
Мисля си,че каквото и да става,колкото и напред в бъдещето да гледам-Мустафа и Нарин няма да са заедно,поне не като мъж и жена Sad.

# 687
# 688
  • В Града на Липите
Дани и моя поглед в бъдещето показва същото. Много отдавна приех и се примирих, че за тях няма общо бъдеще, освен грижите за сина им и роднинските отношения. Той винаги ще я обича, а тя ще пази спомените за Сердар. Поне Нарин разбра какво е истинска и споделена любов.

# 689

Мустафа бил луд!Не,не!Мустафа  е болен от епилепсия и от любов!
Къде ли е границата между нормалността и лудостта???Мустафа е просто различен...

Общи условия

Активация на акаунт