Седем часа разлика сезон 2: Симпатяги в действие - тема 12

• 47 400
  • 710
  •   1
Отговори
# 540
Специално за simpatikonia

Скрит текст:
Много силна и реалистична беше полицейската сцена с намирането труповете на момичетата. Неделчев направо го докарва а ла Хорейшо - със слънчевите очила приликата става над 100%  Joy Joy Joy

Скрит текст:

# 541
  • España
Гончев за мен е много притеснителен. От него може всичко да се очаква. Видяхме, че
и Слав/Миро се притесняваше в определени моменти от поведението му. Това не е слу-
чайно. Мисля си, че както Иванов е подбран от Лука, да дойде в София, така Гончев е
възможно да е назначен при Таня за Асистент, от Коцев. Нападението у Стоева, не би
могло да стане без вътрешен човек, който да знае, че точно тази вечер Стоева ще отсъства,
Мая ще е с Тео и т.н. Гончев си тръгна много лесно. Всъщност той може би е чакал момента
да бъде убеден да остави Мая сама. Така мога да свържа Гончев с Коцев и да намеря логика
за организирането на нападението.

Подкрепям с две ръце това мнение  Peace!
Още след нападението над Мая споделих, че подозирам Гончев като вътрешен човек . Но пък тази негова любов към Таня ме обърква. Сякаш му вярвам, че наистина има чувства към Таня, готов е на всичко за Таня и Мая, ще има добра кариера като юрист
дето се вика -в огъня   #2gunfire  ще влезе заради тях, а , от друга страна - да е подставено лице, да помага и информира врага ...някак ми е странно. Затова винаги го подозирам. Смятам, че още много неща не знаем за него,...То и Таня се видя, че не знае почти нищо  за Гончев  newsm78
Със сигурност знаем, че:
- е добър асистент-юрист
 - добър шофьор
-  домашен  иконом и гувернант( по стечение на обстоятелствата)
 - отличен стрелец
 - владее бойни изкуства
 - умее  добре да се дегизира и покрие
-  познава компютърни програми за следене на полети...
Всичко това в допълнение с отговорност, дисциплинираност, комбинативен проницателен ум, точна преценка на ситуацията поне с два хода напред.
 Със сигурност би оцелял успешно в екстремни ситуации. Направо си мисля, че е завършил Висше военно училище , а гражданската му специалност  е право .Този човек да не е от спец - частите , т. е.  барета  newsm78.... с визия на  влюбен до уши мухльо. hahaha
Ако Таня имаше възможност да види непозната за нея страна от личността му,не би го  нарекла "мухльо"
 Абсолютно е възможно Гончев да е човек на Лука и Коцев,внедрен при Таня с цел да ги информира или да играе "немци в тила" hahaha
Аз преди време бях даже още по-смела в предположенията си  - залагайки ,че Гончев е внедрен таен агент от някоя международна спец-организация!!! Wink Между другото, те двамата с Мая са доста приятна двойка! Wink Иначе самият актьор е истински добро попадение!!! Фен съм!

# 542
Момичета,....някой някога ме беше провъзгласил да отварям темите и аз чинно си изпълнявах задълженията  hahaha , но сесията ми почука на вратата, даже нахълта с бясна скорост, така че се оттеглям за тема-две. Ако някой иска да си развихри въображението....да заповяда.   bouquet

# 543
Ха-ха, Теди, много ме развесели!  Joy Joy Joy

Първо за татуировките пак да взема отношение. Сигурна съм, че няма как да е недоглеждане на екипа
Скрит текст:
особено сцената у Таня; Слав толкова ни в клин, ни в ръкав се съблече да се пери пред Мая, при положение, че до този момент винаги си държеше скрити ръцете. Няма как, ако се предполага, че Слав има татуировка, в единствения кадър, в който наблягат на това, че го снимат по тениска, да не му сложат татуировката.

Друг е въпросът, че това, че Слав си лепи въпросната татуировка, когато му хареса, все още не означава, че не е брат близнак на мъртвия Миро. Основното пък, което не ми се връзва с това да са един и същи човек, е че Слав определено не е гей - дали би могъл толкова време да се преструва на гей и да спи с мъже, за да заблуждава Таня, че всъщност е Миро?  newsm78

daniela.qnkova, simpatikonia, по въпроса за Коцев като основен злотосторник съм съгласна напълно, че има такава линия, но според мен тя не изчерпва всичко. В книгата още беше споменато, че Коцев искал да има Таня, но и той не бил сигурен как точно - дали като жена, като приятел или като дъщеря. А това, че бил в Малта мен въобще не ме притеснява - да бъдем по точни, Таня каза "Ти беше в Малта", но за възможностите на Коцев какво е разстоянието Малта-България. Както е видно, той уж се подвизава в САЩ и Виена, обаче успява в сюблимни моменти да се окаже около Таня.
Първото, което не ми се връзва съвсем е - от чий зор Коцев ще чака най-малко 20 години, за да прибегне към такива радикални мерки? Ако толкова искаше да разбие връзката на Таня и Милото и да я "прибере" при себе си, какъв му е бил зорът, че да чака 20 години да има повод заради някакви земи да организира нападението над Мая?
Второто, и дори по-основно, е липсата на американска връзка в такъв случай. Нещата стигат до Коцев и спират там. Татуировката на Латиноса е случайност, просто попаднал на това момче за всичко, като подбирал килъри от САЩ. Само че аз съм сигурна, че не е. Връзката с Распутин ни беше ясно показана и съм сигурна, че такава има. Само дето все още нямаме информация да сглобим от къде точно минава.

# 544
Ха-ха, Теди, много ме развесели!  Joy Joy Joy

С колажа, имах предвид, разбира се...

Пропуснах и Гончев
Скрит текст:
"Ще те сънувам вечно" подсказва, че той самият смята да умре. Пусто и аз не мога да му хвана спатиите. Много му вярвам в ролята на влюбен на степен на душевна лудост, а видимо може да има роля и на внедрен агент. Внедрен от кого? Ами от този, който знае всичко за тях, без никой да му е казвал - Коцев....

# 545

Изобщо според мен е рано да се говори кой кой е в цялата картинка. Ние лесно ги наредихме ролите от рано, ама май сценаристите друго мислят.

Peace Така е, 442. А и фактът, че си много лаконична напоследък, говори две неща -  или сериалът е прекалено заплетен/в идейна криза, или си придобила онова "търпение", за което все по-често се говори напоследък  Joy Joy Joy

Права си, че може сценаристите друго да мислят... newsm78  Не може, ами направо си го мислят... М. Халваджиян съвсем дирекно каза, че са заплели така историята, че ще се отплита чак до четвърти сезон. Къде сме тръгнали ние да гадаем крайния изход от нещата...  Laughing В никакъв случай няма да ни кажат "кой е убиецът...".  Такива са правилата на кримналния жанр и сценаристите твърдо са решили да ги спазват. Не ми се иска да ги хваля много, че като нищо ще вземат да ни спретнат и трети сезон да почне като втори - в началото, че и до средата разни безмислици и (п)объркани герои... ooooh! Не знам дали Миро наистина има брат-близнак, ама Чавдар като нищо може и да има...  hahaha

Ще споделя и още няколко пообъркани мисли от днес, породени от прочетеното в темата...

Скрит текст:
Мисля, че съвсем не-случайно беше натъртено от Неделчев, че Лука е полицай... Все си мисля, че намекват за някаква връзка на Лука със случая на Миро с онзи неизвестен полицай, от който го е спасила Таня Стоева... Дали този полицай е Лука или просто е свързан по някакъв начин с този случай - не знаем. Факт е обаче, че Слав не реагира на неговото име така, както реагира, когато Таня спомена името на Неделчев. Ако Слав и Миро са наистина двама души, то е напълно естествено - Слав може да не знае нищо за проблемите на брат си от миналото. Ако Слав е Миро, а Лука има нещо общо с този случай, реакцията му щеше да бъде показателна. (Ей на това му викам много объркана мисъл...  hahaha). Както и да е....Мисля си, че Лука знае нещо по този случай, но едва ли той ще е въпросният полицай. Вероятно случилото се е с някой негов колега...  newsm78

По повод подозренията, които паднаха днес върху Милото за организиране нападението над Мая и Тео Laughing Милото е подозрителен от край време, но мисля, че твърде много неща го оневиняват по отношение на това престъпление. Само ще ги маркирам... респектът към Таня,... уважението му към родителското чувство, което виждаме, че и у него все пак присъства... и нещо много важно - интересите му Таня да е на негова страна за Странджа... (спомняме си как "съветваше" сина си - "точно сега Таня ми е много важна"). И не на последно място - извратената му привързаност към Таня, която най-ясно пролича при сцената в халето. Милото държи да държи Таня при себе си, а не да влиза в конфликти с нея. Милото е дипломат, грубата игра при него е само в краен случай - всъщност за това негово качество Таня използва синонимна дума - "изпечен лъжец"  hahaha С две думи, Милото не би подходил така към Таня, колкото и да я ревнува.

Пропуснах и Гончев
Скрит текст:
"Ще те сънувам вечно" подсказва, че той самият смята да умре. Пусто и аз не мога да му хвана спатиите. Много му вярвам в ролята на влюбен на степен на душевна лудост, а видимо може да има роля и на внедрен агент. Внедрен от кого? Ами от този, който знае всичко за тях, без никой да му е казвал - Коцев....

Lulu25, това ми хареса. Гончев ми става все по-симпатичен...
Скрит текст:
Тая Таня, поне да го беше целунала за сбогом... Ако нещо му се случи, няма да мога да й го простя... Не и в този сезон.  Peace

# 546
Скрит текст:
Мисля, че съвсем не-случайно беше натъртено от Неделчев, че Лука е полицай... Все си мисля, че намекват за някаква връзка на Лука със случая на Миро с онзи неизвестен полицай, от който го е спасила Таня Стоева... Дали този полицай е Лука или просто е свързан по някакъв начин с този случай - не знаем. Факт е обаче, че Слав не реагира на неговото име така, както реагира, когато Таня спомена името на Неделчев. Ако Слав и Миро са наистина двама души, то е напълно естествено - Слав може да не знае нищо за проблемите на брат си от миналото. Ако Слав е Миро, а Лука има нещо общо с този случай, реакцията му щеше да бъде показателна. (Ей на това му викам много объркана мисъл...  hahaha). Както и да е....Мисля си, че Лука знае нещо по този случай, но едва ли той ще е въпросният полицай. Вероятно случилото се е с някой негов колега...  newsm78
Скрит текст:
Много ме впечатли и мен това внезапно определение " полицай" и то не просто "полицай", а "високопоставен полицай". Не знам какъв съм си мислела досега, че е Лука, но някакси не си го представях точно полицай. Доколкото знаем обаче, там е имало някакъв тип гей скандал (дали го знаем, или така сме решили1 не мога да се сетя Simple Smile Лука и гей скандал?  newsm78 вярно, че има две дъщери Лука, ама той и Стоицев имал две деца... Joy  Тук обаче има няколко неща - Таня по бегли спомени май не го познаваше лично преди случката с Мая и Тео (ако е бил той, трябва да го познава), Лука пое вина за всичко друго, освен за убийството на Миро.
Не мога да преценя в момента Миро и Слав дали са едно лице.
Във всеки случай обаче съм доволна от подхода на сценаристите. Представиха ни един пласт на разрешение на загадките и веднага намесиха втори, за да не скучаем Simple Smile 

Lulu25, това ми хареса. Гончев ми става все по-симпатичен...
Скрит текст:
Тая Таня, поне да го беше целунала за сбогом... Ако нещо му се случи, няма да мога да й го простя... Не и в този сезон.  Peace
Скрит текст:
Много ми е симпатичен Гончев, но все пак все още не й позволявам да целува друг освен Иванов Simple Smile И Милото, когато няма друг избор  Joy  Голяма слабост ми е тоя Иванов, а все по-малко начини виждам да ги съберат отново....  Confused

# 547
Оф, тая тема освен скрити текстове, вече няма нищо друго!

# 548
penmari,
пишем в скрит текст не за друго, а от уважение към тези, които гледат сериала на малкия екран в неделя вечер. Наистина коства усилия на всички ни и най-вече за това, че разваля удоволствието от коментарите, но това е положението.

Ако някой търси виновник за тази абсурдна ситуация, то нека не го търси в нашата тема, а тук: http://www.btv.bg и тук: http://voyo.bg

Скрит текст:
Много ме впечатли и мен това внезапно определение " полицай" и то не просто "полицай", а "високопоставен полицай". Не знам какъв съм си мислела досега, че е Лука, но някакси не си го представях точно полицай. Доколкото знаем обаче, там е имало някакъв тип гей скандал (дали го знаем, или така сме решили1 не мога да се сетя Simple Smile Лука и гей скандал?  newsm78 вярно, че има две дъщери Лука, ама той и Стоицев имал две деца... Joy  Тук обаче има няколко неща - Таня по бегли спомени май не го познаваше лично преди случката с Мая и Тео (ако е бил той, трябва да го познава), Лука пое вина за всичко друго, освен за убийството на Миро.
Не мога да преценя в момента Миро и Слав дали са едно лице.
Във всеки случай обаче съм доволна от подхода на сценаристите. Представиха ни един пласт на разрешение на загадките и веднага намесиха втори, за да не скучаем Simple Smile  

Скрит текст:
Да, Lulu25, Лука е "високопоставен полицай", но най-вероятно не е "онзи високопоставен полицай", свързан с Миро, защото Таня щеше да го познава. Стана ясно, че до запознанството си с Лука в болницата, тя го е знаела само по име - нищо повече. Това съвсем не означава, че Лука не е свързан със случая Миро, само защото Таня не го свързва с него.  Знаем, че един служител на ДС умее да остава в сянка. И не мисля, че става дума за някакъв гей-скандал, най-вероятно става дума за нещо съвсем друго. Във всеки случай предстои да разберем.

И това, че Лука не си призна участие в убийството на Миро, още не значи, че няма нищо общо с това. Нека не забравяме, че причината Лука да разкрие пред Иванов информация за едно углавно престъпление, при условие че знае колко принципен е прокурорът, може и да е тази - да скрие друго по- тежко престъпление. Т.е признаваш по-малкото, за да скриеш по-голямото... Възможно е играта му да е такава. Не вярвам много на разкайващи се агенти... newsm78

Само да отбележа за протокола  Laughing - Миро не е гей, а бисексуален... И той е в числото на тези, които са искали Таня... "Но ти не ме искаш..."  Само дето Миро го каза по-скоро като ласкателство към Таня, отколкото като истинско намерение, за разлика от начина, по който се изрази Коцев пред Таня в последните епизоди...

Скрит текст:
Много ми е симпатичен Гончев, но все пак все още не й позволявам да целува друг освен Иванов Simple Smile И Милото, когато няма друг избор  Joy  Голяма слабост ми е тоя Иванов, а все по-малко начини виждам да ги съберат отново....  Confused

Скрит текст:
Не така, Lulu25 ... След срещата им в дома на Таня, не може и да има съмнение как ще продължат, щом разговорът започна с познатото "Таня!... Иванов?" Мисля, че дори да ни оставят до финала само с тая сцена, пак не трябва да губим надежда. "Всичко хубаво предстои". Самият Иванов призна на Мая, че майка й не му е безразлична, но  имат сериозен професионален конфликт. Друг проблем мисля, че те двамата нямат... И точно заради любовта им Иванов иска да изгладят конфликта възможно най-скоро. Поне с това намерение го видях да се засилва да влезе у Таня...

Нека не губим надежда, защото те двамата ще имат още много конфликти в трети сезон... Тепърва започва голямата игра на оцеляване за Таня. И ми се иска да виждам Иванов повече загрижен за живота на Таня и за самата Таня, отколкото за своите принципи -  "Таня, Милото е психопат и ще те убие"... Това бяха първите му думи след като й каза "Няма игри"... На мен това ми прозвуча като "Дошъл съм, за да те спася... но ти искаш ли да бъдеш спасена?" ... Мисля, че това е едно добро начало.  Peace

Така че, Lulu25,  стегни се и не предавай отбора! Peace  
Ако не са ти казали до сега, да ти кажа - хич не обичам някой да ми играе "немци в тила" Naughty  Joy Joy Joy

Макар и с голямо закъснение, да кажа - благодаря!  Flowers Bouquet   ladyuu

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 01:19 от simpatikonia

# 549
Кратка и суха съм, защото сериите са постни от към информация. Пред екрана ме задържа скуката, а във форума удоволствието да си пиша с вас. Със същия успех бих си разменяла и рецепти за готвене.

Нека обаче да направя един бърз преглед на противоречията във сериала:
1. Зелената маска - Всички сме съгласни, че трябва да е луд, упорит, манияк. Такива са Распутин, Милото, вероятно Коцев. Противоречие - и руснака, поне аз мисля че си беше още в САЩ, другите двама са едри мъже и няма как да се скрият зад дребничкия образ наблюдаващ сцената. Противоречие 2 - Милото е прдставен като убиец, но и не и на невинни деца. Има си някаква мафиотска чест този човек. Освен това наистина нямаше нищо против Таня, докато не я уличи. Коцев е прекалено пресметлив човек. Пести си движенията и прави само най-необходимото. Распутин пък за сега го играе защитник на децата.
Другата група, тази на дребосъците - Гончев, Айвън, Къртев, отново Распутин. И четиримата са дребни и слаби. Распутин отпада, защото беше в САЩ. Мисля, че и Айвън по тази причина. Освен, ако няма някоя врътка с часовете???? Гончев хем е хахава, хем е дребен, хем имаше инфо. кой къде ще е тази нощ и ключ за Таня. Обаче не познава Миро/Слав от преди да го измъкне от полицията. Т.е. не са били съучастници, дават го любящ към малкото и все по-мразещо се семейство Стоеви. Къртев го пиша за всеки случай...дали пък не е съвсем случайно, че умря този човек??? Че Гончев му пусна и на него няколко куршума??? А, разбира се Чушката, ама той беше сватбарин:)
Възможни варианти - Гончев е много, много по -луд от колкото си го представяме и не го бърка да гушка Мая, а преди това да дава инструкции как да я изнасилят. Игра с часовата разлика. Да не сме догледали няколко часа разлика и да се окаже, че някой от сватбарите или Женята, са долетели до България за мократа поръчка.
Убиеца на Миро. Висок, шкембелия мъж, с прекрасен глад, не повече от 30 г. Възможни варианти - за мен никой показан в сериала. Коцев има подобна фигура, но гласа...Милото, неееее, Иванов беше на ресторант, други такива няма май?
Нападателите на Неделчев (любимото ми). Миро с тату+хубавец, който грам не мяза на Латиноса. Това според нас. Според Неделчев - Миро без тату (а.к.а Слав) + някакъв с тату, ама не е от братята.  Според това, което ни внушават сценаристите Слав (с тату)+ Латиноса. Да, ама разбрахме, че Слав не е баш с тату, още във фургона. За мен татуировката не е нещо, което се рисува и трие през 2 дена, особено, ако е сложен японски йероглиф.
За противоречие тук не говоря, защото няма съвпадения. Моментите един, с един не се поватарят. Нито татуировките, нито въшността на Латиноса, индикират някаква еднаквост на нападателите.
Друго нелогично противоречие - Лука. От лукав и хитър ДС-ар, се превърна в благ, но все още хитреещ старец. Според мен се опитаха да ни заблудят, ама ние го хванахме как лъже за детайлите, дъртото комуне:).
А, за Коцев като главен органзатор. Някой вярно попита - защо ще му е да чака над 30 г.??? 30 г. чакане за отговор от тинейджърката, после младата майка, а се зрялата жена Таня Стоева? Или 30 г. чакане да смачка хлапето, после младия келеше и сега закоравял мафиот Милото??? Та те са му били в ръцете деситилетия. За каво му е да кисне децата им за убийци или да изнасилва? Същата ми е мисълта, когато се казва, че Гончев е внедрен при Таня. Защо му е на някой да внедрява Гончев при нея, 10 г. преди да се чуе въобще за проекта Странджа? Та, по това време тя може и да не е била кой знае какъв фактор в съда дори.
Знаете ли, че аз даже не съм много сигурна, че той е мистериозния ортак на Лука. Ами, да...Simple Smile Коцев си има много механизми да въздейства на глутницата от двама. Защо му е този план на него? Дали няма някакво партньорство на Лука с някой, а Коцев просто да е в течение и сега когато Карлов е вън от играта да се опита да спчели нещо за себе си? Чудя си се:)
Лошото, е че след един определен пласт, всеки заподозрян отпада. Никой не стига по-дълбоко от другите.
За Миро/Слав се казва, че няма против да е бисексуален, когато може да спечели нещо от това. За това и ме учуди когато се изповяда в любов на Стоицев. И тука май е гнило, а?

# 550
Ето една снимка на симпатягите, само че е извън филма.

# 551
Скрит текст:
 Самият Иванов призна на Мая, че майка й не му е безразлична, но  имат сериозен професионален конфликт.
Скрит текст:
С това определение ме застреля, честно казано - какъв точно е професионалният им конфликт според това, което Иванов показва? Той я обвинява в убийства, поне така тръби наляво-надясно, или поне в подбудителство към убийство. Досега не бях чувала някой прокурор да казва, че има професионален конфликт с убиец Simple Smile А Мая, междудругото, не би трябвало да знае нещо за отношенията им, защо му беше да се оправдава, че "не е безразличен" към нея? Във всеки случай, след прочувствената сцена на вратата, и двамата говореха един за друг с огорчение и примирение (Таня пък безстрастно каза "Виж какво стана с Иванов"), може би затова започна да ми се струва, че бавно отиват към затваряне на тази тема.... но много искрено се надявах някой да ме обори Simple Smile Благодаря, simpatikonia! Simple Smile

Освен, ако няма някоя врътка с часовете????
Много ме гложди този момент. Аз съм сигурна, че в нападението има американска връзка (иначе наистина ми става излишен целия сюжет в Ню Йорк), освен това заглавието на филма ме кара да смятам, че точно в "седем часа разлика" ще се крие разковничето - нещо, което се е случило за седем часа, преди седем часа или нещо подобно. Гледах ги много внимателно тези часове веднъж, обаче освен ако не са ни въвели в откровено заблуждение (примерно да ни показват часове на различни дни), просто няма как сватбарите, распутиновците или всички там личоности от Ню Йорк да са се телепортирали....
А иначе, Чушката добре пасва в ролята на дребосъка зад маската.... Simple Smile

dama kupa, много са готини Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 09:00 от Lulu25

# 552
Скрит текст:
  Във всеки случай, след прочувствената сцена на вратата, и двамата говореха един за друг с огорчение и примирение (Таня пък безстрастно каза "Виж какво стана с Иванов"), може би затова започна да ми се струва, че бавно отиват към затваряне на тази тема.... но много искрено се надявах някой да ме обори Simple Smile Благодаря, simpatikonia! Simple Smile

Скрит текст:
Ех как ме карате да гледам предварително сцените  #2gunfire  hahaha Ама като е за Таня и Иван правя изключения. Добре, че попаднах без да искам веднага на тая реплика. Според мен с това "Виж какво стана с Иванов" хич не искаше да каже - "Всичко е свършило". Тя добре си уточни после, че всеки, който се доближи до нея - мрак (нищо, че чух изначало БРАК). Имаше предвид, че който се сближи с нея и не може да тръгне всичко по мед и масло, а все некви спънки и трудности се появяват. Поне аз так си го тълкувам, може би защото така ми изнася  Praynig Пък и Орли ѝ каза, че ще се събуди и ще бъде щастлива. А както знаем, той всичко може и знае - така, че нека му се доверим  Peace

А много ми хареса сцената с двамата, чудесна беше. Въобще тоя сезон сценаристите може да ни лишават от сцени с Таня и Иван, ама поне ни дадоха доста страхотни сцени с "Таня и другите"

# 553
Коцев е главно заинтересован от проекта Странджа. За мен това
е достатъчен мотив да действа срещу Милото и Стоева. Да не забра-
вяме колко долно се отнесе със Стефанакова. Какво му пречи да бъде
гад и с Милото, и с Таня. Гончев- той си сменя емоциите по всяко време.
Най- малкия детайл може да го подразни и да отключи други емоции.
Иначе поздравления за актьорската игра на Пенко Господинов!
Dama_kupa- симпатяги са!

# 554
Тъжно ми е, че остават само още две недели до края на втори сезон. От друга
страна се обнадеждявам, че ни чакат още два сезона. Лятото ще мине и ще се
радваме на следващ сезон през есента. Поне това е моето очакване.
А сценария и актоьрския състав ми вдъхват надежда, че и занапред ще поддържат
интереса ни.

Общи условия

Активация на акаунт