Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 450
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря Simple Smile
Mur,моята е:)

# 91
  • България моята родина
Виждам,че няма голяма активност,но всеки път като мина покрай лаптопа сядам да хвърля един поглед дали някой не е драснал някой ред.

Направихме прощъпулника Сашо ще става банкер  Grinning Sunglasses

Да ви кажа търсихме търсихме теста,обадих се на роднините в БГ да го търсят,но го няма.Намерих го в интернет с поръчка от Англия,но говорих и с докторите тук и решихме,че ще се ходи до България.Та така другата седмица ще има пак дълъг поход до Ловеч (най-изморително е пътуването с малкия) там ще отидем при личния и ще отидем на изследвания или в Плевен или на София,за да съм спокойна и да знам,че не съм пренебрегнала детето си,та после да си бия главата цял живот ако има нещо.

# 92
Ivelina9292 дай линк към теста моля те....що за тест е това звучими като тест за бременност....хоп и има реакция...хоп няма ....най-най добрия тест нали е кръвен за изследване на антитела и хистамини....след това биопсия ...за глутена непоносимост... newsm78 а си мислех че знам доста по въпроса newsm78

# 93
  • България моята родина
http://www.boots.com/en/Biotech-Biocard-Celiac-Test_52112/
ето това е теста по това,което прочетох в интернет се прави на момента,взима се кръв и след някакви минути показва (нещо наистина като тест за бременност както каза Thomansito )
Не съм много наясно с изследванията,това си говорехме с мъжа дали ако се направят изследвания на кръвта няма да покаже ако има непоносимост към глутен 

# 94
Ivelina9292, ще чакаме да пишеш като си в България и да кажеш как се развиват нещата! Дано да няма нищо обезпокоително и да си направите просто една разходка!

# 95
  • София
marys, май я няма темичката "прощъпулник" на първа страничка?

# 96
Честит рожден ден, Весето!  Hug

И честит празник на учителките   в темата и близки такива около вас:)

Колко съм прозаична като домакиня - вие тука какъв брой рецепти за питки разменихте, какви подготовки ..., а аз в седем без десет тази вечер реших, че сега ще правим прощъпулника (защото ставаме на 15 месеца). Отидох в кварталната хлебарница на Нилана и взех една чудна царевична питка за 1.10 лв!!!  и ..... Марио като си я заплю, та на три пъти я търкулвахме да му насочим вниманието върху какви ли не завъртяни предметчета (бяхме сложили и бинокъл за изследовател, допълнителна клавиатурка с цифри  - за счетоводител, и т.н.). Но не - като е прегърнал питката, та да я хапка, и нищо друго му не видят очите. Е, хубавото е, че здраво ще си държи хляба в ръцете   Joy
Чак на третия път пипна гръцко-английска книга и хвана флейтичката и тебешира.
Тълкуванието на "тата"-та беше, че малкият ще стане "международно изявен преподавател по музика", и засега има някои мамини надежди в тази посока - поне чувство за ритъм определено има, а това е добро начало Wink

Браво на Сашко на Ивелина   - добре се е насочил!  По-важното сега е да е здравичък!  Hug

# 97
Ивелина ако тоя тест вършеше някаква работа нямаше да платя 15000 лева.
Не, не съм объркала нулите повярвай ми, вземи се в ръце и почети малко, защото бъркаш непоносимост с алергия, алергията ще я преживееш, но непоносимостта не се оправя току така. Говоря ти рязко, първо защото съм такава, второ защото трябва да се стреснеш, за разлика от другите аз няма да те успокоявам. Ако мине слава на бога, ако ли не, ще ти трябват години да осъзнаеш че съм имала право да говоря рязко. Ако ми кажеш млъкни, обещавам никога да не повдигам въпроса, но не мога да мина покрай дете което има нужда да го забележа.
Разкажи ми малко за сина ти.
Как си играете?
Как яде?
Как спи?
Какво обича?
Какво го дразни?
Колко пъти на ден (седмица) се изхожда по голяма нужда,  какво е акото му като консистенция.
Ако искаш разкажи как минава ваш един ден.

# 98
  • България моята родина
Г-жа Стихийно бедствие няма да ти кажа да мълчиш,защото имам нужда от такъв човек като теб да ми обясни как стоят нещата и с какво ще се сблъскам ако се окаже,че има нещо.Сега ще ти разкажа как минава наш ден.Сутрин малкия се буди и често си играе с играчките в стаята.После ставаме и докато пия кафе яде зърнена закуска с мляко.Не яде по много,както винаги.След това се оправяме с баща му и го извеждаме на разходка,давам и кърма,за да не е гладен като сме навън.Спи на разходка,докато сме.Прибираме се и ядем за обяд,а той също с нас.След това тича в хола обикаля навсякъде и си играе с уолкърите.Наистина не се спира тича по много.Следобед отиваме в стаята той играе с играчките или се борим,играем на криеница с някоя завивка.С топче си търкаляме,а когато мукажа спокоино не за нещо което не трябва да прави се сърди и започва да хапе каквото му попадне и му отвличам вниманието с нещо друго.По някое време като му се доспи ляга суче и заспива.Вечер пак тича из хола вечеряме,мием дупето в стаята докато гледа реклами и време за спане ако преди това не потича пак из стаята.Ака по 2-3 пъти на ден като акото си е рядко понякога има вид точно на желе с различен цвят,нощем ака по един път и мрънка ако не съм усетила и не го преобуя.Но от няколко днеа нощем плаче че го боли корем това забелязвам аз.Има си и любими играчки,но много обича да ходи да сменя копчетата на тв.Кажи още нещо ако не съм отговорила на някои от въпросите.И съм ти благодарна за това,че ни обръщаш внимание,тона не е проблем.

# 99
Весе, честит рожден ден на патерица, да си жива и здрава

Тези, които четете форума, отчетете се кой ще идва на пловдивската среща, моля  Hug
Peace

Вчера с Марти цял ден се разхождахме из центъра, много хубаво беше - няма хора, движение, тарапана. Постояхме малко пред Библиотеката и пред Народния, където имаше тържества. Доиска ми се всеки ден да е така  Sad Е, към 16,30ч. започна лудницата с баловете  Crazy

# 100
lilyrose, Мър, ще се радвам да се видим на срещата  Hug Мър, за хотел мога да питам приятели, които отсядат тук по хотели от кои са доволни, че аз лични впечатления нямам.
Вчера с Марти цял ден се разхождахме из центъра, много хубаво беше - няма хора, движение, тарапана.
Това много ме изненада. Ние решихме да отидем до една книжарница преди обяд на главната по случай празника децата да си изберат книжки и за моя най-голяма изненада имаше манифестация. Както едно време - от всички училища, с голям надпис от кое училище са, с някаква униформа и с носии/аеробни костюми. И беше много празнично, всички скандираха името на училището си като минаваха, смееха се, много беше приятно, въпреки че беше пренаселено. На децата им беше много интересно.
Имаше и инициатива най-дългото послание против дрогата (въпреки че съм против негативните лозунги, защото съсредоточават мисленето върху нещо отрицателно, мислих, мислих и така и не можах да измисля положително послание..."за здравето", ако е не става ясно много. Сиренце, дай жокер  Simple Smile ), не разбрах защо точно на този ден. Бяха разпънали сигурно 50 метра платна и хората минаваха и записваха своите мисли. Направи ми впечатление, че предимно тинейджъри се разписваха, което ми се видя много успокояващо. Дано по-малко млади хора се подлъгват да пробват.
По случай празника си купих вчера и за мен книга - на Хорхе Букай "От самоуважението към егоизма" да си насоча малко вниманието и към себе си, без да прекалявам  Laughing Нещо съм станала много емоционална напоследък, от най-малкото ми се насълзяват очите, като се развълнувам от нещо или ако някой нещо тъжно спомене съм готова да ревна преди него... Бременна като бях не съм стигала до такива "висоти"... явно нещо бушуват пак хормоните  Crazy
sirence, ама голямо тълкувание е направил мъжа ти  Joy
Thomasito, благодаря  Hug

# 101
Привет момичета!

Честит празник на всички мами свързани с книгите! Сещам се за Сиренце и Стакед.

ЧРД, Весе, бъди много щастлива!  newsm51

Сиренце,Ивенина какъвто и да им е избора на малчовците, важното е да са щастливи от това което ще правят.  Hug

За замирането на темата Аз мисля че по рано ще се активира. Като тръгнат на ясла/ градина.  Peace

За земетръса Оказа се, че по права линия епицентъра е много близо да Банкя. И тук ни тресе доста. Но за мен най- страшното беше звука, който се чуваше. Някакво страховито боботене. Сякаш земята ще се разцепи всеки момент и ще ни погълне. Но Вики не го отрази въобще. А беше буден, само му казах спокойно и го погалих по гръбчето и той си лежа кротко. Може би не се стресна защото аз бях спокойна  Rolling Eyes Докато Диди много се стресна. Не знам как беше при вас, но тук се усетиха много трусове, по слаби от първия но доста ни тресе. Не сме излизали на вън, защото видях, че не падат предмети и реших, че не е толкова силен труса.  

За срещата в Пловдив Аз за сега съм навита. Още не знам дали и таткото ще идва. За кой ден последно се разбрахте?

Ivelina9292 Ето някои от симптомите:
-Липса на апетит, загуба на тегло, сухота и лош дъх в устата, напукване на устните, поява на афти и херпеси
-Стомашни проблеми – гадене, повръщане, подуване на корема, газове, болка, спазми, диария
-Бледност, мускулна слабост и обща умора – резултат от нарушената обмяна на веществата, което води проблеми в усвояването на витамини, минерални соли, белтъчини, въглехидрати, мазнини
-Психически смущения – апатия, негативно мислене, мълчаливост, депресия
-Впоследствие, ако не се вземат мерки, се появява и недостиг на желязо, както и опасност от развиване на остеопороза, рахит, кожни заболявания, образуване на лимфоми.
Разкажи повече. Има ли някои от тези симптоми. Или нещо друго, което да ти е направило впечатление, което да не го е правил преди. Ако трябва наблюдавай го 2-3 дни и тогава пиши. И отговори по точно на въпросите на Бедствието. Важното е да се установи със сигурност, че има проблем.  Peace

Жози Леко адаптиране и на двамата.  Hug

Лъки Грешиш.  Peace Аз имам толкова емоции покрай тези празници. Купихме им пързалка. Чакаме да ни я докарат. Сега се чудим какъв пясъчник да им направим, много харесвам големите, обаче с тези котки  Sick На 26.05 е деня на Божура и Божурище празнува Simple Smile И каката има изяви, та ходихме по репетиции, разнасяхме тоалети. Че ще падне преобличане. Само дано не вали.  Praynig  
А Вики няма кой знае какъв апетит  Confused Макар че сега повече яде. Явно го е мъчил 7-мия зъб който е избил без да разбера.  А колко е гушлив. Също като Ади  Grinning само при мен се навира, да ме целува, прегръща. Не мога да си представя как ще се разделите мами с бебоците на есен. Аз моя сладур не го виждам в ясла все още. Но ако нямам избор ....  Sad

Още нещо щях да пиша, но ме викат  Grinning
Хубави празнични дни!

# 102
  • София
Цоп и от мен в новата темичка, както винаги много хубава!

Вече писах, че Теди си ходи свободно. Сиренце, браво за ходещите крачета на Марио! Да тичка много и да те радва!

По темата за гърнето- започнах да го слаам на 11 месеца. Към днешна дата пропуските за акането са по-скоро инцидентни ако сме навън и не е свършил работата в къщи или ако повтори. слагам го като стане, след закуска, след разходка, след като обядва, след следобедния сън или след следобедната закуска и вечер след млякото. Изхожда се по 2-3 пъти на ден.
Сънфлауър, как учиш Дари да ръмжи? Как и показваш, че точно когато и се ходи трябва да го прави?

Готвеното омръзна на Теди. Хапва си десерта с охота, готвеното с песни и приказки. Не бих казала, че обича много сладкото, ако е солено, но не е манджа пак би си го хапнал с удоволствие, например баничка или тутманик. Ние с ММ обичаме да си правим, то на кой да се метне Simple Smile

Прегръдки на вас и дечицата ви!

# 103
я, моля ви се, да ми кажете как процедирате с гърнето  newsm78
Ама като на малоумен да ми обясните. По колко пъти на ден, по кое време, докато стои детето на гърне, вие какво правите - имам предвид говорите ли нещо, пускате ли ТВ, играчки. И след колко време имахте първото попадение.
Аз съм го слага само 4-5 пъти, обаче той дори не се застоява, а постои 1-2 минути и скача нанякъде  ooooh! А съм си навила на пръста, че ни е време

# 104
lilyrose аз не ползвам гърне..направо взех седалка за тоалетната чиния...
1. запасих се с доста гащички.
2.оставих я да с е напикае няколко пъти като в 1 тетрадка записвам интервала т.е за да мога да си направя схема през колко време да я слагам на тоалетната....30-40 минути при Елия.
3.Започнах да я слагам на тоалетната малко преди 30 миинути ....пусках хартийка в тоалетната за да разбера ако е пишкала....пляскаме за браво.....пускаме водата.
4......след 1 месец торммоз...взе да се хваща за чатала преди да се напикае и тича към тоалетната....

......не си мисли че съм махнала памперса...определено не е готова...нощните памперси прогизват, а когато се заплесне да играе с нещо още не и прави впечатление че е мокра......макар че като се усети рови в шкафа за чисто бельо или си носи памперс...пак казвам не е готова...за мен.

Общи условия

Активация на акаунт