Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 448
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
След днешния дълъг ден, май ми е време да се разпиша и аз в темата.
Снощи моето детенце не се събуждаше от земетресенията, но пък си искаше обичайното сукане, което някакси се падна между трусовете и аз не съм спала от към 2 часа посреднощ. Важното е, че той не разбра нищо от цялата лудница. 

sirence, права си, че сега като майки, по доста по-различен начин оценяваме събитията.

noive, и аз си гушках детенцето снощи докато рездрусваше. Първият път имах чувството, че няма край това люлеене  Tired

p.atanasova, не знам дали си ходила досега в Белоградчик, но все пак да ти кажа, че има много хубава алея, която е подходяща за разходка с количка, защото е равна, има пейки, а срещу нея са скалите. Започва от площада до хотел Скалите. Ние сме ходили ранна пролет, а сега като е разлистена гората, предполагам, че ще е още по-хубаво. 

lilyrose, дано да грешиш за пушачките по градинките, въпреки че съм съгласна с теб, че е най-вече въпрос на манталитет, но трябва да реагираме и може би малко по малко ще се променят нещата.

jozyy, а ти ще го пускаш ли от септември на ясли твоя сладур?

Betta, как сте вие? Какво става със зъболекарските ти неволи?

Лъки, много си лаконична в последния пост  Naughty

Пожелавам ви спокойна вечер  Hug

# 76
  • Бургас
 Hug лека вечер, момичета,  Hug

# 77
Добро утро, мами!
Вчера Кирче заспа в 20.00, за птрви път и се събуди днеска малко преди 8.00, разбира се пробуждаше се да си суче, да не си помислите, че е спал цяла нощ.
Мърче, аз и сестра ми сме израстнали в онзи край, както се казва, всяка ваканция бяхме в Праужда, това е едно малко селце до Белоградчик. Нашите баба и дядо са от там, сега май месец са селските събори по онзи край. Благодаря за инфото за алеята, аз не съм минавала там от.....не помня колко много време. Миналата година ходих за първи път от 3 години, живота ме е завъртял здраво и все не остава време да отида да си видя дядото. Сега се събират почивни дни и малко възможност, та ще се възползвам. Вчера и таткото ми подхвърли идеята да дойде, но той е с ужасна алргия и може и да пропусне. Иначе красотата е неуспорима! Мястото има някакъв заряд и се чувствам обновена след като съм била там, дори и за кратко!
Хубав ден и повече постове Simple Smile

# 78
Mur Да, мисля от септември да го пускам на ясла. За съжаление фактор финанси си казва тежката дума и ако не се върна на работа, зимата ще ни е много тежко (не че сега не е  Confused)

# 79
jozyy, да чиститим, че сте приети и бързо адаптиране! То и при нас фактора е на лице, но още не се знае дали сме приети, в Пловдив системата е друга!

# 80
# 81
Вижте сега какво се получава, като се опъвам да вляза във ФБ :

http://banks.dir.bg/2012/05/23/news11205942.html

Joy

Темата отива към залез ... Колко жалко Sad  Но какво да се прави - това е прогресът  - за добро или за лошо: касетофонът измести добрия стар грамофон; СД - плейърът изрита касетофона в историята на техническата мисъл ... Но пък какви хубави емоционални спомени имаме на фона на старите плочи и касетки  - поне тези над 30 тук ... Wink  За съжаление, така ще стане и с този форум, поне с нашата активна, палеща страстите, разнообразна, максимално полезна и будна някога тема.

Ами да, Стихия - ти също ми липсваш! Wink  Hug

Мур     bouquet Боец си ти, да знаеш!
Лилироуз - и за теб  Hug

Джоузи  Hug значи на ясла наесен - пожелавам да е наесен с песен, т.е. да е с желание от страна на Ради и бързо да се адаптира!

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 17:17 от sirence

# 82
sirence всяка отчетна има такъв край....вече децата големи..не ни вълнуват памперси, захранвания, кърмене...няма за какво да спорим, всеки знае как се гледа дете. Във всяка отчетна се образуват групички, който си чатят в скайп, ФБ, по GSM се разбират за разходки, срещи....повечето се познават лично...живота ги завърта, започват работа, децата на ясли, градини...все по-малко време остава за форума...сещаме се за него при някакъв проблем, когато искаме съвет за нещо или за да се похвалим с постижения на детето.

# 83
Темата отива към залез ... Колко жалко Sad  Но какво да се прави - това е прогресът  - за добро или за лошо: касетофонът измести добрия стар грамофон; СД - плейърът изрита касетофона в историята на техническата мисъл ... Но пък какви хубави емоционални спомени имаме на фона на старите плочи и касетки  - поне тези над 30 тук ... Wink  За съжаление, така ще стане и с този форум, поне с нашата активна, палеща страстите, разнообразна, максимално полезна и будна някога тема.

sirence  Hug вместо запис , сега се връщам да чета

sirence всяка отчетна има такъв край....вече децата големи..не ни вълнуват памперси, захранвания, кърмене...няма за какво да спорим, всеки знае как се гледа дете. Във всяка отчетна се образуват групички, който си чатят в скайп, ФБ, по GSM се разбират за разходки, срещи....повечето се познават лично...живота ги завърта, започват работа, децата на ясли, градини...все по-малко време остава за форума...сещаме се за него при някакъв проблем, когато искаме съвет за нещо или за да се похвалим с постижения на детето.
Peace

# 84
Споко към първи клас пак ще се активизираме:)

# 85
Лъки, много си лаконична в последния пост  Naughty
Мър, както са обяснили съфорумките, няма вече "екшън" в темата. Няма наболяли и не чак толкова въпроси за обсъждане и поводи за спорове. А темите, които мен ме вълнуват, виждам, че никой не ги повдига (24 май, 1-ви юни и какво да подаря на децата, как да го отпразнуваме; курс за "успешни родители", рок концерти и т.н). Не че няма какво да споделя, но то остана ли кой да ме чете Simple Smile)) Пък и някой умен беше казал "не е важно колко си написал, а колко си прочел"  Wink
Иначе Ади става все по-сладка, идва ми да я мачкам постоянно, голяма закачалка е, така се хили с глас. И всеки ден има момент, в който си казвам "ще ме побъркат тези дечица"  Laughing Днес я водих на шарковата ваксина, 9700 кг, 80 см. Продължава всичко да слага в устата, но вече поне го вади като я помоля. Все така най-любимо й е да е гушната в мен, ако може по цял ден само да се гушкаме двете - идва при мен, полигави се, поиграе си малко в диаметър 1.5 м от мен, пак дойде и така. Много е нетърпелива като иска нещо, вика с пълно гърло, не признава "изчакай". Сутрин като станем и имам чувството, че ще оглушея докато й дам закуската  Laughing Голям апетит има, повече от Дени изяжда, успокоявам се, че расте.
Ходим на село, редуваме компанията, че мъжът ми е на работа, а на бабите ни селото не им "понася"  Laughing Последно бяхме за няколко дни със сестра ми и племеника, сега планираме с друг братовчед и баба му, много ни е хубаво там на тревичка, на зелено. Напръскали сме за кърлежи и други гадини и уж е безопасно, но има много улични котки. Само дето не ми стигат обувките да им преобувам. Едни ги измокрят, други ги скъсат...а за сандали не му идва времето с тези дъждове.
Ех, Стихия, тъкмо се зарадвах като видях, че си се разписала, а то... да ме пратиш в първи клас, бива ли така, жено?
Thomasito, дай пак някой линк да се образовам  bouquet Как върви с четенето, Ади никакво внимание на доманските думи не обръща още? Харесва й само да четем книга с картинки и надпис под тях кое какво е.
Сиренце, Mur, jozyy и всички останали мами софиянки, Ani4ka_, радвам се, че сте добре и вие, и дечицата и семействата ви Hug Сиренце, много добре те разбрах какво си почувствала. Нас ни хвана една буря, бях сама с децата на 10 метра от колата и стисках палци да не ни падне някое дърво на главите докато изтичаме. И на моята да не падне, че кой ще прибере децата...пък на тяхната да не пада, че...
Тези, които четете форума, отчетете се кой ще идва на пловдивската среща, моля  Hug

# 86
Ето, Лъки http://reason.blog.bg/  тук има интересни неща от психологична гледна точка обяснени има странци...1,2,3 разцъкай...
http://www.therapy.bg/inconvenience_articulation.html  тук дясно има за моториката, говора.

За четенето нещо не ми стига времето и повече съм се съсредоточила върху баткото...Ели и показвам картончетата покрай него.Цял ден ходи с вдигнат пръст и "ЪЪЪ" /туй какво е онуй какво е..../ т.е нищ о интересни при нас...

# 87
Здравейте мамиии  Hug
Първо да ви чиститя днешният празник - Денят на славянската писменост и култура!
Наминавам и да ви почерпя...На тоя ден,преди 22 години съм взела,че съм се родила  Mr. Green

# 88
  • София
veset0, честит рожден ден и тук! Да си жива и здрава и много обгрижвана и обичана!  bouquet

# 89
veset0, честит рожден ден bouquet Бъди щастлива и обичана!!!
Това твоята торта за повода ли е? Много е оригинална!

Честит 24-ти май ма всички!

Лъки, аз се вълнувам от темите, които си изредила. Даже щях пак да те тормозя с въпроси за колело/камионче, но накрая набързо купихме най-разпространените по площадките на Чиполино. Това ни е подаръка за 1-ви юни. Сега пък изведнъж се запитах как не се сетихме да купим една книжка на детето за 24-ти май, хем то вчера само ни заведе до Комсед  Grinning

За срещата в Пловдив - ние се каним да ходим, дори може и да останем за едно преспиване. Така че приемам предложения за приличен хотел от пловдивските мами. В нета има доста, но да не взема да попадна на някой дето е основно със стаи "за почивка" Whistling

jozyy, леко адаптиране и на двама ви на есен  Hug

p.atanassova, значи на теб и ти е ясен онзи район. Тази част на Б-я ми е много непозната, ходила съм само 2-3 пъти в посока северозапад, но ми направи впечатление странните имена на селата. Сега се сещам за с.Плешивец  Joy

За замирането на темата - очаквах го да стане, но мислех, че ще се случи, когато започнат повечето мами да ходят на работа. Явно не съм отчела други фактори, които са по-силни от липсата на достатъчно време.

Весели празнични дни ви пожелавам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт