МАЙ 2012 - тема 16

• 38 993
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро момичета!

Ние днес ставаме на един месец та да ви почерпя:

Честито на всички майчета които вече гушкат своите рожбички!

На тези които още са в очакване стискам палчета скоро да си гушнат своите бебчета!

# 136
Добро утро и от мен!  Simple Smile
Беки_Б и аз като теб,всяка сутрин съм така...явно организмите ни се подготвят за безсънието,което ни чака.Ококорила съм се от 5...и тамън към 8 съм задрямала и бях събудена от зверски рев и пищене "Не искам да ходя на яслиии..."Това беше съседчето отгоре,което определено е събудило не целия вход,ами и целия блок сигурно  Laughing А мъжа ми само се обърна към мен и с тъжен поглед каза:"Това ли ни чака и нас  Laughing Laughing
Айде и аз с нетърпение чакам хубави новинки днес...най-вече от Звънче и Пилето...
Хубав ден на всички!

# 137
...бях събудена от зверски рев и пищене "Не искам да ходя на яслиии..."Това беше съседчето отгоре,което определено е събудило не целия вход,ами и целия блок сигурно  Laughing А мъжа ми само се обърна към мен и с тъжен поглед каза:"Това ли ни чака и нас  Laughing Laughing

И ние имаме едно ревливо, с което репетираме още от преди да забременя!  Mr. Green Та мъжа ми е трениран и знае какво се случва. Само дето на нашето съседче родителите му са безсърдечни и постоянно му викат -  млъкни бее, ще те изгоня на тераста беее...ужасни са!  Crossing Arms

# 138
Здравейте, имам няколко въпроса (както обикновено Laughing)

1. Вече няколко пъти взимам бебето да спи до мен през нощта и честно казано много се притеснявам, но не успявам да я успокоя по друг начин, явно има нужда от близост. Чудя се, ако взема от тези възглавници, които предотвратяват обръщането на бебето, дали ще бъде по безопасно? Ето това имам предвид. Тъй като е още много мъничка, не вярвам да може да премести възглавницата. Изобщо как осигурявате безопасност на бебето във вашето легло?

2. Как се познава, че започват коликите? След всяко ядене ли мрънка бебето? Елена понякога е много неспокойна, плаче и се присвива, изглежда точно все едно нещо я боли, но може да не се случи 5-6-7 хранения... някак ми се струва, че в момента само така изглежда, защото тя се присвива по същия начин и без да плаче, но не съм сигурна.

Честито за новите бебчовци и леко раждане на очакващите Simple Smile

# 139
  • София - Младост 1А
Привет момичета,

И аз съм си още с тумбака. И сега кротувам, че докторката ми е в чужбина за 4 дни. Та ще го ударя на лежане.

Orion_G, ще добавя Алек. Старая се да следя и добавям всички бебчета, но ето че тях съм ги пропуснала.

Арлина, Пепи си го взимах да спи при мен в леглото. Освен с обикновени възглавници от външната страна, с нищо не съм го разделяла от мен. Даже, той спеше върху мен, аз седнала, а мъж ми, подлагаше възглавници под ръцете ми, за да мога да спя. Никога не се е случвало да го натисна или да се обърне.  Иначе и аз сега имам такава възглавница. Дадоха ми я да я пробвам... ама още не съм

Коликите не е задължително да са след всяко ядене. Обикновено са привечер или късно вечер. Но при всяко дете е различно. Познават се по присвиването, почервеняването, плач, неспокойство. Облекчаването след пръцкане или изакване.
Някой беше писал за силния плач и захласването. Пепи ми правеше такива номера. Не си поемаше въздух и посиняваше. Направо косата ми побеля. Какво ли не съм опитвала. Докторите казват, че мозъка няма да позволи на тялото да не си поеме въздух, ама смееш ли да чакаш. В банята под водата, обръщала съм го с главата надолу... абе цирк от всякъде.

# 140
Честито Зайче, да ви е жив и здрав бебчо!!!
Jo_anna, тази нощ е била благосклонна явно, защото и ние поспахме от към 12-5.30, направо немога да повярвам, беше ме страх да се похваля  Crazy
Ние с бебка си се гушкаме по цяла нощ, мъжа ми отиде да спи при сина ми още на втората нощ, така че спалнята е само наша  Laughing Аз слагам зад нея възглавницата за кърмене и така я подпирам, въпреки, че имаме и така възглавничка дето Арлина е показала.
mountain, честита ви месечинка, живи и здрави   bouquet

# 141
Честито на новите мами! Вече загубих кой кога е родил, нямам много време да следя подробно като преди, но искам да ви питам няма ли тема на майските бебета?

# 142
  • София
Честит малък мъж на З.Иванова! Да и е жив и здрав и много радост да носи!

Alex83, Jo_anna радвам се, че тази нощ вашите бебчета са били спокойни и сте успяли да си починете. Моята бебка тази вечер беше решила да ми скъса нервите. С триста зора успях да я приспя към 3 часа и спа до 7. Незнам колики ли беше, преяждане ли беше, ама такова чудо не съм виждала. От 20 часа до 2 часа не беше мигнала мито минутка и искаше да яде през час, а като и дам започва да повръща и да се гърчи. Най-големия купон беше, че и брат и се буди 100 пъти, тъкмо единия се кротне и започне другия да реве. Накрая си взех Калина и се преместих в другата стая, поне брат и да не ме буди в кратките моменти на дрямка. Днес съм като парцал, едва гледам, но се надявам следобед да имам възможност да дремна поне за час.

Ние имаме такава възглавничка, която е показала Арлина, но не ми върши особена работа. Калина е доста жилава и успява да легне на гръб, въпреки че съм я подпряла от двете страни. Обича да си мести и главата в противоположна посока, т.е тялото е на ляво, а главата и гледа на дясно. За сега се въздържам да я взимам при мен на леглото, че брат и много ревнува и се сърди.

# 143
Честито Зойче, жив и здрав да е Сами Simple Smile

Момичета, най сетне има легло и в 13.00 се започва.............шубето започна вече  Praynig

# 144
  • Sofia
Здравейте! Честито на всички мами,които родиха през последните дни и на които не съм имала възможност да честитя поотделно:)
От вчера сме си вкъщи с малкия ни Калоянчо:) Засега всичко е наред, с изключение на моите зърна,които са доста разранени, но мажа с лансинох, с кърма и се надявам да се пооправят нещата, защото кърма имам,а и малкия е много лаком Heart Eyes
да разкажа накратко за моето раждане...
На 14.05 ме приеха в болницата с 4 см разкритие. Д-р Жекова ми обеща да опитаме едно "елегантно вагинално раждане" ( което аз много исках след секциото) и затова поиска да съм в болницата и заедно да подготвим нещата. Вечерта ми поставиха но шпа мускулно, както и на сутринта на 15.05 ,за да подготвим по-лесното изглаждане на шийката. В 9 сутринта ме извикаха в предродилна,където ми включиха окситоцин,за да видим как ще реагира матката и дали е готова. Получих регулярни контракции,които бяха съвсем търпими. След около 2 часа ме прегледаха и се установи 6 см разкритие, след което ми пукнаха мехура. Естествено контракциите станаха доста болезнени и след около час ми поставиха епидурална. Упойката беше препоръчителна и заради предното секцио, за да избегнем свръхнапрягането на матката. След около час имах 7 см разкритие и лекарката влезе за спешно секцио. След като приключи се върна при мен и ми каза "айде,май трябва вече да излиза". Анестезиологът ми сложи третата порция епидурална и зачакахме напъните.В началото ги усещах слабо,но постепенно се усилваха.Сложиха ме на магарето и ме питаха дали да викат таткото Grinning Аз казах да питат него Simple Smile
и така...след 10 напъна, в присъствието на тати излезе Калоян - 4220, 54 см Heart Eyes
Незабравим миг, за който и двамата с мъжа ми сме много щастливи ,че споделихме:)))
А най-голямата радост е,че всичко това стана без епизиотомия и разкъсвания.

# 145
Честит бебок на З.Иванова!Много да я радва и слушка!!!

# 146
Хилол Simple Smile

Ех, някои 1 месец направиха, а някои още с коремчетата се дондуркаме...искам си бебето! Laughing

boryanashy, решихме че ще чакаме всички да се обебим и чак тогава да се местим в темата за деца родени май 20112.  Simple Smile

pileto13, УСПЕХ! Не се тревожи, стискаме палци. Всичко ще мине като по вода! Чакаме с нетърпение да се похвалиш!  Hug

janin4eto_87, браво още веднъж за чудното раждане. Дано при всички ни мине така и дано и при нас дадат таткото да присъства, много искам!  Grinning

А за вас не знам, ама аз спя като пребита последните 2 седмици. Едвам ставам в 11 часа, пир положение че си лягам към 12. Близо по 11-12 часа, пък и маца като се лепне до мен и замърка забрави да стана!  Laughing

Хайде, хубав ден желая и чакаме новини!   bouquet

# 147
Привет-аз в отчаянието си си взех един мнооого дълъг и врял душ като редувах ту на кръста,ту на коремчето и сега съм доста размазана,та ще полегна с тойната надежда да ме събуди някоя силна болезнена контракция  Laughing

пилето13, стискам палци!

жанинчето–87,звучи страхотно изживяване-много се надявам този път и аз покрай епидуралната упойка да мога да са насладя на раждането  Heart Eyes

# 148
пРИВЕТ МАМИ
и ние слагаме обикновена възглавница зад бебчо за да спи на определена посока че така се мята и върти нощем даже на 90 градуса как се завърта идея нямам. Спи основно в леглото си и като плаче и да го преместя при мен не помага та се отказах но когато е много тъжен го слагам в коша за кола до мен на земята и люшкам по малко.
Тази нощ от 2 насетне плака с прекъсвания де и след като се изака в 4 се поуспокои, после пак започна към 7 до обяд На нас този сутрешен период ни е тежък още от раждането.
Като направя равносметка трудното е от 3-4 сутрин до 11-12 на обяд и от 17 докато заспи та не остава много време да е лесно ама няма как.
Ние сме доста притеснени че са приели по спешност братовчедчето на 9 мес за операция Засега май всичко е наред с операцията ама си е голямо притеснение. Стискайте палци.

# 149
  • София - Младост 1А
Честито на новите мами! Вече загубих кой кога е родил, нямам много време да следя подробно като преди, но искам да ви питам няма ли тема на майските бебета?

Ми тя темата е направена, ама аз питах и всеобщото мнение беше да не се делим сега, а като приключи месеца, да се метнем заедно в новата тема. Иначе трябва да следим и да пишем едновременно и в двете теми.

Миленка успех душа!!! Чакам новините! Всичко ще е наред!

Jia_m, ние имаме време да си спретнем една последна бременнилска среща... и Беки ще дойде и Io_io ...  Joy пък другите вече са по парковете с количките.

opelcorsa, стискам палци всичко да мине по вода с операцията!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт