МАЙ 2012 - тема 16

• 39 004
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета!!!
На всички мами, които съм пропуснала - ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА!!!!!!!!!! Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Сега и аз да кажа - на 11.05. се роди синът ми Самуил  - 3, 140 кг. и 50 см.
Не зная как съм живяла досега без него.... Раждането беше във Втора градска, ще ви разказвам по-натам, сега цепя всяка секунда, защото имаме още много проблеми с кърмене и заспиване, всичко ми е каша, направо не знам къде съм... Имам нужда от помощ, дано да успея утре да седна и да понапиша повече. Много целувки и прегръдки от мен и Самуил, а на още неродилите майчета - щастието после си заслужава, кураж!!!!

# 151
  • София близо до Витоша
Мерси за пожеланията и Честити бебчета на всички майчета !

Дрина благодаря ти ,че стана вестител на малката ни бебка.

вече сме си в къщи  Laughing

ЛЛЛ
здравейте ,
от вчера съм с подути гърди , корави като камък. Нищо не помага , нито помпа - нищо не изцежда , нито стискането с ръка. Докато изстискам половината гърда , тя отново се е напълнила. Кърмата е ужасно много , каналите запушени , сутринта вече вдигнах и температура , гърдите са топли , зачервени , бебка не иска да суче от тях ,ако е без силиконови зърна .
моля за съвет , благодаря ви

# 152
  • София близо до Витоша
Здравейте, момичета!!!
На всички мами, които съм пропуснала - ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА!!!!!!!!!! Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Сега и аз да кажа - на 11.05. се роди синът ми Самуил  - 3, 140 кг. и 50 см.
Не зная как съм живяла досега без него.... Раждането беше във Втора градска, ще ви разказвам по-натам, сега цепя всяка секунда, защото имаме още много проблеми с кърмене и заспиване, всичко ми е каша, направо не знам къде съм... Имам нужда от помощ, дано да успея утре да седна и да понапиша повече. Много целувки и прегръдки от мен и Самуил, а на още неродилите майчета - щастието после си заслужава, кураж!!!!

Честито бъдете живи и здрави , само спокойствие всичко ще се нареди.

# 153
  • София близо до Витоша
Здравейте, имам няколко въпроса (както обикновено Laughing)

1. Вече няколко пъти взимам бебето да спи до мен през нощта и честно казано много се притеснявам, но не успявам да я успокоя по друг начин, явно има нужда от близост. Чудя се, ако взема от тези възглавници, които предотвратяват обръщането на бебето, дали ще бъде по безопасно? Ето това имам предвид. Тъй като е още много мъничка, не вярвам да може да премести възглавницата. Изобщо как осигурявате безопасност на бебето във вашето легло?

2. Как се познава, че започват коликите? След всяко ядене ли мрънка бебето? Елена понякога е много неспокойна, плаче и се присвива, изглежда точно все едно нещо я боли, но може да не се случи 5-6-7 хранения... някак ми се струва, че в момента само така изглежда, защото тя се присвива по същия начин и без да плаче, но не съм сигурна.

Честито за новите бебчовци и леко раждане на очакващите Simple Smile

1.Относно спането и успокояването е нещо нормално , търси твоята топлина , все пак е било на топличко 9 месеца и е свикнало с теб.  те все още не се въртят , голямата ми дъщеря спеше между нас двамата /и все още продължава/
2. Втората вечер в об Ели не спря да плаче цяла нощ , почервеняваше , свиваше се - попитах колики ли има вече, отговора беше НЕ още е рано , това са само газове , нека усеща вашата топлина и само ще се успокоява. Така и направих, тази нощ спа спокойно.

# 154
  • София
Зойче, честито ти бебче smile3504 Да ти е жив и здрав Самуел, много да папка и спинка, а ти бързо да се възстановяваш  smile3525

# 155

Jia_m, ние имаме време да си спретнем една последна бременнилска среща... и Беки ще дойде и Io_io ...  Joy пък другите вече са по парковете с количките.

Аз съм "За",моят врял душ за сега не дава резултат/макар че трябва да му се признаех,спах много добре,но не това беше целта  Blush/,какво ще кажете за понеделник?  Laughing

# 156

Jia_m, ние имаме време да си спретнем една последна бременнилска среща... и Беки ще дойде и Io_io ...  Joy пък другите вече са по парковете с количките.

Аз съм "За",моят врял душ за сега не дава резултат/макар че трябва да му се признаех,спах много добре,но не това беше целта  Blush/,какво ще кажете за понеделник?  Laughing
Защо не?  Laughing
Макар че моята следваща предпочитана дата е именно 21 - дано си я хареса!  Laughing

# 157

Защо не?  Laughing
Макар че моята следваща предпочитана дата е именно 21 - дано си я хареса!  Laughing

Моята също  Blush-можем да се хванем под ръчичка и да пием кафе под призорците на родилното. Къде ще раждаш?

# 158
Тъй де - 21 си е супер дата. И аз съм на 21 родена. Simple Smile В окръжна болница. Ти?

# 159
ехее кога изписахте толкова много от новата тема. Записвам се да ви следя и тук.
Ние вече сме си в нас и да видим как ще се справим  Blush

# 160
аз ще съм в Майчин дом.
Майтапа на страна-какво ще кажете за една малка срещичка в понеделник-тъкмо времето ще е хубаво? Аз си карам,така че съм мобилна  Sunglasses

# 161
Аз съм съгласна също, може някъде из центъра на сладкарничка  Laughing

# 162
ЛЛЛ много благодаря за бързите отговори! Искам само да попитам, малкия и вчера и днес се опитва да прескочи яденето към 3 горе долу. Така сладко спи, че не ми се ще да го събуждам, пък и глад много не търпи и го оставям, правилно ли е или мислите, че трябва да го събуждам?

# 163
Мерси за пожеланията и Честити бебчета на всички майчета !

Дрина благодаря ти ,че стана вестител на малката ни бебка.

вече сме си в къщи  Laughing

ЛЛЛ
здравейте ,
от вчера съм с подути гърди , корави като камък. Нищо не помага , нито помпа - нищо не изцежда , нито стискането с ръка. Докато изстискам половината гърда , тя отново се е напълнила. Кърмата е ужасно много , каналите запушени , сутринта вече вдигнах и температура , гърдите са топли , зачервени , бебка не иска да суче от тях ,ако е без силиконови зърна .
моля за съвет , благодаря ви

Привет tsvetelina83 и честита ти дъщеричка!
 Споделила си, че усещаш гърдите си препълнени и не можеш да изцедиш мляко от тях.
 Би могла да опиташ с топли душове и компреси върху гърдите , след това да приложиш внимателни масажи и погалвания на гърдите в посока от основата към зърното , след което да се опиташ да изцедиш на ръка или с помпата.  Ето в тези две клипчета би могла да видиш някои техники на масаж:
http://video.about.com/breastfeeding/Breast-Feeding-Problems.htm - при запушвания на каналчета
http://www.youtube.com/watch?v=0EKDm0pXZ08&feature=related - преди изцеждане на ръка
 След изцеждане би могла да поставиш хладен компрес на гърдите или компреси със зелево листо, които обичайно имат облекчаващ ефект при запушвания на млечни каналчета. Зелевото листо се измива, отстраняват се по-дебелите жили, надупчва се на няколко места с вилица и се поставя върху гърдата, като се избягва покриването на ареолата или зърното. Когато увехне се подменя с друг. Добре е да се има впредвид, че дългото приложение на зелеви компреси би могло да намали временно лактацията и е добре това да се избягва.
 Би могла да обсъдиш и с лекар приема на хранителната добавка Лецитин, която е известна с благотворното си влияние при справяне със запушвания и профилактика на появата на нови. В началото зависимост от случая се приемат около 4-5 капсули от 1200мг на денонощие, като след отшумяване на симптомите се намаляват постепенно, с една капсула на всеки два дни, докато остане прием на една в продължение на 1-2 седмици с профилактична цел. Макар, че е хранителна добавка би било добре ако обсъдиш приема и с лекар.
 Опитай се да почиваш повече, да релаксираш пускайки си любима музика например,  ако има възможност може някой да ти направи отпускащ масаж на гърба, понякога това стимулира рефлекса на потичане на млякото.
 Много бебета биха могли да имат трудност да захапят зърното, когато гърдата е твърда и препълнена. Лекото изцеждане преди кърмене би могло да ги улесни . Може да продължиш да опитваш да поставяш бебето да суче. Различни пози за кърмене могат да се окажат предразполагащи това да се случи по-лесно.  Някои новородени бебета засукват по-добре, когато бъдат поставени върху корема на майката, т.н. биологична поза, която може да видиш и тук (описана е "Kърмачето е отгоре")
 Ако въпреки приложените компреси, масажи и изцеждане за период от 24 часа не се почувстваш по-добре или започнеш да се влошаваш би било добре да се свържеш с лекар. Силно се надявам някои от мерките да дадат позитивен и бърз резултат при теб ! Ще се радвам да пишеш как си!  Hug

# 164
  • София
Само да ви кажа за един начин за освобождаване на препълнени гърди : пълните в малки бутилки от мин вода гореща вода и си ги слагате на болезнените места. Аз даже си правех и масаж като търкалях шишетата по гърдите. Това ми е фаворита, този път само това ми помогна.
Честито на новообебилите се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт