МАЙ 2012 - тема 16

• 39 017
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Привет, привет  Wink

Днес на обяд сме на консултация и ваксина и ми е свито сърчицето дали всичко ще е наред с килорамите на дребен след простотиите, дето ми се случват тия дни...дано  Praynig

Миленка, аз не се предадох в болницата и с много упорство, придружено с ужасни болки и усилие от страна на малкия (предполагам), успяхме да преодолеем проблема с кърменето, а бях на ръба като теб...не знам как се получи, но отведнъж като че ли стана. Почти три седмици след изписването гърдите ме боляха зверски (но нямах разранявания, аз за това и питах как изглеждат), изцеждах по съвсем малко преди папкане, колкото на малкия да му е удобно да засуче, налагах топли компреси върху гърдите, болеше пак, но постепенно всичко си дойде на мястото, в последствие постепенно прекратих  цеденето преди хранене. То не че сега е по-добре като непрекъснато си мисля че нямам кърма  Confused Сега вече не ми е чак толкова болезнено, една приятелка ми каза, че при редовно кърмене зърната загрубяват и след първия месец вече не е чак толкова гадничко да кърмиш  Simple Smile Абсолютно подкрепям Криси за това, което ти е написала, че храненето с шише може да бъде преустановено с повечко упорство, така че не се съмнявам, че двамата с Иво ще се справите  Hug Успех   bouquet

И за да ми е гадно, при нас отново има проблем - нещо нослето не ми харесва, имам чувството, че малкия гълта секретите и на моменти направо се дави и кашля, опитвайки се да си поеме въздух...абе няма как да ми е скучно, то да бяха само колики, повръщане и т.н., та сега и тва  ooooh! добре че сме на лекар днес!

Да питам мамите дето дават Лефакс - поръчахме го от Германия, но аз съм на вие с немския, кажете как се дава, какъв му е състава, и може ли да се дава едновременно с колийфа....

# 586
Честито и от мен на Drina   bouquet Grinning

Имам въпрос към ЛЛЛ: От 10 дена кърмя бебето си (което е на 12 дена) , но от 2-3 дена усещам много силно парене и сърбеж вътре в самата гърда. кърмата ми по мое мнение е адски много, защото на всяко хранене бебчо изсуква 90-100 гр и отделно изцеждам около 60-70 като остава още, но наистина не ми остават нерви и време за друго ако се цедя до край. Иначе гърдите ми са меки и въпреки това при масажиране ме болят много в основата. Температура много рядко ми отчита 37. Хигиена, мисля че спазвам добра - сутрин, обед и вечер измивам хубаво гърдите със сапун а през останалите хранения леко с вода. Подплънките в сутиена също ги сменям 3 пъти на ден. Много ще се радвам, ако ми дадете поне предположение какво се случва.  Rolling Eyes

Здравей, Inssan!

Силните болки и парене вътре в гърдата може да са знак за някаква инфекция. Това, че вдигаш температура, също е притеснително. Струва ми се, че най-добре е да се посъветваш с личния си лекар или гинеколог, защото при инфекция на гърдата и температура често може да се налага медикаментозно лечение.
Ако бебето ти има около 8 или повече кърмения в денонощие, само на кърма е, има около 5-6 обилно напишкани еднократни пелени за 24 часа и 2-3 изхождания за същия период от време, то най-вероятно се храни съвсем адекватно и не се налага изцеждане на гърдите след кърмене.

Препоръчваме на майките да изцеждат гърдите си, когато бебето не е при тях по някакви медицински причини, когато не засуква добре или при други условия, когато е нужно да се запази добра лактация, за да може да се подсигури храненето с кърма на бебето. При вас, доколкото разбирам, случаят не е такъв, така че допълнителното изцеждане след кърмене може да доведе до производството на твърде много кърма.

Миенето на гърдите със сапун не се препоръчва, ежедневният душ за поддържане на добра хигиена е достатъчен. Ако се установи млечница на гърдата и/или при бебето, то тогава ще се наложи лечение както при теб, така и при детето и тогава лекарят вече може да ти даде по-стриктни указания за хигиена на гърдите.

При всички случаи отново те насърчавам да се свържеш с лекаря си, защото продължаващата температура не е добър знак.

Успех!   bouquet

# 587
  • София
Йоана, Камен е на Лефакс от 2 седмици. Дава се при нужда по 2 впръсквания директно в устата. Трябва да разклащаш много хубаво шишето преди употреба. След отваряне е годно 3 месеца. Аз на Камен съм го давала и преди, и по време на и след хранене. 3 до 5 пъти на ден!

За запушения нос и хъркането, педиатъра каза, че на бебовците са им тесни носните каналчета и при по-сух въздух лесно се запушват. Не е опасно. Пръскам Стеримар. Забелязах, че когато е на вън положението се нормализира! Камен се давеше от сополи и повръщаше. Аз бях сигурна, че е болен и ще ни вкарват в болница. Цяла нощ той повръща, аз рева Simple Smile Уж второ дете по- спокойно се гледало ...

# 588
Добро утро, момичета!
Да се отчета след големия рев тази нощ. Безутешен, точно както пише. Започна се към 1.30-2 и продължи до 6 - рев - носене на ръце - задрямване и веднага след това рев и пак същото - омагьосан кръг. След това мрънка в съня си до към 8 и в 8 сука 15 минути и заспа. Сега няма събуждане. Притеснявам се, че не е яла.
Искам да попитам какво е захласването. От вчера, когато плаче спира рязко и се заглежда ... като замислена е... Погалвам я по бузката и се променя, но ми изглежда много странно. Това ли е захласването?
jo_anna , имам някакъв спомен, че ти беше коментирала някаква помпичка за сополи. Ако е ефективна, моля те, кажи каква е. Нашата е на Томи Типи и за нищо не става, а Ирина е със запушен нос...

# 589
Да взема днес и аз да се разпиша преди да стане време пак за хранене Simple Smile
Вчера бяхме на консултация, и ни сложиха ваксината. Калина поплака малко, но бързо се успокои. За един месец е наддала 1,450кг. и е пораснала с 4 см. Вече е 3,950кг. и 52см. Мислих си, че доктора ще ме смъмри, че храня бебето на поискване и ще настоява да въведем някакъв режим заради голямото наддаване, но бях поощрена да продължавам в същия дух. Едва към средата на втория месец ще се опитам да махна нощното хранене.

rali4ka85 и Калина от снощи ми е със запушено носле. Видимо няма сополи, но носа и хърка. Пръскаме със Стеримар и го изсмукваме с помпата. Надявам се скоро да отшуми, че запушеното носле може да попречи на кърменето.

Дилянче, не ме стресирай, дано бързо да се махат тия гадости, че .....хаххахаха
Браво на вас, перфектни мерки за един месец, даже повече от перфектни  Grinning
Аз също храня Никола на поискване, дано достигнем вашите размери за един месец  Grinning Grinning Grinning

джуджанка, и аз това вчера го казах, уж второ дете се гледало по-спокойно ...дрън дрън Laughing. Така се бях притеснила, че съм разболяла детето, че откачих. Сега слагам физиологичен разтвор и с една `урутка`, която се слага на прахосмукачката дърпаме секрета.

# 590
  • София
Криси, нашата помпа е на  Меримар. Изсмукваш си секретите ти. Струваше около 9лв. Аз съм много доволна от нея.
Захласването е когато бебето реве неутешимо и не може да си поеме въздух. Виждаш го, че се опитва да поеме въздух, но не може и почервенява много. За да си поеме въздух детето аз го вдигам да е с лице към мен и му духвам няколко пъти в лицето. При мен това е работило до сега.

# 591
Здравейте мамчета,

Изгубих се, но бяхме с рев вчера цял ден, предния се ядваше ........засега спи. Simple Smile
Иначе бебе Алиса е много сладка и кротичка, когато не я боли коремчето, но като започне присвиването и направо ми къса сърцето като го гледам как с еизмъчва горкото малко човеченце.
Наддали сме от 5тия ден до 10тия 230 грама  Shocked а аз се притеснявам дали и стига кърмата Laughing
От тази нощ пак прокървих обилно, а беше отминало. Днес ми е 11 ден и би трябвало да започнат лохиите. На някоя мама случвало ли се е нещо подобно и дали е притеснително?

Стискам палци на Жени!!!  Hug

# 592
Здравейте, дами. Simple Smile

Ние поне още седмица ще си стоим 2в1 май...Според лекарката истинския термин ми е бил на 26.05 и каза, че на бебето явно си му е много удобно в мен, т.к. тоновета са просто идеални, се едно съм в 8 месец! Та така. Важното е да е живо и здраво, пък голямо важно, че ще се роди през юни. Само да е здравичко си пожелавам!

Лилавче, ти да не роди? НЕ си писала скоро Simple Smile

Стискам палчета на Беки, ще чакаме новини от нея!  Praynig

# 593
  • София
Криси, нашата помпа е на  Меримар. Изсмукваш си секретите ти. Струваше около 9лв. Аз съм много доволна от нея.
Захласването е когато бебето реве неутешимо и не може да си поеме въздух. Виждаш го, че се опитва да поеме въздух, но не може и почервенява много. За да си поеме въздух детето аз го вдигам да е с лице към мен и му духвам няколко пъти в лицето. При мен това е работило до сега.

# 594
Момичета, влизам само да ви се похваля и с попълнението към нашето семейство - Никола! Висок е 54 см и е 4,090 кг, сладурче с тъмна коса и рожден ден 31 май, така че си оставам майска мама. Подробности скоро! Целувки на всички!!  Heart Eyes

# 595
Евридик@, благодаря за информацията, пожеланията и за позитивната енергия въобще!   Поздрави от мен bouquet

# 596
  • София - Младост 1А
Ехааа имам новина!!!

Беки е родила малката Никол (3.810 кг., 52 см.). И двете са добре!

Честито миличка! Жива и здрава да е госпожицата! Много радост и гордост да е за цялото семейство!
  bouquet

Направо ми иде да обуя джапанките и да скокна до Щерев.

Аз продължавам да вия срещу луната от болки в зърната, а имам вече и запушен канал. Уви в болницата условия да се справя с това нямам. Обаче се обадих на консултантката и утре като се приберем, започваме да решаваме проблемите един по един. Реших, че няма да си причиня отново седмици наред мъки, докато отшумят проблемите.

...
Искам да попитам какво е захласването. От вчера, когато плаче спира рязко и се заглежда ... като замислена е... Погалвам я по бузката и се променя, но ми изглежда много странно. Това ли е захласването?
...

Криси, какво е захласването - бебето изплаква, като издиша всичкия въздух, който има в дробовете си. Стои с широко отворена уста и очи и не поема въздух. Замръзва сякаш в това положение. Може да започне и да потреперва. Като цвят на лицето е първо червено, а след като поседи без въздух 5-10 секунди посинява. Страшно е стресиращо и неприятно. Говорила съм с не един лекар. Принципно мозъка няма да позволи на тялото да не си поеме въздух. Прост инстинкт е. Иначе това означава да можеш съзнателно да спреш да дишаш и да умреш. Обаче... а стой и чакай де. В такъв случай духаш в лицето, поливаш с вода, обръщаш надолу с главата... каквото се сетиш. Ако е предизвикано от уплах, първо се проверява дали не си е глътнало езика детето. Племенницата така й правихме изкуствено дишане в снега. Израства се към 2 годишна възраст.

# 597
уф и аз да се отчета, че направо ми иде да се гръмна....вече сме 4 990 гр., т.е. само за 10 дни сме качили 700 гр. (а от изписването 1 620) и педито като видя направо ми се накара как съм можела така да прехранвам детето, щяла съм да му направя рахит....да съм намалявала храненията до 6 максимум и не повече от 15 минути на гърда...  Shocked
и така....ето до къде я докарахме с моето притеснение имам ли кърма или не и дали достатъчно давам на малчо, е как да не се  #2gunfire човек! После що ми повръщало детето....ама и той е един лакомник, няма просто такова бебе, с такова настървение яде винаги, се едно му е за последно...

Вече и аз не знам какво да мисля  Tired Ще се опитам да съкратя престоя на дребния на гърда, не че много му давах, едвам 30-40 минути му позволявах, но се зачудих ако го хранех както съветват всички 8 или повече пъти и го оставях да си суче на воля до къде ли щяхме да сме се докарали в момента  Thinking

Честито бебче на doxy!

Криси, както ти е писала джуджанка, аспиратора е този:
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=251361
Аз съм доволна, изсмуква почти всичко, а това което не може поне го изкарва и можеш с едно памучено тампонче да го извадиш.

Ай новинка...Беки, мила честита принцеска! Жива и здрава и много да ви радва и слушка, а ти бързичко да се възстановяваш   bouquet

# 598

Толкова много се вълнувам да поздравя най-усмихнатата мама и прекрасен човек Беки_Б за прекрасното и дългоочаквано раждане на (без съмнение) красивата й дъщеричка, и да пожелая на цялото им семейство да са здрави, много да се обичат и винаги да са позитивни и мили   bouquet

# 599
  • Перник
Честито мамчета да са ви живи и здрави бебета и много да ви радват
Ние се кърмим успешно и за един месец малчо е наддал 1500гр. и е пораснал с 5см.
Успех и на всички мимчета, които са 2 в 1

Общи условия

Активация на акаунт