МАЙ 2012 - тема 16

• 39 015
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Гери, аз съм много послушна! Даже онзи ден на доктора за малко да му кажа шефе!  Mr. Green

Шуша, не си ме притеснила.  Peace Мъчно ми е за теб, че си преживяла така раждането и се надявам да няма много такива мами. Въпреки че моите най-близки мами май все трудно родиха. Което разбира се нищо не значи...

Лилавка, браво, много хубава новина! Хайде чакаме те да се похвалиш и ти!  Hug Иначе и аз съм така с подпитванията - всеки уж случайно ме открива някъде и ме пита как съм...

Докси, ти също да ни се отчетеш след прегледа!  Peace

Криси, кажи ми колко е хубаво да се ражда в Щерев! Днес една мама много ме наплаши с гадни приказки за там...а аз имам такова добро впечатление! До сега не съм имала неприятни изживявания и вярвам, че съм избрала правилното място!? Ох, май колкото повече го мисля, толкова повече се побърквам... ooooh!

Аз да ви споделя новото 20 на свеки - решила жената, че иска бебето да се роди на 1-ви юни,че било хубав ден ... други подробности ще спестя, че чак ме е срам да споделя...и накрая вика, говори с доктора, ако не се роди преди това да го извадите тогава. И накрая се оказа, че трябва и да стискам до тогава.... Joy Joy Joy

# 541
Дрина честита ти радост!
Да се отчета ние с Гоги днес вместо на ортопед ходихме на хирург порадо проблемите с пъпа- не че се изненадвам след месец и половина напъване от негова страна та накрая диагноза: пъпна херния Добре че с каката бяхме с ингвинална та долу-горе бях психически подготвена ама това докторите живеят на друга планета.
Като се почна сменете храната, сменете капките за колики, и какво ли не. Абе то и на мен ми се иска да минат проклетите колики ама не става.
От днес сме на ново АМ и ми се струва че пак ще имаме проблеми ама то няма как. Това е много гъсто не минава през малкия биберон сложих в другия и като капак Гоги не иска да суче та ново "зло" Утре ще видя какво ще се случи.
Иначе ни залепиха пъпа и даже ми каза О няма страшно Много е лесно. Ами как няма да е лесно нали 10 год си учила после 20год практика и още какво ли не пък аз сега от първия път и хоп щяла съм сама да се оправя, та това докторите са от друга планета. Мъжът ми с оптимизма си каза Няма нищо мила просто ще я докарам да го лепи колкото трябва пъти тоя пъп. Та малко се успокоих. Сега и пъпа да си лепя ама аз ако исках лекар да ставам щях да си завърша медицина ама от малка си знаех че няма да ме бъде в медицината пък то явно не съм познала.
С дъщеря ми така ми викаха о ще си я прибирате хернията то много е лесно Абе това са бебета не опитни зайчета Акъл нямат тия хора- явно от много учене им изфирясва мозъка.

# 542
Ще пиша със сигурност след прегледа, момичета!

Между другото, една идея за всички все още чакащи и тероризирани с въпроси:
Новата песен на Графа, Бобо & Печенката - Дим да ме няма
http://www.youtube.com/watch?v=QMT9cVC1Ykg

".. стягам багажа и дим да ме няма,
изключвам телефона си и дим да ме няма,
не ме търсете известно време!"

Мен много ме зарежда!!  newsm57

# 543
....
ЛЛЛ, имам въпрос. Даниел е на кърмене на поискване и засега нямаме проблеми. Гърдите ми не са напрегнати, нито усещам бучки, но от 2 дни имам болки в дясната гърда - от външната страна. Имате ли представа на какво може да се дължи това?

Здравей, maya_nb!

Честит син Даниел!   bouquet

Може да се дължи на запушено каналче - ако напипваш бучка или твърдина, може да опиташ с топли компреси, душове и масажи преди кърмене, с добро изпразване на гърдата и с хладни компреси след кърмене.
Някои майки споделят, че когато сложат бебето да суче в поза, с брадичка към болезненото място, болката отминава по-бързо и лесно. Ако мислиш, че болката се дължи на запушено каналче, може да опиташ и тази поза - някои майки твърдят, че тя им е помогнала за отпушване на каналчета.

Ако мислиш, че болката не се дължи на запушен канал, може да опиташ да подобриш засукването на Даниел. Тук има едно клипче за добро засукване, което може да ти е полезно.

Успех ти желая!   bouquet

# 544
И ние сме си все още 2 в 1  Rolling Eyes  Confused

# 545
Криси, кажи ми колко е хубаво да се ражда в Щерев! Днес една мама много ме наплаши с гадни приказки за там...а аз имам такова добро впечатление! До сега не съм имала неприятни изживявания и вярвам, че съм избрала правилното място!? Ох, май колкото повече го мисля, толкова повече се побърквам... ooooh!

Аз да ви споделя новото 20 на свеки - решила жената, че иска бебето да се роди на 1-ви юни,че било хубав ден ... други подробности ще спестя, че чак ме е срам да споделя...и накрая вика, говори с доктора, ако не се роди преди това да го извадите тогава. И накрая се оказа, че трябва и да стискам до тогава.... Joy Joy Joy
Беки, моля те спри да се занимаваш с глупави патки, които се чудят как да те нашашкат Laughing Сори, обаче тия дни търпимостта ми към простотията ме е напуснала. Що за идиотщина да се говорят гадости в такъв момент?!! "Щерев" е болница, не е хотел и дори само за това не бих казала "хубаво" място. При мен всичко беше ок. Лекарите и акушерките си свършиха работата перфектно, държаха се страхотно. В болницата се научих как да държа шишето с биберона, да сменя памперс, да изкъпя дъщеря си и да обработя пъпния остатък. Условията са повече от добри, отношението е човечно, професионалисти са. За мен това е достатъчно. Ако се сетиш за нещо конкретно - питай.
Иначе и в къщи днес ще имаме посещение от свеки....  Whistling   ooooh!  Тя и моята имаше претенции и за болницата /да е държавна - странен критерий... Rolling Eyes /, и за датата на раждане, и за името на детето, но аз бях доста заета най-напред да съм бременна, пък после да раждам и да си гледам дъщерята, та не й обърнах подобаващо внимание...  Confused И все пак - стискайте ми палци, да не кажа нещо, за което после да съжалявам.

# 546
opelcorsa може да ти прозвучи глупаво, но как разпознаваш пъпната херния??? Какво представлява? На Стефан преди 3 дни му падна пъпа и сега капя вътре спирт и пръскам оксикорт от време на време, но всеки път като капна спирт и почва да плаче и да се свива пак...  С каката беше лесно, все пак имаше лепенки Simple Smile

# 547
Добро утро момичета!

Да си се отчета! Окомплектована съм, не наспала се, тотално психирана...ад. Какво ми става не знам  ooooh!

Криси, благодаря ти! Нищо конкретно не се сещам да питам. Аз съм сигурна в избора си, просто вече от толкова чакане и умуване когато някой ми каже нещо, каквото и да е, аз се връзвам и почвам да го обмислям...
Успех със свеки! Моята също се е записала да идва постоянно да помагала...ще видим как ще се оправям и с нея. Tired

Днес го даваха да е хубаво и слънчево утро и аз от вчера се глася как ще  ходя на кафе, но уви...и в това не познаха...

Пожелавам на всички лек и спокоен ден! Дано да имаме добри новини днес от някой.

# 548
Добро утро и от мен!

Беки се отчете  Hug, в очакване съм на другите мами 2 в 1   bouquet Да добавя и аз нещо към това, което Криси е писала за Щерев - именно брагодарение на отношението на част от акушерките в момента се кърмим с Макси. На третия ден след ражденето бях на ръба на отчаянието, гърдите ми камък от мляко, малкия не може да засуче поради тази причина, а аз рева от болка. Единствено помпата ми вършеше що годе безболезнена работа, а на малки давахме АМ. И ако не беше една от мацките акушерки - Люси, до ден днешен щяхме да сме на АМ. Така че съм повече от доволна от избора си на болница.

Срам не срам ще ви призная аз какви ги свърших тая нощ....От вчера ми се струва, че нямам достатъчно кърма, а пък дребен се скъса да яде и снощи на поредното хранене към 7 часа гърдите ми едни меки, меки като мекици, сука милия колкото сука (15 минути само) и започна да реве. Видях се в чудо и направих АМ (слава богу само 70 мл.), дадох му го и си заспахме спокойни. И така до полунощ, тръгнахме да се храним и човечето започна да повръща, повръща и се дави, повръща и се дави....не ме питайте какви мисли ми минаха през главата и дали съм мигнала тая нощ... Cry В крайна сметка реших че е от АМ, поради прекалено голямата доза като за начало....

Между другото наистина имам лошото усещане, че кърмата ми намалява прогресивно. Всичките ми приятелки, които са кърмили ме убеждават да започна да се цедя след всяко хранене иначе рискувам кърмата ми тотално да спре...Мамите, дето кърмите, мислите ли че има някаква логика в това???

# 549
Zdravejte i sorry za latinica,no sam mnogo za barzo v edno internet kafe,4e moqt tati napravi belq....ot pritesnenie vzel 4e pos4upil malko laptopa mi....i sega sam v o4akvane na nov,no maj nqma da e skoro....mnogo me e qd,4e 6e vi izpusna,no 6e gledam nqkak da navaksvam.

Nie s bebo sme ok..su4em mnogo dobre...malko koliki ni ma4at,no normalno

Az ve4e moga da kaja 4e sam vaztanovena ot tova gadno sekcio..ne go pojelavam na nikoj!!!!!!

Pozdravi na vsi4ki..celuvki.....4estitki na novite mami i tehnite beboci   bouquet

P.S smenihme hubawoto ime,za moj qd....sega sme Aleksi...a ne Adeqn

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 10:55 от little_didi4

# 550
за пъпната херния нищо не разбирам но си се вижда вече като ми обясниха а иначе мъжът ми извика личната и тя каза че ни праща на хирург.
А иначе пъпчето излиза много и едно като топче заедно с пъпа излиза като опиташ да го прибереш джвака все едно има блато вътре та това било симптома. Но не било страшно само трябва да лепим и да чакаме Може само да се оправи ако не ги оперират Само като чуя операция и съм готова да припадам ама нали е далече та не го мисля.
На дъщеря ми пък ингвиналната излизаше в слабинаката едно топче и се съдираше да реве докато не се прибере- казваха че аз трябвало да го прибирам Добре че само 2 пъти излезе и вече не го видяхме.
а за свекървища аз много бях набрала на моята в събота Добре че си отиде и дим да я няма сега се правя на отнесена не й вдигам телефона да ми отмине че каквата съм устата кой знае какво ще и рекна. Ама пък тия дето тя ми ги наприказва в събота няма да ги забравя дълги годнини- зачеркната карта е за мене такъв човек- злобен и алчен и злобен и алчен ама то само на себе си вреди, добре че мъжът ми повече от мен й крещи та аз няма нужда да съм лоша.
Джо_ана едва ли е от количеството по-скоро може да се е натъпкал ако е по-лаком и биберона пуска повече и затова. Аз когато дохранвам спирам махам биберона, оригвам и пак. А кърмата ми на мен е на периоди ту е повече ту по-малко така че не се шашкай и с това излишно И без това ти е изнервено.
Аз вчера научих че на една позната на позната дето я видях само преди дни и беше толкова щастлива се е родило мъртво бебе  Weary така че да са живи и здрави пък кога с кърма кога с мляко все ще порастнат.

# 551
Добър ви ден мамчета Simple Smile)))

jo_anna
не се притеснявай, можеш да прочетеш в нета, аз така се бях шашнала преди 2-3 дни. Има няколко кризи на растежа, бебето суче по-често и гърдите стоят по-меки. Едната е след третата седмица. Дано и при вас да е това.  Hug

Никола е със сополи, вчера така се бях притеснила дали не съм го разболяла, но мъжО ме успокоява. Милото то се ядосва, че неможе да диша. Слагам физиологичен разтвор и почиствам с клечка за уши ако има нещо. Някой да е имал подобен проблем?  Sad

# 552
  • София
Здравейте и от мен,

Май и нас ни чакат проблеми с пъпчето, онзи ден като беше личната в къщи каза че не и харесва как е вързано, било мно високо, но сме щели да видим като падне как ще е. А как се свива като и го обработвам чак ми става жал.

На всички мами които са още 2 в 1, пожелавам скорошно, леко и безпроблемно раждане. Hug
krisi72 , относно свекървата повтаряй се че е за малко и не и се връзвай доколкото можеш.

# 553
Май и нас ни чакат проблеми с пъпчето, онзи ден като беше личната в къщи каза че не и харесва как е вързано, било мно високо, но сме щели да видим като падне как ще е. А как се свива като и го обработвам чак ми става жал.

И нашето педи каза че пъпчето било вързано ужасно високо и ще си имаме проблем, обаче като падна се оправи и сега си е наред, така че не се шашкай излишно  Hug

# 554
да и нашето беше високо вързано но хернията няма общо с това доколкото разбрах а е някакъв недостатък на чревцата или там какво беше- уф тази медицина така ми е "ясна" и биологията ми бе много "силна" в училище добре че се смиляваха над мен.

Общи условия

Активация на акаунт