Отговори
# 15
Наскоро се спрягаха едни "лесни" еклери, мислех, че съм запазила рецептата, но уви... Помощ?

# 16
  • София
Как да направя хубави пресни картофки - хрупкави и златисти отвън и изпържени от вътре ? Измила съм ги и по-едрите ги нарязах на половинки.
Мразя да пържа и го правя веднъж на високосна. Всеки път, когато опитам да правя пресни картофи, те се залепват за дъното на тенджерата, разкашкват и това е. Не става и не става. Какво трябва да направя, за да станат добре - на каква Т/степен да пържа (със стъклокерамичен плот сме и най-високата степен е 9), трябва ли преди това да ги подваря, повече/по-малко мазнина?
Печени на фурна на 220 БЕЗ ВОДА овкусени и намазнени В ТАВА НЕЗАЛЕПВАЩА !

# 17
  • Варна
Наскоро се спрягаха едни "лесни" еклери, мислех, че съм запазила рецептата, но уви... Помощ?
http://yoli-www.blogspot.com/2008/12/blog-post_30.html Тези обсъждахме наскоро май.

# 18
Благодаря!  bouquet

# 19
  • на североизток от Рая
  Привет!

Отново ми се налага да уважа темата.  Hug

Реших за 25 май, за абитуриентската на дъщеря ми, да направя мъфини. Обаче ще ми е първи опит. Имам хартиени формички, които си стоят неизползвани  и май вече дойде техният ред.

Въпросът ми е: трябва ли тези формички да се сложат в тава с дупки за мъфини, или мога да си ги наредя в обикновена тава?

Още един въпрос: моля за рецепта за мъфини, които със сигурност ще ми се получат. Чела съм какви ли не рецепти, ровила съм в нета, в блоговете на момичетата и ставам разногледа. Искам просто една проста и лесноизпълнима рецепта. Пълнежа мисля да е стафиди и орехи. Може и парченца шоколад да сложа.

Ще съм благодарна ако ми помогнете. Много ми е напечено положението в последните дни. Напрежение и притеснение ме обхвана...

# 20
 Привет!

Отново ми се налага да уважа темата.  Hug

Реших за 25 май, за абитуриентската на дъщеря ми, да направя мъфини. Обаче ще ми е първи опит. Имам хартиени формички, които си стоят неизползвани  и май вече дойде техният ред.

Въпросът ми е: трябва ли тези формички да се сложат в тава с дупки за мъфини, или мога да си ги наредя в обикновена тава?

Още един въпрос: моля за рецепта за мъфини, които със сигурност ще ми се получат. Чела съм какви ли не рецепти, ровила съм в нета, в блоговете на момичетата и ставам разногледа. Искам просто една проста и лесноизпълнима рецепта. Пълнежа мисля да е стафиди и орехи. Може и парченца шоколад да сложа.

Ще съм благодарна ако ми помогнете. Много ми е напечено положението в последните дни. Напрежение и притеснение ме обхвана...

Заповядай,
винаги са ми ставали:
Ванилови мъфини с парченца шоколад
Отговор на  1-я въпрос : ДА

Моля за помощ: искам рецепта за сладки които да стават доста на брой около 40-50. Имам разни формички.Трябват ми за вторник,но искам да ги направя в понеделник. Само да не е с амонячна сода.

# 21
На голяма кофичка кисело мляко /500 гр/ сложих към една и половина супени лъжици сода /равни/.

#Crazy Олеле, това е ужасно много. Няма да стане нищо, но вероятно ще са кафяви отвътре и ще миришат ммного силно на сода, което доста разваля вкуса  Rolling Eyes

# 22
  • 1st floor
Да, Блонди. И аз не знам защо изсипах толкова сода. Усетих се, чак като замириса от фурната... Embarassed Embarassed Embarassed Не станаха кафяви - на вид и вкус са си съвсем обикновени. Излапахме ги леко поизстинали, за да не миришат. Бонго беше прав /  bouquet/- хапнахме ги с апетит!!! Mr. Green
А сега отивам да видя "лесните" еклери, че съм ги пропуснала!!! Laughing

# 23
# 24
  • на североизток от Рая
 Тя, благодаря ти!  Hug

Обаче не ми се отваря страницата с рецептата.  Confused

Освен това нямам тавичка с дупки за мъфини и значи няма как да ги направя. Дали ще се разлеят хартиените форми ако ги наредя в обикновена тава?
 Дано някой да ми отговори.  Praynig

# 25
  • София
Аз мисля само да наблюдавам.

# 26
  • на североизток от Рая
Аз мисля само да наблюдавам.

какво?

# 27
# 28
  • София
Тя, благодаря ти!  Hug

Обаче не ми се отваря страницата с рецептата.  Confused

Освен това нямам тавичка с дупки за мъфини и значи няма как да ги направя. Дали ще се разлеят хартиените форми ако ги наредя в обикновена тава?
 Дано някой да ми отговори.  Praynig
Ще се разлеят. Купи си тавичка с гнезда и хартиени кошнички.
Има ги навсякъде и са около 10-15 лв за тавата.

Вариант Б: ползвай за гнезда ако имаш едни малки стъклени купички за крем брюле или за крем карамел форми.

# 29
 ... Освен това нямам тавичка с дупки за мъфини и значи няма как да ги направя. Дали ще се разлеят хартиените форми ако ги наредя в обикновена тава?
 Дано някой да ми отговори.  Praynig

Да, ще се разлеят. Купи си силиконова форма или алуминиеви формички за еднократна употреба. Вътре в тях слагаш хартиените. Или направи нещо друго, което си правила и преди.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт