Отговори
# 90
  • Варна.....
Ще имам гости и не мога да измисля както студено предястие да направя.
Доста хора сме, така че няма да успея да приготвя нещо преди самото събиране.
Трябва да го подготвя днес, а утре евентуално само да го "сглобя" набързо.
Приемам предложения!

# 91
солена торта?  http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_3154.html Може с риба, колбаси, пилешко месо, зеленчуци само? 
 Шарено руло http://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_28.html - това пък е много лесно, въпреки дългото писане и доста момичета вече се убедиха.
картофени "сандвичи" http://pep-4o.blogspot.com/2012/03/blog-post_26.html  могат да се приготвят предния ден и само да се запекат?
кошнички с кори за баница http://pep-4o.blogspot.com/2011/10/blog-post_17.html - тук плънката може да бъде всякаква
ето тук са любимите ми предястия, може да погледнеш има и други, хапки с качамак, разни предястия с риба има и терин от полента със спанак и сирене

# 92
  • София
Ако направя крем-карамел в дуралексови купички - ще издържат ли?  Praynig

И в тази връзка - по-нататък ще купя специални за крем-карамел - силиконови или метални да взема?

# 93
Малко глупав въпрос имам  Crazy
Направих едно бутер тесто, като използвах половината, а другата половина замразих.
Как сега да го размразя? В хладилника или отвън? И да го оставя ли в плика, в който е, или да го увия в кърпа или хартия?  Laughing

# 94

бутер-тестото, както и всяко нещо, е добре да се размразява постепенно, така че аз първо го слагам в хладилника и, когато омекне, го изваждам. зависи, обаче, колко време имаш - ако искаш да го приготвиш след 2-3 часа, може и направо на плота да го извадиш и нищо няма да му стане.

не го завивам в нищо, оставям го в плика, както си е.

# 95
Благодаря, scaramouche!
Притеснява ме, ако остане в плика да не се овлажни  Thinking
Време иначе имам. Не бързам да го приготвям  Grinning Само да не го прецакам.
До сега не съм замразявала/ размразявала тесто  Crazy

# 96

е, той пликът не е плътно затворен, има откъде да си влиза въздух, не се притеснявай! Simple Smile

# 97
Момичета, ако сложа мъфини във фризера дали ще си променят вкуса нещо? Ще правя за един рожден ден, с украса, та ми се ще да спестя време като ги приготвя предварително. Аз хляб редовно си слагам във фризера и като го изкарам е все едно току що опечен, ама де да знам за мъфините...

И на мен така ми бяха казали за хляба от фризера, но никога не ми стои като току-що опечен, доста си е гадничък и променен и не слагам вече.
Аз не бих замразила мъфини и то за повод, съмнявам се да са особено добри  Rolling Eyes Направи си ги предния ден и после в кутия, мисля, че е по-добър вариант  Simple Smile

Хляба го купувам кажи-речи топъл и направо в камерата. Като го изкарам го оставям поне за 2 часа да се размрази, после дори коричката му хрупа. Така си спестявам всеки ден ходене до магазина. Не знам защо при теб така се получава.

# 98
Ако направя крем-карамел в дуралексови купички - ще издържат ли?  Praynig

И в тази връзка - по-нататък ще купя специални за крем-карамел - силиконови или метални да взема?

аз пека и в нормални стъклени, ще издържи  Peace Ако си купиш силиконови, гледай да са единични, че аз се опитах веднъж един комплект шестица да обърна  Laughing  Но иначе съм за метални  Peace

Marieta, явно зависи от хляба. Никога  не ми е харесвал хляба от фризера.  Peace Вярно, че топъл не съм слагала. Но и нашия тук май е пълен с подобрители. Ако ми остане, предпочитам да  го суша на сухари. 

# 99
Здравейте!Някой може ли да ми каже къде мога да купя фондан във Варна?Ако може и да е в малки количества..още по-добре  .Спешно е, някой ако може да ми отговори по-бързо, защото днес си заминавам, а в моя град няма от къде да купя.
п.с. питах и в друга тема, но както съм написала е спешно и за това...

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 14:32 от believe_blq

# 100
  • Варна
Здравейте!Някой може ли да ми каже къде мога да купя фондан във Варна?Ако може и да е в малки количества..още по-добре  .Спешно е, някой ако може да ми отговори по-бързо, защото днес си заминавам, а в моя град няма от къде да купя.
п.с. питах и в друга тема, но като съм написала е спешно и за това...
Борса Илчовски на ул."Български орел"9. Но мисля, че не продават в малки количества.

# 101
  • варна
Остана ми доста млечно-майонезен сос от снощните варени яйца. Какво мога да направя с него за основно тази вечер?
Пържени тиквички Peace

# 102
Здравейте!Някой може ли да ми каже къде мога да купя фондан във Варна?Ако може и да е в малки количества..още по-добре  .Спешно е, някой ако може да ми отговори по-бързо, защото днес си заминавам, а в моя град няма от къде да купя.
п.с. питах и в друга тема, но като съм написала е спешно и за това...
Борса Илчовски на ул."Български орел"9. Но мисля, че не продават в малки количества.

И аз като търсих в сайта прочетох някъде, че там има, но са по 7 кг май..Не знам, ще отида да проверя за всеки случай..Благодаря Simple Smile

# 103
  • 5 етаж в ляво
Здравейте ! Започват плодовете и преди време имаше една тема за това, как се събират различни видове плодове в стъклен съд с много захар и...алкохол не се сещам дали имаше,и така се слагат различни видове плодове,и стоят цяла зима.Използват се за  гарниране на кремчета,торти и др.неща...моля,ако по обяснението ми разбирате за какво става дума,дайте линк към темата...благодаря  bouquet

# 104
  • Пловдив
Здравейте ! Започват плодовете и преди време имаше една тема за това, как се събират различни видове плодове в стъклен съд с много захар и...алкохол не се сещам дали имаше,и така се слагат различни видове плодове,и стоят цяла зима.Използват се за  гарниране на кремчета,торти и др.неща...моля,ако по обяснението ми разбирате за какво става дума,дайте линк към темата...благодаря  bouquet

заповядай
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=81796.0

Общи условия

Активация на акаунт