Отговори
# 600
  • Пловдив
30-4- белтъка  #Crazy голямо готвене е паднало при вас Simple Smile

една идея, но само за 5 от тях
http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_6915.html

# 601
  • Бургас
Bambinkamalinka,в отчетната тема една съфорумка(с блог) имаше рецепта за палачинки само с белтъци(,но не мога да я открия),т.че би трябвало да стане  Peace ,а кексчетата на Йоли,които portokalche ти е предложила,лично аз ги препоръчвам с две ръце,като им слагам всякакви пълнежи,парченца шоколад и гъст конфитюр от ягоди са ми най-любими

# 602
Омлет, аз лично не съм яла или правила, но моя приятелка само такива омлети хапва  Peace

# 603
# 604
Благодаря момичета,ще започна с кексчетата на Йоли

# 605
Правих торта Много бърз Наполеон на Джема . Крема стана разкошен . Бутертестото същото като на Джема, на калъпче от Лидъл ,разточих , надупчих с вилица,опекох , залях блатовете с  горещ крем , но останаха много жилави ,даже и на другия ден. Къде сгреших , дали пък не трябваше малко да ги сиропирам.

# 606
Вьв фризера имам 30-40 белтька останали от сладките и тортите за бала на сина ми/разделени са по 6 и по 8 в бурканчета/.Какво да приготвя с тях?Целувки ядохме,забравените сладки не ми харесват,торта Гараш не ми се прави в това топло време...Дали става да направя палачинки с повече белтьци и 1-2 цели яйца?

Ето я моята рецепта за палачинки - само от яйца, нужни са 7 белтъка + 3 цели яйца за една доза - рецепта

# 607
Вьв фризера имам 30-40 белтька останали от сладките и тортите за бала на сина ми/разделени са по 6 и по 8 в бурканчета/.Какво да приготвя с тях?Целувки ядохме,забравените сладки не ми харесват,торта Гараш не ми се прави в това топло време...Дали става да направя палачинки с повече белтьци и 1-2 цели яйца?

Ето я моята рецепта за палачинки - само от яйца, нужни са 7 белтъка + 3 цели яйца за една доза - рецепта

Гениално! Сега няма да ми отнеме половината доза в опити, докато натъкмя гъстотата на тестото. И накрая дори не са крехки. Ще пробвам тези яйчени палачинки!

# 608

Супер, тъкмо се опитвам да диетувам и тези палачинки ще ми дойдат екстра. А имам и аз замразени белтъци. Hug

# 609

става, понякога правя така палачинки, ако искам да са по-пухкави. може освен това да правиш белтъчни мъфини или кексове - има разни рецепти в интернет, потърси. другото, за което се сещам са белтъчни глазури.
Simple Smile

# 610
Надявам се да ви харесат палачинките, момичета Simple Smile

# 611
Замесих тесто за бухти, кис.мляко, сода за хляб, бакпулвер, сирене, много малко кашкавал, яйце, брашно- уж малко замесих, но дребните не хапват кой знае колко, затова оставих половината тесто. Дали ще стане вкусно, ако  нарежа на ленти и да опека като гризини  Thinking, няма грам масло вътре, как мислите?

Да попитам отново, че тестото чака ?

# 612
Имам останала повече от половин връзка пресен босилек, но вече почва да увяхва, даже някои от листенцата са потъмнели. Как мога да го оползотворя на веднъж? Не искам да правя песто. Идеи? Само да не е нещо тестяно.

# 613
момичета, тез палачинки от където и да ги погледнем, са си омлет. Фин, тънък, но омлет.  Такива се правят най-често да се завиват разни кавърми (солен  вариант) и десерти (сладки, с щипка захар)
Омлет - и такъв тънък, и дебел - с брашно и мляко - става и само от белтъци, който иска може да си направи. Момчетата, дето трупат мускулна маса се хранят с много такива и никак не са лоши на вкус (+ - извара при тях) . Пак такива са полезни и за хора с по-висок холестерол, заради липсата на жълтък.
Bambinkamalinka ,  С белтъците  можеш да си направиш всякакви видове запеканки - със зеленчуци, с месо, като вместо цели яйца и мляко, заливаш с белтъците.

polly,   няма да станат гризини, но изрежи на кръгчета, сложи да изпечеш - ще се надуят,  и веднага след фурната цепни и пълни със сладко или шоколад (като понички)

Фики, нарежи си листенцата на ситно и залей със зехтин. Така ще се запазят и ще ползваш по лъжица-две заедно със зехтина на салати или солени печива.

# 614
  • София
Имам останала повече от половин връзка пресен босилек, но вече почва да увяхва, даже някои от листенцата са потъмнели. Как мога да го оползотворя на веднъж? Не искам да правя песто. Идеи? Само да не е нещо тестяно.

Сос Песто: 1 връзка босилек, 1-2 скилидки чесън, 100 мл зехтин, 50 г кедрови ядки, 50 г настърган Пармезан, черен пипер и сол. Босилекът, чесънът, зехтинът и ядките се пасират. След това се добавя Пармезанът и подправките.

Общи условия

Активация на акаунт