Отговори
# 660
Не е ли тази, която е течна и се разбива да торти?

# 661

Ще правя шоколадово парфе, но не знам каква е тази сладкарска сметана?Не откривам такъв продукт да се продава по английските сайтове на магазините?Да не би да се подслажда някой вид сметана и да се води за сладкарска? newsm78
топло  Laughing

# 662
  • UK/София

Нямам представа!И не мога да разбера защо се усложняват рецептите с тези неуточнения, винени чашки, кокаинови лъжички и т.н.Харесах 2 рецепти, но там просто пише, че се слага сметана.Да, но каква - аз нямам опит с парфетата за да знам. Close
 По този повод моля за рецепта за някое хубаво парфе ( но не и плодово), по възможност шоколадово за да направя утре торта за р.ден на мъжа ми.

# 663
и готварската е течна.  май и тази за кафето (не суха)  е течна  Laughing  ама не са сладкарски

# 664
# 665
Да, но за кафето и готварската не се разбиват (за торти).

# 666

Биляна, "сладкарска" се нарича течната животинска сметана, която е с достатъчно висок процент масленост (над 30%), за да може да се разбие на гъст крем. не е задължително да е подсладена.

понякога, всъщност в повечето случаи, може да се замени с т.нар. "сладкарски крем" или "крем за разбиване" или нещо от този сорт, което е сметана на растителна основа, пригодена точно за сладкиши.

"готварска" е течната сметана с по-нисък процент масленост. използва се за сосове и такива неща и, разбира се, задължително не е подсладена.

надявам се сега да се ориентираш по-лесно!  Hug

# 667
  • София
Здравейте , спешно ми трябва отговор за това , че един мус трябва да го направя с 700 мл. сладкарска сметана и един натурален шоколад. Та въпроса ми е поне е неподсладена сметаната колко захар трябва да сложа за това количество?

# 668
Здравейте , спешно ми трябва отговор за това , че един мус трябва да го направя с 700 мл. сладкарска сметана и един натурален шоколад. Та въпроса ми е поне е неподсладена сметаната колко захар трябва да сложа за това количество?
Слагаш 200 гр. захар, пробваш и ако не ти е сладко добавяш още.

# 669
По този повод моля за рецепта за някое хубаво парфе ( но не и плодово), по възможност шоколадово за да направя утре торта за р.ден на мъжа ми.

Биляна, погледни рецептата на Скарлет, правила съм го преди доста години, имахме гости, хареса се. Прецени, дали ще ви допадне.

Слагам и една много вкусна шоколадова торта на Дамаянти. Не питаш за торта, но тази ни е много любима вкъщи и е шоколадова, затова. Peace

# 670
  • UK/София

Vanja77 , мерси за линка.Вече бях разгледала тази рецепта, но според мен има голяма неточност. 300 гр. течен шоколад / може да се замени с 5-6 с.л. натурално какао1,5 ч.ч. захар
Абсурд е 5с.л. какао да замени 300гр. течен шоколад и освен това да се добави и 1,5ч.ч. захар. ooooh!Ще ни се залепят езиците за небцетата.

labrex , благодаря за линковете. HugС търсачката вече бях разгледала на Скарлет рецептата, но пак се издразних на уточнението 1 шоколад.От шоколад до шоколад има голяма разлика.И това не е ли подобие на крема на торта "Трюфел"?Но тези яйца нещо не ми се връзват.Но за трюфелната торта с желатин не бих се отказала, ако може да измислим нещо.
 На Дамаянти тортата е абсурд да я направя.Нито децата, нито мъжът ми е хубаво да ядат толкова сладко и мазно.
 Трябва ми лека торта и май ще трябва да комбинирам няколко рецепти.

scaramouchebouquet!

# 671
  • София
Слагаш 200 гр. захар, пробваш и ако не ти е сладко добавяш още.

Благодаря!  smile3525

# 672
Били, виж сега за крема на Скарлет.  Ще ти стане чудно парфе

сипваш топлата сметана към шоколада, бъркаш да се разтопи последния. Предполагам е от 100 гр., но бих сложила 200гр. на това количество млечни с лека ръка.
Прибавяш топлото прясно мляко, подгряваш всичко на водна баня.
Разбъркваш жълтъците със захарта и когато са добре разбъркани, прибавяш малко по малко от млечно-шоколадовата смес, жълтъка ще се сготви от топлината на шоколадовата част.
Разтваряш желатина -  в топла вода, чакаш да набъбне - 10-15 гр. май ще стигнат Прибираш в хладилника да стяга, разбъркваш през 10 мин. и когато видиш, че е почти готов - слагаш на тортата.
С белтъците си правим целувки, ореховки, или нещо там.
Обаче  Laughing Бих заменила прясното мляко пак със сметана и на 500 гр. сметана ще добавя 3 жълтъка
и да, точно като на трюфел - шоколадов ганаш, но накрая + разбитите жълтъци и ще получиш хубав шоколадов мус.

# 673
  • Бургас
благодаря. а какво е това крема сирене? аз се сещам само за едно в пакетчета като от масло, ама едва ли става въпрос за него  newsm78
и втори въпрос: сладкото с какво се разрежда, за да стои течно и да не се сгъстява в хладилника?
прочети какво пише на пакетчето. ако пише КРЕМА сирене значи е това което търсиш  Laughing  ако не пише КРЕМА го приеми за това , което е написано на пакетчето. успех  Laughing
да смятам, че мога да чета, само че въпросното е солено. така че ще ми от полза ако някой сподели какво точно използва.

# 674
Ми то крема сиренето си е солено.

Общи условия

Активация на акаунт