Отговори
# 675
  • UK/София

Ех, пеп-4o , преди да стана тази сутрин си мислех за теб!И то как измисляш как да желираме крема за трюфелната торта. Simple SmileДаже единият крем беше с бял шоколад и тортата беше от бяла и от кафява част. Laughing Било е телепатия Hug
 Няколко пъти прочетох обясненията ти, но не разбирам това:

Обаче  Laughing Бих заменила прясното мляко пак със сметана и на 500 гр. сметана ще добавя 3 жълтъка
и да, точно като на трюфел - шоколадов ганаш, но накрая + разбитите жълтъци и ще получиш хубав шоколадов мус.
Това което би заменила е за основния крем, нали (кафетата са ми малко все още)?
 Благодаря за обясненията, ще опитам да я направя.

И все пак (тъпо и упорито да попитам), може ли някак да се направи без жълтъци.Трюфелния крем може ли да се желира? Thinking

Соленките станаха страхотни! Heart Eyes

# 676
радвам се ,че си харесала  Hug
Да, за основния крем е сметана, вместо мляко.
Ами щом го виждаш в два цвята - остави трюфелния крем такъв, какъвто е. (но онзи от тортата ще е много, трябва да намалиш) Не слагай жълтъци. Ганаша е хубав крем за торта. Топла сметана + начупения шоколад, охлаждаш 12ч., разбиваш.
Белия крем - топла сметана/прясно мляко + бял шоколад начупен, като стане еднородна смес слагаш желатина. Но трябва според количеството да сложиш желатина, да не ти стане на гума пък този крем, ако прекалиш.

# 677
Момичета, дайте идея за някакви хапки, които не се пържат и да стават за ядене и студени. Глася менюто за рождения ден на детето и нещо ми липсва. Ще има сандвичи, салати и малки кюфтенца на фурна, но искам и още нещо да измисля.Пробвах пилешки хапчици на фурна, но са страхотни само топли, като изстинат стават сухички, което не ми върши работа. Приемам идеи всякакви, може и да не е месо, знам ли newsm78 Като имайте предвид, че ще са 2 рожденни дни в 1 ден и съм с 2 деца Mr. Green Сложно , а  Joy

# 678
Ми то крема сиренето си е солено.

Аха  Crossing Arms Вчера правих покрива със сирене крема на Наталина, няма такава гадост  Twisted Evil

# 679

ами да, солено е крема сиренето, но точно от там идва специфичния вкус на чийзкейка. (и точно затова аз не обичам чийзкейкове примерно.) щом на вас ви харесват готовите, опитай да го направиш вкъщи и ще видиш, че ще се получи както трябва.
Simple Smile

# 680
  • Варна
Момичета, дайте идея за някакви хапки, които не се пържат и да стават за ядене и студени. Глася менюто за рождения ден на детето и нещо ми липсва. Ще има сандвичи, салати и малки кюфтенца на фурна, но искам и още нещо да измисля.Пробвах пилешки хапчици на фурна, но са страхотни само топли, като изстинат стават сухички, което не ми върши работа. Приемам идеи всякакви, може и да не е месо, знам ли newsm78 Като имайте предвид, че ще са 2 рожденни дни в 1 ден и съм с 2 деца Mr. Green Сложно , а  Joy

И ние скоро ще правим парти и аз съм се спряла на кюфтенца. Ще споделиш ли моля те рецептата, която си избрала. А освен тях ще поръчаме плата суши, защото и на мен ми липсват идеи.

# 681
Аааа за сиренето крема не съм съгласна.Така може да се нагласи че да няма помен от соления вкус и аз правя прекрасни кремове за торти с него.Никога не съм си мислела че е гадно,а аз изобщо не обичам комбинация сладко и солено в едно да ги яма и да се усещат отчетливо двата вкуса Peace

# 682
  • София
Имам едно парче свинска плешка, някакви интересни идеи? newsm78

# 683
Аааа за сиренето крема не съм съгласна.Така може да се нагласи че да няма помен от соления вкус и аз правя прекрасни кремове за торти с него.Никога не съм си мислела че е гадно,а аз изобщо не обичам комбинация сладко и солено в едно да ги яма и да се усещат отчетливо двата вкуса Peace

Да, ако се нагоди добре предполагам, че ще е вкусно. Но по онази рецепта на 300гр крема сирене 100гр пудра захар, стана ужасно солена торта  Rolling Eyes Ако се навия да я правя пак, ще бъде директно с Маскарпоне, да нямаме такива неприятни изненади (че и на гости я носих)  Tired

# 684
  • Бургас
какви пропорции захар/сирене използваш?
аз също мразя комбинация сладко-солено. не знаех че такъв бил чийзкейка  Rolling Eyes където и да съм си поръчвала винаги  бил сладък, даже веднъж не се ядеше от сладко.

# 685

Да, ако се нагоди добре предполагам, че ще е вкусно. Но по онази рецепта на 300гр крема сирене 100гр пудра захар, стана ужасно солена торта  Rolling Eyes Ако се навия да я правя пак, ще бъде директно с Маскарпоне, да нямаме такива неприятни изненади (че и на гости я носих)  Tired
за едно и също Крима сирене ли говорите ? защото едно е солено , а друго много солено  Laughing

# 686
Филаделфия взех аз. Яде се, не е хипер солено, аз преувеличавам, но определено соленее доста осезателно и е неприятно. Аз не съм фен на прекалено сладкото, харесвам и солено-сладките комбинации, ама не и в торта  Grinning

# 687

вкъщи не слагам сол в нищо и, често казано, почти всичко, което ядем навън ми се струва солено.. вкл. и чийзкейковете, но пък повечето хора точно това им харесват май... специално аз, точно заради соления вкус, досега не съм яла чийзкейк, който да ми допадне!

# 688
момичета,искам да направя "Златни картофки" на Лео,но се чудя дали биха станали с мини пресни картофчета без да ги беля,а само ще ги разрежа на две?

# 689
момичета,искам да направя "Златни картофки" на Лео,но се чудя дали биха станали с мини пресни картофчета без да ги беля,а само ще ги разрежа на две?
ша стане ,но трябва да са нарязани на тънко - поне така пише в рецептата

Общи условия

Активация на акаунт