Набор 93-и вече изкласи- 3

• 50 091
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
НБУ си е по-скъп и не само за правото май

# 706
  • София

Таксите са между 1000-1600 лв на семестър. Не казвам, че са малко, но например за медицина в МА-София миналата година беше 900 лв (тази не съм се интересувала).Разликата не е чак толкова фрапираща.

Ето ги таксите за миналата година - основната е 1200 лв, а изброените са изключения:  http://www.nbu.bg/index.php?l=1656#1

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 13:23 от Тaня67

# 707
  • Пловдив
Възможно е нещата да са се променили - когато аз бях студентка преди 9-10 години, разликата беше наистина фрапираща

# 708

И аз съм на това мнение  Peace

# 709
  • Пловдив
Аз бях първия випуск студенти, при които отпадна държавната поръчка и платеното обучение - говорим за 1999 година. Точно за нас въведоха такси за всички студенти и сега като се връщам назад в годините - за петте години (Славянска филолгия, директен магистър) да съм платила общо 1000 лева такса, 1200 най-много да е било

# 710
Дъщеря ми е приета в Манхайм Икономика- първото и желание.  Grinning Там ще се ходи.
Успех и на другите чакащи

# 711
,да не кажа дори най-скъпата всеки,който я запише като първо желание го приемат.
Не съм съгласна.
Преди две години брат ми не успя да се класира за Право, въпреки че беше на първо желание.   bouquet
Сега, слава Богу, всичко е наред.
Ситуацията с този университет, както знаем всички, е много комплицирана, заради това избягвам коментари и т.н.  bouquet

Който може го може. Браво!
Hug Hug Hug

Честито на всички! Нека да имаме само успехи!  Party

# 712
  • Burgas, Bulgaria
И аз да дам отчет-дъщеря ми е приета медицина в Мюнхен -Abiturbestenquote .След първоначалната радост дойде и паниката ,че трябва за няколко часа да уредя сам.билет и хотел -мисията невъзможна се оказа .Е,вече приключих и леко се успокоих.Честито на всички приети деца и  пожелавам  много здрави нерви на родителите!!!

# 713
Привет! Тази година ще уча в Edinburgh Napier University- Interior and Spatial Design и ще сьм на квартира...та ако някое от децата ви сьщо тьрси ськвартирант, ще се радвам да ми пишете на лично сьобщение. Simple Smile)))))

# 714
Децата ни са приети,браво на всички,но от сега нататък ще е по-трудното!
Предстои настаняване на общежитие,съответно ремонт на стаята и обжавеждане с най-необходимото.
После идват лекции,купуване на учебници,помагала,тетрадки.Трябва и лаптоп да му се купи.
След това идват изпити,абе не ми се мисли какво ни чака нас,родителите!

# 715
Децата ни са приети,браво на всички,но от сега нататък ще е по-трудното!
Предстои настаняване на общежитие,съответно ремонт на стаята и обжавеждане с най-необходимото.
После идват лекции,купуване на учебници,помагала,тетрадки.Трябва и лаптоп да му се купи.
След това идват изпити,абе не ми се мисли какво ни чака нас,родителите!

При нас липсва само общежитието, а за другото си много права  Peace

# 716
Днес една приятелка ме зарадва с новината, че дъщеря й е приета в Пловдив фармация. Много й стисках палци, това е първото й желание.

А за учебниците - за медицина студентска майка ми каза, че учебниците били 800 лева за първия семестър /е, някои и за втория Laughing/. Добре, че детето й ще учи в Плевен, че поне квартира няма да плаща.

# 717
  • София
За 4 години в Кьолн не сме купили нито един учебник.  Rolling Eyes  Много рядко е имало нужда от някой учебник и го взима от библиотеката. Надявам се и при бъдещата студентка да е също така организирано. Всичко им е в интернет. Между другото първата покупка за студентите в чужбина е комбиниран принтер + скенер. И то по възможност такъв, чиито консумативи ги има на литър в България.  Laughing  Купуваме от тук шише с мастило и тя сама го пълни със спринцовка.

# 718
Наистина ,не бях се сетила,но и принтер ще бъде необходим.

# 719
inaa3 по-добре е варианта комбиниран принтер+скенер и то с възможно най-евтините консумативи.

Общи условия

Активация на акаунт