Какви са вашите проблеми с детските градини?

• 29 803
  • 271
  •   1
Отговори
# 195
Не на всички хора градините са на 30 мин път с кола разстояние.
Ако живееш на 10 мин от градината какво пречи да си правиш разходката сутрин и следобед?!
А относно лекарите- интересно що за лекар би препоръчал в мъгливо време да скиташ по пътищата.
Разбирам и учителките- трудно е 1 жена да обуе/събуе и облече 30 деца , за да ги изведе 20 мин навън. Сигурно ще й е нужно поне толкова време , за да ги подготви.
От друга страна не всички родители искат децата им да излизат навън при - 15 градуса примерно, някои деца са по- болнави от други. Ако някое настине, после родителите ще я обвинят.
Според мен за зимния сезон решението в ДГ е адекватно. Който иска разходка , би трябвало да може да отдели 20 мин дневно за детето си.
П.П-За разходките на моето дете не мислете, аз проблемите си ги решавам сама, не разчитам на учителките в ДГ.

# 196
А и пропускате нещо много важно. В ДГ заниманията са разпределени по време.
Закуската, обяда, съня, заниманията с уч. пособия са в точно определен часови интервал.
Реално остава 1 час незаето време, свободно за игра. Малко трудно е да се улучи точно тогава да не вали, не духа силно, да няма мъгла и т.н

# 197
  • София
А и пропускате нещо много важно. В ДГ заниманията са разпределени по време.
Закуската, обяда, съня, заниманията с уч. пособия са в точно определен часови интервал.
Реално остава 1 час незаето време, свободно за игра. Малко трудно е да се улучи точно тогава да не вали, не духа силно, да няма мъгла и т.н

Ах, ама наистина големи глупости  Tired И какво? Така им е уплътнена програмата, че нямат време за излизане на двора? А за филмчета как така се намира време?
Наистина иискам да се запозная с тоя лекар, който препоръчва затваряне на децата вътре и неизвеждане през есенно-зимния период.

# 198
Вярно не четете.
Къде съм казала, че през есенно-зимния сезон не се излиза?
Моля да ме цитираш ТОЧНО.
Вие щом искате извеждайте си децата и в поройни дъждове и гъсти мъгли.
Не на едно и две места се говори за тези точно метеорологични условия, нямам намерение да обяснявам на дълго и широко, който се интересува да прочете.

# 199
  • Бургас
Елена Ди-никой не ти говори за поройни дъждове и мъгли.При хубаво време могат да изкарват за един час.Нашите деца ги вадят.

# 200
Естествено, че трябва да се извеждат.
Но не всеки ден се случва такова време точно , когато децата не ядат и не спят.
Пък и с 1-2 група е още по- трудно, масово не могат да се обуват и обличат сами.
Не съм детска учителка, но така ми е казвала нашата учителка и е логично.
Макар, че в градината на моя син /1 група/ ги извеждаха до края на октомври по 2 пъти на ден.
Така, че не съм съгласна да се твърди, че учителките ги мързи и държат децата като затворници едва ли не. Просто търся логично обяснение и причините излезнаха много.
Няма да се учудя , ако има разни предписания от ХЕИ относно извежданията на децата в зимния сезон.

# 201
  • Бургас
Нашите тъй или иначе ходят на музика и физическо в друг павилион та вземат въздух GrinningНяма значение какво е времето.А миналата седмица като валя сняг са ги водили на театър в съседното училище.
Вярно е,че май има някакви предписания от ХЕИ,но в не мисля,че госпожите ги мързи.

# 202
  • София
Естествено, че трябва да се извеждат.
Но не всеки ден се случва такова време точно , когато децата не ядат и не спят.

Ще рече човек, че яденето и спането продължават по цял ден. В предния ти пост пък имаха много занимания, та за това не им остава време да излизат
Пък и с 1-2 група е още по- трудно, масово не могат да се обуват и обличат сами.
Да, групите са големи. Да, липсва персонал. Това означава ли че трябва да сме доволни, от ситуацията, вместо да искаме промята - повече учители, по-малки групи?
Не съм детска учителка, но така ми е казвала нашата учителка и е логично.
Макар, че в градината на моя син /1 група/ ги извеждаха до края на октомври по 2 пъти на ден.
Така, че не съм съгласна да се твърди, че учителките ги мързи и държат децата като затворници едва ли не. Просто търся логично обяснение и причините излезнаха много.
Няма да се учудя , ако има разни предписания от ХЕИ относно извежданията на децата в зимния сезон.

ХЕИ не съществува от доста време. И не, няма изисквания на РИОКОЗ за държане на децата вътре през зимата и есента. Точно обратното е всъщност.

# 203
Честно, вече ми стана смешна. Laughing
Държиш да пиша във всеки пост всички занимания на децата в ДГ подробно?
Как си позволих да пиша " хранене и сън" ooooh! , трябваше да опиша подробно- посрещане на децата, гимнастика, закуска, задължителни занимания с уч. пособия , игри по интереси, миене на ръце, обяд,  сън, следобедна закуска, изпращане на децата.............така по-добре ли е? Grinning
Onna- bugeisha, усещам, че започваш да се заяждаш с мен , да изопачаваш всяка моя дума, без въобще да вникваш в това, което пиша. Подобни грозни препирни хич не ми са по вкуса. Затова просто смятам да приключа дискусията си с теб.
Щом смяташ, че си права, отиди и кажи всичко това, което казваш на мен на учителките във вашата градина. Но е хубаво  да се замислиш какви са причините, дали учителките имат наистина вина и т.н

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 19:42 от Анонимен

# 204
  • Пловдив
Ти си смешна. И идеите ти какво би препоръчал лекар също. Има страни, примерно скандинавските, където е правило децата да се извеждат всеки ден независимо от времето. Пороен дъжд и мъгла не са причина децата да стоят вътре. Децата излизат обути в гумени ботуши, панталони и дъждобрани. Всеки ден, няма лято, пролет, есен, зима.

# 205
Абе, що не ги кажете тези неща на учителките си?
Защо не държите на тях такъв арогантен тон?

# 206
  • Пловдив
А, моите деца излизат горе-долу редовно, не колкото би ми се искало, но излизат.

# 207
  • София
Абе, що не ги кажете тези неща на учителките си?
Защо не държите на тях такъв арогантен тон?
Абе арогантен тон ще държа, на който преценя че заслужава. Моят към теб до момента хич не беше такъв.
А на учителките на моите деца казвам съвсем точно ако нещо не ми харесва, хич не бери грижа. И определено практиката е децата да се извеждат ежедневно.
Пък ти се присвивай при вашите учителки и вади вода и от 9 кладенеца ако искаш за да намираш оправдания за мързела или нежеланието им.
Айде със здраве  Wink

# 208
  • Пловдив
Аз съм с тона.

# 209
  • София
Еее, ти  пък сега. Crossing Arms Аз съм смешна и заядлива, ама няма да издребняваме чак толкова.

Общи условия

Активация на акаунт