Германска нова медицина - 8 тема

• 119 433
  • 884
  •   1
Отговори
# 675
Ами за мен си е подобно - ТЕС вади на светло несъзнателни убеждения и блокажи и "презаписва лентата" с нова информация. Иначе всякакво въздействие върху друг човек си е вмешателство и ние постоянно го правим с хората около себе си.

Аз използвам състоянието на сън заради по-добрата възприемчивост, но в будно състояние също се старая да предавам това усещане на сигурност, защитеност и приемане, което според мен стои в основата на всяко психологическо и физическо здраве.

В будно състояние също възприемаме огромно количество информация на подсъзнателно ниво, въпреки че не го забелязваме.

ТЕС - техника за емоционална свобода, има тема за това в този подфорум.

# 676
Извинете ме дами, но ГНМ не се интересува от това какво приемаме в сънно състояние или под хипноза. Има си други науки за тези неща. Нека като няма какво да кажем за ГНМ да не се простираме до други теми. Peace

# 677
Ок,за какво  тогaва e тази тема? За това всеки  да пита кое на какав конфликт се дължи? И после?Това не е решение на проблеми.Мен ако питаш ГНМ-то е свързана с много теми и води до едно и също място,до където са стигали и други,но нещата се наричат с други имена.

Не Ви ли е малко страх да се бъркате в природните закони?
Не ме е страх.Природата е създала човек за да изучава себе си и другите-без страх!Аз лично не съм чела нощно време,но веднъж пък усилено пях една мантра за здраве(при това на ум) като си мислех за детето-имаше някаква непрестанна,задушаваща кашлица,която не мина от нищо,което изпробвах по-рано и вече си мислех за спешна помощ-беше вечер...Факт е обаче,че след няколко повторения кашлицата спря и детето заспа.Молитвите действат на същия принцип.
В по-ранни теми пък се разискваше метода Силва като възможност за лечение-който е запознат с него знае принципа на действие и  какво може да се постигне.Естествено за всяко едно нещо си трябва време-бързането може да обърка нещата и да доведе до разочарование.
Освен това да четеш на някого на сън не е хипноза-просто са различни състояния,автохипнозата пък всеки си я контролира сам.

За главоболие ми е додстатъчно да легна на пода и да направя пълно отпускане 15 мин.без нищо друго-изглежда просто,но е доста трудно да се постигне,така щото да се  отпусне напълно всеки мускул .

# 678
И аз съм привърженичка на Тес,оправяла съм си няколко здравословни проблема така,вкл.и на второто ми бебе,което беше още в корема.Безкрайно уважавам и разбирам ГНМ,но смятам,че всеки алтернативен начин,било то Тес ,хипноза ,молитва,медитация,по някакъв начин помага на процеса,щом те кара да се чувстваш уверен,че нещата ще се подобрят,щом дава едно вътрешно спокойствие и вяра.

# 679
   Така е - всеки може да открие своя начин да се справя с проблемите.
И аз минах през всяка "мода", докато разбера кой е моят път и начинът да повлияя на близките си (докато са в съзнание:)).
Признавам си, че взимам понякога по половин доза болкоуспокоително при мигрена, защото, както каза Каси - трябва и да се работи (невинаги има възможност да легнеш на пода за 15 мин. Simple Smile)
   Камино, хубаво е да се говори - "в спора се ражда истината", нали? Wink

# 680
  • Варна
Аз се връщам пак в опит да предотвратя болести. В неделя погребахме член от семейството. Беше труден момент, макар и предизвестен.
Сега се чудя какво да очаквам... За себе си и близките ми, които бяха там... Чета из сайта, това не се вписва в "смъртен страх", по-скоро е мъка, не знам и аз къде да чета.
Идеи?

# 681
Не знам къде да четеш,но след като не е било неочаквано не би трябвало да има шок,т.е. да е изпълнено първо правило.
Относно мъката...според мен помена,който се прави после е точно да се предотвратят конфликти-имам впредвид т.нар."Струване"-3 дни,9дни,40 дни,после годините,разните Задушници.Това е времето,през което се събират близките,спомнят си,плачат,понякога даже се напиват и забравят за какво са дошли,но това неколкократно напомняне помага на човек да преживee мъката си-емоциите не трябва да се подтискат,а трябва да се изживеят.
Отделно си спомням,че имаше някакви конфликти по ГНМ(не знам точно какви),дето не трябваше да се разрешават-та това би трябвало да е терапия и за тях-т.е. начин да се държи на "шина".
Интересното на тези ритуали е,че ги има по бг земи още от езически времена.  Thinking

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 16:53 от Оr

# 682
  • Варна
Шок в смисъл на внезапно случило се няма, права си. За другото - гледам да няма подтискане на емоциите, ама да няма и прекаляване. Не се бях замисляла за струванията от тази гледна точка. Като гледам, повечето от обичаите са далече от църквата, някои очевидно езически.
Интересно  Thinking

# 683
Аз се връщам пак в опит да предотвратя болести. В неделя погребахме член от семейството. Беше труден момент, макар и предизвестен.
Сега се чудя какво да очаквам... За себе си и близките ми, които бяха там... Чета из сайта, това не се вписва в "смъртен страх", по-скоро е мъка, не знам и аз къде да чета.
Идеи?

Не очаквай нищо!!! Щото каквото чакаш, ще вземе и да дойде  Wink
В подобни моменти е добре да се говори за проблема, да се споделя, да се излеят всички чувства и емоции пред някого. Нищо не трябва да се задържа в нас - много е важно!!! Разтоварвайте се по всякакъв възможен начин и мислете само хубаво за този, който ви липсва...

Конфликт от тази предизвестена смърт няма да получиш, но от поведението след това са възможни разни неща. И аз преживях смърт - "смърт на брака си". Беше неочаквано, нежелано и страшно болезнено. Нямаше с кого да споделям и кой да разбере болката ми. От поведението ми след това в крайна сметка си докарах проблеми с щитовидната жлеза... Така, че хора, разпускайте! Колкото и да ви е трудно - веселете се, доставяйте си радости и да не ви пука от нищо... Hug

# 684
  • Варна
Така, че хора, разпускайте! Колкото и да ви е трудно - веселете се, доставяйте си радости и да не ви пука от нищо... Hug
newsm10
Слава Богу, че идва Коледа, и едно малко човече удома си иска празника.

# 685
Бум на заболяванията на щитовидната станаха в последните години.Някои култури изобщо не страдат от това,защото приемат достатъчно йод с храната,а той е важен микролемент за мозъка и има връзка с много от заболяванията.
Според китайската медицина черният дроб е мястото,отговорно за отрицателните емоции-гняв,подтиснатост и др. и това е мястото,където става метаболизирането на хормоните на щитовидната жлеза.Когато има достатъчно йод,токсините-хранителни или ментални се изхвърлят без проблеми.Ненапразно някои хора след определена възраст започват да пият йод или наблягат на опредлени храни.Измерването на количастовотo йод и назначаване на добавка може да реши проблема без прием на хормони.Може да се направи и тест върху кожата-в нета пише как.

# 686
Благодаря за информацията! Слава Богу, за момента не се налага да пия хормони, само на селен съм, но се взех в ръце...

# 687
По време на първата ми бременност за първи път имаш ишиасни болки. Оттогава ту изчезват, ту се появяват. Забелязах, че доста се влоших след едно разболяване в семейството, последва смърт и втората ми бременност. Сега още от началото имам проблем с ишиаса. Какво ли значи това?

# 688

Or, ошарването става при разрешаването на конфликта, не при възникването му. В този ред на мисли - напълно възможно е да не си спомняш преживяната раздяла. Аз също карах варицела на стари години и се заразих като по учебник от брат ми; двете ми деца години след това я изкараха едно след друго, също като по учебник. Едното обаче не изключва другото. Преди време бях пускала тема точно за варицелата във форума и 50/50 на бяха 'заразилите се' като по учебник / 'изключенията'. Така че и вирусната теория нищо не обяснява.

Все пак си мисля,че доста добре си спомням някои работи,както и че анализирах достатъчно ситуацията още тогава(бях наясно със спрягания конфликт).Ако в детските си години човек не може добре да изрази това,което преживява,аз мога доста добре да формулирам-така че това с раздялата заприличва вече на сугестиране,но за мен със сигурност причината е друга.Не винаги ситуациите се развиват по прочетено в нета. Simple Smile
С една дума няма как някой да ме убеди в нещо,което на мен ми се е случило,че не било това,което съм преживяла,а било това което ГНМ-то казала,че трябва да бъде. Simple Smile
Преди време тук се получи интересна дискусия с каничка,макар тогава да ми се стори,че някои я отказаха да пише.Лично на мен ще ми бъде интересно да прочета нещо по-различно ако тя има да сподели-примерно какво казва тоталната билогия по въпроса.

Здравейте Simple Smile
Отдавна не бях влизала, искам да отговоря на Or за Тоталната биология. Аз както я разбирам (и съм само бегло запозната да припомня) тя също лежи на теорията на Хамер, че всичко е конфликт. Само че разширява конфликтното съдържание - то може да е лично преживяване, или не! Въвеждат се пренатални конфликти - това са преживявания на майката, въобще не задължително конфликти, които се възприемат от плода като заплаха за оцеляването му. Също се въвеждат и семейни констелации - неразрешени конфликти, случили се на член от семейстовото (до 4 поколения назад мисля), които се отключват в потомството след преживян стрес. Не съм сигурна дали стреса е нужно да е конфликт. Та така поставени нещата стават доста по-сложни и заплетени.

Това, че сме вързани със семейната история съм убедена. Била съм на повече от достатъчно семинари по Семейни констелации и съм го видяла и почувствала и преживяла вътре.

# 689
   Само набързо да уточня, че Хамер е изнамерил закони, а не теории.

Общи условия

Активация на акаунт