Германска нова медицина - 8 тема

• 119 579
  • 884
  •   1
Отговори
# 345
без да ви импонирам/за6тото на места съм съгласна/,искам малко да ви покаьа странична гледна точка Peace
аз не мисля,че на 95% ни управлява подсъзнанието,ако вече сме започнали да жървим по пътя на самоопознаване и градивно съзнаване...градивно,за6тото едно научено положение,вече не ни причинява конфликт,съответно-не ни оставя в автоматиката на не-съзнаването,а ни дърпа все по-напред към свободата на осъзнато съ6тествуване

доколкото вниквам в разсъжденията
-осъзнаването води до  излизане от автоматиката
-намиране на конфликта-ре6аване на конфликта-отклучване на процеса по очистване/от активна на лечебна фаза/
-а след това?-аз мисля,че след това идва приемането,идентифицирането с първообраза,несъденето и неслагането на етикети,опитването и самообучаването в чИСТО съзнаване ,а това включва и Любов във вжичките й проявления Peace

извинете за многото гре6ки   bouquet-изчезна ми кирилицата,а форумската не ми работи на 100%

# 346
без да ви импонирам/за6тото на места съм съгласна/,искам малко да ви покаьа странична гледна точка Peace
аз не мисля,че на 95% ни управлява подсъзнанието,ако вече сме започнали да жървим по пътя на самоопознаване и градивно съзнаване...градивно,за6тото едно научено положение,вече не ни причинява конфликт,съответно-не ни оставя в автоматиката на не-съзнаването,а ни дърпа все по-напред към свободата на осъзнато съ6тествуване

доколкото вниквам в разсъжденията
-осъзнаването води до  излизане от автоматиката
-намиране на конфликта-ре6аване на конфликта-отклучване на процеса по очистване/от активна на лечебна фаза/
-а след това?-аз мисля,че след това идва приемането,идентифицирането с първообраза,несъденето и неслагането на етикети,опитването и самообучаването в чИСТО съзнаване ,а това включва и Любов във вжичките й проявления Peace

извинете за многото гре6ки   bouquet-изчезна ми кирилицата,а форумската не ми работи на 100%
И аз така мисля,както и други неща,но не ми се пише сега за тях.
Хамер не е открил всичко и за много неща не се знае причината (не че я няма).

малина_м
Много си мила...не знам с какво заслужих Hug
Според мен,пьтят кьм подсьзнанието е сьбуждането от хипнозата,в която живеем.

"И аз имам такива впечатления.(това в червеното)"
Кристиян, интересува ме мнението ти за това, което не е в червено.За мен е важно да знам, дали не си го осмислил или не си съгласен с написаното. Законите на Хамер са абсолютни и това за мен е извън всяко съмнение.Въпросът е да си преведем на разбираем език как и при какви обстоятелства действат понятия като чувства, емоции, вяра, надежда, оптимизъм = позитивно мислене? Кога едно събитие поражда конфликт? Ако има диалог тези неща ще се изяснят. Но за да се изяснят е необходимо да говорим на съвременен език, а това е езикът на компютърното поколение. Да говорим за програми(Като Хамер), за компютърни вируси, за хардуер и софтуер. Да говорим простичко, разбираемо, без неясни понятия, като например "подсъзнание". Засега само ти и
Малина_м обърнахте внимание на това, което пиша, а във форума е пълно с интелигентни и търсещи истината личности. Чакам да превключите на тази вълна.Благодаря!
За мен "неразбираемият език" за теб е повече разбираем,отколкото да привеждам нещата до техника.Аз не сьм комп.поколение,Хамер сьщо.
Биологията ни е устроена така,че колкото и да осьзнаваш дадена ситуация,тя не може да се реши в твоя полза.Това е "жестокостта"(справедливостта бих казал) на природата,която не се сьобразява с обществени норми.
Ако баща ми почине,няма как да го вьрна,колкото и да го осьзнавам.

# 347
Някой има ли регистрация тук http://www.gnm-forum.eu/board/? Не ми позволява да се регистрирам, а искам да видя какво пише (ако въобще) за Hodenhochstand beim Kind (крипторхизъм, неслязъл тестис). Предполагам, че едва ли се дължи на конфликт,но все пак искам да прочета при положение,че се споменава в един от подфорумите...

# 348
Някой има ли регистрация тук http://www.gnm-forum.eu/board/? Не ми позволява да се регистрирам, а искам да видя какво пише (ако въобще) за Hodenhochstand beim Kind (крипторхизъм, неслязъл тестис). Предполагам, че едва ли се дължи на конфликт,но все пак искам да прочета при положение,че се споменава в един от подфорумите...
Аз имах преди време регистрация,но сьм си забравил кода.
Как така не ти дава да се регистрираш?

# 349
Ами не получих имейл, като опитах отново ми изписа, че този имейл е блокиран от администратора. Пробвах с друг имейл - същото, явно помни айпи-то. Няма контакт на който да пиша, а линка,който е даден като подръжка на сайта не работи. Предполагам мога да си скрия айпито или да пробвам с друго, но се ядосах   Simple Smile

# 350
Ами не получих имейл, като опитах отново ми изписа, че този имейл е блокиран от администратора. Пробвах с друг имейл - същото, явно помни айпи-то. Няма контакт на който да пиша, а линка,който е даден като подръжка на сайта не работи. Предполагам мога да си скрия айпито или да пробвам с друго, но се ядосах   Simple Smile
Ще ти пратя на лс. Peace

# 351
Може ли някой да качи сборника с преводите (около 600 страници е) в торентите в БГ?
Мисля,че са на по задните страници от темата на ПДФ или ДОК файл.

Hug

# 352
Някой може ли да ми даде линк къде да чета за лупус? Предварително благодаря  Hug

# 353
Някой може ли да ми даде линк къде да чета за лупус? Предварително благодаря  Hug
Няма преведено за лупус.
По памет: един конфликт в решена фаза,другият е активен на бьбреците.
Мисля,че актвиният трябва да е на самочувствието,но не сьм 100% сигурен.

# 354
Огромни благодарности на nenaatoa за огромния труд, който е положила.

ГНМ е открита преди 30 години, а аз научих случайно за нея преди седмица Rolling Eyes ...

Благодарности и за dimo777, който е съставил файла GNM.doc. Неговата идея ми хареса, защото смятам да разпечатам този файл, тъй като от хартиен носител се чете по-лесно (може да се водят и бележки). Поради това, малко редактирах файла му като сложих картинки с по-голяма резолюция (свалени от gnm-bg.com), след това ги уголемих и разместих малко, както е в сайта. Направих и някои малки козметични корекции, тъй като при copy-paste не всичко се прехвърля правилно.

Ето какво се получи: http://dox.bg/files/dw?a=3d1e7026b5
Линкът за достъп до файла ще бъде активен до: Четвъртък 25.04.2013

# 355
Може ли някой да качи сборника с преводите (около 600 страници е) в торентите в БГ?
Мисля,че са на по задните страници от темата на ПДФ или ДОК файл.

Предполагам, че става въпрос за файла на dimo777 - GNM.doc, ако nenaatoa одобри това, може да се опитам да вляза във връзка с някой от ъплоудерите на DMCA-removal-from-Google ...

# 356
goro6, аз също търся "формулата" на разрешаването на конфликтите. Брус Липтън много добре описва как подсъзнанието влияе върху човека на микробиологично ниво ("Биология на убежденията"). За мен подсъзнанието не е неясно, това е всяко действие, повтаряно многократно, докато стане автоматично, както и реакциите в травматични ситуации.

Но как да изменим това подсъзнание, което ни управлява в 95% от времето? От това, което съм чела, стигам до извода, че първо е наблюдението на собствените реакции и стигане до ограничаващите ни убеждения... Ето малко по темата

http://www.book.store.bg/p62152/otvyd-skritite-spomeni-menis-iusri.html

http://blogs.psychcentral.com/relationships/2011/03/the-laws-of- … ubconscious-mind/

И с блaгодарности към Christian, който е много проницателен и човечен в този форум.

Ще използвам тази публикация за да ви припомня за психотерапевта д-р Георги Лозанов, един велик българин, създател на наука за внушението, наречена Сугестология (според някои псевдонаука, но това е друг въпрос).

В едно свое интервю той казва: "Внушението заема 50 - 80 % от нашия живот" и това е научно доказано и описано от него в серия научни книги и публикации. Една от тези книги е налична в spiralata.net ...

# 357
Ще използвам тази публикация за да ви припомня за психотерапевта д-р Георги Лозанов, един велик българин, създател на наука за внушението, наречена Сугестология (според някои псевдонаука, но това е друг въпрос).

В едно свое интервю той казва: "Внушението заема 50 - 80 % от нашия живот" и това е научно доказано и описано от него в серия научни книги и публикации. Една от тези книги е налична в spiralata.net ...

Няма връзка с внушението-става дума за трети вид сугестия-резервопедия,т.е.освобождаване на резерви.
Методиката е сугестопедия-резервопедия.

Цитат
„Не е необходимо да се внушава, че болестните симптоми изчезват. Трябва да се приучат болните към себевладеене, за да нямат в бъдеще нужда повече от лекар.

А най-важното е: да бъдат радостни! Защото да живееш значи да се радваш.

Но да се радваш докато си изпълнен с неразумни желания или амбиции или когато си привързан фанатично към неща, които непременно рано или късно ще изгубиш, е невъзможно.

Нужна е философска широта в погледа към дребните неща на живота.“

Проф. Д-р Георги Лозанов 

http://www.metareading.com/

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 12:21 от ОМ

# 358

Няма връзка с внушението-става дума за трети вид сугестия-резервопедия,т.е.освобождаване на резерви.
Методиката е сугестопедия-резервопедия.

Цитат
„Не е необходимо да се внушава, че болестните симптоми изчезват. Трябва да се приучат болните към себевладеене, за да нямат в бъдеще нужда повече от лекар.

А най-важното е: да бъдат радостни! Защото да живееш значи да се радваш.

Но да се радваш докато си изпълнен с неразумни желания или амбиции или когато си привързан фанатично към неща, които непременно рано или късно ще изгубиш, е невъзможно.

Нужна е философска широта в погледа към дребните неща на живота.“

Проф. Д-р Георги Лозанов 

http://www.metareading.com/

Става въпрос за науката за внушение, наречена Сугестология.

Сугестопедията (Резервопедията) е само едно от нейните приложения в педагогиката, което е и най-популярно.

Съществуват и други нейни приложения: клинична сугестия (внушение в будно състояние) и хипносугестия (внушение в хипноза), с които може да се лекуват хора с различни заболявания (не само психични).
Тези приложения са добре разгледани в книгата „Ръководство по психотерапия”, Ем. Шаранков, Г. Лозанов, Ат. Атанасов, 1963, Изд. "Медицина и физкултура", София.

Колкото до метачетенето, според мен то няма много общо със Сугестопедията. Тъй като ще излезем доста извън темата, може да погледнеш коментарите под тази статия във в-к капитал: http://www.capital.bg/light/2013/01/10/1981708_podarukut/ (за съжаление е необходима регистрация) ...

# 359
Хамер вижда хипнозата като нож с две остриета.

Общи условия

Активация на акаунт