Германска нова медицина - 8 тема

• 119 459
  • 884
  •   1
Отговори
# 600

Or, ошарването става при разрешаването на конфликта, не при възникването му. В този ред на мисли - напълно възможно е да не си спомняш преживяната раздяла. Аз също карах варицела на стари години и се заразих като по учебник от брат ми; двете ми деца години след това я изкараха едно след друго, също като по учебник. Едното обаче не изключва другото. Преди време бях пускала тема точно за варицелата във форума и 50/50 на бяха 'заразилите се' като по учебник / 'изключенията'. Така че и вирусната теория нищо не обяснява.

Все пак си мисля,че доста добре си спомням някои работи,както и че анализирах достатъчно ситуацията още тогава(бях наясно със спрягания конфликт).Ако в детските си години човек не може добре да изрази това,което преживява,аз мога доста добре да формулирам-така че това с раздялата заприличва вече на сугестиране,но за мен със сигурност причината е друга.Не винаги ситуациите се развиват по прочетено в нета. Simple Smile
С една дума няма как някой да ме убеди в нещо,което на мен ми се е случило,че не било това,което съм преживяла,а било това което ГНМ-то казала,че трябва да бъде. Simple Smile
Преди време тук се получи интересна дискусия с каничка,макар тогава да ми се стори,че някои я отказаха да пише.Лично на мен ще ми бъде интересно да прочета нещо по-различно ако тя има да сподели-примерно какво казва тоталната билогия по въпроса.

# 601
Аз също смятам, че варицелата си е типично вирусно заболяване, защото и при нас си протече, като такова. ГНМ има много логични обяснения и според мен е доста по-близко до природата на болестите, но и обобщението, че всички болести са резултат от вътрешни конфликти, също не го приемам.

Доста от неразположенията са резултат и на външни причини, защото ние непрекъснато взаимодействаме и физически със средата, не само психоемоционално. Както примерно натравянето си е точно неразположение, причинено от външни фактори.

# 602
   Така е... Натравянето обаче не е бактерия или вирус, както и травмите.
Там може да има конфликти, причинени от самата случка на натравяне или травма,
чиито прояви се виждат в последствие.
Не забравяйте, че трябва да са изпълнени и трите условия, за да има стартиране на ССБ.

# 603
Or, нямам намерение да те убеждавам в каквото и да било  Simple Smile Аз самата мисля, че няма теория, която напълно и на 100% да обяснява всичко. Тук обаче темата е за ГНМ, написах това, което знам в тази връзка, казах ти "възможно е" да не си спомняш.

# 604
  • София
Аз също смятам, че варицелата си е типично вирусно заболяване, защото и при нас си протече, като такова. ГНМ има много логични обяснения и според мен е доста по-близко до природата на болестите, но и обобщението, че всички болести са резултат от вътрешни конфликти, също не го приемам.

Доста от неразположенията са резултат и на външни причини, защото ние непрекъснато взаимодействаме и физически със средата, не само психоемоционално. Както примерно натравянето си е точно неразположение, причинено от външни фактори.

Вижте сега. В първи критерий на първи биологичен закон много ясно са дадени изключенията: "Недохранване, отравяне или нараняване могат да предизвикат дисфункция на органите без ДХС!" Това означава, че външни механични и химични въздействия не са обект на разглеждане от страна на ГНМ. Въпреки, че и в тези случаи организмът сам се лекува, ако е възможно, тук традиционната медицина няма алтернатива - хирургия, травматология, токсикология, реанимация и т.н.

Това, с което ГНМ се занимава са така наречените "болести", които официалната медицина приписва на някакви вируси или микроби, а най-често, според мен, на "неизвестни на науката (за сега) причини". Разбира се, не може да се обхване необятното, но могат да бъдат намерени и формулирани законите, на които то се подчинява и които го управляват. Точно това е направил д-р Хамер. Открил е, формулирал е и ни е предоставил законите, на които се подчинява живата природа. Също така са изследвани и голяма част от СБС програмите. Някъде Хамер беше казал, че в ГНМ не трябва да се "вярва", а трябва да се проверява непрекъснато и ако има дори и един случай, в който законите са невалидни, тя трябва да се отхвърли изцяло.

Друг е въпросът с практическото приложение на ГНМ. Един от основните проблеми в ГНМ терапията е откриване на конфликта, който е задействал СБС програмата. Това е с цел да се реши проблема и програмата да навлезе в ЛФ или, ако вече е в лечебна фаза, да се избегнат в бъдеще подобни конфликти. За съжаление, при хората нещата твърде много се усложняват, тъй като, за разлика от животните, хората възприемат обкръжаващия ги свят не само буквално, но и образно (символично). Това, понякога, прави много трудно откриването на причината за задействане на дадена СБС програма, тъй като различни събития могат да предизвикат един и същ тип конфликт, както и едно и също събитие - различни конфликти при различни хора. Това много добре е описано във филма за ГНМ, където за пример се дава въздействието, което оказва закриването на едно предприятие върху различни негови служители.

Така че, не може да се отхвърля ГНМ с лека ръка. Не във всички случаи човек може сам да открие конфликта и да стигне до истината. За съжаление няма ерудирани ГНМ специалисти не само защото ГНМ се отхвърля от официалната медицина, но, според мен, и защото се изискват много по-комплексни знания и интелектуални възможности от този род специалисти.

Въпреки това, наличната информация за ГНМ може да свърши много добра работа на тези хора, които са разбрали за какво става въпрос. Първо те са по-спокойни и не се панират при най-малкия здравословен проблем с тях или с близките им. Второ, когато човек е по-хладнокръвен може да вземе много по-адекватни мерки в случай на криза. Освен това, отсъствието на паника и прекомерен страх дава възможност за успешно завършване на действащата СБС програма и предотвратява възникването на допълнителни конфликти и свързаните с тях нови здравословни проблеми. Самият начин на мислене и на живот се променят. Без прекомерния страх от болести (а, може би, по-скоро от неизвестността кога и дали ще ни тресне някоя болест, която се "рекламира", например, по телевизията), светът става едно по-добро и уютно място за живеене. За да избегне болестите, човек ще насочи вниманието си не към скъпи лекарства и ваксини, а към живот с минимум стрес и максимум положителни преживявания. А при неизбежните житейски кризи ще бъде по-подготвен психически и знаейки какъв е залога, ще намери по-бързо решение, неглижиране или заобикаляне на проблемите.

# 605
   Or, шарките са не само раздяла, т.е. случила се раздяла, а и желание за раздяла - може да има нещо общо с погнуса, както херпеса.
Аз съм имала рубеола на 21 години и съм съвсем сигурна за причината - силно желание определен човек да напусне доверения ми кръг хора, много силно, драматично и изолативно - по трите критерия.
   А спешната медицина не се отхвърля изобщо, само би било хубаво да се съобразим със страничните конфликти - например ако човек бъде изолиран без близки в студена болнична стая или пък е преживял грубост от страна на персоната и т.н...

# 606
  Or, шарките са не само раздяла, т.е. случила се раздяла, а и желание за раздяла - може да има нещо общо с погнуса, както херпеса.

И така да бъде-човек може да иска да се раздееля постоянно с нещо,някой,но не винаги се изпъпчва от това.Явно е,че прекия контакт с болен има значение.

Доста от неразположенията са резултат и на външни причини, защото ние непрекъснато взаимодействаме и физически със средата, не само психоемоционално.

Средата постоянно се променя-след като говорим за природата,няма как да подминем сезони,слънцегрeeне,климатични фактори-всички те изменят постоянно средата на всички,вкл. и на хората.Пика на шарките е пролет и есен.Това са критични пероиди,влияещи на хората и чисто психоемоционално,има обостряне и на други болести в този период.

Въпреки това, наличната информация за ГНМ може да свърши много добра работа на тези хора, които са разбрали за какво става въпрос. Първо те са по-спокойни и не се панират при най-малкия здравословен проблем с тях или с близките им. Второ, когато човек е по-хладнокръвен може да вземе много по-адекватни мерки в случай на криза. Освен това, отсъствието на паника и прекомерен страх дава възможност за успешно завършване на действащата СБС програма и предотвратява възникването на допълнителни конфликти и свързаните с тях нови здравословни проблеми. Самият начин на мислене и на живот се променят. Без прекомерния страх от болести (а, може би, по-скоро от неизвестността кога и дали ще ни тресне някоя болест, която се "рекламира", например, по телевизията), светът става едно по-добро и уютно място за живеене. За да избегне болестите, човек ще насочи вниманието си не към скъпи лекарства и ваксини, а към живот с минимум стрес и максимум положителни преживявания. А при неизбежните житейски кризи ще бъде по-подготвен психически и знаейки какъв е залога, ще намери по-бързо решение, неглижиране или заобикаляне на проблемите.

Всичко това е вярно,само дето на повечето хора не им е достатъчно от едно запознаване с ГНМ да станат толкова хладнокръвни.Другият проблем е,че даже могат да станат излишно непредпазливи и да не различат границата,когато нещата станат истински критични.
Едно дете пък изобщо нищо няма да проумee от ГНМ.
Човек трябва да намери други начини да изгради тази увереност,а тя става с конкретни действия за поддържане на здравето и философски поглед към живота,не само с четене.
Човек може по цял ден да си чете и най-много да хване хемероиди от статичното състояние,а после да го припише на някакъв конфликт,за който е прочел,докато си е пълнел главата,а кръвта му е застоявала.

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 10:32 от Оr

# 607

И така да бъде-човек може да иска да се раздееля постоянно с нещо,някой,но не винаги се изпъпчва от това.Явно е,че прекия контакт с болен има значение.

Да, нарича се емпатия.  Wink

# 608

Да, нарича се емпатия.  Wink

Имах впредвид има значение за заразяването ( разболяването).

# 609
  • София

Всичко това е вярно,само дето на повечето хора не им е достатъчно от едно запознаване с ГНМ да станат толкова хладнокръвни.Другият проблем е,че даже могат да станат излишно непредпазливи и да не различат границата,когато нещата станат истински критични.
Човек трябва да намери други начини да изгради тази увереност,а тя става с конкретни действия за поддържане на здравето и философски поглед към живота,не само с четене.
Човек може по цял ден да си чете и най-много да хване хемероиди от статичното състояние,а после да го припише на някакъв конфликт,за който е прочел,докато си е пълнел главата,а кръвта му е застоявала.

Естествено, че не всеки може да прилага на практика ГНМ. Особено, ако в главата му е такъв тюрлю-гювеч от представи и разбирания за нещата. Може би по-точния термин е "съобразяване" със законите на ГНМ. Това е нов светоглед и нова здравна култура. Все пак, хемороидите наистина са лечебна фаза на СБС в следствие на биологичен конфликт (виж сайта). Така че, няма опасност от четене да хванеш хемороиди.
Що се отнася до децата, с тях би трябвало да се работи по-лесно, защото те са в най-пълна хармония с природата и, следователно, са най-близо до ГНМ. Достатъчно е само да има добър ГНМ лекар, който да анализира ситуациите и да определи конфликтите, които са ги засегнали. От там нататък, тъй като те нямат нашите предразсъдъци и фалшиви "знания" в някои области от на живота (нямат страх от вируси, микроби, международното положение и т.н.), след отстраняване на конфликтните ситуации, биха се възстановили много по-бързо от нас възрастните.

# 610
Имах впредвид има значение за заразяването ( разболяването).

Да, има значение. При липса на съответните микроорганизми, тялото използва други, които са налични. Съответно може да има известни разлики във външната изява. Кристиян го беше обяснил доста добре преди време.

---
Проблемът при ГНМ е не само откриването на конфликта, а също така и разрешаването му, за което самата ГНМ няма насоки - трябва да се търсят и използват други начини. Също така има конфликти, които е по-добре да не бъдат разрешавани, тъй като последиците ще бъдат фатални или по-тежки отколкото симптоматиката на активната фаза.

С децата, уви, положението също не е толкова лесно. Много деца на ранна възраст 'прихващат' доста от околната среда, напр. от реклами на хранителни добавки, лекарства, ваксини; от разговори на възрастни; от забележки в ДГ, че ако еди-кой-си не си слага ръката на устата, ще зарази другите; от вметките на случайни възрастни, че ще настинат, щом са излезли без шапка, и прочее. Много зависи от темперамента на детето и (поне за някои деца) хич не е лесно да се намери подхода детето да не се чувства раздвоено между коренно различните обяснения за болестите, които чува вкъщи (още повече когато са само от родител/и/, а не от разширеното семейство) и тези, които го заливат отвсякъде другаде.

# 611
   "Желязото се кове, докато е горещо" , така да се каже. С много реални примери от живота може да се покаже на децата (попораснали, горе-долу след 4 години, според моя опит), че нещата не са такива, каквито ни се представят. Избирате си доверен детски лекар, НЕ гледате реклами, подковавате баба и дядо и се получава. Wink Детето ще вярва само на вас!

# 612

Естествено, че не всеки може да прилага на практика ГНМ. Особено, ако в главата му е такъв тюрлю-гювеч от представи и разбирания за нещата. Може би по-точния термин е "съобразяване" със законите на ГНМ. Това е нов светоглед и нова здравна култура. Все пак, хемороидите наистина са лечебна фаза на СБС в следствие на биологичен конфликт (виж сайта). Така че, няма опасност от четене да хванеш хемороиди.
Що се отнася до децата, с тях би трябвало да се работи по-лесно, защото те са в най-пълна хармония с природата и, следователно, са най-близо до ГНМ. Достатъчно е само да има добър ГНМ лекар, който да анализира ситуациите и да определи конфликтите, които са ги засегнали. От там нататък, тъй като те нямат нашите предразсъдъци и фалшиви "знания" в някои области от на живота (нямат страх от вируси, микроби, международното положение и т.н.), след отстраняване на конфликтните ситуации, биха се възстановили много по-бързо от нас възрастните.

Естествено,че и за хемероидите има конфликт,но аз не съм написала,че стават от много четене,а от много седене.Колкото повече седиш и не се движиш,толкова повече конфликти може да си докараш,които да свършат не само c хемероиди.Щото главата ти работи активно и даже хаотично,а тялото ти бездейства и не може да разкара ненужното напрежение,преди да се е проявило като болест.
С децата може и да се работи по-лесно,но това е след като вече се е случило нещо.Мен ме интересува как да се предотвратяват конфликтите ,а не как някой да работи с тях след това.
Бабините деветинини примерно казват-при  силна  уплаха детето да се прескунди веднага и тази работа действа доста по-добре отколкото да се търсят специалисти да оправят нещата после.
Защо действа и как предотвратява конфликти? Simple Smile

"Желязото се кове, докато е горещо" , така да се каже. С много реални примери от живота може да се покаже на децата (попораснали, горе-долу след 4 години, според моя опит), че нещата не са такива, каквито ни се представят. Избирате си доверен детски лекар, НЕ гледате реклами, подковавате баба и дядо и се получава. Wink Детето ще вярва само на вас!

Не бих казала,че става така,защото детето трябва да осъзнае реално нещата,които стават с придобиване на житейски опит и разглеждане на даден проблем от много страни.Дори да се подковат баба и дядо,а и това е трудно,детето се среща с много хора и ситуации в обкръжението си и въпроса е то само да има собствено мнение и да си го отстоява.Т.е.няма как да накараш света да се върти около него,защото е невъзможно,а трябва да му помогнеш да осъзнае силата вътре в него. PeaceЗначи трябва нещо друго.

# 613
Бабините деветинини примерно казват-при  силна  уплаха детето да се прескунди веднага и тази работа действа доста по-добре отколкото да се търсят специалисти да оправят нещата после.

Какво е прескунди?

/не е по темата, ама ми стана интересно/

Детето ще вярва само на вас!

Ахъм. От 4 може би до 5-6 Simple Smile
Както казах, всичко това на първо място зависи от детето, и на второ - от един куп външни фактори, които в по-голяма или по-малка степен са извън контрола на родителя, или най-малкото биха изисквали твърде голям компромис, за да попаднат под неговия контрол /напр. отказ от срещи с разширеното семейство/.

# 614
   Поне медицински, детето е "под контрол" на родителя/-ите до 18-тата му година. Така сме се и разбрали с голямата ми дъщеря - после ако иска да си набоде всички възможни ваксини и да се лекува с хапчета. Ще поживеем, ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт