Германска нова медицина - 8 тема

• 119 448
  • 884
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Пак Благодаря. Не знам как ще намерим конфликта - става въпрос не за мен, а за майка ми. Аз самата търся причината за алергията ми към прах вече доста време, безуспешно.

# 586
Да имате линк за варицелата? Помня, че някъде беше писано.
По-специално ме интересува как да предпазя бъдещия човек, когато е по време на бременност.

# 587
Aludra*, не мога да ти отговоря конкретно на питането за предпазването на бебето, освен общата постановка за позитивно мислене и здрава храна  Wink, иначе аз това имам за варицелата тук от форума:

Варицелата е силна раздяла при деца според вижданията им за вьзрастта.
При вьзрастни има няколко конфликта,като единият е сьщо раздяла(болезнена) в сьответствие с разбиранията на всеки индивид за раздяла.
Ако един мьж се раздели с любимата си жена чрез грозна катастрофа и асоциира така случилото се,ще има зостер.При децата раздялата често и в 99% се асоциира като кожен контакт.

Също така предполагам си прочела, че се счита, че боледуването от варицела носи най-голям риск за бебето до 20-та г.с. и няколко дни преди раждането, т.е. ако питането ти касае теб и лентичката ти е точна, може да си спокойна.

# 588
Да, четох, а и вече няколко мед лица ми казаха, че в средата е "най-безопасно", органите на бебето са оформени, а и ще приеме антитела от майката преди да се роди, но все пак не е добре да се разболяваме. Едното ми дете е с варицела, а аз не съм се разболявала досега.

А при възрастните каква е втората причина за варицела?

# 589
Нямам спомен някога да се е дискутирала втора(та) причина, така съм го запомнила само аз, че е конфликт на раздяла.
Стискам ти палци да не се разболееш - разбира се, че това е най-добрият вариант! Но и в другия случай наистина опитай да не се шашкаш и да се погрижиш добре за себе си, и дано всичко мине възможно най-леко!

# 590
   Мила Алудра, щом като си чела за ГНМ, сигурно си срещала информация, че заразността на болестите е мит. Само не се шашкай и всичко ще е наред. Wink Лека!

# 591
На теория съм чела, на практика много малко съм разбрала Simple Smile. Все пак, това което съм разбрала, съвпада с моето възприятие и усещане за нещата.
Разбира се, когато традиционната медицина ти казва: ако се разболееш, ще стане страшно и свива рамене, аз няма как да не потърся алтернатива. И после усложненията при бременните били пневмония. Не пневмония, инфаркт могат да ти докарат Simple Smile.

# 592
Aludra ако това ще те успокои поне малко, аз карах варицелата в първото тримесечие на бременността си и всички мед. лица ме караха да направя аборт, защото щяло да се увреди детето. Нищо подобно не се случи, а и аз тогава четох че след първото тримесечие не е опасно вече  Peace / Като четох така и не се сетих каква раздяла съм преживяла, а се разболях веднага след сина ми/ Успех и дано не се разболееш  Hug

# 593
Моя съфорумка изкара варицела в 12седмица от бременността,въпреки ,че и нея лекарите я плашера ,роди живо и здраво бебенце.Късмет и от мен,всичко ще е наред. Hug

# 594
Много ви благодаря!

# 595
Определено се съмнявам варицелата да е конфликт на раздяла-и то не само при възрастните,ами и при децата.Аз я изкарах на дърти години,без да имам каквито и да е конфликти на раздяла,за сметка на това се появи като по учебник,след като детето ми преболедува.Същото се случи и с повечето ми познати родители,които не бяха карали като деца,а "прихванаха"  варицела от  наследниците си.Положителното ми мислене не ме предпази да не се разболея,даже като си помисля бях напълно убедена,че няма да ме хване,но пък може би ми помогна да я изкарам съвсем леко.
Така че аз може да не вярвам,че грипа е заразен,за шарките обаче имам голяма чуденка.Не е задължително всеки да прихване и все пак има някакви други условия,при които се случва. Thinking
Стискам палци да ти се размине.

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 19:57 от Оr

# 596
Определено положителното мислене няма да те предпази от абсолютно нищо. Конфликтът се случва в момент, когато не го очакваш и каквото и да си мислил в момента, няма значение. Програмата се включва и започва да работи. Положителното мислене може евентуално да ти помогне в преживяването или в решаването на конфликта.

По тази логика всички положително настроени хора трябва да са здрави. Да, ама не. Повечето може и да имат добро здраве, но позитивността само им помага по-бързо да се справят с конфликтите и проблемите си и оттам изглежда, че те боледуват по-малко или никак.

Определено се съмнявам варицелата да е конфликт на раздяла-и то не само при възрастните,ами и при децата.Аз я изкарах на дърти години,без да имам каквито и да е конфликти на раздяла,за сметка на това се появи като по учебник,след като детето ми преболедува.
Ако човек си знае всички конфликти, евала... Само мозъкът ти знае кое, как и защо е асоциирал по определен начин.

# 597
Това за положителното мислене беше във връзка с горен постинг.

Човек може и да не си знае всичките конфликти,но болезнена раздяла за какъвто се счита конфликта на варицелата не минава незабелязано на емоционално ниво.При положение,че не съм имала подобно изживяване,както и всички останали,които познавам, е наивно да се смята,че всички,които заболяват след децата си,точно тогава преживяват раздяла.
По същата логика следва ,че след като майка и дете се разделят за известно време и го изживеят болезнено пак ще изкарат варицела или нещо друго кожно-да,ама не.

# 598
Определено положителното мислене няма да те предпази от абсолютно нищо.

Да я предпази от варицела - не, но мисля, че е важно с оглед на евентуалните преживявания на бебето, независимо от това дали тя ще изкара варицела или не; всъщност питането, във връзка с което го написах, беше за предпазването на бебето. Също така е важно и за нея да не се паникьосва, ако не изобщо, то поне излишно.

Or, ошарването става при разрешаването на конфликта, не при възникването му. В този ред на мисли - напълно възможно е да не си спомняш преживяната раздяла. Аз също карах варицела на стари години и се заразих като по учебник от брат ми; двете ми деца години след това я изкараха едно след друго, също като по учебник. Едното обаче не изключва другото. Преди време бях пускала тема точно за варицелата във форума и 50/50 на бяха 'заразилите се' като по учебник / 'изключенията'. Така че и вирусната теория нищо не обяснява.

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 18:53 от Maria.St

# 599
Аз откакто ви питах седя и си мисля з втория конфликт при възрастните и ми се струва, че ставаше дума за погнуса. Може и да бъркам.
От моя опит не е нужно този конфликт да е породен от реална ситуация, може да е психологическа.

Общи условия

Активация на акаунт