Германска нова медицина - 8 тема

• 119 452
  • 884
  •   2
Отговори
# 615
Прекрасна дискусия се е получила.  Hug за всички.

На сайта на Каролин Марколин са публикувани 38 случая на различни заболявания ( http://learninggnm.com/documents/de-leon.html ) и тяхното обяснение през погледа на ГНМ, които още не са преведени на български. Тоест, тук всеки може да се изяви  Hug и след това да изпрати превода на nenaatoa (за качване на сайта).

Във връзка с дискусията, може да погледнете случай № 24 (Stomach flu), в който се обяснява епидемията от стомашен грип в едно училище.

# 616
Бабините деветинини примерно казват-при  силна  уплаха детето да се прескунди веднага и тази работа действа доста по-добре отколкото да се търсят специалисти да оправят нещата после.

Какво е прескунди?

Превъртане с кълбо напред-/назад.Върви в комплект с пиене на вода. Wink
И още нещо се сетих-източната школа обръща бебетата след раждане с главата надолу,западната ги слага да сучат.

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 18:52 от Оr

# 617
Както е казано доста отдавна - ГНМ не е за всеки!!!
Споровете са излишни. Нека всеки се ръководи от това, което му е на сърце... Hug

# 618
Здравейте, мамета,
благодаря за темите!
От известно време отварям тук за кратко, но едва тази седмица си изтеглих книгата онлайн и започнах да чета!
Върховни сте за това, че разпространявате най-авангардното за България.
ГНМ се съчетава чудесно с другите ми познания по алтернативна медицина!
Една голяма прегръдка за всички, разчупващи рамките и търсещи нови решения!

Hug
 bouquet

# 619
Здравейте и от мен!Ще разкажа какво се случи с мен,и съм убедена ,че аз си го причиних.
Бяхме планували забременяване но след около 2години.Стана изненадващо,аз се съпротивлявах на новината но я приех ,10дни не можех да стана от леглото-повръщане от всичко,отслабнах много.Втори преглед-разбрахме ,че са близнаци.Всички ми цъкаха и се вайкаха как ще се справя с четири деца,общо взето нямах подкрепа,още повече изпаднах в депресия,тъкмо се бях оправила от повръщането ,и то се завърна с двойна сила ,общо три месеца бях в това състояние,няма да ви казвам ,станах като болна от анорексия,по едно време си мислех ,че няма да издържа и исках да не съм в това положение.След една книга ,която ми вдъхна много кураж,си казах,че трябва да променя нещо,без да се съпротивлявам на нещата,приемам ,радвам се,та това е дар от Вселената.След седмица повръщането отшумя,най-после се зарадвах ,че съм бременна,започнах да приемам и да се вълнувам за двойната среща.В 18сед на поредната ехография,разбрахме ,че едното бебе е загинало,някъде около 16сед.
 Убедена съм ,че аз сама си го причиних.Та с този си пост исках да кажа,че моят конфликт се е отразил пагубно на едното бебе,това не е нещо ново,но исках да ви споделя. Hug
 Стигнах също до извода,че може би повръщането при бременността си го причиняваме ние,от неприемането на ситуацията,да кажем страх ,как ще се справим с нещата.Замислих се над това защото в животинския свят -те са най-близо до природата ,няма такива симптоми ,а и как да има ,как ще се спасяват от хищници в това състояние. newsm78 Медицината казва,че това състояние се причинява от хормоналните промени,но не всички жени страдат от прилошаване и повръщане,та затова за мен стигнах до този извод.

# 620
Специално за повръщането при мен идва от храни, които не понасят на бебето. АКо изям нещо, което не е добре, става страшно /поне първите два пъти се оказа след раждането, че тези храни не понасят на малкото, дори приети чрез кърмата/.

мари, съжалявам за бебето. Една майка винаги ще търси вина в себе си, независимо от това какво точно се е случило. Не се обвинявай, организмът има начин да провери дали всичко с плода е ок и ако не, предприема действия. В нашата медицина лежиш на легло, пиеш лекарста, след това те пращат на амнио. Не навсякъде е така, обаче. Новите тенденции са, ако има проблем да се движиш колкото може повече, за да може организмът сам да се справи със ситуацията.

# 621
Мари  Hug
Аз също съм чела това, за което пише Алудра.
Моята бременност беше много желана и дългоочаквана. Повърнах само един единствен път - от преяждане  Mr. Green

# 622
Мари,а системи не ти ли включиха,или действаха по "европейски"? Бебето може да е загинало от дехидратиране.Съжалявам. Hug
По принцип повръщането през бремеността е хубав знак,че всичко се развива нормално и наистина намества хормоните,но не и когато е прекомерно,както го описваш при теб.Важното е,че сега всичко е наред.

# 623
Моята първа бременност беше много желана и чакана, но такова гадене не съм имала никога в живота си. Продължи 4 месеца и дори съм плакала, че не мога повече да издържам...
Втората ми бременност беше неочаквана, непланирана и нежелана. Почти не ми се е гадило.
Та не мисля, че чувствата ни имат нещо общо с неразположението.  newsm78

# 624
По принцип повръщането през бремеността е хубав знак,че всичко се развива нормално и наистина намества хормоните,но не и когато е прекомерно,както го описваш при теб.

С това няма как да се съглася.... Изкарах две прекрасни бременности без никакви проблеми, като изключим, че съм с ниско кръвно и нисък хемоглобин, на което отдавам факта, че горещото време не ми понася по принцип... Не само не съм повръщала, ами не ми се е гадило изобщо... Явно моите хормони са се "наместили" по други начини...  Laughing

Освен това съм напълно съгласна с mari, че в природата нормално животните не страдат от такива неразположения...  Peace

# 625
Благодаря на всички за подкрепата. Hug
Оr , не са ми включвали,въпреки голямото повръщане казаха,че не съм обезводнена.
Сега се зачетох ,хомеопатията обяснява повръщането при бременността ,като един вид страх от неизвестното и подсъзнателно нежелание за промяна на стария начин на живот,неприемане.При мен в интерес на истината го имаше това неприемане на този етап от живота ми.Миналата година една новина ми дойде в повече и три дни не можах да приема ситуацията,после се сдобих с повръщане и диария-2дни,та си мисля,че може и да има нещо общо.
Ако приемем теорията,че хормоните са причина за гаденето,защо тогава при определен процент от жените няма и следа от гадене. newsm78,другото
 От известно време много се пише и за пренаталното възпитание,как бебето още от зачатието долавя всяка емоция и чувство на майката,как именно през тези девет месеца се оформя характера на бебето.Много ми е интересна тази тема. Hug

# 626
По принцип повръщането през бремеността е хубав знак,че всичко се развива нормално и наистина намества хормоните,но не и когато е прекомерно,както го описваш при теб.

С това няма как да се съглася.... Изкарах две прекрасни бременности без никакви проблеми, като изключим, че съм с ниско кръвно и нисък хемоглобин, на което отдавам факта, че горещото време не ми понася по принцип... Не само не съм повръщала, ами не ми се е гадило изобщо... Явно моите хормони са се "наместили" по други начини...  Laughing

Освен това съм напълно съгласна с mari, че в природата нормално животните не страдат от такива неразположения...  Peace

Да,възможно е да е станало по друг начин-хората са различни,хормоналното им равновесие или неравновесие-също.Освен това хормоните са деликатно нещо и се влияят от доста фактори-какво ядеш,как спиш,наличието на светлина,движение,пътувания и пр.Не е задължително да се драйфа,това е само един сигурен показател.Не си длъжна да се съгласяваш.

Стелт,от къде тази информация,че животните не страдат от неразположения? Разбира се,че страдат-може да загубят апетит,даже и повръщат-не всички.Освен това при отглеждане на животните стопаните  отделят бременните от другите и полагат специални грижи за тях-най-вече се внимава какво ядат,защото някои треви са опасни през бременността.

Ако приемем теорията,че хормоните са причина за гаденето,защо тогава при определен процент от жените няма и следа от гадене. newsm78,другото
 От известно време много се пише и за пренаталното възпитание,как бебето още от зачатието долавя всяка емоция и чувство на майката,как именно през тези девет месеца се оформя характера на бебето.Много ми е интересна тази тема. Hug

Какво казва ГНМ не знам.Аюрведа дава отговори на тези въпроси,потърси там. Peace

# 627
Стелт,от къде тази информация,че животните не страдат от неразположения? Разбира се,че страдат-може да загубят апетит,даже и повръщат-не всички.Освен това при отглеждане на животните стопаните  отделят бременните от другите и полагат специални грижи за тях-най-вече се внимава какво ядат,защото някои треви са опасни през бременността.

А за животните без стопани кой се грижи да не ядат отровни храни? Дивите животни имах предвид, с домашните модели не съм запозната...

# 628

А за животните без стопани кой се грижи да не ядат отровни храни? Дивите животни имах предвид, с домашните модели не съм запозната...

По удачно е да се сравняват питомни животни със съвременен човек,а дивите животни с диви хора.С последните обаче аз не съм много добре запозната:).
 Знам само, че там се ръководят изключително и само от инстинктите си,които пък са в пълнен синхрон с денонощните и сезонни цикли.Съвременният човек отдавна не яде само сезонна храна,да не говорим, че прекалява с количествата и броя на храненията,нито си ляга със залеза на слънцето и става с петлите,освен това се размножава,когато поиска,понякога бачка като луд или не слиза от колата и т.н.Така че що да не му се гади-природата му слага спирачки.За да се изгради нова материя,трябва да се вземе енергия от някъде и това става като се черпи от тялото на майката,поради това има и отпадналост.Апетита намалява,за да не се хаби E  зa излишно храносмилане и т.н.Затова има и измислени хранителни режими, и при хората,които са удачни докато трае органогенезата.

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 16:09 от Оr

# 629
Така че що да не му се гади-природата му слага спирачки.За да се изгради нова материя,трябва да се вземе енергия от някъде и това става като се черпи от тялото на майката,поради това има и отпадналост.Апетита намалява,за да не се хаби E  зa излишно храносмилане и т.н.Затова има и измислени хранителни режими, и при хората,които са удачни докато трае органогенезата.

Ужас...  Laughing

Както кажеш, нямам намерение да оспамвам темата заради теб...  Stop

Общи условия

Активация на акаунт